raven_raven 12 013 Opublikowano 11 marca 2010 Opublikowano 11 marca 2010 Popatrz sobie na to czym się różnią i odpowiedz sobie. Wg. mnie są dwa wybory - zależy Ci na stałej przeróbce, to łykasz PSP-2000. Jak na pół-przeróbce i zarazem lepszym ekranie oraz wbudowanym mikrofonie, łykasz PSP-3000 i już. Cytuj
kinofanka 0 Opublikowano 13 marca 2010 Opublikowano 13 marca 2010 (edytowane) To teraz proszę drogich Państwo powiedzcie mi co znaczy tajemnicze pisanie na wszelkich forach "3k przerobisz nietrwale"? Bo zastanawiam się nad zakupem PSP 3004, a obecnie posiadam xboxa więc co do PSP jestem zielona. I czytałam co nieco o pandorze, o różnicach pomiędzy starszymi wersjami, a osobiście lepszy ekran kusi w 3k między innymi do filmów no i bezsprzecznie do grania. Jednak czy te różnice są aż tak znaczące jeśli chodzi o 2k i 3k? Na allegro proponują przeróbki do 3k inni sprzedają przerobione 3k i w końcu sama nie wiem o co chodzi z tą nietrwałą przeróbką. I jeszcze jedno pytanie; Czy wiecie coś o bezawaryjności PSP 3000? Tzn. czy psuje się często i jeśli tak to co? Edytowane 13 marca 2010 przez kinofanka Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 13 marca 2010 Opublikowano 13 marca 2010 ogolnie psp sie nie psuje... chyba, ze mechanicznie; czyt. przywalisz nia o sciane czy cos. do tego dochodzi jeszcze laser, który faktycznie moze paść dzieki tonom kurzu na soczewce ;] zostanow sie czy serio chcesz przerabiac konsole kiedy gry na nią sa bardzo tanie. nawet nowe gry szybko spadaja z ceny po pułapu 70-100zl przerobka nietrwala... idiotyczna nazwa ale co zrobic. chodzi o to [wielkim skrócie], ze po wylaczeniu psp "przeróka" traci swoje własciwosci i trzeba "przerabiac" od nowa. czyli wlaczyc odpowiedni programik na karcie pamięci. na poprzednije stronie masz rozpiske co mozna przerobic i w jaki sposob.... w sumie to nie przerobic, a tylko zmodyfikowac soft w sposob trwaly lub ulotny Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Teraz gratuluję Tobie, ja już się miałem brać do odpowiedzi ale stwierdziłem "Google nie boli" (choć chyba płeć zadającej pytanie ma tutaj znaczenie ;]). No mi padł laser po pół roku grania na... piratach, więc na razie mam złe zdanie o wytrzymałości tej konsoli, ale serwis mi ładnie wszystko naprawił, niestety długo to trwało. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 odpisalem, bo widze, ze cos tam szukala... tylko źle ;] btw. laser ci padl, bo byl pewnie brudny i przy próbie odczytu sie "zmeczyl". Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Nie ma po co odkopywać tematu, więc zapytam tu. Da się jakoś w SF: dark mirror wyłączyć "dual wields" (logan trzyma dwa pistolety)? Cytuj
firana140 621 Opublikowano 20 marca 2010 Opublikowano 20 marca 2010 jest jakiś dobry emulator game boya colora na psp? znalazlem dwa ale oba nie obsluguja dzwieku >.> troche irytujace bo emulator gba dziala tip top Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 (edytowane) Nie ma po co odkopywać tematu, więc zapytam tu. Da się jakoś w SF: dark mirror wyłączyć "dual wields" (logan trzyma dwa pistolety)? Trochę późno odpowiadam...ale co tam Z tego, co pamiętam "dual wields" możesz: 1. Po uprzednim odblokowaniu tej opcji po przejściu kampanii (uprzednio spełniając odpowiednie "warunki" - coś na ksztal" acziwmentów") i 2. tylko w trybie misji (nie kampanii). Edytowane 23 marca 2010 przez Andreal Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 28 marca 2010 Opublikowano 28 marca 2010 Nie ma po co odkopywać tematu, więc zapytam tu. Da się jakoś w SF: dark mirror wyłączyć "dual wields" (logan trzyma dwa pistolety)? Trochę późno odpowiadam...ale co tam Z tego, co pamiętam "dual wields" możesz: 1. Po uprzednim odblokowaniu tej opcji po przejściu kampanii (uprzednio spełniając odpowiednie "warunki" - coś na ksztal" acziwmentów") i 2. tylko w trybie misji (nie kampanii). ? (dopiero teraz zauważyłem odpowiedz ) Cytuj
suli 0 Opublikowano 31 marca 2010 Opublikowano 31 marca 2010 Posiadam PSP 3004 i karte pamięci 2 giga .Chciałbym sam ją przerobić ,ale jestem zielony w tym temacie .Prosze o pomoc . Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 31 marca 2010 Opublikowano 31 marca 2010 wsadzasz karte do psp, resetujesz konsole i przy wlaczaniu trzymasz wszystkie przyciski, powinno pojawic sie modmenu. Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 1 kwietnia 2010 Opublikowano 1 kwietnia 2010 Wystarczy poświęcić PIĘĆ MINUT żeby znaleźć w GOOGLE jak przerobić dowolne psp. TUTEK JAK PRZEROBIĆ PSP 300x i 200x z nową płytą główną. Cytuj
estel 806 Opublikowano 1 kwietnia 2010 Opublikowano 1 kwietnia 2010 Ponawiam pytanie czy jest jakiś popsloader dla 5.03 GEN-C? W Xenogears (EBOOT) chciałem sobie pograć. @Coati Oczyść skrzynkę, bo nie można się z tobą skontaktować przez PW ;] Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Opublikowano 2 kwietnia 2010 co by bylo gdyby mnie zabraklo? http://cid-fa04a285ef2b8709.skydrive.live.com/self.aspx/Public/PSP/Popsloader.zip ps. wyczyscilem sprzynke mozecie znowu pisac prośby o zdejcia warnow i pytania w stylu "pomocy mam bana na google" :* Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Opłaca się tą? http://www.allegro.pl/item979765171_przerobiona_trwale_konsola_psp_slim_2_gb_okazja.html Czy mozna wyrwać coś lepszego? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Opublikowano 2 kwietnia 2010 patrzac po zawyżonych cenach na allegro to nawet sie oplaca... ale miej na uwadze, ze slim z rodziny 2000 nie rozni sie w jakis znaczacy sposob od psp1000. imo jesli brac slima to tylko 3000... aha i do 2000 sa najdroższe czesci zamienne - to tak myslac przyszlosciowo ;] Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Opublikowano 2 kwietnia 2010 No dzięki, a co z tą przeróbko nietrwałą? Uciążliwe to jest? Z tego co rozumiem to po prostu przed graniem trzeba włączyć jakiś programik i śmiga? Każdego psp 3004 z softem do 5.3 można przerobić? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 3 kwietnia 2010 Opublikowano 3 kwietnia 2010 moze byc uciazliwe jesli programik nie zaskoczy za 10 razem ;] no chyba, ze cos sie zmienilo w tej kwestii [psp3000 sprzedalem kilka mies temu] ;] psp mozesz przelaczac w stan uspienia zamiast wylaczac - wtedy ponowne "przerobienie" nie bedzie konieczne. i tak, każde psp3k z softem 5.03 sie nadaje. łap tutka... Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 3 kwietnia 2010 Opublikowano 3 kwietnia 2010 ja od pół roku nie musiałem na nowo prerabiać 3k , w miedzy czasie nagrywając gen-c. Po prostu pilnuje by nigdy mi się psp całkowicie nie rozładowało i go sobie slipuje(na spaniu może nawet nieużywany przeleżeć ponad tydzień). Soft jest na tyle stabilny,że pilnując by się konsola nie rozładowała praktycznie nie będziesz zauważać,że masz "nietrwałą przeróbkę" Z wgrywaniem dalej loteria...niby ukazały się nowe "lepsze" zestawy tych obrazków ale dalej z tego co widzę to loteria i możesz wgrać przeróbkę za pierwszym razem przy każdej próbie albo konsola będzie miała focha i za czterdziestym Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 3 kwietnia 2010 Opublikowano 3 kwietnia 2010 (edytowane) Dobra, kupiony 2004 Edytowane 3 kwietnia 2010 przez gekon Cytuj
Guardian 5 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Kupiłem używaną konsolę FAT, na której jest zainstalowany CFW 5.55 GEN-D3. Z tego względu, że nie jestem zainteresowany jego funkcjami, chciałbym zainstalować oficjalny FW. Niestety, nie mogę. Przy próbie połączenia z PSN dostaję błąd 20000001, a po próbie instalacji z memory sticka (plik update'u zgrany do folderu PSP>GAME>UPDATE) dostaję info, że już mam wersję 9.90 i nie potrzebuję nowszej. Próbuję update'u z płyty UMD - to samo. Jak zatem aktualizować konsolę oficjalnym FW? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 (edytowane) Jeśli nie ma nowszego oficjalnego FW to musisz pandorą zejść na niższy soft i wtedy zaktualizować. W sumie to nie wiem czy pandora nie zmienisz bez tej całej zabawy softu. Jak coś to szukaj na forum Forum PSP-TEAM Edytowane 7 kwietnia 2010 przez Krzys PL Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 softy cfw maja 'zabezpieczenie' przed aktualizacja do oficjalnego fw ale maja tez mozliwosc 'odinstalowania'. poszukaj w opcjach instalatora. jesli dobrze pamietam trzeba trzymac L przy uruchamianiu programu. Cytuj
lechu 21 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę, ale wydaje mi się że sam installer GENa ma opcję zainstalowania OFW. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi