Skocz do zawartości

Mortal Kombat

Featured Replies

Opublikowano

Ostatni balance patch do MK9 wyszedł we wrześniu 2011 - czyli 5 miesięcy po premierze, po nim nie było już nic zmieniane w balansie gry (pomijam pojedyncze zmiany w wersji na PSVita, które nie pojawiły się nigdy na stacjonarkach), ale metagame rozwijało się nadal. Cyrax był broken w kazdej wersji gry, tylko z niewiadomych przyczyn prawie żaden z top plejerów nim nie grał, stąd był trochę w cieniu Kabala, Kung Lao czy wielu innych postaci, dopiero Evo 2013 pokazało co da się nim osiągnąć.

Turnieje w MK9 wygrywał nawet Shang Tsung, więc mimo, że MK9 jest grą z bardzo poważnymi technicznymi problemami, to jednak nie można mu zarzucić tego, że ma mało użytecznych w versusie postaci.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 385 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Platyna #131. Teraz zabieram się za 100% w najnowszym Dead or Alive. O Mortalu napisałem już wystarczająco dużo na forum. W skrócie - fantastycznie wygląda (najlepiej prezentujące się mordobicie i j

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

16 godzin gry za mną. Z czystym sumieniem mogę napisać, że nowy Mortal wypadł znakomicie. Jestem przekonany, że recenzenci nie będą skąpić pochwał i wzorem Mortal Kombat X oceny rzędu 8-9/10 często bę

• Spędziłem z tą grą już trochę czasu. Rozegrałem ok 120 walk online. Gra się świetnie. Jeśli ktoś chce kupić tą grę aby grać przeciwko żywym przeciwnikom lub na tzw "kanapowe granie" to będzie się świe

Opublikowano
  • Autor

Mistrzowska recenzja UMK3 sprzed lat. Escape z p. Knapikiem w roli lektora był mega.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Straszna chu.jnia, no i ta mechanika z przedmiotami na arenach. Tylko 2d bijatyki.

Opublikowano

Straszna chu.jnia, no i ta mechanika z przedmiotami na arenach. Tylko 2d bijatyki.

Przecież to jest bijatyka 2d nieogarze  :sweat:

Opublikowano

wygląda super, to jeszcze jarka poproszę.

Opublikowano

na samym koncu filmiku po fatality kano wygląda jak khal drago

3837051-4271267664-khal%25.jpg

ja nie ogarniam tych 3 wersji każdej psotaci, niby ma to wprowadzić różnorodność, ale te wersje z tego co widać różnią się 2-3 ciosami, co za problem by był dać wszystkie te ciosy razem zamiast rodzielać na 3?

czuje że skończy się to zamydlaniem oczu typu "może i daliśmy tylko 15 postaci ale każda ma 3 wersje wiec w sumie wychodzi dużo" .... <_<

Edytowane przez Yano

Opublikowano

powrót do trzech stylów z części przed rebootem jest bardzo okej.

Opublikowano

Przecież to jest bijatyka 2d nieogarze  :sweat:

Wiem, ale ty wiesz o co mi chodziło. Nie lubię bijatyk z trójwymiarowymi modelami postaci i arenami.

Opublikowano

No to chyba już takich głośnych gier nie zobaczymy.Nawet guilty gear przeskoczył na cell-shading i tła 3d(swoją drogą wyglądają jak rozmazana kupa).

Takie 2,5 D nie jest złe patrząc na SF4,MK9,KI,ale te interaktywne areny też mnie rażą w nowym mortalu(już w injustice były wkurzające).

Edytowane przez Soban

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

6yjyzada.jpg

Wysłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a2y3u6u8.jpg

Wysłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten Mortal widzę taki mroczniejszy ma być. Ciekawe czy jakieś demo wypuszczą :)

Opublikowano

MK9 sie jaralem stasznie ale tutaj totalnie bez podjarki

Opublikowano

Ja mam właśnie odwrotnie. 9 odrzuciła mnie brakiem balansu(pjerdolony Kabal>wszystko) i kupsztalowo działającym online. Mam nadzieje,że to ogarną i będzie można się naparzać na psn(jeśli będzie działał hłe hłe).