Skocz do zawartości

Twoja Pierwsza Platformówka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja oczywiście zaczynałem od Mario na ruskiej podróbie Pegasusa :D Ale na konsolach... pamietam jak u kumpla grywałem w Crasha Bandicoot 2, potem pożyczyłem od niego PSXa z HPiKF :D Na konsole podobał mi się bardziej niż na PC.

Ale tak naprawdę to nie pamiętam czym zaczynałem. Pamietam, że gram ogólnie od małego, kiedy to siostra dostała Commodore'a. Grałem na nim w Mario, ale nie pamiętam, czy tylko w to. Dlatego ogólnie jako moją pierwszą konsolę zaliczam właśnie Pegasusa, ewentualnie PS3.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ja zacząłem od Mariana na Pegazusie, potem Ninja Gaiden II (od tej gry ie mogłem się oderwać) te 2 gry doskonale pamiętam. Na PC pierwszy platformer w jakiego grałem to Dangerous Deve u kuzyna :) Pierwszy na PSX był chyba Crash...

Edytowane przez noxx
Opublikowano

Mario na pegazusa byl pierwszy potem byl prince of persia, earthworm jim a najlepiej wspominam Crash Badicoot 1. W sumie za platformowke zaliczyc moge Tanki z pegazuasa i to z edytorem planszy nadodatek i multi na 2. To byly czsay....

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Moją pierwszą platformówką był Donkey Kong na takiej pomarańczowej konsolce od Niny przypominającej dual screena . Następnie na Atari 2600 Pitfal i oczywiście na PSX Heart of Darkness i Crash Bandicoot 2.

Edytowane przez Michas
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pierwsza, pierwsza byl chyba Pitfall albo Hunchback na c64. W kazdym razie te pamietam jako najwczesniejsze, mozliwe, ze przedtem kaseciak odtworzyl cos jeszcze, ale nie ukwilo mi to w pamieci.

Opublikowano (edytowane)

Ghost Chaser na Atari 65XE z magnetem XCA12 :). To byla chyba pierwsza gra ktora zobaczylem i dzieki ktorej (po czesci) jestem tym, kim jestem. Pamietam, ze kolega pokazal mi Druida, 1942 i wlasnie Ghost Chaser. Clip chlip, co za magia wtenczas unosila sie nad ta atarynka.

sciera

Edytowane przez Mr_Sciera
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

A o to moje pierwsze platformówki na dane sprzęty według kolejności moich sprzętów

Pegazus - Mario

Super Nintendo - Micky Mouse Adventure

Comodore 64 - Diana Sisters

Amiga - Super Frog

Playstation One - Crash Bandicot

Playstation 2 - Racket Clank

PSP - Spyro

PC - Croc

Nintendo 64 - Mario 64