Średnio zaawansowany Gracz 0 Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Najlepszą częścią Mariana jest zdecydowanie Super Mario Galaxy i Super Mario Bros 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 W Mario Galaxy nie grałem, ale ostatnio nadrabiam zaległości z N64 i przyznam się bez bicia, że Mario 64 mnie doszczętnie zmiażdżył (czego się nie spodziewałem). Shigeru to geniusz!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 New Super Mario Bros Wii też jest niezłe. Przypominają się stare czasy, gdy grało się w pierwszą część na ... Pegasusie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość coopa Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 (edytowane) Edytowane 25 Czerwca 2011 przez coopa Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Marian z Pegasusa wymiata, wiadomo. Jakiś czas temu jednak zniszczył mnie właśnie Mario 64. Tu człowiek myśli, że PSX to jedyna słuszna konsola, zagrywa się w Crasha, potem już na PS2 w Ratcheta i gardzi biednym Mariankiem, a po latach odkrywa tą genialną grę i zdaje sobie sprawę, że tamte "soniakowe" tytuły to jedynie wstęp do najlepszej platformówki na konsole: Mario 64. NIESAMOWITE pokłady miodu, coś po prostu takiego, że na siłę trzeba odciągać od konsoli. Zakładam, że Super Mario Galaxy jeśli nie lepszy, to przynajmniej jest na takim poziomie jak M64, czyli absolutny szczyt... Kurde, Wii, taniej! Racja coopa! Mam dokładnie to samo! Zawsze myślałem, że Crash jest świetną platformówką, ale w porównaniu z geniuszem Mario 64, odpada w przedbiegach. Crash ma może ciekawszy świat i bardziej charyzmatyczne postaci, ale jeśli chodzi o czysty gameplay, to Mario go nokautuje w pierszej rundzie! Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Tr00. Mario 64 to jedna z najlepszych gier w historii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 W moim przypadku Mariany w 3D zdecydowanie > Mariany w 2D. W Super Mario Brosy grałem jakoś bez większego zaangażowania. Za to Super Mario 64 ukształtował mnie jako gracza. Hajp zaczął się od przeczytania recenzji SM64 w Secret Service. W tym samym numerze był też test N64 i zdecydowałem, że ciężko zarobione przez wakacje i święta pieniądze przeznaczę na Nintendo 64, a nie Playstation. To był rok 1997, a kupno N64 był świetną decyzją. Super Mario 64 to moja gra życia, przeszedłem dziesiątki razy i przejdę jeszcze nie raz. Od czasów SM64 jestem fanbojem platformówek 3D, to mój ukochany gatunek. Super Mario Sunshine rozczarował mnie. To była świetna gra. Ale ja czekałem na bezkonkurencyjną. A od SMS były lepsze tytuły, chociażby Jak&Daxter. Na szczęście Super Mario Galaxy 1 i 2 zatarły średnie wrażenie po SMS i dla mnie to gry tej generacji i 2 oraz 3 miejsce na mojej liście gier wszechczasów. Nie zawiódł też Super Mario 3D Land. Świetny tytuł będący hybrydą Marianów w 3D i serii NSMB. Zwłaszcza efekt 3D jest świetny. Super Mario to moja ulubiona seria gier. Czysty fun, świetne universium które pozwala na zdecydowanie więcej niż platformówki (seria Mario&Luigi rządzi, tak samo Paper), dopracowanie do granic możliwości. Współczuję wszystkim hejterom, bo nie wiedzą co tracą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 teraz ogrywam donkey kong country 2 na snesie podlaczonym pod 52 cale i i tak sie jaram, ze z biegu zamowilem super mario world na allegro:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Jak to wygląda na takim tv ? Może nagrasz jakiß filmik i mi podeślesz na email, bo nie mega to interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ja grałem na Wii w Super Mario RPG ze SNESa. Na 42 calach. Wygląda koszmarnie i nie da się grać. Miejsce SNESowych gierek jest na handheldzie już tylko. Tam wyglądają znośnie. Na telewizorze to masochizm Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 gdy po raz pierwszy wlaczylem donkey konga to byla kupa,ale po 20 minutach zaczela mi sie podobac ta grafika i teraz nie narzekam, bardziej wkurzam sie na poziom trudnosci w tej grze:). Cytuj Odnośnik do komentarza
Zmianowy 3 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Super Mario World potem Super Mario Bros 3 i Super Mario 64 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Wiadomo Mariany 2d kultowe, nostalgia itp., a Mariany 3d przełomowe, bardziej wciągające i różnorodne. Tak więc dlamnie bez wachania Mario 3d Land czyli świetne połączenie Marianôw 2 i 3 d Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Niech mi ktos powie czy new super mario bros na wii ,jest tak samo trudne jak super mario world na na snesa? Bo tam ledwo przechodze pierwszy swiat . A wogole do momentu kiedy kupilem snesa i wii , myslalem z e jestem pro gamer- mylilem sie najwidoczniej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Dla mnie nsmb jest trudne - już nawet auto-przechodzenie mi się załącza Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 W takim razie wkrotce będe rwal wlosy z glowy przy NSMB , a co dopiero przy dokey kong , jezeli donkey diddys quest na snesie mnie masakruje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 World jest trudniejszy, bo tam jest o wiele mniej żyć do zdobycia. Wii nie jest takie trudne, bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja grałem na Wii w Super Mario RPG ze SNESa. Na 42 calach. Wygląda koszmarnie i nie da się grać. Miejsce SNESowych gierek jest na handheldzie już tylko. Tam wyglądają znośnie. Na telewizorze to masochizm Nie masz do końca racji . Po prostu nie można grać w wersje z Virtual Console, a na emulatorku z odpowiednimi filtrami. Kupiłem sobie Classic Controllera Pro i powiem Ci, że jest naprawdę zaje,biście nawet na HDTV. Bo faktycznie, jak na żywca odpalasz wersje z VC to można dostać odruchu wymiotnego i całkowicie się zniechęcić. Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Sibian 154 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Jest wersja Mario 64 z normalną kamerą ( nie DS ) ? Kolejna próba, kolejna rezygnacja, mocno irytuje. Zaraz mnie Albert obskoczy. Edytowane 25 Stycznia 2014 przez Sibian Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Nintendo 64? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sibian 154 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Wersja na Virtual Console jest poprawiona w tym aspekcie w jakimś stopniu ? Edytowane 25 Stycznia 2014 przez Sibian Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Z tego co pamiętam, to kamerę można było regulować za pomocą 4 żółtych guzików od pada do n64, więc pewnie tutaj zostało to przypisane do drugiej gałki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jest wersja Mario 64 z normalną kamerą ( nie DS ) ? Kolejna próba, kolejna rezygnacja, mocno irytuje. Zaraz mnie Albert obskoczy. Kamera już za czasów N64 drażniła momentami, teraz musi frustrować. No cóż, oldskul. Gra ma 18 lat, więc trzeba jej to i owo wybaczyć. Ręczne ustawianie pomaga, ale nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Ja tam nigdy nie miałem problemów z kamerą w Najlepszej Grze Video. Wersja na DS to katastrofa. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ja również nie miałem, ale obiektywnie przyznaję, że problemy mogą występować Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi