zdrowywariat 373 Opublikowano 24 marca 2019 Opublikowano 24 marca 2019 3 minuty temu, ciwa22 napisał: Nie wiem jaki jest powód tego, że twórcy MK od lat są na bakier z animacją ruchów postaci w swojej sztandarowej serii gier: może chodzi o brak skilla, może koncentrują się na dopieszczeniu innych aspektów kolejnych gier spod znaku smoka, fakt jest jednak faktem. Podobnie jak druga sprawa, o której wspomniałeś czyli regres graficzny w japońskich bijatykach. Subiektywną sprawą jest jednak to, co dla kogo liczy się bardziej w kwestiach obcowania z fajterami: dla mnie jest to zdecydowanie płynna animacja, szczególnie w dzisiejszych czasach. Bardziej płynna animacja wpływa na przyjemność z gry, więc gdyby ją dopracowano, to mechanika nic by na tym nie straciła i nie ma to nic wspólnego z jakimiś symulatorami sztuk walki, o których w zasadzie z pupy wspominasz. Wszystko nie jest soczyste płynne i czytelne, bo niestety jest z czym porównywać. Już pisałem, Mortal jest specyficzny, bo taki ma być. Nigdy nie silił się na realizm, jest szybki i dynamiczny. Nie wierzę, żeby „twórcy MK od lat byli na bakier z animacją ruchów postaci w swojej sztandarowej serii gier” itp.. Po prostu wolisz japońską szkołę. Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 24 marca 2019 Opublikowano 24 marca 2019 Na realizm siliły się chyba jedynie Kengo lub Bushido Blade, ale z pewnością nie DOA, Tekken czy SF. Realizm nie ma nic (lub ma niewiele) wspólnego z animacją ruchów postaci. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 24 marca 2019 Opublikowano 24 marca 2019 (edytowane) 13 minut temu, ciwa22 napisał: Na realizm siliły się chyba jedynie Kengo lub Bushido Blade, ale z pewnością nie DOA, Tekken czy SF. Realizm nie ma nic (lub ma niewiele) wspólnego z animacją ruchów postaci. Nie jestem jakimś pro w bijatyki, ale grałem w dziewiątkę i nic mi tam nie wadziło, myślę że tu będzie podobnie. Wątpię, żeby zrobili krok do tyłu, a jak wiadomo MK9 był wspaniałym powrotem do korzeni. I od tamtego momentu po prostu rządzi, gdy inne bijatyki nie domagają. Czyli nie są tak dobre jak niegdyś Tekken3, Soul Calibur1, SF4: Evo, DOA3, czy Def Jam z raperami :). Każda specyficzna, każda wyściskała z konsoli wszystko co fabryka dała, a Tekken3 to chyba nawet więcej. Edytowane 24 marca 2019 przez zdrowywariat 2 Cytuj
wodny1988 41 Opublikowano 24 marca 2019 Opublikowano 24 marca 2019 Jak to wszystko mocarnie wygląda. Od dzisiaj codziennie modlę się by wersja na PC dała radę. I grafika w bijatykach nie jest najważniejsza, zgadzam się, ale nie zmienia to faktu że inne nowe bijatyki przy MK11 wyglądają jak kupa. Szczególnie mam tutaj na myśli T7 i DOA6. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 25 marca 2019 Opublikowano 25 marca 2019 Jax, Kung Lao i Liu Kang potwierdzeni 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 619 Opublikowano 25 marca 2019 Opublikowano 25 marca 2019 (edytowane) Na State of Play właśnie potwierdzili takie postacie jak Jax, Kung Lau oraz Liu Kang. P. S.W tym samym momencie, @Frantik Edytowane 25 marca 2019 przez Sylvan Wielki Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 25 marca 2019 Opublikowano 25 marca 2019 Wygląda na to, że do rostera powracają wszyscy wielcy nieobecni z X. I podoba mnie się to Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 25 marca 2019 Opublikowano 25 marca 2019 Teraz, Frantik napisał: Wygląda na to, że do rostera powracają wszyscy wielcy nieobecni z X. I podoba mnie się to Przecież Kung Lao, Jax i Liu Kang byli w MKX Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 25 marca 2019 Opublikowano 25 marca 2019 Ale Jax, Noob czy Kabal już nie Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 25 marca 2019 Opublikowano 25 marca 2019 A faktycznie. Za to Baraki nie było Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 26 marca 2019 Autor Opublikowano 26 marca 2019 Na tych cut scenkach grafa jak z poprzedniej generacji Ta morda Kung Lao jakby część jego głowy została zmiażdżona przez kapelusz Jaram się przeokrutnie! Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 26 marca 2019 Opublikowano 26 marca 2019 Osoba odpowiedzialna za muzykę w trailerach MK od paru lat powinna zostać awatarem testowym do fatality/brutality 5 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 26 marca 2019 Opublikowano 26 marca 2019 Nie no dziś taka muza też nie pasuje: 2 Cytuj
Słupek 2 146 Opublikowano 26 marca 2019 Opublikowano 26 marca 2019 kurła przecież ta piosenka jest ponadczasowa. przypomina gry, film i dziecinistwo 5 1 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 kurła przecież ta piosenka jest ponadczasowa. przypomina gry, film i dziecinistwo Nam tak bo jesteśmy "starszej daty" ale młodsze pokolenie tego nie poczuje bo oni wychowani w innych klimatach Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 mnie zawsze ciekawilo jaki jest problem z licencja na ten utwor ze nigdy nie zagoscil w gierce, bo nie wierze, ze tworcy by nie chcieli go dac jako chociazby easter egga patrzac jak ta muzyczka jest kultowa dla starszego pokolenia Cytuj
PlastikowySmalec 60 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 (edytowane) Jakby co to mi już z Media Markt przysłali kod na betę a nie opłacałem zamówienia, tylko zamówiłęm, także januszowy chwyt znowu zadziałał edit. można już grać, pierwsze fatality za mną pierwsza wieża za mną, to jest piękne, najlepszy MK Edytowane 27 marca 2019 przez PlastikowySmalec 1 Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 4 godziny temu, PlastikowySmalec napisał: pierwsza wieża za mną, to jest piękne, najlepszy MK Z tym się zgadzam w 100%. Pograłem chwilę offline i online i bez kitu czuć jakość tej giery. Wrażenia podobne do tych, kiedy po odpaleniu demka MK9 stwierdziłem, że jednak im się udało wskrzesić Mortala i ta giera to czysty fun. Grafika jest piękna, muza i efekty dzwiekowe bardzo klimaciarskie, gameplay dużo lepszy niż w MKX, bardzo satysfakcjonujący... A co najważniejsze - Gra online śmiga tak jakby się grało offline Gra gra, wygląda i brzmi przekozacko. Bez kitu najlepszy Mortal się zapowiada. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 28 marca 2019 Opublikowano 28 marca 2019 Były już jakieś gameplaye z wersji na Switch? Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 28 marca 2019 Opublikowano 28 marca 2019 dzis zaczyna sie pax w us i na stanowiskach nintendo ma byc grywalny mk11, wiec w ciagu najblizszych kilkunastu godzin gameplaye wyplyna 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 28 marca 2019 Opublikowano 28 marca 2019 Jakby co to mi już z Media Markt przysłali kod na betę a nie opłacałem zamówienia, tylko zamówiłęm, także januszowy chwyt znowu zadziałał edit. można już grać, pierwsze fatality za mną pierwsza wieża za mną, to jest piękne, najlepszy MKDostałeś kod na maila? Bo u mnie cisza, a też zamówiłem. Cytuj
PlastikowySmalec 60 Opublikowano 28 marca 2019 Opublikowano 28 marca 2019 59 minut temu, PiPoLiNiO napisał: 22 godziny temu, PlastikowySmalec napisał: Jakby co to mi już z Media Markt przysłali kod na betę a nie opłacałem zamówienia, tylko zamówiłęm, także januszowy chwyt znowu zadziałał edit. można już grać, pierwsze fatality za mną pierwsza wieża za mną, to jest piękne, najlepszy MK Pokaż więcej Dostałeś kod na maila? Bo u mnie cisza, a też zamówiłem. Tak na maila Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi