balon 5 326 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jest Mario 64 wersja z 64 w sklepiku Ninny? Taka żebym mógł na WiiU odpalić bo poczytałem posty Alberta i bym znowu sobie przeszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Niech mi ktos powie czy new super mario bros na wii ,jest tak samo trudne jak super mario world na na snesa? Bo tam ledwo przechodze pierwszy swiat :confused: . A wogole do momentu kiedy kupilem snesa i wii , myslalem z e jestem pro gamer- mylilem sie najwidoczniej:-) Serio? Jak pierwszy świat Ci sprawia trudności, to co potem? Gra jest faktycznie trudna, ale jakże satysfakcjonująca. Właśnie przechodzę w dwójkę z kumplem i jest mocny hardkor, szczególnie kwestia sejwów co kilka poziomów. Ale te ostatnie poziomy przejdziesz dopiero gdy wypracujesz do perfekcji mechanikę gry i poczujesz tę fizykę skoków. Ponadczasowe dzieło i chyba najlepszy marian w 2D. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Niech mi ktos powie czy new super mario bros na wii ,jest tak samo trudne jak super mario world na na snesa? Bo tam ledwo przechodze pierwszy swiat :confused: . A wogole do momentu kiedy kupilem snesa i wii , myslalem z e jestem pro gamer- mylilem sie najwidoczniej:-) Serio? Jak pierwszy świat Ci sprawia trudności, to co potem? Gra jest faktycznie trudna, ale jakże satysfakcjonująca. Właśnie przechodzę w dwójkę z kumplem i jest mocny hardkor, szczególnie kwestia sejwów co kilka poziomów. Ale te ostatnie poziomy przejdziesz dopiero gdy wypracujesz do perfekcji mechanikę gry i poczujesz tę fizykę skoków. Ponadczasowe dzieło i chyba najlepszy marian w 2D. KOMODO by Super Mario World na jednym życiu dziabnął! Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Heheszki. Co do rankingu, gry 2D bym tak stawił: 1. Super Mario World 2. Super Mario Bros. 3 3. New Super Mario Bros. Wii 4. Super Mario Land 5. Super Mario Bros. Oryginalna jedynka ma klimat itd i najfajniej się go przechodzi speedrunem, w dodatku uwielbiam jego prostotę i natychmiastowosc. Plus fizyka skoków jest prawie że najlepsza w serii. Może faktycznie dałem za nisko Mimo wszystko najmniej w niej mięska. Trójka najtrudniejsza, ale jakże miodna. Nie lubię szopa I wg mnie najmniej kolorowa częśc :./ I nienawidzę tego słońca, co nas atakuje. NSMB Wii bylo zaskakująco zayebiste, ale tylko w multiplayerze. Samemu bywa bardzo nudno. Ale MP... mistrzostwo. Game design też bardzo udany, ale widocznie robiony pod MP. Dalej mamy SML na Gameboya. Dwie minuty temu w niego grałem na moim świeżym, kochanym SP <3 Z podświetlaczem od razu lepiej się gra. Sam tytuł jest świetny, odmienny (czemu koopasy wybuchają :7), w ogóle światy nie z Mario, jacyś kosmici, wtf ;p Posiada za to geniaaalną muzykę. Nie grałem jeszcze w SMB 2 (mam nadzieję że niebawem kupię od pewnego usera na forum ), może będzie fajne. Grałem też w NSMB na DS-a, ale bardzo mi się nie podobała. Ciekaw jestem wersji na Wii U. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ciekaw jestem wersji na Wii U. Najlepsza odsłona, serio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jest Mario 64 wersja z 64 w sklepiku Ninny? Taka żebym mógł na WiiU odpalić bo poczytałem posty Alberta i bym znowu sobie przeszedł. Jest. Ale wymaga takiego zachodu, że masakra. Musisz kupić w sklepie na konsoli Wii, zrobić transfer i grać możesz tylko na classicu. Nie mam pojęcia dlaczego nie ma gierek z N64 na eshopie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 No ja też. Zassałbym ileś od razu i pewno nie tylko ja. Przecież one mało zajmowały miejsca z tego co pamiętam jakieś 30 mega ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Z perspektywy czasu 3D World mnie rozczarował. Jasne, gra jest super, ale to tylko handheldowa gra przeniesiona na telewizor. Nic ponadto. Zero ciekawych pomysłów, nowych patentów. Eksploracja ograniczona do zera, bezsensowny licznik czasu... Nie wiem dlaczego Nintendo zagrało tak zachowawczo, w końcu wiele do stracenia nie mieli. Trójwymiarowe gry z Marianem falują. Mario64 zmiażdżyło wszystko, Super Mario Sunshine rozczarowało, taki Jak&Daxter był o wiele lepszy. Galaxy znowu masakrowało, a 3D World dostaje po tyłku od Raymana. Dobrze, że chociaż ten ostatni najlepiej wypada na WiiU i platformówkowo konsola Nintendo dominuje nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Dla mnie 3D World jest super najważniejsza zaleta to to że jest bardzo oldschool'wej formie i obecnie wolę taką formę platformówki skondensowane lvl połączone ze zbieractwem sekrecików. SMS swego czasu mi się podobała ale SM64 wydał się gorszy co nie znaczy że jest zły po prostu SMS był 1 Mario 3D w którego grałem ale obecnie forma jaka przedstawiło N w ostatniej edycji jest dla mnie w pełni satysfakcjonująca. Trudno mi sobie wyobrazić bieganie po rozległym lvl z 3 platformami na krzyż po których się skacze i by mi to odpowiadało. O nie skondensowane SM3DW jest o niebo lepsze od tych pseudo platformówek gdzie pozostało tylko zbieractwo a samego jumpingu prawie nie ma. To jest moja opinia a ocena wygląda tak SM3DW>>>>> reszta plejady. Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ja teraz życzyłbym sobie Super Mario 128 3D na 3DSa i Super Mario Galaxy 3 na Wii U. Odświeżone klasyki 3d (worldy i landy) i 2d (new brosy) już były, teraz pora na te dwie legendy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ja teraz życzyłbym sobie Super Mario 128 3D na 3DSa i Super Mario Galaxy 3 na Wii U. Odświeżone klasyki 3d (worldy i landy) i 2d (new brosy) już były, teraz pora na te dwie legendy. Odwrotnie. Super Mario 128 na Wii U i Super Mario Galaxy 3 na 3DSa (ciekawe byłyby zastosowania 3D) Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Mario 128 3d i Galaxy 3 na WiiU i jakieś porty na kieszokonsolkę Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) tak, tylko że do 3DSa nie podłączymy niuńczaka, a to na tym kontrolerze najlepiej i najsłuszniej grać w grę z pod znaku Galaxy. @balon, żadnych portów - choć donkej wyszedł wspaniale ^.- Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez kazuyoshi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Sądzę, iż Marian będzie miał trzy główne linie: New Super Mario, która będzie regularnie wychodzić na obydwie konsole, 3D Land/World, które pewnie będzie ze 2-3 razy na generację, też na obydwie konsole. No i stacjonarne Galaxy bądź następcę. I tutaj spodziewam się raz na generację, a na WiiU nie wcześniej niż za 2-3 lata. Na tę chwilę najchętniej przywitałbym remake Mario64 i Sunshine na WiiU Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 tak, tylko że do 3DSa nie podłączymy niuńczaka, a to na tym kontrolerze najlepiej i najsłuszniej grać w grę z pod znaku Galaxy. @balon, żadnych portów - choć donkej wyszedł wspaniale ^.- Ja nie lubię przenośnych konsolek Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) ja tam teraz czekam tylko na jednego remake od Niny, a mianowicie Majoras Mask na 3DSa ^.- @balon, no cóż, nikt nie jest doskonały Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez kazuyoshi Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jesli chodzi o nowe czesci Mario, to ja bym bardziej stawial na remake Sunshine na 3DSa Jesli o kontynuacje, to Galaxy 3D na 3DSa(doh), albo calkiem nowa odslonie na WiiU Seria New Super Mario Bros. poki co wychodzila w jednej czesci na konsole, nie sadze zeby to sie zmienilo, a 3D Land i 3D World, mysle ze tak samo, jedna czesc na konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 SMS tak ale lepiej na WiiU poprawili by texturki i prace kamery dodając jak w TWW 1080p i opad szczęki gwarantowany. A Majora's Mask chętnie przytulę na 3DS właśnie ale to nie temat na to. Cytuj Odnośnik do komentarza
blakuś 597 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ostatnio ogrywam Mario & Luigi: Partners in Time i całkiem wciągająca część, Inside bowser's story jest jeszcze lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Podobno tak mój bro uwielbia tą serie ja nie bardzo próbowałem od Patner's in Time eh wole Paper Mario. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 bowsers inside story to imo najlepsza część ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Mnie nigdy nie przekonała ta seria. Też wolę Papierowego. Miałem zawsze wrażenie, że w grze mało jest samodzielnego myślenia, wszystko ma iść po sznurku i tak jak przewidział developer. Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 O ile mi wiadomo i humor Paper ma bardziej wykręcony nawet ale tu mam na myśli przynajmniej 1 i 2. Jak bro przyjedzie zabiorę mu 3DLand bo nie doceniłem a sequel na Wii U pozamiatał mną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ostatnio ogrywam Mario & Luigi: Partners in Time i całkiem wciągająca część, Inside bowser's story jest jeszcze lepsze ? Uwielbiam serię, a BIS to top10 moich ulubionych gier wszechczasów. W każdym aspekcie jest lepsza od PIT, które również jest znakomite. Za to Dream Team to kaszanka i rozczarowanie roku Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Nie przesadzajmy ze DT jest taka kaszanka. To stary dobry M&L, no ale wlasnie, stary i dobry... IMO za malo zmian, za duzo tutkow, zbyt wielka liniowosc i humor juz nie ten sam. Najgorsza odslona serii, ale nie zmienia to faktu, ze gra jest nadal dobra. Osobisty ranking: BiS > PiT > SSS > DTB Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi