Skocz do zawartości

Mortal Kombat

ornit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W KI masz postacie zrobione dobrze i pasują do klimatu, a tutaj reklamowanie MK jakąś laską ze skrzydłami pszczoły albo wielkoludem z krasnalem na karku to śmiech i nijak nie pasują do klimatu MK.

A jak opisałbyś klimat MK ?

Masz pierdyliard kolorowych Ninja, pierdyliard kolorowych cyborgów, kolorowe laseczki z innych wymiarów posługujące się ziemską bronią, rzekomych mistrzów sztuk walki, przerośniętych czterorękich mięśniaków, centaura, oraz resztę przeciętnych kowalskich w mniej lub bardziej komicznych wdziankach - w przypadku kobit z obowiązkowym dekoltem.

No sorry, ale MK zawsze miał tak żenujący design postaci, że lekki powiew świeżości - nie ważne jak "śmieszny" - z pewnością nie zaszkodzi. No chyba, że wolałbyś mimo wszystko kolejnego Strykera...

Mnie najbardziej podobają się w MKX nowe Fatality. W sensie, wreszcie zdają się bardziej oryginalne, a nie tylko sprowadzające się do ucięcia/urwania kończyn w ustalonych miejscach, zerwania skóry, bądź jakiegoś mało wymagającego dla silnika zdeformowania modelu zawodnika, jak to miało miejsce w MK9.

Ja nie mówię że wszystkie postacie z MK są dobrze zrobione bo osobiście nie trawię np Sonyi i Cage'a, ale akurat te nowe które przedstawiają w MKX są zwyczajnie czerstwe.

Opublikowano

Jak na razie są 24 miejsca na postaci i zdecydowanie wolałbym w to miejsce sprawdzoną ekipę (obowiązkowo wszystkie ninjasy i Kitana) zamiast nowych randomów. Od czasów MK3 z fajnych postaci był tylko Fujin i Kenshi, o reszcie spokojnie można zapomnieć.

Opublikowano

Dla mnie moga nawet byc juz te borajczo i inny cobry ale niech oni zmienia/poprawia te drewniane animacje ciosow ;/

Musieliby wrócić do 2d (tak wiem, że MK jest bijatyką 2d, ale wiecie ocomichodziconie)

Opublikowano

Niektórzy bronią nowych postaci posiłkując się kiczem ekipy z trylogii, ale prawda jest taka że gdyby ów karzeł z osiłkiem pojawili się w MK3 zostali by tak samo zjechali. Weźmy chocby tak "niewinną" postać jak Stryker, którego jedynym grzechem była wsiowa koszulka rowerzysty. Ps Stryker z MK9 - GOTY

Opublikowano

wydaje mi się, że ta gra będzie o wiele lepsza od dziewiątki :) chyba jest na co czekać

-będzie przycisk, dzięki któremu będzie można biegać

-dashe będą zabierały regenerujący się pasek staminy

-przy wyborze zawodnika będzie wybierało się jego wersję cos jak ISMY z SFA3 :D ! MEGA!

-(pipi)ić stare postaci! Oby dali jak najwięcej nowych!

• Plusik 1
Opublikowano

Nie płacz! Ile razy mozna patrzeć na to samo? Mi się już rzygać chcę jak widzę Scorpiona/Suba/Kitanę i Raidena. Boon miał jaja wypuszczając MK3. Mam nadzieję, że tym razem pójdzie podobną drogą.

• Plusik 2
Opublikowano

No pojdzie bo teraz coveruje MK 4, 5, 6. I spoko. Tyle, ze do tej pory to co pokazal jaj nie urywa. Master-blaster i laska robal (pewnie rasa robali przybierajaca ludzka postac, gdzies mi cos dzwoni...) jak dla mnie odtworcze poki co.

Opublikowano

ja mam mieszane uczucia, do mnie od zawsze mk123>mk456 - jesli chodzi o wszystko, mk9 pieknie klamra spielo pierwsza trylogie, zobaczymy co przyniesie mk10, zreszta jak juz pisalem - jak EB nie przygra w chu.ja i znowu zaserwuje czesc tak bogata w tresc i tryby dla pojedycznego gracza to day one dla mnie z miejsca

Opublikowano

Czy nie mówili przypadkiem, że dotychczasowe postacie powrócą, a przy tym chcą też wprowadzić nowe?

Bo gdyby tak się sytuacja prezentowała, to nie widzę problemu. Kogo odrzucają nowe twory, ten zostaje przy swoich starych ulubieńcach, jak to w bijatykach bywa.

W sumie ciekaw jestem jakiego typu nowych postaci oczekiwałyby osoby krytykujące te dotychczas przedstawione. Osobiście kobieta-pszczoła jest mi obojętna, ale ten master blaster moim zdaniem pasuje, a i zarazem czymś się wyróżnia.

Osobiście nie chcę by nowe twarze stanowiły kolejne roboty, ninja, cycate ninja i ewentualnie jakieś kompletne anonimy bez jakiejkolwiek krztyny oryginalności. No ale z drugiej strony rozumiem niepokój, gdyż faktycznie to co zostało dodane od MK4 wzwyż jakoś nieszczególnie zapadało w pamięci, z drobnymi wyjątkami.

Na filmiku z E3 są zaciemnione profile wszystkich postaci. Znawcy może coś tam odgadną.

Opublikowano

Zaciemnionymi profilami nie ma co się przejmować, bo sam Boon wspominał, że to nie są ukryte nowe postacie tylko losowo wybrane portrety znalezione w internecie m.in. Obamy :D

Opublikowano

Ciezko poki co powiedziec po tym demie. Oczywistym by sie moglo wydawac, ze skoro MK 4,5,6 to i rooster nowy. Z drugiej strony wiadomo, ze ludzie psioczyli na postacie z tych odslon. A z trzeciej strony Boon juz byl kiedys na tyle odwazny zeby z trzeciej czesci wyje.bac najbardziej kultowa postac czyli Scorpiona. Moim zdaniem bedzie szukal balansu i szedl bardziej w strone street fightera 4 niz sf 3.

Opublikowano (edytowane)

Osobiście nie chcę by nowe twarze stanowiły kolejne roboty, ninja, cycate ninja i ewentualnie jakieś kompletne anonimy bez jakiejkolwiek krztyny oryginalności. No ale z drugiej strony rozumiem niepokój, gdyż faktycznie to co zostało dodane od MK4 wzwyż jakoś nieszczególnie zapadało w pamięci, z drobnymi wyjątkami.

Z takim podejściem ciężko z przyjemnością grać w mortal kombat. Można by mieć pretensje gdyby grało się nimi tak samo, a human smoke, reptile, sub zero, scorpion, ermac, noob-saibot, rain to całkiem różne postacie, każdą gra się inaczej, w każdej z tych postaci ciężar gry jest przesunięty w inną stronę, i tak reptile'em zone'ujesz, sub-zero grasz defensywnie, scorpionem nie grasz bo to chu.jowa postać, a human-smoke to typowy a-tier, gdzie po wbitym aaHP robisz z przeciwnikiem co chcesz. 

No chyba że należysz do tej grupy, która jak widzi, że scorpion i human smoke mają tak samo wyglądające ruchy (spear i teleport punch), to narzekasz że nie chciało im się nic robić i jest kalka w innym kolorze, kiedy te postacie są ciałkiem różne jeśli chodzi o juggle, szybkość. poruszania się. Scorpionem grają chyba tylko ci, co odpalą mortala po obiedzie w niedzielę.

(Oczywiście mówię o UMK3 i MKT, MK9 to wolny szrot).

Edytowane przez mate5
Opublikowano

To mówię, że z takim podejściem ciężko czerpać przyjemność z tych gier. Ja i inni fani MK jakich znam kochają te gry m. in. za palette swap.