Opublikowano 5 sierpnia 200816 l Czy jest możliwość przy tworzeniu własnej postaci używając stylu Shury??Tak aby mieć dwie katany zamiast dwóch mieczy carvantesa??Uwielbiam Carva ale kocham bardziej katany ..
Opublikowano 5 sierpnia 200816 l Jak jest z multi na PS3? Czy lagi często doskwierają? U mnie działa wszystko wyśmienicie.
Opublikowano 7 sierpnia 200816 l Czy w Soulu IV można ustawić podczas treningu command listę na zasadzie tej z Tekkena (atak i klawiszologia na dole ekranu i możemy swobodnie przesuwać między atakami bez konieczności wchodzenia do menu)? EDIT: zauważyłem, że jest coś takiego, ale nie o to mi jeszcze chodzi. Postać sama prezentuje te ciosy, a to ja chciałbym je wykonywać i patrzeć, czy robię to dobrze . Edytowane 7 sierpnia 200816 l przez ragus
Opublikowano 8 sierpnia 200816 l Jestem kompletnym laikiem w temacie SC.Gralem tylko troche na xboxie w dwojke, ale bez proby zrozumienia meandrow systemu.Na poczatek mam jedno pytanie: Czy w CS4 sa reversale podobne do tych z DOA4?Jesli tak to jak sie je wykonuje?
Opublikowano 8 sierpnia 200816 l Czy jest możliwość przy tworzeniu własnej postaci używając stylu Shury??Tak aby mieć dwie katany zamiast dwóch mieczy carvantesa??Uwielbiam Carva ale kocham bardziej katany biggrin.gif.. Shura używa styl Cervantesa i niestety odblokowałem chyba wszystkie sword + pistol sword i katan tam nie ma... Co do lagów to nie grałem jeszcze z Polakami, bo nabijałem honory na koncie US, z nimi lagowało...okazało się też, że save z SC4 jest związany z kontem PSN więc musiałbym od nowa odblokowywać wszystko na koncie PL a mi się nie chce....najwyżej będe grać podstawowymi postaciami
Opublikowano 8 sierpnia 200816 l Ale odblokowanie postaci to raptem dwukrotne przejście Story Mode Save jest przypisany nie tylko do PSN ID. Calibury z różnych regionów mają oddzielne save'y.
Opublikowano 9 sierpnia 200816 l Czy w Soulu IV można ustawić podczas treningu command listę na zasadzie tej z Tekkena (atak i klawiszologia na dole ekranu i możemy swobodnie przesuwać między atakami bez konieczności wchodzenia do menu)? EDIT: zauważyłem, że jest coś takiego, ale nie o to mi jeszcze chodzi. Postać sama prezentuje te ciosy, a to ja chciałbym je wykonywać i patrzeć, czy robię to dobrze . Podbijam, zadaję kolejne pytanie: Jak wykonuje się tagowanie postaci?
Opublikowano 9 sierpnia 200816 l Jak wykonuje się tagowanie postaci? Masz do tego specjalny przycisk - SWT. A co do poprzedniego pytania, to nie wiem.
Opublikowano 11 sierpnia 200816 l Może to głupie pytanie, ale czy w czwórce sterowanie jest takie jak w trójce?
Opublikowano 11 sierpnia 200816 l Oczywiście, że tak. Musisz tylko sobie w opcjach zmienić bindy bo defaultowo masz podstawiony button SWT, który w VS się nie przydaje. Edytowane 11 sierpnia 200816 l przez Aramis
Opublikowano 16 sierpnia 200816 l Totalnie noobowe pytanie, aż wstyd pytać %-) Jak zmienić postać w tagu ? (kombinacja ?)
Opublikowano 27 sierpnia 200816 l Totalnie n00bowskie pytanie: po co są levele w stylach (SCIV)? Co daje odblokowanie wyższych poziomów i ile tych poziomów jest?
Opublikowano 28 sierpnia 200816 l Czy jak kupię SC 4 w USA to będę mógł necie grać z ludźmi z Polski którzy mają wersję z EU? Warto kupić oficjalny poradnik do sc4? http://www.amazon.com/SOULCALIBUR-Limited-...ref=pd_sim_vg_3 W grze nie ma opcji treningu takiej jak w np. VF5 - gdzie po koleji widać jakąś kombinację na ekranie i jak ją dobrze wykonasz przeskakuje na nową Edytowane 28 sierpnia 200816 l przez muadib83
Opublikowano 28 sierpnia 200816 l 1) Tak, online region free. Już kilka razy o tym pisałem. 2) Nie, lepiej poczekać na poradniki w PE albo zaglądać na forum (tu, bądź na soulcalibur.xt.pl). O ile oczywiście chcesz naprawdę rzetelne porady 3) Nie. O tym też było napisane. Czasem zamiast zadawać pytania wystarczy przejrzeć dosłownie kilka stron w innych tematach
Opublikowano 28 sierpnia 200816 l Również pytanie zupełnego noobka w tych tematach: Jak robi się Impact i na czym one polegają?
Opublikowano 28 sierpnia 200816 l Guard Impact to zbicie ciosu, coś jak parowanie. 4G_6G zbija ciosy na wysokość high, mid oraz s-mid 1G_3G - mid, s-mid, low, s-low Przednie GI odrzuca przeciwnika i daje nam przewagę (przy szybkich atakach przeciwnik może odpowiedzieć tylko innym GI), natomiast tylne przewraca przeciwnika na ziemię, ewentualnie wrzuca na ścianę.
Opublikowano 28 sierpnia 200816 l Można jeszcze dodać, że w zależności od timingu są guard impact oraz just impact.
Opublikowano 28 sierpnia 200816 l A ja mam pytanie do posiadaczy azjatyckiej wersji region free na XO: Różni się to czymś od PAL/NTSC? Razem z przesyłką wychodzi 60-70 zł taniej niż na allegro, więc chyba warto brać.
Opublikowano 1 września 200816 l O co chodzi z tymi zdolnosciami u postaci bo jak je se ustawie to pisze ze bron moja nie posiada tyle punktow zeby je miec , czyli jak kupie nowy miecz to wtedy mozna miec zdolnosci ? Jakie najbardziej sie przydadza Sophiti do tower of souls? Jak zmienac postacie w tagu w tower ?
Opublikowano 1 września 200816 l 1. po prawej stronie w character creation masz tabele....ubrana postać w co chcesz będzie miała np..... 0/50 power 0/70 impact 0/100 boost 0/100 gauge 0/40 special oznacza to, że jeśli dasz skill który zabiera 70 impact, i dołożysz następny za np 60 impact to wtedy będziesz mieć 130/70 ....za mało punktów na te skille, proste nie? 2. Postacie zmieniasz, bindując w control settings SWT do któregoś z przycisków... Edytowane 1 września 200816 l przez sakiu
Opublikowano 1 września 200816 l Mały problem z achievementem: transcending history and the world juz dawno wykupilem wszystko co sie dalo bronie podstawowych i bonusowych postaci, wszystkie przedmioty do customowania lacznie z exclusivami dla voldo i lizza -10x sparwdzalem czy niczego mi nie brakuje-nawet wszystkie mozliwe party u kazdej postaci osobno i achiva nie ma,,,, mial ktos podobny problem? czy moze durne DL trzeba zassac zeby dostac tego achievementa:/ czytalem ze z tym 'transcending...' jest problem na jakiejs specjalnej wersji sc4 ale ja mam zwykłą i nie mam pomysłu co jest nie tak ehh
Opublikowano 9 września 200816 l ktora postac w sc4 jest jednoczesnie silna, latwa w opanowaniu i gra sie nia podobnie (najlepiej prawie tak samo) w sc3 ? i czy na sc.xt.pl sa gdzies opisane podstawy systemu ?