Juchy 24 Opublikowano 26 września 2008 Opublikowano 26 września 2008 takie wyznania wpisujcie w temacie zgonow, po to on zalozony byl... Cytuj
Kwas_91 0 Opublikowano 27 września 2008 Opublikowano 27 września 2008 Wczoraj wieczorem konsola tak zaczęła głośno pracować wentylatorami, że aż zagłuszyła napęd. Chwilę potem (ok 10s) konsola wywaliła 2 czerwone lampki, czyli przegrzanie. Zdziwiło mnie to, w końcu zdarzało mi się grać znacznie dłużej, ale pomyślałem "przez noc ostygnie, zobaczymy co potem". Dziś jednak konsola po 2 minutach od włączenia cały czas wywala 2 czerwone lampki. Co się stało oraz czy ew. naprawa będzie kosztowna? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 27 września 2008 Opublikowano 27 września 2008 pierwsze co to trzeba sprawdzic uklad chlodzenia pasty, radiatory, wiatraki itp. Cytuj
Kwas_91 0 Opublikowano 29 września 2008 Opublikowano 29 września 2008 Radiatory i wentylatory przeczyszczone i sprawne, pasta wymieniona, jednak problem cały czas występuje. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 29 września 2008 Opublikowano 29 września 2008 jak uklad chlodzenia jest prawdilowy to tylko problem z sama plyta bedzie, CPU badz GPU ma problem-awarie... Cytuj
Kwas_91 0 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 Chciałem się jeszcze tylko dowiedzieć czy rodzaj nałożonej pasty może mieć znaczenie? Bo użyłem taniego Titan Silver Grease TTG-S104. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 roznice w pastach niewielkie i znaczenia miec nie beda w tej sprawie... Cytuj
Loopo 0 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 siema właśnie odpaliłem fife09, pograłem chwile konsola się zawiesiła, zrestartowałem ją i teraz za każdym razem jak ją włączam przy automatycznym logowaniu do mojego profilu zawiesza się za każdym razem <beczy> restartowałem parę razy , odłączyłem od prądu itd itp nic nie pomaga, konsola cały czas świeci 1 diodą tak jakbym normalnie był zalogowany. przy wyłączaniu specyficznie cyka, nigdy nie wydała z siebie podobnego dzwięku. Dodam że jest to 65nm z marca tego roku nie przerabiana. Ktoś wie co z nią teges, i czy musi się skończyć serwisem Cytuj
Loopo 0 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 wstała :} Odpiąłem wszystkie kable i dałem jej odpocząć podłączyłem za wyjątkiem tego do neta i gra , ale teraz strach live podłączać pograłem nawet parę meczy nic sie nie zawiesiło, przy wyłączaniu już nie 'cyka'. więc może servis okaże się zbędny :] Cytuj
z2djtkose 74 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 Nie wiem o co kaman ale mi sie tez zawiesza przy zalogowaniu do live . Ale jak nie jest podpieta do live to jest wszystko ok . Reklamowac ? Czy to moze jakas awaria czy ki (pipi) wie Dzieje sie tak komus jeszcze ? Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 Ostatnio zauważyłem ,że moja konsola czasami piszczy jak jest w pozycji stojącej. Jak leży nic się nie dzieje. Zacznijmy od tego wrzucam płytkę z Gta do stojącej konsoli zaczyna piszczeć zamiast szumieć jak normalnie. Wszystko cacy gra wyjmuje płytkę nic się nie stało. Kilka razy dziennie mi się tak robi przy każdej płycie. Wkładam piszczy przez 15 min później szum normalny , wkładam normalny szum i po 1,5 H zaczyna piszczeć na 20 min. Jeśli konsola leży to nic takiego nie ma miejsca. Też tak macie ? Troszkę to denerwujące jak xbox zmienia dźwięk co chwile. Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 Nie wiem o co kaman ale mi sie tez zawiesza przy zalogowaniu do live . Ale jak nie jest podpieta do live to jest wszystko ok . Reklamowac ? Czy to moze jakas awaria czy ki (pipi) wie Dzieje sie tak komus jeszcze ? Ide o zaklad, ze to error zwiazany z problemami z Live i update'm FIFY. Cytuj
z2djtkose 74 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 No to zacnie mam nadzieje ze sie ''samo'' naprawi tak jak samo sie zyebalo Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 (edytowane) jesli to wina po stronie serwera to naprawi sie "samo" jak po stronie oprogramowania w konsoli ktore teraz zrobili to trzeba czekac na poprawke do tego czyli kolejnego update... ale zareklamowac ktos to mzoe, to sie chociaz dowie kiedy usuna te bledy Edytowane 2 października 2008 przez Juchy Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 heh, kolejny update - dobre, jak my nawet nie mozemy sie polaczyc z netem Nie zalezy mi tak dzis na live, jutro cos pokombinuje jak sie nie 'naprawi samo'. Cytuj
Loopo 0 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 potwierdzam że to przez live po południu miałem to samo *(parę postów wyżej opisałem ocb) a teraz od 14 30 nieprzerwanie brat katował w fife i nic się nie zacięło także na razie żyje;D ciekawe tylko czemu tak dziwnie cykała jak się ją (konsole) ręcznie wyłączało :| Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 jak gram w girsy to pad czesto traci polaczenie i musze go na nowo uruchamiac. ocb? Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 Również mam z tym problem, tzn mowię o patchu do Fify 09, ściągnąłem i lipa, cały czas mi się wiesza jak jest podłączony net. Kurcze czekam na patcha, może pomoże czyszczenie cache? Cytuj
z2djtkose 74 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 U mnie jest ok wszystko. Miałem włączone sciaganie dema PES , i wywaliłem to cale sciaganie i ta przestrzen na dysku co zajmuje to całe gowniane demo . No i działa Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 No ja również to wywaliłem i narazie działa OK . Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 5 października 2008 Opublikowano 5 października 2008 dzis migaly mi 3 diody na czerwono za jakies 2 godziny uruchamiam xboxa i wszystko ok. co do chu,ja? Cytuj
cyter666 0 Opublikowano 5 października 2008 Opublikowano 5 października 2008 śmierć jest już blisko... ROD można porównać do filmu Ring Cytuj
Kwas_91 0 Opublikowano 6 października 2008 Opublikowano 6 października 2008 (edytowane) To znowu ja - pamięta jeszcze ktoś? Dla przypomnienia: 2 czerwone diody, przegrzanie. Dzisiaj mierzyliśmy temperaturę radiatorów i konsola wyłącza się kiedy miernik temperatury na GPU pokazywał 40 stopni, a na CPU 30. Chyba trochę za szybko? Edit: Zapomniałem sprawdzić numer błędu, co nadrobiłem przed chwilą. Wyświetlany jest błąd 0013 - czyli przegrzany RAM. Edytowane 6 października 2008 przez Kwas_91 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi