Juchy 24 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 (edytowane) to rzeczywiscie madra decyzja reklmacja trwa raptem z 2 tyg i dostajesz nowy sprzet, a Ty chcesz sprzedac od tak w cenie zlomu to oczywiste ze jak juz jestes wkurzony na X0 to sprzedac ale skorzystac z gwary i sprzedawać jako sprawne za jakas normalna kase, a nie samego siebie okradac z powodu lenistwa? PS. powodzenia z PS3, obys nie przejechal sie na nim tak samo jak na X0 tylko tam stawki strat serwisowania sprzetu moga byc kilkukrotnie wieksze, bo na razie plakac z X0 nie masz powodu bo nie straciles nic na serwisowaniu i przez 3 lata nic nie stracisz, a w Sony inna bajka bo inne okresy gwarancyjne, a o bezawaryjnosci PS3 zapomnij bo ten mit tez juz dawno upadl.... Edytowane 22 lipca 2009 przez Juchy Cytuj
Solid_Snake_1 0 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 Witam Mam problem z X360, mianowicie mam w nim taki 'pyrkający/pierdzący' dźwięk (sorry, nie wiem jak to inaczej opisać). Problem pojawił się mniej więcej w grudniu 2008. Pamietam, że jakieś 2 miechy potem wyskoczył mi ROD, naprawiłem go tą metodą , ale problem z dźwiękiem został. Sprawdzałem na kablu VGA i component, ciągle to samo. W czym może być problem? :] Aha, data produkcji X'a - 19.06.2006, czyli trochę starsza. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 padla po miesiacu od naprawy E74. Teraz znowu E74. ehhh sie (pipi)a nagralem Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 jak wyskoczylo mi przegrzanie ramu - 0013, to da rade cos z tym zrobic czy trzeba wysylac do naprawy? Dodam, ze juz wczesniej mialem te awarie i wyslalem konsole do serwisu. No i wrocilo po 3 miesiacach to samo : / Kolega jak sprawdzal to mowil ze oni tam w serwisie tylko docisneli klapki czy cos w tym stylu, nie rozumiem tego za bardzo. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 (edytowane) jakie klapki docisneli? klapki to masz do memorki i usb w panelu przednim, zerowy zwiazek z awaria... trzeba wyslac do naprawy bo to powazna awaria plyty glownej, oby to nie bylo uszkodzoenie ramu bo w tedy to plyta do wymiany... Edytowane 31 lipca 2009 przez Juchy Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 jaki moze byc powod tej awarii? Za duszno w pokoju, czy to po prostu z czasem wyskakuje w tych xbox'ach i nic nie mozna z tym zrobic? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 (edytowane) blad tylko pokazuje gdzie szukac awarii, ale konsola sama nie pokazuje tym bledem szczegolow awarii awaryjnosc X0 jest duza wiec z czasem rozne awarie moga wystapic, Tobie wystepuje 0013 innej osobie 0102, a jeszcze innej 0020 itd. nikt nie przewidzi co komu wystapi... jedyne co mozna to przewidywac to ze najprawdopodobniej awaria jest na podłożu tym samym co najczesciej w X0 sie zdaza czyli uszkodzone luty pod ukladami BGA z powodow znanych wszystkim czyli lutow bezolowiowych, ktorych kruchosc jest duza i przy naprężeniach wywołanych zmiana temperatury i rozszerzalnością cieplna samej plyty przy dzialaniu sil z tym zwiazanych po prostu ulegaja peknieciu-uszkodzeniu w zaleznosci od awarii mozna wiele zrobic, wazniejsze jednak co juz bylo zrobione i w jakim stanie jest plyta, a pozniej co jest do naprawy i jakie techniki mozna uzyc, bo sa rozne sposoby np na naprawe lutow, jedne lepsze inne gorsze, jedne drozsze inne tansze, jedne wykonywane przez wiekszosc inne przez nielicznych itp. itd.... Edytowane 31 lipca 2009 przez Juchy Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 (edytowane) Po prostu obie obecne konsole tak samo i PS3 wyszły w złym czasie, kiedy technologie były jeszcze bardzo drogie, za drogie na obie konsole i tu i ówdzie poszły cięcia. Konkurencja miała podobno poprawić sytuację na rynku a konsumenci mieli na tym skorzystać... Taaa, jasne To taka sama sytuacja jak z kryzysem. Miliony ekonomistów na świecie a nikt go nie przewidział. Jeśli teraz ktoś mi powie, że studiuje ekonomie to zostanie przeze mnie wyśmiany. Sytuacja z YLOD była do przewidzenia. Gdyby nie wczesna premiera Xboxa, PlayStation ukazałoby się co najmniej rok później. Mała ilość sztuk na starcie oraz opóźnienie premiery w europie związane były zapewne z problemami produkcyjnymi. Edytowane 1 sierpnia 2009 przez rkBrain Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 jaka jest szansa że po naprawie E-74 konsola znowu padnie? Cytuj
milekp 78 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 jaka jest szansa że po naprawie E-74 konsola znowu padnie? 27,368% Cytuj
Gość Marvelous Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Ja po E74 złapałem RRODa. Ale po rocznym katowaniu konsoli. Cytuj
jojok21 0 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Padnie to padnie, pytanie kiedy ; - ) Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 dalem jej odpoczac 3 dni, cala odlaczona od wszystkiego i teraz sprawdzilem tak na chwilke, to dosyc normalnie chodzila. Dzisiaj wieczorkiem sprawdze dokladnie pogram troche i zobaczymy, moze nie trzeba bedzie wysylac do naprawy. Aha i poodlaczalem mase rzeczy z gniazdek, bo tam tego bylo naprawde duzo, to moze przez to jakos? Cytuj
Les777 124 Opublikowano 4 sierpnia 2009 Opublikowano 4 sierpnia 2009 Witam Przepraszam jeśli już to było ale miałem czas tylko przejrzeć faq. Oczywiście Xbox padł mi złośliwe po 2 latach i 3 miesiącach. Wiesza się (artefakty) albo jest czarny obraz. I tu pytanie, może nieprzyzwoite - da się coś zrobić żebym miał RoD i mógł to oddać na gwarnację? Też tak miałem. Zadzwoniłem i babka powiedziała, że dopóki nie będzie trzech diód, trzyletnia gwarancja nie obowiązuje. Więc zacząłem włączać ixa i czekać aż się zwiesi. Po kilku razach pokazał czerwone oko i mogłem z czystym sumieniem w rozmowie powiedzieć, że mam RRoDa. Cytuj
warmc 0 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 (edytowane) W czasie burzy(właściwie tylko jednego dużego grzmotu) spalił mi się router, który nie chce się synchronizować z siecią i jak się potem okazało XBOX, który nie może połączyć się z internetem. Zakupiłem router, na komputerze internet jest, na konsoli już n ie. Pisze że kabel ethernetowy nie jest podłączony, a jest. Co się mogło stać? Miałem go w serwisie gdzie naprawiają m. in 3 rod i serwisant powiedział że karta nie jest uszkodzona, nic nie jest spalone. Co mam robić(nie ma już gwarancji) Edytowane 19 sierpnia 2009 przez warmc Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 (edytowane) w jakim serwsie to niby bylo? skoro router wykazuje ze kabel jest niepodlaczony to znak ze karta sieciowa nie dziala idz do tego serwisu jeszcze raz zeby na Twoich oczach podlaczyli to do jakiegos routera, na routerze-switchu musza zapalic sie diody o aktywnosci po wlozeniu kabla sieciowego od X0 w gniazdo routera, oczywiscie konsola musi byc wlaczona.... PS> kabel od sieci do X0 sprawdziles? czyli podlczyc innym kablem bo moze kabel uszkodzony Edytowane 19 sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj
warmc 0 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 U kolesia który naprawia ROD'y była konsola. Sprawdzałem to na 3 kablach (na połączeniu router --> komputer działają ) Jak mam do swojego routera podłączony to żadna dioda nie zapala się. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 (edytowane) czyli w zadnym serwisie nie byla? osoba prywatna bawiaca sie w sztuczki na podstawie netu nie ma nic wspolnego z serwisem jak i serwisowaniem konsol, Ty po godzinie tez bys mogl takie sztuczki robic i przedstawiac sie jako naprawiacz... jesli kable sprawdzales, a komp podpiety dziala to oddaj jeszcze raz do jakiegos serwisu tego X0 na sprawdzenie, bo ewidetnie widac ze nie dziala karta sieciowa, ale do serwisu,a nie do amatora... PS. mozesz tez isc do kolegi z konsola ktory ma router i u niego podlaczyc konsole, lub jak ktos ma X0 z kolegow przyjsc do Ciebie i przetestowac inna na Twoim routerze "filozofa" w tym nie potrzeba zeby sprawdzic podstawy Edytowane 20 sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj
warmc 0 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Konsola była testowana na 2 routerach i nadal to samo. Wydaje mi się że to nie amator bo naprawia też m. in. telefony i inna elektronikę i jakieś pojęcie i sprzęt do tego ma. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 (edytowane) tu nie trzeba miec pojecia o elektonice i telefonach tylko o konsolach, w dzisiejszych czasach to norma ze pseudo serwisow od komorek narobilo sie jak grzyby po deszczu, szukaja tez sil w czym sie da...jak ktos jest od wszystkiego to jest...korzystaj tylko i wylacznie z wyspecjalizowanych serwisow w danej dziedzinie bo maja najwieksze doswiadczenie w roznorodnosci przypadkow jakie dostaja... w tym przypadku to nawet nie trzeba miec zadnego pojecia o konsolach tylko podstawowe pojecie o urzadzeniach sieciowych czy komp., a to teraz kazdy ma co ma do czynienia z kompem na co dzien, zapewne Ty tez, wiec tak jak pisalem wyzej, filozofa nie potrzeba by sprawdzic czy karta jest sprawna... jesli sprawdzales na 2 routerach niezaleznych i jest to samo, to jak ustosunkowujesz sie do tej diganozy? tak jak pisalem wyzej, idz jeszcze raz tam i niech Ci podlaczy na Twoich oczach i pokaze ze net dziala (wykonaj probe testu lacza z XBL w X0 i wszystko wyjdzie), skoro Ci na 2 routerach nie dziala w gole to jakis cud ze jemu dziala albo w gole nie sprawdzal... Edytowane 20 sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj
warmc 0 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 (edytowane) On powiedział że karta nie jest uszkodzona(mówi łże coś mierzył), jemu też się nie łączyło. Najprawdopodobniej wyśle go do Ciebie. Edytowane 20 sierpnia 2009 przez warmc Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 (edytowane) karta sieciowa w X0 to scalak, nie ma zadnego testu zeby sprawdzic jakimis pomiarami tego scalaka by podaly ze scalak w 100% sprawny, jedyna metoda to wylut i wlut nowej pewnej w 100% sprawnej karty-scalaka, pozniej mozna szukac dalej przyczyn.. Edytowane 20 sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj
keitaro2 0 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Heeelp!!!! Chce sobie zagrać ale kosnolka nie czyta mi zadnych płyt. Co mam zrobić?? Cytuj
keitaro2 0 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Jezu doczytałem sie że laser zdechł i serwis mnie czeka...z tego wynika że te konsole padną czy tego chcemy czy nie chcemy. Człowiek sie produkuje, wydaje kase na konsole,gry, a i tak w końcu wszystko pójdzie sie (pipi).. Można powiedzieć że świadomie wyżucamy kase w błoto. A mogłem kupić nowego kompa... Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Opublikowano 29 sierpnia 2009 xbox 360 to straszna katorga. Ja teraz gram ciagle na PS2 w gry z psx'a i sobie mysle, ze wogole nie jest mi potrzebna konsola nowej generacji. Na PS2 mam hektolitry miodu, a na xboxie gralo sie troche z taka mieszana przyjemnoscia (nie wiem czemu ). A co do kompow, to ulepszanie kompa pod kątem gier jest moim zdaniem glupotą... I nie rozpaczaj jak masz gwarancje, to nic sie nie stalo. Jak nie masz to wyslij do serwisu i za 200zl ci naprawia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi