deek 0 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 ok hmm czyli wyglada na to że nie dostałem listu przewozowego poczekam to 24 godzi zobaczymy. Powinienem otrzymać też swistek który ma podpisać kurier jako potwierdzenie że odebrał odemnie paczke, zgadza sie ?? sorry że du.. zawracam i dzięki za pomoc Cytuj
Osaka 4 Opublikowano 4 marca 2009 Opublikowano 4 marca 2009 (edytowane) Dobra. Mam pytanie odnośnie konsoli i tego jak z nią postępować w takiej sytuacji podczas rozmowy z M$. Otóż, po ponad półtora roku konsola siadła. Dziś załączyłem grę, zdążyłem pograć 2 minuty i zwiecha, a potem 3ROD. Byłem na to gotów i dziw, że tyle sprzęt w ogóle wytrzymał. Ale odpiąłem konsole, podpiąłem znów i za godzinę spróbowałem ją jeszcze raz odpalić. Efekt był taki, że konsola bez problemu włączyła się. Zdążyłem się zalogować i chciałem otworzyć napęd, żeby sprawdzić czy jakaś gra pójdzie ... no i znowu zwiecha i 3ROD. Później identyczna akcja powtórzyła się ze 3 razy. Raz się X360 włączył i dział przez minutę, a potem wywalał czerwone diody. Zauważyłem też, że kiedy dała się włączyć to łapała 3ROD w momencie kiedy chciałem otworzyć napęd. Tzn. Napęd w ogóle nie chciał się otworzyć i wtedy od razu freeze i 3 światełka. Zatem za którymś razem wziąłem śrubokręt i delikatnie podważyłem tackę tak, żeby się wysunęła, włożyłem grę i pograłem ze 20 minut, a potem znowu ROD. To, że tacka lubiła się nie wysuwać było już wcześniej też, ale to chyba dość częsty problem. Co z tym zrobić ? Bo nie wiem. Poczekam do jutra i znów spróbuje, ale wątpię, aby konsola chciał chodzić dłużej niż 20 minut. Problem jest w tym, że nie wiem jak to zgłosić M$. Nie wiem czy będą chcieli to traktować właśnie w ten sposób (3ROD - 3 lata gwar.) szczególnie, ze konsola na jakieś 5 prób, 3 razy się włączyła, a raz dała zagrać. Kupiłem ją używaną rok produkcji 2006-11. Edytowane 5 marca 2009 przez Osaka Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 Co z tego. Jakby DVD Ci się zacinało co 20 minut też byś się zastanawiał czy warto reklamować? Uderzaj na infolinię Microsoftu, Twoja konsole jest wadliwa i trzeba ją naprawić. Po prostu konsola zaczyna zdychać. Cytuj
viral 4 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 Mam pytanie otoz konsola zaczela lapac zwiechy zwiesza sie czasem po jakims czasie grania a czasem zaraz jak gre odpale jak sadzicie czy czekac az konsola zlapie jakiegos roda czy cos czy juz wysylac ja na gwarancje ?? Cytuj
Osaka 4 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 Co z tego. Jakby DVD Ci się zacinało co 20 minut też byś się zastanawiał czy warto reklamować? Uderzaj na infolinię Microsoftu, Twoja konsole jest wadliwa i trzeba ją naprawić. Po prostu konsola zaczyna zdychać. Chodzi tylko o to, że jak mam to zgłosić ? Konsola ma ponad 2 lata więc jeśli to nie jest 3ROD to dupa zbita. A sam nie wiem czy jest czy nie : ) Dziś grałem prawie godzinę i chodziło. Dalej jest problem z wysuwaniem tacki. Czekać aż konsola zajedzie się już do końca i będą migać tylko 3 światełka ? Cytuj
Hlipo 3 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 Miałem podobną sytuację konsola bez gwarancji 2 letniej. Zadzwoniłem do ms podałem, że ma roda konsola pojechała do serwisu i wróciła sprawna Miałem podobną sytuację konsola bez gwarancji 2 letniej. Zadzwoniłem do ms podałem, że ma roda konsola pojechała do serwisu i wróciła sprawna Cytuj
vagrant3 0 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 Chodzi tylko o to, że jak mam to zgłosić ? Konsola ma ponad 2 lata więc jeśli to nie jest 3ROD to dupa zbita. A sam nie wiem czy jest czy nie : ) Dziś grałem prawie godzinę i chodziło. Dalej jest problem z wysuwaniem tacki. Czekać aż konsola zajedzie się już do końca i będą migać tylko 3 światełka ? Kiedyś kumpel miał podobnie. Zadzwonił, powiedział co i jak, to usłyszał ze i tak niczego dobrego nie należy się już spodziewać po tak zachowującej się konsoli, więc niech wysyła. Bez problemu. Cytuj
sivkins 0 Opublikowano 6 marca 2009 Opublikowano 6 marca 2009 Witam moja konsola złapała rod-a kod błędu -0110- Wersja elite falcon z grudnia 2007 <_< Konsola nie posiada gw.Co byś cie doradzili w takiej sytuacji jest sens zainwestować w naprawę? A jesli tak to w jaką? u mnie w miescie serwis oferuje jakieś kulki Pb odstrasza mnie cena 300zł z kolei na allegro za naprawę rod-a wołają 150 zł Macie jakieś doświadczenia w kwesti żywotnośći konsoli naprawionej za pomocą tych kulek Pb? czy jest sens wywalać 300zł Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 6 marca 2009 Opublikowano 6 marca 2009 Witam moja konsola złapała rod-a kod błędu -0110- Wersja elite falcon z grudnia 2007 <_< Konsola nie posiada gw.Co byś cie doradzili w takiej sytuacji jest sens zainwestować w naprawę? A jesli tak to w jaką? u mnie w miescie serwis oferuje jakieś kulki Pb odstrasza mnie cena 300zł z kolei na allegro za naprawę rod-a wołają 150 zł Macie jakieś doświadczenia w kwesti żywotnośći konsoli naprawionej za pomocą tych kulek Pb? czy jest sens wywalać 300zł Jak to nie posiada gwarancji skoro jest z grudnia 2007? Standardowo są dwa lata gwarancji, a na RODa nawet 3 lata. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 6 marca 2009 Opublikowano 6 marca 2009 Może ma przerobioną? @Osaka Wal na infolinię że konsola świruje, pare razy dziennie ma red ring of death i nie wysuwa się tacka napędu. Przyjmą konsole spokojnie Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 6 marca 2009 Opublikowano 6 marca 2009 Może ma przerobioną? Cholera, chyba za uczciwy jestem i nie wziałem tego pod uwagę ;P Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 6 marca 2009 Opublikowano 6 marca 2009 (edytowane) Witam moja konsola złapała rod-a kod błędu -0110- Wersja elite falcon z grudnia 2007 <_< Konsola nie posiada gw.Co byś cie doradzili w takiej sytuacji jest sens zainwestować w naprawę? A jesli tak to w jaką? u mnie w miescie serwis oferuje jakieś kulki Pb odstrasza mnie cena 300zł z kolei na allegro za naprawę rod-a wołają 150 zł Macie jakieś doświadczenia w kwesti żywotnośći konsoli naprawionej za pomocą tych kulek Pb? czy jest sens wywalać 300zł jaki serwis? nazwa, jakies dane w libiazu nei znam nikogo kto by potrafil zrobic reballing, a takie serwisy w Pl mozna na palacach jednej reki policzyc, reballing to nie dziecinada, do tego trzeba miec sprzet i doswiadczenie a nie tega gębe, reszta to oszusci wymyslajacy niestworzone historyjki... wiec za opalarke czy xclampa dac 300zl to parodia... na allegro to xclampy wiekszosc robi 150zl za xclampa? tez parodia kup 8 srub w castoramie i kilka podkladek, razem dasz z 1zl i w necie masz rozpisanego xclampa na 101 sposobow oczywiscie nie polecam xclampa ale jak masz komus dawac i to otrzymac za ciezka kase to po kiego, sam zrob i 150zl w keiszeni... sam blad to uszkodzone luty meidzy GPU a ramem, trzeba je najzwyczajniej polutowac, najlepiej zrobic reflow, samo opalanie czy grzanie bez konkretnej charakterystyki procesu to taka sama dziecinada jak ten xclamp, tez mzoan kupic opalarke za 20zl i samemu zrobic... Edytowane 6 marca 2009 przez Juchy Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 marca 2009 Opublikowano 6 marca 2009 (edytowane) PILNY PROBLEM Kur.wa, wkładam płytę a ona nie zaskakuje. Nic nie czyta, po prostu mogę otworzyć napęd, jakby napęd był pusty. Mam to drugi raz już dziś, poprzednio załapało jak włożyłem inną grę. Co jest ? Tak z każdą grą, nie odczytuje, nawet nie próbuje odczytać. Laser jest jak nowy, grałem na nim może 20 % czasu spędzonego przy konsoli, niezbyt długiego zresztą... (instaluje gry) EDIT: Pomęczyłem Xboxa i wygląda to tak: za pierwszym razem jedno zgrzytnięcie. Za drugim włożeniem tej samej płyty dwa zgrzytnięcia lasera. Za trzecim razem zgrzyta, zaczyna czytać, kręcić, zwalnia, znowu czyta i po dłuższej chwili załapuje. Zmieniam grę, zaskakuje normalnie. GTA IV śmiga z napędu jak należy. WTF!? Czyżby już dopadała mnie słynna awaryjność Xboxa 360? Edytowane 6 marca 2009 przez raven_raven Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 (edytowane) Możesz Juchy powiedzieć co złego jest w X-clampie? Kumplowi padła konsola (xenon) we wrześniu ubiegłego roku. X-clampem potraktował i śmiga do dziś tylko ... została zbanowana. Może ma przerobioną? Cholera, chyba za uczciwy jestem i nie wziałem tego pod uwagę ;P Witamy w Polsce? Edytowane 7 marca 2009 przez Fisiu Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 PILNY PROBLEM Kur.wa, wkładam płytę a ona nie zaskakuje. Nic nie czyta, po prostu mogę otworzyć napęd, jakby napęd był pusty. Mam to drugi raz już dziś, poprzednio załapało jak włożyłem inną grę. Co jest ? Tak z każdą grą, nie odczytuje, nawet nie próbuje odczytać. Laser jest jak nowy, grałem na nim może 20 % czasu spędzonego przy konsoli, niezbyt długiego zresztą... (instaluje gry) EDIT: Pomęczyłem Xboxa i wygląda to tak: za pierwszym razem jedno zgrzytnięcie. Za drugim włożeniem tej samej płyty dwa zgrzytnięcia lasera. Za trzecim razem zgrzyta, zaczyna czytać, kręcić, zwalnia, znowu czyta i po dłuższej chwili załapuje. Zmieniam grę, zaskakuje normalnie. GTA IV śmiga z napędu jak należy. WTF!? Czyżby już dopadała mnie słynna awaryjność Xboxa 360? Padl Ci laser. Serwis. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 No dobra, ale dziś odpalam konsolę i śmiga normalnie... bez takich problemów. Oblivion za pierwszym razem załapał. No i jeszcze jak mógł mi laser paść? Przecież nie używałem go nawet miesiąc... Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 Jezeli naped juz zaczal cos szwankowac to zacznie dalej. Sam tak mialem. No i jeszcze jak mógł mi laser paść? Przecież nie używałem go nawet miesiąc... Normalnie. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 Mam nadzieję, że szwankować zacznie za rok albo i później. Już jednego RoDa miałem i dalej żyje xD. Zły dzień miała konsola może. Dzięki za pomoc. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 Spokojnie. Możliwe że wszystko wróci do normy. Ostatnio mój litek wydawał z siebie przeraźliwe dźwięki, a po 10 minutach ucichł Wciąż czekam Juchy na odpowiedź... Cytuj
sivkins 0 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 jaki serwis? nazwa, jakies dane w libiazu nei znam nikogo kto by potrafil zrobic reballing, a takie serwisy w Pl mozna na palacach jednej reki policzyc, reballing to nie dziecinada, do tego trzeba miec sprzet i doswiadczenie a nie tega gębe, reszta to oszusci wymyslajacy niestworzone historyjki... wiec za opalarke czy xclampa dac 300zl to parodia... na allegro to xclampy wiekszosc robi 150zl za xclampa? tez parodia kup 8 srub w castoramie i kilka podkladek, razem dasz z 1zl i w necie masz rozpisanego xclampa na 101 sposobow oczywiscie nie polecam xclampa ale jak masz komus dawac i to otrzymac za ciezka kase to po kiego, sam zrob i 150zl w keiszeni... sam blad to uszkodzone luty meidzy GPU a ramem, trzeba je najzwyczajniej polutowac, najlepiej zrobic reflow, samo opalanie czy grzanie bez konkretnej charakterystyki procesu to taka sama dziecinada jak ten xclamp, tez mzoan kupic opalarke za 20zl i samemu zrobic... No konkretnie chodziło mi o Oświęcim http://serwispsx.republika.pl/playstation.html Juchy a ocb. z tymi kulkami ołowiu? Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Wpisz sobie na google, albo nawet na youtube Reballing Xbox 360 ... Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 ale te wasze xboxy pracują... Nie czaje co taka osoba ma na celu pisząc takie rzeczy? Chcesz się do wartościować, jesteś smutny z jakiegoś powodu czy co? Nie rozumiem cię... I żeby nie było mam PS3 i X360 i nie trzymam strony żadnej konsoli.. Cytuj
masterlag 1 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 (edytowane) Ok dziś dopadł mnie dziwny problem i nie wiem czy to czytnik świruje czy coś innego..Mianowicie odpaliłem dziś z rana klocka pograłem 1.5h, po czym przylazł kumpel i przez ok 2h graliśmy w Fife i FNR3.Od tego momentu płyta z CoD'em robi dziwne rzeczy.Po włożeniu płyty do czytnika normalnie startuję(jedyna płyta,która do tej pory mi nie działa to 4cd z LO,ale to jest powszechny problem) i w momencie kiedy wcześniej normalnie wjeżdżał napis Treyarch i leciało wszystko dalej u mnie wyskakuje Disc Read Error.Co ciekawe płyta nie ma rys i instaluję się na dysku do końca(wspomniany wcześniej LO i bodaj zajechany całkowicie Obek,który ruszył po triku z pastą nawet tu nie dawały rady).Każda inna gra śmiga normalnie.Problem występuję z zainstalowaną jak i nie grą na dysku.Any ideas?? E1:Sprawdziłem i bez dysku śmiga normalnie spróbuje skasować sejwy. E2:ok poszukałem i sobie poradziłem error wyskakiwał tylko gdy po zalogowaniu w dashu main profilu chciałem odpalic grę Edytowane 10 marca 2009 przez masterlag Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 zle podpiety dysk, albo poczatki padaki dysku... Cytuj
Montray 0 Opublikowano 15 marca 2009 Opublikowano 15 marca 2009 Witam ! Kupiony w styczniu(!) XBOX 360 produkcja wrzesień 2008r, przerobiony 1.51 kilka dni temu(50PLN...) odmówił posłuszeństwa(błąd 0022) i wstępnie się zastanawiam nad opcją sprzedaży lub naprawe. Na allegro znalazlem goscia co za 60zl niby zrobi ta konsole. Doradzcie co zrobic.... ?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi