Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka, mam problem z moim PSP, a dokładnie z karta pamięci... PSP mi jej nie czyta, choć wcześniej nie było z tym problemu, może to dlatego że dużo razy ja wyjmowałem i bawiłem sie klapka z karty... pokazuje mi sie tylko pomaranczowe swiatelko z karty i jak ja wcisne mocniej te karte to przez chwile znowu ją czyta i jak puszczam mjuzik to pozniej mi wyskakuje komunikat "there is no track" czy cus w tym stylu... mam PSP slim z softem 3.71 M33-2... prosze o jakies porady, czy zostaje mi tylko komis i oddanie do naprawy czy co... aha, jest to karta niby "sony" 2 GB nieoryginalna :);)

Opublikowano

No tak to wina tego, że karta jest piracka. W takich przypadkach działa ładnie kilka miechów i zaczynają się problemy :) . Spróbuj wsadzić ją i odpalić na czytniku kart usb. Potem włóż powoli do PSP. Jeżeli pomoże zrób kopie wszystkich plików na karcie i daj formata ;)

Opublikowano (edytowane)

pomyłka, działała, zrobiłem formata, wsadzam i nic, niby ją znajduje, ale wyświetla się ilość wolnego miejsca 0 kb i niby nie ma żadnych piosenek, wcześniej też tak miałem... ;) ;) juz nie wiem :)

Edytowane przez kammil16
Opublikowano (edytowane)

Myślę powanie już na kupnem PSP :D jeszcze mam pytanka-jakbym kupował używaną konsolkę i chciał samemu przerobić soft moge mieć z tym jakieś problemy?Jak jest ze Slimem?bedę musiał mieć tą pandorę zeby zmienić soft?Chodzi mi o to czy musze sprawdzac jaki soft ma konsolka przed kupnem czy mogę kupić obojętnie z jakim.

Czy rzeczywiście białe PSP się mniej brudzi? :P Bo jakoś biała wersja mnie kręci bardziej:)

Edytowane przez keyzee
Opublikowano (edytowane)

Tez sie napalilem na PsP Ceramic White ale wersje "Classic" czy jak to sie teraz mowi:) Odnosnie tej wersji to wiem ze na www.psp-team.pl jest auto instaler Custom Firmware 3.90 M33-3 i kernel 1.50 a to wszystko dodal koles o nicku Patryk 1311 chyba =) BTW: Przy tescie Bialej psp w PE pisano ze sie mniej "palcuje" edit: A co do kupna psp i zmiany softu to kupuj chyba z jak najnizszym, wtedy zrobisz downgrade'a do 1.50 i upgrade'a do 3.90 M33-3 =)

Edytowane przez wisza
Opublikowano

psp mam od lutego i dopiero teraz zdecydowalem sie rpzerobic, wczesniej nie potrzebowałem ale teraz bede musial żeby odpalić nowego MH z angielskim patchem ..

mam w ziwazku z tym pytanie:

- jakie jest ryzyko ze konsola sie z(pipi)ie po przerobce? (dam to komus kto sie zna do zrobienia)

- na co lepiej przerobic 3.90 M33 czy 3.71m33 ? podobno ten starszy jest "bardziej sprawdozny" , jakie moga wystpic problemu z nowszym? (nowy MH chyba wymaga sofru powyzej 3.80 o ile dobrze sie orientuje, wiec chyba mam niewielki wybór?)

- cos jeszcze poeinienm weidziec? xD

chce to dac do zrobienia komus z allegro z warszawy, (np jemu http://www.aukcja.interia.pl/show_item.php?item=318541173 ) zeby w miare szybko poszlo, (w wawie podjade i mam w pare minut) a zapalcic pare zeta to nie problem , sam sie nei chce pieprzyc z tym :D (zwłaszcza ze nie mam pandory ani zadnego znajomego z psp)

Opublikowano

Jesli przeróbka zostanie poprawnie wykonana to konsola nie ma prawa sie spieprzyć na skutek normalnego uzytkowania (tj. grania, łażenia po sieci, ogladania filmów i muzy itd). Dopiero jakbys zaczął sam grzebać w sofcie to wystawiasz sie na jakiestam minimalne ryzyko brick'a. Bierz soft 3.90 m33, nie ma potrzeby brać starszego, bo ten chodzi zupełnie normalnie i bez najmniejszych prolemów. A i łatwiej poźniej bedzie Ci robić updejty softu.

Opublikowano

Własnie dokładnie nie jestem pewien, ale jak masz wgrany 3.90 m33 to prawdopodobnie jakoś nawet przez internet mozna robic updejt, korzystajac z tej samej opcji, jak gdybys updejtował oryginalny soft :) w kazdym razie jest to podobno bardzo proste. (ja akurat mam własnie 3.90 m33, wiec dalej sie nie bawiłem jeszcze)

A robiłem updejt na własna reke z 3,71 do 3.90 to sprowadzał sie do sciagniecia oryginalnego updejtu ze strony Sony, odpowiedniego patch'a, wrzucenia wszystkiego do folderu updejt w konsoli i odpalenia opcji firmware updejt normalnie, tak jakbys odpalał gre. 3 minuty i zrobione :)

Opublikowano

wow Yano w koncu sie złamał xD

update do nowych softow m33 przykladowo przez wifi sprowadza sie do klikniecia internet update potem przelaczenia tej opcji w RM i sciagnieciu przez ta sama opcje patcha od m33... potem trzeba to wszystko odpalic i cieszyc sie nowym softem.

przy recznej instalacji wyglada to mniejwiecej tak:

sciagasz manualnie oryginalny soft sony oraz patch m33 [kilkaset kb] pakujesz wszystko na memorke uruchamiasz ;) wszystko.

jak padnie soft to naprawisz tak samo jak "przerabiales"

Opublikowano (edytowane)

Czy do odpalania niektórych gier ("kupionych") potrzebna jest płyta UMD? Żeby było coś w napędzie? Bo coś czytałem, ale nie wiedziałem do końca o co chodzi :huh: Czy tylko w menu trzeba coś przestawić?

No chyba będę miał psp z cf w tym tygodniu...

Ty Yano będziesz grał na tym PSP w coś poza MH? ;)

Edytowane przez tomsecret1993
Opublikowano

kiedys bylo potrzeba plytke umd do odpalenia iso. ale obecnie jest tryb NO-UMD M33, ktory zalatwia problem. jesli chodzi o filmy w formacie iso to chyba trzeba miec jakas plytke z innym filmem zeby odpalic film z memorki. kiedys tak robilem na 3.52 M33

Yano sie złamał, Yano sie złamał :D witamy po ciemnej stronie.