ornit 2 939 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 12 kwietnia 2015 Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że gra wcale nie jest drewniana :scratch_one-s_head:Tym razem myslę, że Boonowi naprawdę się udało i zapowiada się naprawdę ciekawa opcja turniejowa (tak, wiem, że w dziewiątkę grali do samego końca w USA). Szkoda tylko, że o ile większosć postaci wygląda naprawdę fajne (głównie zamaskowani/zdeformowani) tak jest kilka mega (pipi)owych przypominających pniaki (Liu Kang). Teraz kilka pytań: 1) Mógłby mi ktos prostym językiem i w miarę dokładnie wytłumaczyć te opcje ułatwienia przy wyborze kontrolera? Na czym dokładnie polega to uproszczenie i czemu fatale robi się wciskając 2 przyciski...? 2) Czy można włączyć blokowanie tyłem? (chyba w Injustice się dało). 3) Czy jak włączę skos w inputach to będzie to miało jakis konkretny wpływ przy wykonywaniu ciosów? Bo nawet jak mam wyłączone to kręcę ćwierćkółka i wszystko wychodzi... Cytuj
Salwador 189 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że gra wcale nie jest drewniana :scratch_one-s_head:Tym razem myslę, że Boonowi naprawdę się udało i zapowiada się naprawdę ciekawa opcja turniejowa (tak, wiem, że w dziewiątkę grali do samego końca w USA). Szkoda tylko, że o ile większosć postaci wygląda naprawdę fajne (głównie zamaskowani/zdeformowani) tak jest kilka mega (pipi)owych przypominających pniaki (Liu Kang). Teraz kilka pytań: 1) Mógłby mi ktos prostym językiem i w miarę dokładnie wytłumaczyć te opcje ułatwienia przy wyborze kontrolera? Na czym dokładnie polega to uproszczenie i czemu fatale robi się wciskając 2 przyciski...? 2) Czy można włączyć blokowanie tyłem? (chyba w Injustice się dało). 3) Czy jak włączę skos w inputach to będzie to miało jakis konkretny wpływ przy wykonywaniu ciosów? Bo nawet jak mam wyłączone to kręcę ćwierćkółka i wszystko wychodzi... 1. Uproszczenie polega na tym że z czasem jeśli nie dokładnie ktoś robi powiedzmy ćwierć kole do przodu to gra poprawia to na dokładne. C Co do easy fatality to je z używasz jak monety. Gdy zaczynasz pierwszy raz grę to (o ilę dobrze pamiętam) masz 3 czerwone monety. Czyli możesz wykonać 3razy easy fatality. Można więcej ich zdobyć znajdując je w krypcie. Także masz skip battle są to chyba niebieskie lub zielone monety i pozawalją Tobie przeskoczyć mecz w wierzy i chyba w story mode. Co do reszty nie znam odpowiedzi. 1 Cytuj
Soban 4 046 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 2.nie można blokować tyłem 3.przestawiłem na ten input ze skosami i różnicy nie zauważyłem Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 A co biega z brytality? Ciężko jest je zrobić. Chyba raz udało mi się Kung Lao. Cytuj
Soban 4 046 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 (edytowane) Czytasz opis i robisz Tak teraz myślę, że wrzucenie tych postaci z poprzedniej gry, które umarły do mk x w postarzonej wersji jest totalnie z dupy oprócz jaxa. Przeszedłem story mode i tam nic takiego się nie dzieje, że liu kang robi się stary itp. Edytowane 12 kwietnia 2015 przez Soban Cytuj
Salwador 189 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Każde brutality u wybranego przez Ciebie zawodnika posiada różne wymagania. Na przykład.. niektóre wymaga zadanie pierwszego ciosu podczas walki a kończysz pojedynek trzymając strzałkę do przodu wraz z jakimś specjalem który jest podany w opisie. Cytuj
Soban 4 046 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Czym gracie ? U mnie na prowadzenie wysunął się Kotal Khan tylko nie wiem w jakiej wariacji, bo chory dmg w łatwy sposób to on może wykręcić każdą. Będzie można coś popykać na plejstejszyn w tygodniu jak każdy już ogarnie sobie jako tako ulubioną postać. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 mega podoba mi sie ten mortal, watpilem w niego, a dzis troche pogralem i jest bez dwoch zdan lepiej niz w mk9, kazdy komu podobala sie tamta czesc na pewno sie ta nie zawiedzie system walki o dziwo (balem sie ze przez wariacje bedzie ubogi) jest solidnie rozbudowany, pewnie najbardziej pro beda narzekac ale ja noob bjatykowy jestem zadowolony story - zaliczylem dwa rozdzialy w niecala godzine wiec wydaje mi sie, ze spokojnie ok 5h bede ten tryb przechodzic - w 3h na pewno da sie to przejsc ale ustawiajac czas walk na minimalny, poziom na super easy i liczbe rund na jedna o dziwo ogladalem streamy i bylem bardzo sceptyczny co do grafy - na zywo na tv wyglada to na prawde ladnie, nie jakos szalowo ale na prawde bardzo solidnie rzeczy do robienia mnostwo, wypadly tag teamy i nie ma juz wiezy z 200 wyzwaniami ale za to mamy mega wypasna krypte (normalnie jak gra przygodowa, zbieramy itemy, wykorzystujemy je by otworzyc droge gdzies indziej itp), wieze godzinne/dzienne i okresowe (walki z przeciwnikami z narzuconymi jakimis statusami), mamy challenge, za robienie praktycznie wszystkiego nabijamy statystyki, levelujemy, wreszcie sa te wojny klanowe - sa wyzwania dla klanow, fatality klanowe, baa czesc opcji jest dalej niedostepna o dziwo dzis wieczorkiem zaczely fajnie dzialac serwery gry i rozegralem z 4 pojedynki bez nawet najmniejszego laga - rewelacja co na minus? standardowo - roster zawodnikow - za malo legend, a nowi tylko w czesci sa fajni areny bardzo fajne - malo ale fajnie zrobione, fakt, ze sentyment z mk9 i remasterow starych aren dalej mnie trzyma ale nie ma tragedii smialo mozna atakowac, fani smoczej sagi i dziewiatki beda zachwyceni Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 to jest główny temat o MKX ? finał z turnieju ESL, jeszcze esport z tego zrobią niezle to wygląda Co te murzynki w tym Mortalu to ja nawet nie. Ficek przestań beczeć o 13 aren bo przez ostatnie 3 podstrony chyba 10 razy o tym napisałeś Chyba się złamię i niedługo kupię. Ktos mi powie dlaczego na słuchawki douszne zakładają większe słuchawki ? Cytuj
Salwador 189 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Ktos mi powie dlaczego na słuchawki douszne zakładają większe słuchawki ? Niektórzy mają obsesje na punkcie słuchania własnej muzyki podczas grania. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Czym gracie ? U mnie na prowadzenie wysunął się Kotal Khan tylko nie wiem w jakiej wariacji, bo chory dmg w łatwy sposób to on może wykręcić każdą. az sie zdziwilem - mialem nim rozdzial w story i wydawal mi sie dretwy ja troche pogralem kenshim ale chyba bede zmieniac na kogos innego - ogolnie jeszcze swojej postaci nie mam super podoba mi sie ten mortal, jak kod sieciowy bedzie dzialac tak jak wczoraj wieczorem gdy gralem to juz calkiem bedzie lodzio-miodzio Cytuj
Salwador 189 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 (edytowane) Na tą chwile Kenshi, Kitana oraz Jax to moi faworyci. Ale 2dni to za mało aby całą resztę poznać. Edytowane 13 kwietnia 2015 przez Salwador Cytuj
Gość Soul Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 (edytowane) U mnie też padło na Kenshina:D Sub Zero jakiś taki nie jaki :< Edytowane 13 kwietnia 2015 przez Soul Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 wczoraj trailem w sieci na sub zero kozaka, w wariacji z lodowymi klonami mnie miazdzyl po prostu, co chwile wpadalem w nie, zamarzalem i sadzil combosy piekelne Cytuj
Gość Soul Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 (edytowane) Tak tą w której można rzucać klonem zapowiada się najlepiej trochę nim pograłem Lecz póki co jakoś tak nie jak mi się nim gram :< Edytowane 13 kwietnia 2015 przez Soul Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 (edytowane) No ja jestem Mortal Kombatową konserwą. Od pierwszej części trzymam się Sub-Zero i tak będzie teraz (nawet jak Sub będzie jakimś low-tierem). Ostatnio całkiem dużo można było nim ugrać. Jak wygrałem jakiś turniej w pubie o 0,5, to chcieli go nawet zbanować Wersja Suba z Klonami (Grandmaster) będzie pewnie podstawową. Na postaci teleportujące się pewnie będzie wybrać coś innego. Edytowane 13 kwietnia 2015 przez Drantzell Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Jak tam te nowosci z uzywaniem aren do walki? Ogolem wypada lepiej czy porownywalnie do 9ki? Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 masz specjalny pasek energii odpowiadajacy za integracje z plansza wiec nie mozna z aren korzystac nonstop interaktywnych elementow jest malo co mnie cieszy bo nie zrobili z tego drugiego injustice - z jeden lub dwa itemy (łopata, jakis konar, beczka) do rzucenia w przeciwnika i jakies liny/kamienie (glownie w rogach plansz) sluzace do ucieczki gdy przeciwnik niebezpiecznie zamknie nas w narozniku gdy grasz vs na jednej konsoli czy w sieci player1 decyduje czy interakcje z planszymi wlaczyc/wylaczyc wiec jak widac gdy ktos uwaza to za glupi patent mozna temu nawet tak zaradzic sa tez stage brutality oparte na tych itemach, o ktorych pisalem 1 Cytuj
Gość Soul Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Bardzo fajne te "przeskoki" i elementy które pizgamy w przeciwnika, dodało to dynamiki i fajnego powera. ps Arena Raidena prezentuje się cudownie, ten deszcz Cytuj
ornit 2 939 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 kwietnia 2015 Mi się najbardziej las podoba. Lubię takie klimaty. Nigdy w MK nie grałem dłużej niż 15 minut, teraz chciałbym posiedzieć nad tym dłużej. Reptile <3 Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 kazda z warunkami atmosferycznymi super - las, ta deszczowa raidena i te wzgorze z klasztorem w tle gdzie pada snieg <3 Cytuj
ornit 2 939 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 kwietnia 2015 Mam nadzieję, że nindżasy dostaną klasyczne stroje z jedynki z chęcią zapłacę Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Za klasycznego Ermaca sam bym zaplacil. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 A propos strojow to przypomnialo mi sie, ze w MK9 pare postaci mialy dodatkowe fatale, dostepne jedynie wlasnie po wykupieniu dlc ze szmatami. Jakos mam przeczucie, ze w MKX troche rozszerza ten pomysl... Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 pierwsze slysze by w mk9 byly fatale eksluzywne dla ubranek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi