-Sora- 0 Opublikowano 7 września 2008 Opublikowano 7 września 2008 (edytowane) Takiego czegoś jeszcze nie miałem. Gram sobie w SC IV a tu bez ostrzeżenia zwiecha (żadnych artefaktów po prostu freeze). Myślę sobie "ee tam na pewno nic poważnego". Resetuje konsolę, uruchamiam ponownie SC IV i już na ekranie startowym gra wita mnie zwiechą. Reset, wyciągam płytkę - żadnych rys. Postanowiłem uruchomić jakieś demo - działa, uruchamiam Halo 3 - działa. Powracam zatem do SC IV i zwiecha! Gra za każdym razem wiesza się już na ekranie startowym, czasem dojdę nawet do menu. Konsola stała się wybredna czy coś? RROD nie uświadczyłem. Ktoś ma podobne doświadczenia? EDIT1: No teraz już każda gra się wiesza ale nadal brak RROD xP EDIT2: No wreszcie konsola się zdecydowała i pokazała RROD, coś długo jej to zajęło xP Edytowane 7 września 2008 przez -Sora- Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 7 września 2008 Opublikowano 7 września 2008 (edytowane) Kurde mój łapie zwiechy jak gram w Grid . Zaczynam sie obawiać Model Arcade edit ---> dzisiaj pograłem ponad 2 godziny w SC IV i zero zwisów , chyba to jednak wina płytki z Gridem Edytowane 8 września 2008 przez chris85 Cytuj
jan szabrownik 0 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 (edytowane) witam, czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jaką awarię mam zgłosić na infolinii, bo nie za bardzo wiem co się dzieje z moją konsolą <_< nie zależnie od tego czy gra jest z dysku (demo) czy z płyty pojawiają się różne dziwne rzeczy, ich ilość narasta w miarę nagrzewania się konsoli, aha i jeszcze jedno czy wentylatory w X360 po jakimś czasie od uruchomienia konsoli zaczynają zwiększać obroty, bo wydaje mi się że tak tylko teraz nie mam jak sprawdzić u mnie od początku do pół godziny po uruchomieniu mają tą samą prędkość, więcej czasu nie mogę sprawdzić bo konsola się wiesza a to zdjęcia owych przypadłości: pełna wersja gry z płyty: a to już wersje demo: proszę o pomoc jeszcze jedno w halo 3 nic się nie dzieje aż w końcu się zwiesza, forza 2 podobnie do pgr-a, bioshock też ma lekkie odchylenia od normy, ale każda gra bez wyjątków się zwiesza Edytowane 16 września 2008 przez jan szabrownik Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 Korzystając z okazji - co to za gra na drugim screenie? Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 (edytowane) Dead Rising mi świta. A tak w ogóle to tylko 1 screen z PGR pokazuje (tak mi się wydaje) jakieś błędy, reszta na pierwszy rzut oka wygląda normalnie :hmm: Na pozostałych zdjęciach są przekłamania (artefakty). Powiedz na infolinii że wyskakują Ci na ekranie artefakty. Edytowane 16 września 2008 przez Fisiu Cytuj
jan szabrownik 0 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 (edytowane) tak to dead rising ^_^ o właśnie tak myślałem że to są artefakty, dzięki za podpowiedź jeszcze w bioshocku dzieja sie dziwne rzeczy tutaj sie ciagnie cos czarnego mniej wiecej od reki: a tu przebija sie rozowy kolor albo nieraz w ogole robi sie przezroczyste: czyli zglaszam jutro na infolini ze pojawiaja sie artefakty na ekranie ^_^ jeszcze raz dzieki za pomoc aha popatrz Fisiu na 4 screen z pgra na asfalt na samym dole ekranu po lewej stronie troszke sie "skrzywił", po lewej jest w miare ok Edytowane 16 września 2008 przez jan szabrownik Cytuj
mj 13 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 dziwna sprawa panowie. kupilem premium 60 gb z hdmi, uzytkuje go ze dwa tygodnie dosc intensywnie w momencie przycisniecia 'open' plytka wyskakuje zaje'biscie szybko tak ze czasami wypada z x'a a jak wciskam z powrotem, to zacina sie i dalej nie idzie. nie czyta plytek, tylko kure'wnie rzezi, pozatym wszystko git. mozna wsunac tacke recznie ale to mi nie odpowiada. przyjma mi to w media na gwarancji ? pozdro elo Cytuj
Gość Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 (edytowane) Ja tez mam 60 gb gdzies od 10 dni i na wkladanego w nie Liteona nie narzekam, naped chodzi ciszej niz w kupionej rok temu 360 kumpla, sama konsola po 4-5 godzinach katowania jest z tyl tylko lekko ciepla, nie ma co porownywac do 90nm wersji. Do 14 dni musza wymienic, potem infolinia M$. Edytowane 17 września 2008 przez Gość Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 (edytowane) aha popatrz Fisiu na 4 screen z pgra na asfalt na samym dole ekranu po lewej stronie troszke sie "skrzywił", po lewej jest w miare ok No ja właśnie mówiłem o tym prawym, o wykrzywionym asfalcie. Na lewym to nic nie widzę. Są to artefakty na 99%. Bioshock na dole nie kumam, a górne to wyraźne przekłamanie obrazu - chyba, że chodzi o to różowe wysoko nad literami MIR. Próbowałeś na innych kablach podpinać Xa? Spróbuj różnych kabli i może różnych rozdziałek. Chociaż ja jakbym coś takiego zobaczył to nawet bym się nie wachał dzwonić na infolinię. Edytowane 17 września 2008 przez Fisiu Cytuj
mj 13 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Ja tez mam 60 gb gdzies od 10 dni i na wkladanego w nie Liteona nie narzekam, naped chodzi ciszej niz w kupionej rok temu 360 kumpla, sama konsola po 4-5 godzinach katowania jest z tyl tylko lekko ciepla, nie ma co porownywac do 90nm wersji. Do 14 dni musza wymienic, potem infolinia M$. hehe to git pocieszyles mnie, o dziwo dzisiaj wszystko dziala jak nalezy o_O zobacze czy dam rade zakatowac x'a w 2 dni Cytuj
jan szabrownik 0 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 aha popatrz Fisiu na 4 screen z pgra na asfalt na samym dole ekranu po lewej stronie troszke sie "skrzywił", po lewej jest w miare ok No ja właśnie mówiłem o tym prawym, o wykrzywionym asfalcie. Na lewym to nic nie widzę. Są to artefakty na 99%. Bioshock na dole nie kumam, a górne to wyraźne przekłamanie obrazu - chyba, że chodzi o to różowe wysoko nad literami MIR. Próbowałeś na innych kablach podpinać Xa? Spróbuj różnych kabli i może różnych rozdziałek. Chociaż ja jakbym coś takiego zobaczył to nawet bym się nie wachał dzwonić na infolinię. w bioshocku ten caly rozowy kolor co tam jest to nie powinien byc, w oryginale to jest normalna powierzchnia, cos jak mur, probowalem juz na wszystkich kablach jakie mam w domu i na kazdej rozdzialce zawsze jest to samo, wczoraj nawet carcasone zaczelo bzikowac:) dzisiaj wyslalem konsole do serwisu, reklamacje zglaszalem przez neta, wiec musze czekac co oni zrobia na serwisie, jak wroci do mnie dam znac co i jak:) Cytuj
Suikoden 0 Opublikowano 23 września 2008 Opublikowano 23 września 2008 Panowie jaka wersja x360 jest w tej arcade za 669 zl? Bo moj premium padl dzisiaj i wolalbym kupic nowego niz wydawac na naprawe, czy jest to ta wersja mniej awaryjna? Cytuj
jan szabrownik 0 Opublikowano 23 września 2008 Opublikowano 23 września 2008 tak ale jak widać po moim modelu Arcade awarie też się zdarzają ^_^ Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 23 września 2008 Opublikowano 23 września 2008 tak ale jak widać po moim modelu Arcade awarie też się zdarzają ^_^ a pewny jestes, ze to wersja 65 nm ? Cytuj
jan szabrownik 0 Opublikowano 23 września 2008 Opublikowano 23 września 2008 (edytowane) tak ale jak widać po moim modelu Arcade awarie też się zdarzają ^_^ a pewny jestes, ze to wersja 65 nm ? a jaka on ma pewnosc ze jego bedzie 65 nm?, moja zostala wyprodukowana w koncowce 2007, listopad chyba, i zasilacz 175W Edytowane 23 września 2008 przez jan szabrownik Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 24 września 2008 Opublikowano 24 września 2008 tak ale jak widać po moim modelu Arcade awarie też się zdarzają ^_^ zdazaja przychodza 65nm do napraw juz... Cytuj
jan szabrownik 0 Opublikowano 24 września 2008 Opublikowano 24 września 2008 tak ale jak widać po moim modelu Arcade awarie też się zdarzają ^_^ zdazaja przychodza 65nm do napraw juz... nie ma się co dziwić przecież to tylko Microsoft Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 24 września 2008 Opublikowano 24 września 2008 nie wiem co masz na mysli ze to tylko MS, X1 od konkurencji z bezawaryjnoscia odroznial sie od innych konsol PS3 tez juz przychodza do napraw i na dluzsza mete PS powinno sie zblizyc do awaryjnosci Falcona, lub jaspera problem jest tylko taki ze X360 poza gwarancja sie tanio naprawia jak i sama konsola jest mega tania a Ps3 ma masakryczne koszty napraw a i sama konsola jest juz 2 razy drozsza... nie ma co prowadzic niekonczacych sie dyskusji o tej awaryjnosc bo jest o niebo lepiej, a sprzet kazdy ma jakas awaryjnosc i nei ma cudow zeby nic nikomu nigdy sie nie popsulo w zadnym sprzecie... tym samym to oczywiste ze beda zdazaly sie Falcony z awariami tak samo jak przyszle lepsze wydania tej konsoli... Cytuj
jan szabrownik 0 Opublikowano 24 września 2008 Opublikowano 24 września 2008 nie chodzilo mi o MS tylko bardziej o to ze to X360, tak jakos mi sie napisalo, faktycznie PS2 byly awaryjne, a co do tego co napisales to sie zgadzam z toba kazdy sprzet jest awaryjny mniej lub wiecej ale jest Cytuj
gon 0 Opublikowano 25 września 2008 Opublikowano 25 września 2008 Mały problem : / swieci sie 3ecia kreseczka i wyskakuje błąd E73 -że niby port Ethernetowy,,, Ale przy wyłączeniu konsoli słychac ze srodka jakies 'tykniecie' ,nie bardzo wiem co mam z tym zrobic, konsoli nie obejmuje serwis >.> A odlaczenie/podlaczenie i inne bzdety nic nie zmieniają p_p Ktoś wie co to dokladnie moze byc i ile ewentualna naprawa moze wynosic? Btw.problem dotyczy X360 Halo Edition Cytuj
cyter666 0 Opublikowano 25 września 2008 Opublikowano 25 września 2008 No to sobie popatrz na allegro jakie ceny napraw konsol albo wal do juchego Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 25 września 2008 Opublikowano 25 września 2008 Pier,dolone go,wno, arcade, pol roku uzytkowania i rod wyskoczyl.... Cytuj
cyter666 0 Opublikowano 26 września 2008 Opublikowano 26 września 2008 a co ja miałem powiedzieć?? premium, używany 3 tygodnie i rod :] Cytuj
Timmy 1 799 Opublikowano 26 września 2008 Opublikowano 26 września 2008 Premium 65nm , napęd benq - kupiony 3 tygodnie temu . Najpierw kilka razy E79 , później RoD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi