zdrowywariat 373 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 (edytowane) Mnie się tam podoba ten Mortal i SF6 i Tekken8. Bijatyki wracają do łask. Poproszę jeszcze o nowe DOA, SC i VF. Czas pomyśleć o PS5 Edytowane 9 Czerwca 2023 przez zdrowywariat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 59 minut temu, Dr.Czekolada napisał: To "drewno" na tym trailerze mogło się bardziej rzucać ze względu na mnogość aerial combosów. Nie no gierka wg mnie śliczna, tak samo jak 11. Ogólnie gościu od aren powinien dostać podwyżkę. Czy taki cukierkowy klimat tylko pasuje do tej serii nie wiem. Areny są absolutnie świetne i przebogate w detale ale w XI mnie to aż odrywało od gameplayu...tła przestają pełnić rolę tła xd Btw dziwne że nie wracają do tag walk tylko bawią się w te dziwne przywoływanie ziomka pod guzikiem. O wiele chętniej przywitalbym prawilne 2vs2 lub 3vs3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 3 minuty temu, Daffy napisał: Areny są absolutnie świetne i przebogate w detale ale w XI mnie to aż odrywało od gameplayu...tła przestają pełnić rolę tła xd Ciekawe spostrzeżenie. Może dlatego bijatyki tak niechętnie idą w detale? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Prędzej budżet,a raczej jego brak przez ostatnie lata. kiedyś to były na PSX i PS2 praktycznie najładniejsze dostępne gierki. Potem to siadło, do takiego stopnia że dwie postacie do wygenerowania na małej arenie wyglądały gorzej niż npc w open worldzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Niech zrobią lepiej prawilny remake MK2 i będą wszyscy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 10 godzin temu, Suavek napisał: Kompletnie mi się to nie podoba. No bo co to w końcu ma być? Reboot? Sequel? Kolejne multiverse? Myślałem, że skoro robią MK1 na rocznicę, to faktycznie spróbują odwzorować klimat jedynki, włącznie z zestawem oryginalnych postaci i aren. Tymczasem robią jakieś Kameo z dupy, a ja oglądam trailer i zastanawiam się, jakie ma być uzasadnienie pojawienia się Strykera z MK3 w cudzej walce. Już pomijam fakt, że znowu nie jestem w stanie rozpoznać postaci, które nie mają na sobie charakterystycznych wdzianek. No nie wiem, wygląda, jakby skończyły im się pomysły i chcieli na siłę wrzucić coś nowego. Ale chyba już lepszy by był klasyczny tryb Tag i gra dwoma postaciami. Tym bardziej, że jestem niemal pewien wszystkie te Kameo z czasem zostaną przerobione na grywalne postacie w dziesiątkach DLC. Nie żebym przeżywał - i tak jestem do tyłu z serią, więc i w tym przypadku pewnie kupi się za kilka lat wersję kompletną za grosze. MORTAL KOMBAT (9) było takim rebootem najbliższym pierwszej części. Świetna gra swoją drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 630 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Wiem. 9 była pod tym kątem świetna, a zarazem dostatecznie świeża i zaskakująca chwilami. Nawet jako film by się te wszystkie cut-scenki sprawdziły. Aż mam ochotę sobie ją odświeżyć dla samego story. Ale biorąc pod uwagę, że w tym przypadku mamy około 30-lecie serii, teaser sugerował przeskok z MK12 na MK1, a sama historyjka jest swego rodzaju kolejnym restartem, to liczyłem na zdecydowanie większe nawiązanie do części pierwszej (raz jeszcze, postacie, areny, smaczki etc.). Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Hubert249 napisał: MORTAL KOMBAT (9) było takim rebootem najbliższym pierwszej części. Świetna gra swoją drogą. Do mnie mk9 to taki remake Mk trilogy niż pierwszej części Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Gameplay nie wygląda źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 165 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 No widać napracowanko przy tych kameo, ale trochę chaosu jest przez to momentami. No i nie po to gram jakąś postacią żeby robić fatala inną, ciekawe czy będą tryby bez tego ficzera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 238 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Nie będzie: Przez te pseudo tagi jakoś wszystko chujowiej wygląda, nie ma tych fajnych filmowych wejść z gadką przy starcie, po fatalu spowolnienia, zamiast cieszynki na koniec walki to sobie dwie osoby stoją, ten drugi często pasuje jak gówno do torta. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgadzam się z narzekaniami panów powyżej. Chujowy, niepotrzebny tag, zbyt kolorowe areny. Miał być "nowy" system walki a jest dokładnie to samo. W dupę niech mnie pocałują, zobaczę tylko fabułę na yt i nara. Cytuj Odnośnik do komentarza
wodny1988 41 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Ponoć w podstawowym składzie będą: Ashrah, Havik, Li Mei i Nitara. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 630 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Obejrzałem kilka filmów z bety i animacje są jeszcze bardziej drewniane niż w MK11 (tak, to możliwe) i generalnie nie wygląda to szałowo. W sensie systemu "tag" i rozgrywki jako takiej. Ewidentnie ktoś "z góry" rzucił pomysł i musieli klepać. Pierwszy raz od dawna jestem nastawiony negatywnie do MK. To jest osiągnięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Przemas10pl 17 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Dla mnie problem jest taki, że poza znajomymi "hipkami" to wogóle nie przypomina Mortal Kombat. Dziękuję. Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 238 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Mi bardziej przypomina ostatnie Injustice niż ostatniego MK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Pooglądałem online bete u maximiliana i animatorzy nrs chyba na nowe wyżyny drewna się wspięli, bo gra wygląda jak totalne gówno w zderzeniu ze SF6. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 238 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 (edytowane) Długo latała plota że następną grą NRS będzie Injustice 3, może prace już mieli zaawansowane z tym całym tagiem, silnik gotowy na nowa generacje i nagle przychodzi WB i mówi że po takim sukcesie kasowym MK11 to nie ma powrotu do Injustice, doimy dalej krowę MK, więc zmiana planów i na szkielecie I3 powstał MK1. Taka moja teoria spiskowa. Edit. fakt że w pierwszym sezonie DLC będzie aż 3 superbohaterów w pelerynach to by nawet pasował do tej teorii. Edytowane 26 Czerwca 2023 przez Observer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Powiem Ci, że coś jest na rzeczy z tą teorią. Ten patent z dwoma postaciami też pasuje do Injustice. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Dokładnie, nawet dobra teoria, jeszcze niby chwalą się długim czasem devolopingu....długim dlatego że pierw robili to jako I3, a potem przerabiali na MK1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Imo wygląda jak najgorszy mortal od czasów 9. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Obejrzałem te gameplaye i nie widzę tej tragedii o której piszecie. Na plus na pewno bardzo ładne areny z masą detali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Areny prześliczne ale ta chata Johnego to wypisz wymaluj właśnie Injustice, a na animacje ataków po prostu nie potrafię patrzeć po 40h z sf6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Ogladam podsumowanie keczupa i musztarda i jak je.balem te animacje wczesniej, tak tutaj musze przyznac, ze wyglada to ok. Moze dlatego, ze ogrywam teraz mkx i mam mniej wyczulone oko. No i mimo tego, ze przez te przesadna brutalnosc mk nie traktuje siebie powaznie, to jednak wole jak postacie wygladaja jak ludzie (no cameo nie licze) a nie te karykatury jak w sf6. Chyba w capcomie RE5 wjechalo za mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi