Bzduras 12 325 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 I cyk po dwóch dniach Gaben powie "nie, nie, nie, tak się nie bawimy", usunie gierkę z konta i będzie płacz. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Jeszcze tak się nigdy nie stało co nie znaczy, że jest to niemożliwe. Wersja PC na dzień dzisiejszy jest bardzo dziwna lekko mówiąc. Wchodzą nieco inne kombosy, a niektóre te same biorą inny DMG niż na konsolach. Trochę niepokojący port. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Ocena Kyokushinman Spoiler PS4Pro Grafika: 8+ + naturalny wygląd postaci i mimika twarzy + dobrze zrobione areny i w miarę ciekawe (to co było w XL to dramat) + kolorystyka i plastyczność - wstawki są w zdecydowanie wyższej rozdzielczości i to widać wyraźnie zwłaszcza w trybie fabularnym jak się przechodzi ze wstawki do walki.- postacie mimo, że wykonane bardziej naturalnie niż poprzedniczka to jednak obłożone zostały gorszymi shaderami niż w XL- w grze mamy wszechobecne ziarno co psuje zdecydowanie jakość obrazu - aliasing niestety widoczny - animacja postaci to nadal drewno, ale względem XL i tak jest lepiejCzy najładniejsza bijatyka? Być może, ale inni też coś mają zdecydowanie coś lepszego np.DOA 6 obraz żyletaT7 shadery skóry Dźwięk: + voice acting - brak muzyki z lunch trailer a mogliby go wrzucić do gry - tylko dwie fajne melodie na arenach tj. w ogrodzie oraz na wyspie martwych mnichów a reszta to nic szczególnego Grywalność: + w miarę system walki + wykończenia + fabuła nawet ok - liczba ciosów nadal uboga baa niektórym postacią wycięto ruchy z listy np. Sonii rowerek oraz klasyczny rzut gdzie dwoma nogami pętała szyje wroga - brak typowych mortalowskich postaci w składzie typu: Reptile, Smoke, Rain, Ermac, Milena - krypta, fajnie, że sporo rzeczy zawiera do odblokowania, ale niestety grindem Ogólnie: 8 Bardzo dobra bijatyka, ale czy najlepsza? Raczej nie. Do tego będzie potrzebowała kilku dlc. Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez aphromo Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) kek xd Ktoś rozkminił jak działa wykuwanie przedmiotów w Krypcie? Zauważyłem, że czasem dropią schematy czy tam receptury, ale nie znalazłem miejsca, w których można by je podejrzeć. A wątpię, że to wyświetla się jednorazowo do zapamiętywania I co w sumie robi ten sztandar Baraki pod jednym z ruchów specjalnych? Ni to buff, ni podręczny przedmiot do (pipi)nięcia adwersarza, chyba Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawliko 6 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 ziarno Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Nom, też śmiechłem, bo akurat obraz w MK11 to żyleta. Ale ujj, ziarno i nie ma przebacz! Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Po co zwracacie uwagę na jakiegoś kogucika? Nie lepiej pograć w tym czasie? Netcode jest spoko, grałem dzisiaj z kumplem i oprócz jednego czy dwóch małych lagów nie było żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Ktoś mi wytłumaczy jaki jest sens grać samemu w Towers of Time jeśli AI za nas robi wszystko? Oprócz własnej satysfakcji oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Niektórzy kupują gry żeby w nie pograć, tak z brzegu pierwszy przykład. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 No wiadomo ale system jest karygodny. Nie ważne czy grasz samemu czy gra AI nagrody są te same. No i leaderboardsy są te same. I jak tu rywalizować z Noob Saibotem w AI? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 IMO to takie trochę szukanie problemu na siłę. Można bez żadnych obawień zignorować tę opcję i bawić się samemu - jak komuś się spieszy z grindem żeby wszystko odblokować to wtedy sam podejmie decyzję, czy zrobi to o własnych siłach czy w przerwie między herbatą a czipsem. Osobiście nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby puszczać gdzieś SI do robienia czegokolwiek, wolę samemu poduczyć się jak grać Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 No ja to całkowicie rozumiem ale nagrody zależą też od miejsca w rankingu. Nie będziesz miał szans z graczami puszczającymi AI cały dzień. Chyba że sam będziesz siedział przed konsolą cały dzień. Szkoda, że nie ma nagród z online. Cały loot dostaje się z krypty lub wież czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 1 minutę temu, MaiorZero napisał: No ja to całkowicie rozumiem ale nagrody zależą też od miejsca w rankingu. Nie będziesz miał szans z graczami puszczającymi AI cały dzień. Chyba że sam będziesz siedział przed konsolą cały dzień. Tego nie wiedziałem, w takim razie karniak dla WB i obietnica szybkiej śmierci w dolinie węży. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Ja przez weekend puszczałem swoje AI po 10h dziennie i mieszczę się w pierwszym 0,1% rankingu na 645 miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 No właśnie o to mi chodziło. Czyli ten tryb sprowadza się do grindu i tyle. Nie potrzebny jest skill tylko wystarczy ustawić postać na AI według wskazówek w necie. Jak już jest AI to powinny być osobne rankingi bo przecież to bez sensu. Gdyby jeszcze standardowe pady miały autofire bo potrzeba potwierdzać kolejne walki czyli i tak trzeba mieć pada pod ręką Gra jest bardzo dobrze zrobiona ale takie systemy to rak branży. Kupując grę nie wiedziałem, że w Injustice 2 jest podobnie. Gdybym wiedział to bym pewnie nie kupił na premierę. Z każdą premierą gry AAA od Ubi, Activision Blizzard, EA czy WB można się spodziewać coraz bardziej zrytych pomysłów. No cóż skupię się na treningu i online. Szkoda tylko, że nie ma nagród za to. Cytuj Odnośnik do komentarza
PlastikowySmalec 60 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 https://www.komputerswiat.pl/gamezilla/aktualnosci/500-tysiecy-koinsow-dla-kazdego-posiadacza-mortal-kombat-11-tworcy-przepraszaja-za/zcnkz3r?fbclid=IwAR1OSuDW427jnUY53c03rSuXPJ-AZkNGh5fdW4y4FPqK3TJPKWZSrGn0b04 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Stare info. Sypną wirtualną walutą. Ciekawe co patch zrobi z wieżami czasu. Fajnie jakby wprowadzili fajne nagrody za Kombat League. Mam pytanie. Robiliście advanced tutorial z flawless blockiem? Mam duży problem z jego wykonaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 1 minutę temu, MaiorZero napisał: Robiliście advanced tutorial z flawless blockiem? Tak, odpal sobie demonstrację i zobacz, w którym dokładnie momencie wchodzi perfekt blok. Nie jest to łatwe, masz bardzo małe okienko na to, żeby się wstrzelić. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Grasz na Xboxie czy PS4? Mam blok pod R2 i nie wiem czy nie dać pod R1. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Na Xboxie, blok zostawiłem sobie domyślnie pod R2. Nic nie zmieniałem w konfigu, jedynie wyłączyłem negative edge za radami w sieci. Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Ok będę próbował. Zastanawia mnie jak mogę ten flawless block zastosować w praktyce. Jak gram z CPU to często blokuje. Bo nauczę się blokować Raidenem ciosy Jade ale co dalej xd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Z tym perfekt blokiem wiążą się jeszcze perfekt kontry To już stuff dla prosów, jak mniemam - w realnej walce ciężko czasami nadążyć za tempem jakie jest narzucone, a co dopiero planować flawlessa z kontrą. Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Bzduras 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Właśnie tak myślałem, że ten advanced tutorial jest dla pro. Zwłaszcza w graniu z ludźmi trzeba się dostosować i to jest fajne. W takim razie muszę się skupić na dopracowaniu podstaw a nie tych zaawansowanych technik. Kim głównie gracie? Ja narazie Jaxem i Cassie. Myślę, żeby opanować dobrze tak z 4 postaci narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Noob Saibot, Jax, Kano - moja święta trójca. Choć postaci które naprawdę mi się podobają (z rozmaitych powodów) jest tutaj cała masa. Aż boję się pomyśleć jakie zajebistości pojawią się jeszcze w DLC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi