Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie absolutnie lamerskie, ale zachecila mnie nazwa topicu. mialem kiedys fata 1,50. jak bym chcial kupic slima z fw 3.90 m33, to czy mialbym juz mozliwosc odpalania iso, czy musialbym kombinowac z jakas bateria?

Opublikowano
Ikony save'ów z gier na PSX-a mi zniknęły, zamiast nich każdy save posiada identyczną ikonę z jakimś rysunkowym siwym dziadem. Co się stało?

o... a myslalem, ze tylko mi sie takie cos stało... stare save'y z psx'owych gier mam ok, ale te nowe własnie zawieraja ikonke 'siwego dziada' chyba z castlevanii. to chyba wina softu i tego, ze obsluguje przegladanie MC [obrazu] z psx'a.

:D To ikona Draculi - m.in przez nią DarkAlex wypuszczał kolejne poprawki do softu 3.80, ale u niektórych (większości?) nic one nie dały i przypadłość ta została do 3.90m33-2

Winą są nowe wersje Popsa, podobno na Popsloaderze dla 3.71 (tzn odpalamy Popsa z setem 3.71/niższym) save nie zmieniają się na Drakulę...

Opublikowano
pytanie absolutnie lamerskie, ale zachecila mnie nazwa topicu. mialem kiedys fata 1,50. jak bym chcial kupic slima z fw 3.90 m33, to czy mialbym juz mozliwosc odpalania iso, czy musialbym kombinowac z jakas bateria?

Jeśli kupujesz Slima z 3.90 M33 to nie musisz się w nic bawisz. Tylko musi być to M33.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy to dobry dział, ale mam pytanie.

Czy ta srebrna wersja kolorystyczna psp ma matową obudowę, albo jakaś inna ? czy to tylko tak wygląda na zdjęciach, mam czarne psp i nie wiedziałem, że aż tak ta obudowa się palcuje, brudzi i w ogóle.

Ma ktoś namiary na jakąś uber ścierkę/płyn do czyszczenia obudowy jak i ekraniku ? mam jedną z mikrofibry, jakś bawełnianą ale obudowy i tak do końca się nie da wyczyścić, a na ekranie jak smugi były tak są.

Ostatnie pytanie, można gdzieś w Polsce dostać oryginalną folię Hori ? bo to co jest na Allegro to pewnie same podróbki, ja kupiłem u Robsona i mam tą drugą wersję - http://tiny.pl/44rz W sklepie extreme'a foli nie ma.

Dzięki za pomoc.

Edytowane przez Jared_
Opublikowano

a ma ktoś białą wersję?gdzie można kupić taką w Polsce? w sklepie żadnym nie widziałem

bo mam białego DSa i jestem zadowolony z koloru-nie widać praktycznie odcisków i myślę że z PSP może tak samo być.

Opublikowano (edytowane)

Białe Slimy czasami są na Allegro za horrendalne ceny - wyższe od normalnych!!

Ale z tego co patrzałem na ebay, sprowadzenie białego będzie droższe niż zakup innego w Polsce...

Polecam białego Fata :D

Edytowane przez Qjon
Opublikowano

A jak to jest z tym Sliem i Fatem- myślę o slimie bo czytałem ze do TV można podłaczyć ją.Teraz doczytałem że nie da sie grac tylko oglądać coś-czyli jak bym chciał grać na zwykłym telewizorze to da się w końcu czy nie?

Na "grubej" da się odpalić emulatory CPS 1i 2?

jak rozumiem gry z PSXa idą tylko na "cienkiej"?

Czym się kierować przy kupnie?bo nie wiem który model wybrać.Opłaca się dołożyć do tej slimki?

Opublikowano

grac przez kabel da sie tylko na HD-TV [istnieja 2 rodzaje kabli do slima]

na 'grubej' dzialaja wszystkie HB :D w przeciwienstwie do slima

gry z psx'a dzialaja na obu wersjach :D - tak naprawde slim i fat niewiele sie roznia...

Opublikowano

Mam slima z oryginalnym softem 3.90. Co muszę zrobić i czy sam to mogę zrobić, aby wgrać custom firmware? Zależy mi tylko i wyłacznia na grach z szaraka. Mam sporo gier na psx, samemu sie je jakoś na karte zgrywa, czy trzeba z neta ciagnąć? Co z grami na psp. NOwe gry wymagaja nowego firmwaru. Mając cfw nie pogram w nowości na psp? Jeżeli macie jakiś tutorial to poprosiłbym o linka czy cuś. :D

Opublikowano

czy szukałes odpowiedzi na swoje pytanie w bardziej konwencjonalny sposob? np google i jeden z pierwszych wyswietlonych linkow?

poczytaj sobie stosowne tematy na np psp-team.pl lub pspoland.pl [fora]... sa tam ładne tutoriale

Opublikowano (edytowane)

Wydawało mi sie że to będzie najszybszy i najbardziej bezpieczny sposób. Bo mam większe zaufanie do tego forum niż do jakiegoś innego nieznanego źródła. To jest konwencjonalny sposób.

Edytowane przez Afroman
Opublikowano

ehhhh... musisz sobie zalatwic baterie tzw 'pandore' - downgrade sprowadza sie do przeflashowania eepromu baterii i wgrania kilku plikow na karte pamieci. najlepiej jakbys mial kogos z JUZ 'przerobiona' psp...

co do szarakowych gier... jest duzo programow konwertujacych iso do eboota... ja aktualnie mam PsGUI300beta oraz RS-GUI PopStationMD v3.00 do gier wieloplytowych

Opublikowano

1. jak bede korzystal tylko z karty to ile srednio bateria bedzie wytrzymywac ?

2. co daje dodatkowe 32mb slimowi ? cos lepiej/szybciej dziala ? i tak biore fata, ale chcialbym to wiedziec. jedyna rzecz ze slima ktora by mi sie przydala to wyjscie na tv, ale przezyje bez tego.

3. jak chodzi emulator n64 ? da sie normalnie grac ? bo nie wiem czy sie rozgladac za ocarina na ngc ;]

Opublikowano (edytowane)

mam takie pytanko:)

skonwertowałem programem PSX2PSP iso z psx na eboota :vincencik:

nie mam ikony gry na karcie:(ale gra działa:)

ma to jakieś znaczenie , poprostu w menu pisze nazwa gry .

przy konwertowaniu nic nie zmieniałem wybrałem tylko iso i dałem konwert:) resztę tabelek np (icon image,background,information image,bacground miusic,icon animation,boot/warning image) zostawiłem wolne:)

gra powinna dalej działać albo wyjdą potem jakieś kwiatki? to moja pierwsza skonwertowana gra więc proszę o wyrozumiałość ;)

Edytowane przez czesio83