Skocz do zawartości

360tka Siadła i Wstać Nie Chce...

Featured Replies

• Odpowiedzi 989
  • Wyświetleń 107,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• nowe? stare? i na ile prawdziwe? Nie wiem. Nie jest to nic odkrywczego, ale i tak warto czytnąć ^_^   http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,4856638.html

• od ponad roku nie śledze tematu awaryjności X360, a że ostatnio złapała mnie chęć powrotu do tej platformy... (obok PS3 oczywiście. Tęskno mi do Dead Rising - powaga) mam pytanko do znawców: jak w chw

• LEMON-CHORZOW
    LEMON-CHORZOW

czesc , wlasnie padl mi po raz drugi 3 rod , po naprawie idzie do zyda , 300 zloty za 2 naprawy, sprzedaje klamota jak wroci z naprawy za 700 stow plus 7 gier, doloze 300 stowy i kupuje xboxa elite ja

Opublikowano

Chodzi o to, ze nowka, ale dlugo stala na sklepie/w magazynie. Nie ma HDMI.

Trzeba korzystac ze znakow interpunkcyjnych, korwa!

Opublikowano

Mam taki oto problem:

- ostatnio podczas gry w Gears of War oraz Burnouta Paradise nagle ekran zrobił się czarny, a diody migały na czerwono (tylko dwie, lewa górna i dolna, konsole mam ustawioną pionowo), no i nic ani konsoli wyłączyć się niedało, ani niczego innego, jedyna metoda to odłączyć zasilacz i podłączyć, ale po włączeniu konsoli ponownym nie ma problemu z niczym. Dodam , że 1 raz to się stało kilka dni temu podczas gry w Burnouta Paradise, zaś 2 raz przed chwilą podczas gry w Girsy.

PS. dodam , że mam konsolę Xbox 360 Elite, kupioną we wrześniu, a dokładnie 4 września 07 w MM no i jak do tej pory chodziła super.

Edytowane przez marcin0903

Opublikowano

ok. masz problem i chciales sie z nim podzielic czy cos jeszcze? bo nie widze znaku zapytania nigdzie wiec...

Opublikowano

No można wywnioskować, ale jak widać niektórym trudno ;), więc teraz to pytanie zadam: Co z tym zrobić? - bo robi się to upierdliwe i niepokojące, przed chwilą znów to sie stało

Edytowane przez marcin0903

Opublikowano

przeciez nikt nie bedzie sie tu zabijal zeby Cie uszczesliwiac skoro nie zadales konkretnego pytania

jak widac wszyscy wywnioskowali i polala sie lawina postow by Cie zadowolic...

PS.

masz gwarancje? dzwonisz do MS i wszystko

Opublikowano
  Juchy napisał(a):
raczej DODZWONIC sie ;)

Przejezyczenie :P, Dodzwonić miałem na myśli. Będę jeszcze próbował w poniedziałek, bo dziś ani w sobote i niedziele nie da rady bo nikt nie siedzi na infolinii.

Opublikowano

Dwie lewe diodki to przegrzanie konsoli... Może za dużo grasz, albo konsola stoi w ścisku i nie ma czym oddychać ? ;)

Jak tak mruga to znaczy, że x0 się spocił - daj mu wtedy odsapnąć...

Chociaż przegrzanie nie koniecznie musi być z powodu miejsca, gdzie xbox stoi... Możesz mieć np. poluzowany jakiś radiator, przez co źle odprowadza ciepło i konsola się gotuje...

Opublikowano

Juchy!

Mam do Ciebie pytanko. Jesli mozesz do odpisz a nie kieruj mnie do postow bo szukalem i nie znalazlem.

Wlaczylem jak zawsze wieczorkiem Gearsy. Konsole mam z WSZEŚNIA 2006, kupilem 10 listopata i jak dotą ZERO broblemów.

Nagle ni stąd, ni zowat pojawilo mi sie delikatne "śniezenie". jakby antena żle ustawiona, koloru czarnego. W niektorych miejscach gęściej, w niektorych mniej. Przestaszylem sie bo pomyslalem ze ta sa jakiej "artefakty" czy cuś i skojarzylem z karta grafiki. RESET.

A tu bach! prawa dolna dioda miga na czerwono i komunikat Error E74

RESET

Daszboard spoko, Gearsy TO SAMO tylko ze delikatniej

Moje pytanie

Dzwonic na serwis czy poczekac az ochlonie? (chociaz wiem ze jak ma paść to i tak predzej czy pozniej padnie)...

Opublikowano

E74 moze byc tez spowodowany kablem

ale na 99% to padaka konsoli zawsze

wiec jesli Ci sie to powtorzy to dzwon

Opublikowano

Powtorzy?

Ja MUSZE (hehe) byc codziennie na GoW i tak tez jest teraz (dzisiaj) wiec caly czas tak sie dzieje...! Najwieksza niewyróbka jest na cieniach, taka drobniutka szachownica... Cos mi sie przypomina ze ktos juz o tym pisal i niedaleko po tym musial reklamowac...

Przy SKATE sa blado-czerwone, ledwo widoczne paski z gory na dol.

Za to w dashboardzie jest wszystko tip top.

Cholera!

Ciekawe jak dlugo pociagnie. Mam zamiar grac do oporu!

Dzieki Juchy, chociaz optymizmem mnie to nie napawa.....

Edytowane przez koziou

Opublikowano
  yacolek napisał(a):
Dwie lewe diodki to przegrzanie konsoli... Może za dużo grasz, albo konsola stoi w ścisku i nie ma czym oddychać ? :D

Chociaż przegrzanie nie koniecznie musi być z powodu miejsca, gdzie xbox stoi... Możesz mieć np. poluzowany jakiś radiator, przez co źle odprowadza ciepło i konsola się gotuje...

wiecej mzoe byc przyczyn, m.in. awaria wiatraka/wiatrakow

z poluzowaniem radiatora to by bylo slychac, jak konsola sie przegrzewa to wiatraki konsola podkreca, czyli slychac od razu na wiatrakach ze chodza coraz szybciej-glosniej, przy koncu jak ma wywalic juz 2 diody czerowne to wiatraki chodza jak odkurzacz...

to samo by bylo jakby w zlym miejscu stala

nie wiem, przedmowca nic nie pisal o takich rzeczach a jak ma konsole od wrzesnia to takie anomalia powinny mu sie rzucic w uszy jakby byly...

a z racji ze ma gware to i tak niewiele moze zrobic...najlepiej oddac do MS to dadza nowa w tech. 65nm, bo ta zapewne jeszcze stara 90nm...

Edytowane przez Juchy

Opublikowano

NO i padła :D Błąd E74...

Kuwa doczekalem sie jak kazdy

Opublikowano
  Juchy napisał(a):
  yacolek napisał(a):
Dwie lewe diodki to przegrzanie konsoli... Może za dużo grasz, albo konsola stoi w ścisku i nie ma czym oddychać ? :D

wiecej mzoe byc przyczyn, m.in. awaria wiatraka/wiatrakow

z poluzowaniem radiatora to by bylo slychac, jak konsola sie przegrzewa to wiatraki konsola podkreca, czyli slychac od razu na wiatrakach ze chodza coraz szybciej-glosniej, przy koncu jak ma wywalic juz 2 diody czerowne to wiatraki chodza jak odkurzacz...

to samo by bylo jakby w zlym miejscu stala

nie wiem, przedmowca nic nie pisal o takich rzeczach a jak ma konsole od wrzesnia to takie anomalia powinny mu sie rzucic w uszy jakby byly...

a z racji ze ma gware to i tak niewiele moze zrobic...najlepiej oddac do MS to dadza nowa w tech. 65nm, bo ta zapewne jeszcze stara 90nm...

No nic, pozostaje gwarancja. Przestawiałem konsole na inne miejsca i to samo było.. Tylko gdzie reklamować, dawać im do MM, czy przez infolinie itp...?

Opublikowano

Niestety! Po ponad roku zgon.

W poprzednim tygodniu zwiechy i pierwszy raz czerwone diody,wczoraj kompletny out.

Dziś infolinia,drukowanie zlecenia i w poniedziałek sprzęcik wali do czech.

Infolinia na razie ok,szybko i sprawnie-zobaczymy co dalej.

Opublikowano

Oto krotki filmik ktory nagralem telefonem(stad slaba jakosc) to moja 3 konsola, po jakim czasie od odebrania od serwisanta ulegla awarii jest na filmie smile.gif Konsola padla podczas gry w COD4

http://pl.youtube.com/watch?v=B7oVehEI3EA

Opublikowano

Kilka postów wyżej wspominałem o moim Elite, który miał problem z 2 diodkami (przegrzewanie), jak się okazało pan na infolini powiedział mi, że została przepalona i wymieniona na nową Elite w technologii 65 nm , konsolka zostanie wysłana dziś, co Wy o tym myślicie (o tych 65 nm) bo gdzieś czytałem, że w Elite jeszcze nie ma 65 nm.

Opublikowano

jest tak jak Ci pisalem, wymeinia na nowa 65nm i to zrobili :D

jest szansa ze bedzie jutro...

Opublikowano

Jest Elite z 65 nm, sam posiadam, na razie jest ok. oby tak zostało:)

Opublikowano
  Wampis napisał(a):
Ja przedwczoraj widziałem kartony Elite z nalepką 175W, więc chyba się już pojawiły.

Juchy napisał(a):
jest tak jak Ci pisalem, wymeinia na nowa 65nm i to zrobili :D

jest szansa ze bedzie jutro...

Dragen napisał(a):
Jest Elite z 65 nm, sam posiadam, na razie jest ok. oby tak zostało:)

Dzięki wszystkim za potwierdzenie i info :)!