Skocz do zawartości

Niedoceniane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
z niedocenionych platformówek to chyba Beyond Good & Evil... ciągle licze na kontynuacje

o to, to ^_^

świetna gra! Polecam wszystkim fanom przygodówek :P

Opublikowano

najbardziej niedoceniona ape escape (psx) ocena w pe 1 :P

ganianie małpek z różnymi gadzetami było bardzo miodne ^_^ .

a co do bg&e jak na platformera w której byl automatyczny skok :( fabuła i cala reszta na plusie:).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie wiem jak bge mozna pod platformera podciągać o_O

co do Psychonauts, to gram właśnie, zachęcony wszelkimi ochami i achami, ale narazie nie widze w niej nic co by mogło zagrozić Jakowi, Ratchetowi czy Sly'owi, chyba jednak przereklamowana sprawa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wprowadzaj ludzi w blad. Ape Escape dostalo w PE 5/10. Nie zmienia to jednak faktu, ze ocena byla nieco zanizona. Moim zdaniem, gra zaslugiwala wtedy przynajmniej na 7.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Nie wprowadzaj ludzi w blad. Ape Escape dostalo w PE 5/10. Nie zmienia to jednak faktu, ze ocena byla nieco zanizona. Moim zdaniem, gra zaslugiwala wtedy przynajmniej na 7.

no sorry moj blad :( ale wiem ze ktos ze zgrdow tak ja ocenil :( chyba w 3groszach? gazetka juz wyleciała kominem wiec niemam jak tego sprawdzic :P

Edytowane przez czesio83
  • 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja bym tu dał Sonic Unleashed. Gra generalnie potrafi być schematyczna do bólu, monotonna i drażnić w kwestii sterowania (zwłaszcza z przesadnym machaniem na Wii), ale ma też dużą porcję frajdy, zwłaszcza śmigając z prędkością światła jako Sonic. :) Fani platformówek będą zadowoleni!

A ja po cichu liczę, że Sonic and the Black Knight będzie jeszcze lepszy! :)

Opublikowano

Ratatouille, czyli swojski Ratatuj. Może jest momentami irytująca, ale dawno nie grałem w tak dobrego, "czystego" platformera.

Jedynym poważnym minusem jest jej "długość"- czas potrzebny na przejście ok. 7h. Mało!

• 1 rok później...
Opublikowano

Najlepsza platformówka która jest nieco niedoceniona? Oczywiście Conker! Świetny angielski humor, rewelacyjna grafika, odjechane zadania. W głowie mi się nie mieści że odniosła taki mały sukces.

• 11 miesięcy temu...
Gość Albert Wesker
Opublikowano

Croc i Croc2 - dżizas ale mnie obie te gry wciągnęły. PSX był zaiste wspaniałą platformą :)

Croc nie był niedoceniany, był po prostu słaby. Mierne popłuczyny po platformówkach z N64. Miał kiepawy design, nieciekawego bohatera, był nudny i mało urozmaicony. PSX był wspaniałą platformą, ale nie do platformówek 3D :)

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Croc i Croc2 - dżizas ale mnie obie te gry wciągnęły. PSX był zaiste wspaniałą platformą smile.gif

Croc nie był niedoceniany, był po prostu słaby. Mierne popłuczyny po platformówkach z N64. Miał kiepawy design, nieciekawego bohatera, był nudny i mało urozmaicony. PSX był wspaniałą platformą, ale nie do platformówek 3D smile.gif

Wiadomka, nikt już nawet nie pamięta takich crapów jak serie Crash Bandicoot i Spyro. Jeszcze taka słaba gierka w 3D z jaszczurem była, Gex czy jakoś tak. Całe szczęście, że było N64 z mega klimatycznym, słitaśnym i piszczącym jak po amputacji jąder Mario. Postać Croca mimo że infantylna, to jednak pocieszna była jednak.

Co wy z tym Abe`m. Wszyscy kochali Abe`a, jego pierdy i to jak spier,dalał przed Sligami . Zresztą nawet jak nie każdy, to głupio było się przyznać. Kultowa swego czasu grupa Music Instructor zrobiła nawet z nim teledysk. Nawet moi kumple, którzy się nie interesowali grami twierdzili, że równy z niego kolo. A dziewczyny miały mokro w gaciach na jego widok.

Edytowane przez Kazub
  • Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Abe na PSX-a,był doceniony ,za to kolejne części już mniej,a w szczególności Stranger's Wrath,choć produkcję tą raczej trudno uznać za platformówkę,bo jak wiadomo gra opierała się na strzelaniu ,a mniej na skakaniu,czy zbieraniu różnych popierdółek,ale w mojej opinii niedoceniona produkcja.Podobnie jak Heart of Darkness ,jedna z lepszych gier na Szaraczka ,a tak zapomniana ,co też przekłada się na to,że mało osób w nią grało.

Mógłbym dodać także Crash Tag Team Racing,gra ta zgrabnie łączyła elementy platformowe i minigierki z wyścigami kartów,co mi się bardzo spodobało.Podobnie jak kolejna gra z liskiem czyli Crash of the Titans,choć na PS2 sprzedała się dość dobrze ,tak na innych platformach już nie za bardzo ,a niektórym zmiany się bardzo nie spodobały.Owszem ,mając w pamięci poprzednie części bylem na początku zdziwiony,ale niedługo potem ,to polubiłem i wciągnąłem się jak w bagno,później było trochę liniowo,ale gra nadrabiała ciekawymi walkami ,muzyką i głosami bohaterów.

Opublikowano (edytowane)

Parę typów jeśli chodzi o te "niedocenione" giery jest w moim mniemaniu co najmniej dziwnych - Abe'y , Tombi 2 czy Conker to raczej produkcje szanowane przez branżę i zawsze mówiło się o nich w samych superlatywach. Chyba, że przyjętym kryterium oceny jest ilość sprzedanych kopii, no ale to jest nie do końca miarodajne (jak wiadomo).

Edytowane przez ciwa22
Opublikowano

Tombi2,zresztą podobnie jak i jedynka,to produkcje raczej mało doceniane taka jest niestety prawda,sam muszę się przyznać ,że w jedynkę ledwo szarpnąłem ,a w dwójkę w ogóle nie grałem :confused: ,ale niedługo zamierzam to nadrobić :)