Daffy 10 529 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Mejmowi wlasnie chyba o to chodzilo bo wlasnie MK9 to taka kompilacja pierwszych trzech czesci z nowej grafie i wlasnie dlatego odniosla taki sukces bo po tylu latach bezplciowego bujania sie ed boona i bezsensownego wymyslania co czesc mortala od nowa, gracze dostali dokladnie to za co pokochali ta serie - poczawszy od rostera, po gameplay, na nawet samych arenach skonczywszy babylity choc nie lubilem wczesniej to bylo fajne w mk9 ale jeszcze jego brak ujdzie, mam jednak nadzieje, ze nie wywalili stage fatality 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Drantzell 45 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 (edytowane) Co wy macie z tym kogutem."Roster", a nie "Rooster" haha. Po napisaniu posta miałem wrażenie że napisałem o kogucie, ale mi się już nie chciało zmieniać Mejmowi wlasnie chyba o to chodzilo bo wlasnie MK9 to taka kompilacja pierwszych trzech czesci z nowej grafie i wlasnie dlatego odniosla taki sukces bo po tylu latach bezplciowego bujania sie ed boona i bezsensownego wymyslania co czesc mortala od nowa, gracze dostali dokladnie to za co pokochali ta serie - poczawszy od rostera, po gameplay, na nawet samych arenach skonczywszy babylity choc nie lubilem wczesniej to bylo fajne w mk9 ale jeszcze jego brak ujdzie, mam jednak nadzieje, ze nie wywalili stage fatality Co jak co, ale przejście z MK1 i MK2 na MK3 było dla mnie szokowym wydarzeniem. Pamiętam jak znalazłem jako dzieciak w dziwnym miejscu nowy świeży automat z MK3 (gdzie wszędzie ludzie ogrywali jeszcze poprzednie części). Długo zastanawiałem się nad tym czy to jest Mortal Kombat, czy jakaś podróba/wariacja. Klimat zupełnie inny, mało znanych twarzy (brak tych kluczowych jak np. Scorpion, Raiden, Cage), ekipa albo nowa (jakieś roboty, indianie, pistolety, potwory z maskami), albo nie do rozpoznania (sub-zero bez maski ninja, jax z metalowymi łapami). Tak czy siak gierka się przyjęła i jest wymieniana pośród tych do których gracze mają najwięcej sentymentu. Stało się tak pewnie dlatego że miała po prostu dobre mięcho Po MK3 ekipa wpadła w pułapkę hype'u na 3D, a kolejne Mortale się nie przyjmowało bo było po prostu tandetne. Przez te eksperymenty z 3D gierka straciła na dynamice. W tym przypadku mięcho jest dobre, więc daje gierce zielone światło, mimo zmiany klimatu i braku kilku lubianych postaci (min. Smoke'a). Z tego co się orientuje to Stage Fatality usunęli (bodajże wywiad Boona z AngryJoe). Widziałem jakiś screen głową nabitą na kolce niczym z The Pit, ale nie wiem czy nie był to fragment ze Story Mode. Edytowane 7 kwietnia 2015 przez Drantzell Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 w story mode maja byc story fatality, o prawdziwych stage fatality na razie cisza ale moze sladem mk9 choc ciut miesa zachowaja w tajemnicy do premiery Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Ja sie chyba wstrzymam z kupnem, mialem brac ale tak samo jak Ficuś te areny.. Postacie są ok ale brakuje mi kilku postaci, pewnie bedzie w DLC. Jestem jeszcze ciekawy story mode i ta grafika wyglada slabiutko Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 grafika w czasie walk ujdzie i jest jak najbardziej zjadliwa, najbardziej bola to jak wykonano twarze i ich mimika, ci co na gafie graja pisza, ze ta gra z tego powodu lepiej wyglada w czasie gameplayu niz czasem na cutscenach w story mode Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 355 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 I tak jest lepiej z twarzami niż w MK9, tam miejscami aż żal było patrzeć. Ciekawe czy po pokazaniu prawie całej gry przed premierą zostanie jeszcze cokolwiek do odkrycia... Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 I tak jest lepiej z twarzami niż w MK9, tam miejscami aż żal było patrzeć. Ciekawe czy po pokazaniu prawie całej gry przed premierą zostanie jeszcze cokolwiek do odkrycia... Napisy końcowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Boże to jak to gownianie wygląda a rusza się jeszcze gorzej xD Za darmo bym tego do grilla nie chcial Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Ukyo - bo to gra dla Mortalowego żelbetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 No to wole wziasc teraz Battlefield Hardline a MK kupie jak stanieje do 120 zl Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 No, lepiej braść BF. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Drantzell 45 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Jeśli chodzi o grafikę to nie odstaje specjalnie od innych mordobić. W tym gatunki nie chodzi specjalnie o przyglądanie się ładnym twarzyczkom podczas Story Mode (nie wspominając już o tym że inne gry z gatunku go po prostu nie mają). Jak ktoś porównuje BF do MK to rzeczywiście nie jest to gra dla niego ;d Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 550 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 http://psntrophyleaders.com/game/view/mortal-kombat-x-ps4Łatwo i szybko nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Jak lubię Systema tak kawałek totalnie nie pasuje mi na Launch Trailer, no ale montował go basista SOAD, więc musiał coś swojego dać A stage fatale pewnie będą jako DLC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Nie pisałem tego od ~10 stron, więc czuję potrzebę zrobienia tego znowu. Mogliby dać sobie spokój z tymi nowymi mortalami i po prostu wydać na steamie arcade-perfect UMK3 z funkcjonującym online. Wykruszyła mi się ekipa do grania w tę grę, a MKAK wraz z online jest niegrywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 @up za cholerę bym nie potrafił w to teraz grać. flow 2d w MK9 jest bdb. tylko kolory zbyt żywe, bo te z amigi były najlepsze pod względem klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiny 60 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Bezbłędne https://www.youtube.com/watch?v=Rx16ShJjURg Tak w ogóle to gra trafiła już do sprzedaży m.in. w Dubaju, więc na Twitchu można okazyjnie trafić na transmisje( póki nie zostaną usunięte przez adminów). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 (edytowane) @up za cholerę bym nie potrafił w to teraz grać. flow 2d w MK9 jest bdb. tylko kolory zbyt żywe, bo te z amigi były najlepsze pod względem klimatu. Co ty mówisz, właśnie MK9 jest ciężki i drewniany. UMK3 jest już najbliżej pełnoprawnej, szybkiej bijatyki z całej serii i do tego dalej ma ten mortalowy feeling. Tylko trzeba by zagrać w jakości arcade perfect, a nie w marne konsolowe porty. No zerknij tylko: Wiem, że punktu widzenia wielu bijatykowych prosów na forum ta gra nie ma startu do do SF / GG / KoF, ale lubię UMK3 (i tylko tę część z serii btw). Edytowane 7 kwietnia 2015 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Jak ktoś porównuje BF do MK to rzeczywiście nie jest to gra dla niego ;d Miałem w sklepie wybór BF:H lub MKX za 30 euro+2 moje gierki AC4(mam cyfrówke na XOne więc pozbywam się wersji na PS4) i Watch Dogs Poczekam na recki i wtedy ostatecznie zdecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2015 Drantzell no nie chodzi o to żeby się przyglądać ładnym buźka ale jak nie ma ładnej grafiki to niech będzie animacja albo system. MK9 nie miał grafiki nie miał animacji i w sumie miał piknikowy system grało się spoko klepalo w guziczki Ale nic więcej, MKX nie wygląda na nic więcej tyle za 20 funtów kupię do piwka jak znajomi wpadną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Drantzell 45 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2015 Drantzell no nie chodzi o to żeby się przyglądać ładnym buźka ale jak nie ma ładnej grafiki to niech będzie animacja albo system. MK9 nie miał grafiki nie miał animacji i w sumie miał piknikowy system grało się spoko klepalo w guziczki Ale nic więcej, MKX nie wygląda na nic więcej tyle za 20 funtów kupię do piwka jak znajomi wpadną. Ja tam do grafiki nie mam zarzutów. Dziś odpakowałem PS3 i odpaliłem sobie MK9 żeby odświeżyć sobie Story i sprawdzić czy potrafię w to jeszcze grać. Grafika dalej daje radę, a gra się dalej przyjemnie. Nawet nie odczułem że przesiadłem się z PS4 na PS3. Do animacji nie mam zarzutów, a jeśli chodzi o system to uważam że jest to jeden z bardziej przynoszących radochę systemów w mordobiach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2015 Drantzell no nie chodzi o to żeby się przyglądać ładnym buźka ale jak nie ma ładnej grafiki to niech będzie animacja albo system. MK9 nie miał grafiki nie miał animacji i w sumie miał piknikowy system grało się spoko klepalo w guziczki Ale nic więcej, MKX nie wygląda na nic więcej tyle za 20 funtów kupię do piwka jak znajomi wpadną. ale taki od zawsze byl mortal, idealna gra do grania jak wpadna znajomi z browcami, podjarka fatality, w dziewiatce dzikie piski jak znajomi pierwszy raz widza x-ray, technicznie to nigdy nie stalo przy street fighterze czy przy guilty gearach (czy tam innych 2d bijatykach od arc) btw, online ponoc na razie dziala tak jak dzialal na poczatku w mk9..., story na max 3h, w sieci na razie kazdy wali scorpionem bo dostal cios od smoke'a z mk9 z tym teleportem co wskakuje w jedna strone ekranu, a wyskakuje z drugiej, w mk10 dodatkowo podbija t oprzeciwnika przez co mozna tak zaczynac duze juggle Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 442 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2015 Czemu ta gra nie wygląda ja pierwszy pokaz e3? Sub vs scorpion? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2015 sa ploty ze zamiast stage fatality jedna z wariacji (kazda postac ma 5) brutality sa stage brutality - brutality odpala sie w czasie walki gdy spelni sie odpowiednie warunki Cytuj Odnośnik do komentarza
Drantzell 45 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2015 btw, online ponoc na razie dziala tak jak dzialal na poczatku w mk9..., story na max 3h, w sieci na razie kazdy wali scorpionem bo dostal cios od smoke'a z mk9 z tym teleportem co wskakuje w jedna strone ekranu, a wyskakuje z drugiej, w mk10 dodatkowo podbija t oprzeciwnika przez co mozna tak zaczynac duze juggle Scorpion zawsze miał ten teleport (chyba nawet od jedynki go ma). W MK9 też się chyba zaczynało nim jakieś kombinacje (teleport, potem nożyki i jazda). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi