Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w sklepach sa tylko "nowe" slimy z nowymi plytami glownymi.

pozostaja ci aukcje z 0,5rocznymi konsolami

A czy na podstawie opakowania da rade jakos poznac czy slim jest nowy albo stary? Sa jakies konkretne numery seryjne? Watpie, zeby u mnie w miescie duzo tego schodzilo, wiec moze gdzies sie znajdzie ta stara wersja :P

Opublikowano

Mam problem. Posiadam 2 gry z psxa jako EBOOT.PBP. Kopiuje jedna gre do pliku EBOOT.PBP w GAME. Niestety nie moge skopiowac drugiej poniewaz są pod tą samą nazwą. Zmian nazwy jednego z nich powoduję że PSP nie odczytuje wogóle. Kopiuje czyste pliki eboot bez folderu do GAME- EBOOT>PBP. Próbowałem z folderem wkleic ale psp nic nie wykrywało

Opublikowano

@genetyk@

Pisałem już wcześniej że folder w którym znajduje się gra czasami musi zawierać nazwę GAME ID czyli ciąg liter i liczb oznaczając region i coś tam jeszcze np. SCES00157 etc. (w szczególności gry z PSX'a) Drugą sprawą jest plik keys.bin, można go wyciągnąć z jakiejkolwiek gry i wsadzić do każdej, tylko niektóre tytuły tego wymagają, te starsze.

PS: KURDEE czytajcie przynajmniej 2-3 strony wcześniej bo to jedne z najczęściej pojawiających się tu pytań :/

CoATI - może byśmy tak napisali jakiś mały FAQ co i jak i umieścić go w osobnym, przyklejonym temacie, może to by pomogło.... Gdyby co mogę się tym zająć.

Opublikowano (edytowane)

mozesz napisac posta, a ja go przeniose na poczatek tematu [w tym wypadku o grach psxpsp]... potem mozna go bedzie jeszcze uzupelniac o nowe informacje.

Edytowane przez CoATI
Opublikowano
@genetyk@

Pisałem już wcześniej że folder w którym znajduje się gra czasami musi zawierać nazwę GAME ID czyli ciąg liter i liczb oznaczając region i coś tam jeszcze np. SCES00157 etc. (w szczególności gry z PSX'a) Drugą sprawą jest plik keys.bin, można go wyciągnąć z jakiejkolwiek gry i wsadzić do każdej, tylko niektóre tytuły tego wymagają, te starsze.

PS: KURDEE czytajcie przynajmniej 2-3 strony wcześniej bo to jedne z najczęściej pojawiających się tu pytań :/

CoATI - może byśmy tak napisali jakiś mały FAQ co i jak i umieścić go w osobnym, przyklejonym temacie, może to by pomogło.... Gdyby co mogę się tym zająć.

Czasami z podniecenia m.in. prerobioną psp , jest tak że człowiek się gubi/ ale już przeszło, poszło z kija, i już co nieco kumam jak i gdzie z psp. Dzieki za pomoc.otto

Opublikowano

witam

mam taki problem - kupilem kabelek do psp sony av chinch, podlączam do Tv , jest dzwiek ale niestety brak obrazu jest czarny ekran i tylko jeden cienki bialy pasek ktrory drga przy poruszaniu sie po menu psp.

Mam psp slim, kabel tez do psp slim.

Bede wdzieczny za pomoc, z gory dzieki. ^_^

Opublikowano

Z innej beczki, nie wiedziałem gdzie umieścić to pytanko, ale:

Od wczoraj nie hula mi PSPTube, konkretnie serwis YouTube, bo z innych nie korzystam. Czy macie taki sam problem? Wcześniej wszystko śmigało jak należy, ale od wczoraj, dioda zielona miga tylko 4 razy, po czym jest non stop zielona, a film nawet nie buforuje. Sprawdzałem na obu kartach i problem jest ten sam, myślałem z początku, że to wina nowej wersji PSPTube, ale okazało się, że po wrzuceniu z powrotem wersji 1.6 jest to samo :huh:

Opublikowano
To moje FAQ chyba jednak będzie konieczne... może jutro uda mi się coś sklecić.

Mówisz o PSPTube czy o tym problemie wyżej, bo wbrew pozorom ale lubię czasem przed snem odpalić sobie tube i pooglądać niektóre filmy?

Opublikowano

mysle, ze on ma na mysli takie ogole FAQ dotyczace wiekszosci stale powtarzajacych sie pytan i problemow...

bo, ile mozna odpowiadac na te same pytania co 2-3 strony jakiegos tematu?

btw. przeinstaluj psptube/wgraj nowsza wersje/zrob format flash1/format memorki/ustaw ponownie polaczenie sieciowe/etc...

no i pamietaj, ze serwis YT stale podlaga modernizacji wiec mozliwe, ze trzeba poczekac na jakis update psptube.

Opublikowano
mysle, ze on ma na mysli takie ogole FAQ dotyczace wiekszosci stale powtarzajacych sie pytan i problemow...

bo, ile mozna odpowiadac na te same pytania co 2-3 strony jakiegos tematu?

btw. przeinstaluj psptube/wgraj nowsza wersje/zrob format flash1/format memorki/ustaw ponownie polaczenie sieciowe/etc...

no i pamietaj, ze serwis YT stale podlaga modernizacji wiec mozliwe, ze trzeba poczekac na jakis update psptube.

Robiłem to co podałeś już przedwczoraj, zwłaszcza, że zmieniałem foramt karty z FAT32 na FAT16. Niestety nic to nie zmieniło, dlatego się bardzo zdziwiłem, bo musi to być najprawdopodobniej wina YT. Zapytałem czy ktoś też ma podobny problem. Śledzę ten temat i jakoś nie zauważyłem problemu, o którym ja mówię, mało tego na innych forach też wszyscy milczą, dostałem tylko jedną odpowiedź, o treści, że także kolesiowi nie śmiga PSPTube, czy taki wielki problem jest odpalić u siebie ten HB i odpisać? :mellow:

Ps. Winner, po formatach, Patapony nadal tylko hulają przez IrShella, nadal wyskakuje błąd bloków ;)

Opublikowano

Mam jedno''głupie'' pytanie .... mianowicie byście kupili PSP 3000 ( u mnie w Saturnie jest 30 rat 0 zł i PSP 3000 jest za.... 20 zł / miesięcznie! SREBRNE+ETUI+RESISTANCE!) No właśnie jedno ale.... PSP 3000 nie można przerobić:\ chodzi mi tu przede wszystkim o emulatory ( gry na PSP bym kupował oryginały ) . Czy lepiej uzbierać z 600 stówek i kupić PSP 2000 ?

Aha i czy są jakieś wieści odnośnie możliwości przerobienia PSP 3000? Czy to będzie kiedykolwiek możliwe?

Opublikowano

z przerobieniem psp3000 jest prawie tak samo jak z przerobieniem ps3 ;]

niby sie da, ale jeszcze nikt tego nie zrobil. tak wiec prace trwaja, a na efekty trzeba czekac... kup sobie psp2000.

Opublikowano

@famas_kg

Próbowałeś odpalić grę na innej karcie pamięci? Mam nadzieję że formatowałeś ją poprzez interface PSP? Spróbuj odpalić ją bez żadnych pluginów, HB etc, żeby sprawdzić w czym tkwi problem. Jeżeli na świeżej MC dalej jest problem to karta niestety jest jakąś tanią podróbką i będziesz się z nią męczył.

Opublikowano
@famas_kg

Próbowałeś odpalić grę na innej karcie pamięci? Mam nadzieję że formatowałeś ją poprzez interface PSP? Spróbuj odpalić ją bez żadnych pluginów, HB etc, żeby sprawdzić w czym tkwi problem. Jeżeli na świeżej MC dalej jest problem to karta niestety jest jakąś tanią podróbką i będziesz się z nią męczył.

Fakt na SandiSku 512 mb śmiga, ale nie przeszkadza mi zbytnio to odpalanie z IrShella, jednak wciąż mnie nurtuje ta sprawa z PSPtube :mellow: