Opublikowano 9 września 200816 l 1) Zdecydowanie Sophitia 2) Na SCPL opisana jest tylko legenda (na stronie, nie na forum). Teraz założyłem topic ws. pytań dotyczących systemu: http://www.dhost.info/ringu/scpforum/viewt...php?p=5682#5682 Kompletny opis systemu pojawi się wkrótce w PSX Extreme.
Opublikowano 7 grudnia 200816 l Panowie, wiem, że pytanie trochę z dupy, ale co poradze ? Jak odkryć Berserkera w SC 2? Na Gfaqs piszą, że by ukończyć Extra Misje w Subchapter 1, ale co mam przez to rozumieć ? Przeszedłem cały labirynt, zaliczając każdą jego część i nic.
Opublikowano 7 grudnia 200816 l Ale przeszedłeś zwykły Weapon Master najpierw? Jeśli nie, to nie dziwne, że nie odkryłeś Berserkera. Z tego co pamiętam, to po przejściu całego (Chapter 10-3 bodajże), można grać w Extra Missions.
Opublikowano 7 grudnia 200816 l Aaa widzisz, mogłem się domyślić poprzez analogie do innych extra trybów. Dzięki wielkie.
Opublikowano 15 lutego 200916 l Nigdy nie grałem w SC 4. Mam pytanie: Z tego co mi wiadomo SC 4 nigdy nie ukazał się na automatach nawet w Japonii gdzie w wersji arcade często pojawiają się bijatyki amatorskie. Dlaczego? Jak myślicie? A może wiadomo dlaczego zdecydowano się nie wydawać gry na automatch? Może nikt by sobie nie zawracał tak nie z balansowaną grą w Japonii? (to ostatnie zdanie nie ma na celu prowokować zadałem to pytanie z ciekawości bo różne rzeczy o balansie postaci wyczytałem na zagranicznych forach ale olać balans główny cel mojego zapytania to wersja arcade)
Opublikowano 15 lutego 200916 l Pewnie nie wydali z tego powodu, że w planach mieli wydanie Bloodline Rebellion. A z marketingowego punktu widzenia lepiej było mieć po jednej grze na automaty i konsole, z których ta z automatów pojawi się i tak na konsolach, ale później. Dzięki temu Namcock więcej zarobiło. Niemniej jednak nie wiadomo, czy SC4 nie pójdzie drogą SC3, które najpierw wyszło na konsole, a potem na automaty.
Opublikowano 1 lipca 200915 l Siema, ile dokładnie plansz jest w SC4 (mam wersje x360), można je jakoś odkrywać czy coś? Bo narazie niestety gram tylko w single i jest ich strasznie mało w porównaniu do Sc 3
Opublikowano 29 sierpnia 201014 l Od razu zaznaczę, że to moja pierwsza styczność z SC. Czy to prawda, że każda postać ma takie same kombinacje do zadawania ciosów? A przynajmniej większość z nich?
Opublikowano 29 sierpnia 201014 l Tak z MK vs. DC, DoA i UFC. W SCIV grałem raz i znajomy właśnie tak skwitował, a on akurat lubuje się w tej serii. Pytam ponieważ mam egzemplarz gry, nówka w folii i zastanawiam się czy jest sens otwierania jeśli gra mi nie podejdzie. Jestem bijatykowym laikiem i dla mnie uczenie "miliona" kombinacji nie jest przyjemnością, więc jednakowy system dla każdej postaci byłby mi na rękę.
Opublikowano 29 sierpnia 201014 l Zatem zapewne wiesz, że niemożliwe jest stworzenie różnych kombinacji dla ok. 30 postaci, z których każda ma kilkadziesiąt ciosów. Przyciski, których trzeba użyć często się powtarzają, ale właściwości ciosów o tej samej kombinacji u różnych postaci są odmienne. Na przykład dół,dół+trójkąt Rocka idzie od góry i przewraca, a u Astarotha idzie od dołu i podrzuca przeciwnika do góry. Nie wiem, czego dokładnie oczekujesz - że wszyscy będą mieli bardzo podobne ciosy? Na tym właśnie polega urok bijatyk - najczęściej jest w czym wybierać, jeśli chodzi o różnorodność. Jeśli skupisz się na jednej czy dwóch postaciach, to to nie będzie problem. Nauka gry wszystkimi zawodnikami zaś może przyjść z wielkim trudem.
Opublikowano 29 sierpnia 201014 l Zdaję sobie sprawę, że każda postać inaczej wykorzystuje daną kombinację. Chodzi mi o to czy powiedzmy nauczę się 20 kombinacji i będę mógł wykorzystać je u każdej z postaci (oczywiście z różnym skutkiem). Tak bardziej obrazowo: czy każdą postacią będę mógł zrobić dół, dół X Y i każda coś tam zrobi.
Opublikowano 29 sierpnia 201014 l Tak. Każda postać ma A_B_K, kierunek+A_B_K, 2*kierunek+A_B_K oraz podstawowe rzuty (A+G i B+G). _ oznacza "jeden z ", a 2*kierunek to inaczej 8 way run. Edytowane 29 sierpnia 201014 l przez Di