Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zwolnic miejsce na karcie pamieci?

zrobic format f1?

zrobic format memorki?

sprawdzic jeszcze raz czy dziala?

wylaczyc pluginy?

wylaczyc custom xmb?

nie mam pojecia co moze byc pomocne :D

Opublikowano (edytowane)

hmm.. tylko najlepsze jest to że nie mogę właśnie wgrać nic... próby wgrania CF lecą dosłownie na łeb i szyję. Ale to raczej nie temat na rozmowę tutaj ;)

EDIT:

Bo do wgrania CF potrzebna jest pandora tak?

Edytowane przez CoATI
tak
Opublikowano (edytowane)

:)

Mam już nowiutkie i lśniące (czy może raczej upaćkane) PSP. Ekran zrobił na mnie pozytywne wrażenie (grałem kiedyś trochę na facie), co do legendarnych poziomych lini - są, nie trzeba się wysilać by je znaleźć. Nie wiem jak u innych (lub jak jest w grach innych niż PES 2009) ale u mnie są one tylko gdy kamera idzie w pionie (np. przerzucenie piłki ze skrzydła) i tylko na samej górze ekranu. Reasumując - gdy grasz normalnie (gapisz się na piłkę a nie po krawędziach ekranu) nic nie przeszkadza, a jakość ekranu wykręca jajca (zwłaszcza jak wcześniej miałeś NDS Cls ;) ).

EDYTA dorwała się do głosu: największy minus jaki na razie znalazłem ? Strasznie krótki kabel od ładowarki

(maksymalnie toto ma 1m)

Mam pytanka:

1. Mam soft 4.2, zaktualizować do 5.03 ?

2. Jak wgram HENA to co jeszcze muszę wgrać by pograć w kopie (PSP czyta płytki prawie jak Xbox 360 :D ) i skąd to ściągnąć?

Edytowane przez garam
Opublikowano
Krzyżak z dnia na dzień zepsuł się w moim PSP (FAT) :/ W menu konsoli bardzo słabo działa kierunek dolny i prawy (na dodatek lekko skrzypią), a np. w Tekkenie żaden :/ Naprawa tego samemu jest trudna? (mam małe doświadczenie w rozkręcaniu sprzętu).

Any help?

Opublikowano (edytowane)
:)

Mam już nowiutkie i lśniące (czy może raczej upaćkane) PSP. Ekran zrobił na mnie pozytywne wrażenie (grałem kiedyś trochę na facie), co do legendarnych poziomych lini - są, nie trzeba się wysilać by je znaleźć. Nie wiem jak u innych (lub jak jest w grach innych niż PES 2009) ale u mnie są one tylko gdy kamera idzie w pionie (np. przerzucenie piłki ze skrzydła) i tylko na samej górze ekranu. Reasumując - gdy grasz normalnie (gapisz się na piłkę a nie po krawędziach ekranu) nic nie przeszkadza, a jakość ekranu wykręca jajca (zwłaszcza jak wcześniej miałeś NDS Cls ;) ).

EDYTA dorwała się do głosu: największy minus jaki na razie znalazłem ? Strasznie krótki kabel od ładowarki

(maksymalnie toto ma 1m)

Mam pytanka:

1. Mam soft 4.2, zaktualizować do 5.03 ?

2. Jak wgram HENA to co jeszcze muszę wgrać by pograć w kopie (PSP czyta płytki prawie jak Xbox 360 :D ) i skąd to ściągnąć?

Ekran rządzi, to prawda. Poziome linie także są. Ładowarka to jakaś porażka, mając gniazdko przy podłodze nie mogę grać na stojąco.

Aktualizuj, właśnie do 5.03 i nie wyżej.

Aby zaktualizować soft należy pobrać z jakiejś stronki plik 503.PBP i wsadzić go do folderu PSP/GAME/UPDATE i odpalić go z menu GAME/Memory Stick. Pamiętaj, aby naładować do pełna baterię (może być trochę mniej, ale dla pewności najlepiej mieć 100%) i podłączoną ładowarkę podczas update'u. Nie wolno sleepować ani wyłączać konsoli podczas tego, ani odłączać ładowarki. Potem wgrywaj HENa i albo Custom Firmware Enablera, albo GENA-B, które są pełną, ale nietrwałą przeróbką na odpalanie kopii naszych gier.

