nelson 4 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 a moze mi ktos pomoc? 3 posty wyrzej Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 (edytowane) jak bedziesz dzwonil do MS to powiedz ze masz ARTEFAKTY na ekranie czyli przekalmania grafiki i tyle... po prostu raklamacja, jak wszsytko sprawdziles to awaria konsoli jest... Edytowane 17 sierpnia 2008 przez Juchy Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Czy ta konsola jest tak spier.dolona czy tylko ja mam takie wrażenie po ledwo 2 tygodniach od zakupu? Nie wiem już sam czy to wina konsoli,czy jakaś wada fabryczna płyty,ale o ile pierwsze 3 dyski LOST ODYSSEY przeszedłem bez problemów,tak 4 dysk wyraźnie się tnie,a konsola ma problemy z jego czytaniem - tylko na walkach(czyli na większości czasu gry,aha rys nie ma żadnych).Dodam tylko że DOA4 chodzi bez problemów(choć może nie gram w ta grę 3 h z rzędu jak w LO) Jak się wkur.wię sprzedam gówn.o w i kupię ps3. Any ideas? Ja pierwszego dnia po zakupie konsoli razem z GoW i Forza 2 gram sobie w najlepsze wlasnie w Forze .Po paru godzinach scigania przypomnialem sobie , ze czytalem gdzies , ze jezeli konsola ustawiona jest w pionie szybciej sie przegrzewa itp . No to ja wstaje z fotela biore konsole w lape i ... sami wiecie - rysa na plycie jakbym ja nozem przejechal , oczywiscie 360-tka niechciala jej juz czytac , wyskakiwal komunikat o brudnej lub uszkodzonej plycie . Naszczescie pomogla metoda " na paste do zebow " i Forza chodzi jak zloto Cytuj
Kiler8888 0 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 a naprawy 3 diod to sa troche nizsze, od 79zl, a realnie granice 130zl jesli to uszkodzone luty pod ukladami BGA... możliwe widziałem na necie ogłoszenia gdzie chcieli więcej przepraszam za wprowadzenie w błąd Cytuj
nelson 4 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 i moja zdechla... te problemy z jaskrawym niebieskim i zoltym nadal byly... zresetowalem konsole i juz wiecej nic nie zobaczylem, normalnie sie wlacza, dzwiek jest, ale obrazu nie... wyjmowalem hdd, stawialem i kladlem ja i nic... niema obrazu. date produkcji mam 17.06.2006 wiec gwara minela jakby powiedzial ze mam roda i przed rodem zaczely sie problemy z obrazem? co o tym sadzisz juchy pojda na cos takiego? Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 odziwo kodu bledu juz nie moge podac, konsole dzis wlaczylem z rana, aby to sprawdzic... DZIALA! Jak znow sie wysypie to bede mogl podac kod ( oby nie ) Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 A może miałeś spadek napięcia na chacie? Burza gdzieś niedaleko? Wszystko możliwe Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 i moja zdechla... te problemy z jaskrawym niebieskim i zoltym nadal byly... zresetowalem konsole i juz wiecej nic nie zobaczylem, normalnie sie wlacza, dzwiek jest, ale obrazu nie... wyjmowalem hdd, stawialem i kladlem ja i nic... niema obrazu. date produkcji mam 17.06.2006 wiec gwara minela jakby powiedzial ze mam roda i przed rodem zaczely sie problemy z obrazem? co o tym sadzisz juchy pojda na cos takiego? jak masz brak obrazu to raczej na roda juz liczyc nie mozesz ale to co tam im na infolini nalgasz to nie wiem czy to pozniej sprawdzaja ale sprawdz na stronie do kiedy masz na nia gware, ona nie pokrywa sie z data produkcji... Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 A może miałeś spadek napięcia na chacie? Burza gdzieś niedaleko? Wszystko możliwe Była, ale miałem powypinane konsole, tylko lap działał. Włączyłem po i rod, na następny dzień też rod, dziś bez roda. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Padł najprawdopodobnie czytnik. Wieszanie się + rysowanie płyt. Mam nadzieję, że płytę główną też zmienią na nowszą Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 wieszanie sie to nie czytnik a rysowanie to swoja droga wyienia calosc w srodku jesli zglaszales wieszanie i dodatkowo ze czytnik rysuje... Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Juchy mógłbyś zerknąć na poprzednia stronę gdzie pisałem o moim problemie? Dzisiaj znowu zaliczyłem taką zwiechę i nie wiem co z tym zrobić, czy w ogóle coś się da <_< Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 (edytowane) Colin Jezu - chill out. To normalne. W TDU ja co 3h średnio miałem zwiechę. Edytowane 19 sierpnia 2008 przez Fisiu Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Juchy mógłbyś zerknąć na poprzednia stronę gdzie pisałem o moim problemie? Dzisiaj znowu zaliczyłem taką zwiechę i nie wiem co z tym zrobić, czy w ogóle coś się da <_< na razie nie ma co zerkac bo nic konkretnego konsola nie zrobila niespodzeiwane zwiechy zawsze moze zalapac problem bedziesz mial jak zwiechy beda spodziewane czyli pewne bedzie ze 5-10min i zawsze wisi... ale masz gware wiec nie masz sie czym przejmowac... Cytuj