Polecam psp-team.pl i pspoland.pl, tam jest wszystko.

Zawsze możesz pytać tutaj, chętnie pomogę i doradzę.

EDIT: A i pamiętaj sformatować kartę pamięci w PSP, by mieć wszystkie potrzebne konsoli foldery (możesz je także sam zrobić, ale przecież łatwiej to zrobić jednym naciśnięciem przycisku).

Edytowane przez raven_raven
Opublikowano

Polecisz jakąś stronkę z której ściągnę na pewno oryginalny firmware a nie jakiś syf ? Wujek google znalazł mi tylko nieoficjalne firmware i jakiś link na mediafire :/ .

Czy żeby pobierać demka z PS Store muszę zaktualizować firmware do najnowszej wersji ?

Opublikowano

Sony Ci nie da 5.03, zaoferuje Ci jedynie najnowsze i nieprzerabialne 5.51 ;].

Poszukaj tematów z poradnikiem instalacji ChickHENa i CFE na psp-team i pspoland, tam powinien być link do jakiegoś softa 5.03.

Jak chcesz wiedzieć jak zainstalować ChickHENa :) - > http://www.psxextreme.info/Sony-PSP-poradniki-t66160.html

Opublikowano

też całkiem niedawno robiłem update i powiedzcie mi, czemu potrzebne jest co najmniej 80% naładowania i podłączona ładowarka? przecież psp z 30% powinno wytrzymać około 1.5h może troszke mniej, a update trwa minuty.

???

Opublikowano
Krzyżak z dnia na dzień zepsuł się w moim PSP (FAT) :/ W menu konsoli bardzo słabo działa kierunek dolny i prawy (na dodatek lekko skrzypią), a np. w Tekkenie żaden :/ Naprawa tego samemu jest trudna? (mam małe doświadczenie w rozkręcaniu sprzętu).

Any help?

w poradnikach jest opis d-pad moda. powinno pomoc ;]

naprawa jest bardzo prosta

też całkiem niedawno robiłem update i powiedzcie mi, czemu potrzebne jest co najmniej 80% naładowania i podłączona ładowarka? przecież psp z 30% powinno wytrzymać około 1.5h może troszke mniej, a update trwa minuty.

???

sam tego nie wiem ale przy update potrzeba bardzo duzo energii. przykladowo na jednej baterii [pandora] mozna zmodyfikowac ~3 konsole, bo na reszte nie starcza energii.

no i to chyba normalne, ze konsola musi sobie zapewnic najlepsze warunki do upgradeu. w koncu gdyby padlo zasilanie mialbys cegielke nie konsole.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawostka - kabel USB od mojej komórki jest dłuższy niż ładowarka PSP :/

Pytanka obowiązkowe:

1. Jak chcę pobrać demko z PSN (przez program Media Go na kompie) to wyskakuje mi komunikat, że muszę zainstalować najnowszą wersję firmware, da się to jakoś ominąć ?

2. Na polskim PS Store są wszystkie dostępne demka czy tylko niektóre ?

3. Czy częste i krótkie podładowywania mogą zaszkodzić baterii (USB) ?

Edytowane przez garam
Opublikowano
Czy za rejestrację konsoli dostanę jakiś bonus ? Kiedyś wysyłali pokrowce na UMD a teraz ?

Zarejestrowałem i nic z tego nie mam, myślę, że w Twoim przypadku będzie podobnie.

A jeśli chodzi o ściąganie demek, to Media Go! mi pobiera na PSP co chce, mam CFE (5.03 M33-6). Jednak nie chce już mi pozwolić na obsługiwanie multimediów z konsoli.

Opublikowano (edytowane)

A jak ten program u ciebie działa ? U mnie z niewyjaśnionych powodów tragicznie - nie wczytują się kategorie ani gry :/ .

Edit: już działa, nie wiem dlaczego ale działa :jupi:

Edit 2: już nie do końca, do dupy ten program :/

Też masz "czasami" taki błąd:

beztytuulbmbvr.th.png

?

Do użytkowników 3004 - czy wy też przy lewej, górnej i prawej krawędzi ekranu macie trochę "wyblakły" obraz ? Wygląda to mniej więcej tak:

beznazwyo.th.jpg

Da się jakoś na raz grać i mieć konsolę podłączoną do kompa ?

Edytowane przez garam