orion50 632 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Padł najprawdopodobnie czytnik. Wieszanie się + rysowanie płyt. Mam nadzieję, że płytę główną też zmienią na nowszą Powiedziałem, że się wiesza, że rysuję i ,że podczas gry wywala komunikat o niemożności przeczytania płyty. pozdrawiam Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Juchy mógłbyś zerknąć na poprzednia stronę gdzie pisałem o moim problemie? Dzisiaj znowu zaliczyłem taką zwiechę i nie wiem co z tym zrobić, czy w ogóle coś się da <_< na razie nie ma co zerkac bo nic konkretnego konsola nie zrobila niespodzeiwane zwiechy zawsze moze zalapac problem bedziesz mial jak zwiechy beda spodziewane czyli pewne bedzie ze 5-10min i zawsze wisi... ale masz gware wiec nie masz sie czym przejmowac... Po prostu zaskoczyła mnie częstotliwość tych zwiech. Kilka miesięcy spokojnego grania a teraz plaga. Kilka freezów w przeciągu ostatniego miesiąca. No nic, pożyjemy zobaczymy. Cytuj
__bercik07 202 Opublikowano 23 sierpnia 2008 Opublikowano 23 sierpnia 2008 Moja konsola jeszcze dziala (byla juz raz w serwisie) co jednak dziwne od 2 tygodni przy kazdym wlaczeniu/ rzadszym wylaczeni konsola mi "pstryka" i to w miare glosno. Wczesniej tego nie mialem wiec postanowilem napisac :]. Ktos ma jakies przypuszczenie o co moez chodzic ? Cytuj
Reno 4 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Help! Mam dwumiesięczną 360tkę,nie była przerabiana.Dzisiaj włączam jak zwykle i nie zaskakuje autostart płyty(zawsze zostawiałem ją w środku).Co gorsze wogóle płyta sie nie wczytuje(nie pojawia się na pasku nazwa gry która aktualnie jest w napędzie)i ni jak nie idzie nic z płyty uruchomić(sprawdzałem dwie nowe gry...) Zapewne to coś czytnikiem...miał ktoś może podobny problem??Please help!!! Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 (edytowane) Co dokładnie pisze? Pewnie "odtwarzanie", a chwilę po tym "otwórz napęd"? To zapewne czytnik padł/pada. Daj jej w ostateczności odpocząć. Może jednak coś ruszy. Ale możesz się już przygotowywać do rozmowy z konsultantem w M$ Mnie na przykład też dziś płyta nie zaskoczyła, a po restarcie normalnie się włączyła. Edytowane 27 sierpnia 2008 przez Fisiu Cytuj
Reno 4 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 W sumie to reakcje są różne...czasem wczytaja się tylko początkowe napisy i zwiecha,czasem wywala komujnikat,że płyta jest porysowana,czasem wogóle nie ma żadnej reakcji na płyte w czytniku,ehh. Dla porównania zarzuciłem do napędu oryginalną płytkę cd z muzyką i..śmiga bez żadnego problemu. Już sam nie wiem co jest grane,spróbuje odpalic dzisiaj wieczorem,zobaczymy co z tego będzie. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 30 sierpnia 2008 Opublikowano 30 sierpnia 2008 Czytanie płyt CD to co innego aniżeli DVD. Jak mi padł laser w PS2 to AUDIO CD czytał, a gier już niestety nie. Chyba czeka Cię telefon do Microsoftu. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 31 sierpnia 2008 Opublikowano 31 sierpnia 2008 mam xboxa od maja 2008 tylko raz mi sie zawisil podczas grania w GTA IV gdzies kilkanascie dni od zakupu konsoli i potem przez te pol roku juz nigdy , az do czasu kiedy po 7 dniach niegrania ( bylem na wakacjach ) konsola zlapala zwieche po 5 minutach od pierwszego uruchomienia konsoli po urlopie . Focha mi strzelila Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 Od maja nie minęło jeszcze pół roku ; p Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 Od maja nie minęło jeszcze pół roku ; p no tak Cytuj
tomaszz04 6 Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 czasami po wlozeniu plyty do konsoli nie uruchamia sie gra tylko pojawia sie ekran zeby wlozyc plyte do konsoli x360(taki sam jak po wlozeniu jej do odtwarzacza dvd) czy problemem jest slaby laser czy to cos innego bo po odpaleniu gry nie ma juz problemow Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi