Skocz do zawartości

Current-geny a HDTV

Czoperrr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam Samsunga LE32M87BD, bo widziałem obraz HD puszczany z tego samego źródła i żaden Soniak mu do pięt nie dostaje kolorami i ostrością obrazu, a jego cena jest porównywalna.

Opublikowano

Hej

Mam nadzieję że pomożecie, bo mimo tego że gram od dawna, to lekko się pogubiłem w tej "nowej generacji".

Dokładnie 4 marca stanę się szczęśliwym posiadaczem konsoli PS3.

Pytanie moje dotyczy telewizorka.

Na stan obecny posiadam tv panasonic CRT 32".

1 pytanie-czy bedę zadowolony z grafiki jaką ujrzę????

Planuje zakup telewiozra Sony BRAVIA[przywiązanie i zaufanie do marki:)-Panasonic to wyjatęk] i tu pytanie 2

Jaki model polecacie, na co zwrócić uwagę. Polecajcie modele tylko od 46 cali wzwyż, oczywiscie LCD[za plazmy dziękuje]!!

Dzięki za pomoc na którą szczerze licze!!!

POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!

Opublikowano (edytowane)

Grafika jaką ujrzysz jest lepsza od tej z PS2 ale dalej nie rewelacyjna... :) Wiem bo sam gram tylko że na SONY. A co do tej Bravii to zależy jaką kwotą dysponujesz. Bo możesz mieć np. 46T3500 albo 46W2000 w cenie około 5500zł a możesz też kupić 46X2000 (o wiele więcej funkcji co do regulacji obrazu) za 10000zł. Napisz ile chcesz gotówki przeznaczyć to wtedy mogę Ci pomóc bo w tym temacie jestem dobry (miałem kupić Bravię i w salonach siedziałem non stop :D). Pozdrawiam

Edytowane przez Tomasson225
Opublikowano

siemanko

mam pytanie,którego z poniższych tv najlepiej wybrać ,kierując się stosunkiem ceny do jakości?

wszystko samsungi:

LE32R83B 2749zl

LE37M87B 3600zl

LE40N87B 3800zl

LE32S81/82 2100zl

i jeszcze jedno-czy gier na ps3 jest/będzie na tyle dużo,aby pchać się w full hd?

Z gory dzieki za odpowiedz.

Pozdro.

Opublikowano (edytowane)

Co do full hd jest raczej sens bo dużo tytułów w przyszłości będzie w 1080p ( mam nadzieje odpalic GTA IV na ledwo co zakupionym LE40M87B w 1080p :D). Jeszcze tylko ważne będzie w ustaleniu do czego używasz TV i jakie masz warunki w pokoju (rozmiar, kąty ogladania itd.). Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzięki za chęci do wspópracy.

Szukam dobrego Lcd Bravia do grania na konsoli, ale co ważne, do dobrej[wiem jakie sąstandarty tv w naszej ojczyżnie:D] jakości wyświetlanego obrazu z kablówki[planuję niedługo zakupić telewizję N].

Cena do 11 tysięcy, gdyż mam możliowść zniżki 50%. chodzi głownie o to jaki najlepszy do tych 2 czynników.

Podam swoje gg, jeśli ktoś chętny do pomocy-czekam

i POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!

Opublikowano
Co do full hd jest raczej sens bo dużo tytułów w przyszłości będzie w 1080p ( mam nadzieje odpalic GTA IV na ledwo co zakupionym LE40M87B w 1080p :(). Jeszcze tylko ważne będzie w ustaleniu do czego używasz TV i jakie masz warunki w pokoju (rozmiar, kąty ogladania itd.). Pozdrawiam.

Moglbys napisac cos wiecej o swoim Samsungu? Sam zamierzam kupic sobie taki sam i interesuje mnie jak sprawuje sie w grach i filmach(chodzi mi szczegolnie o kwestie smuzenia)? Bylbym bardzo wdzieczny :(

Opublikowano

Mogłeś mnie trochę źle zrozumieć ale może to wina mojego sformułowania. Miałem na myśli to, że kupię zarówno GTA jak i TV w czerwcu :( O tym Samsungu mogę Ci powiedzieć tyle, że kolega go posiada (wersja 37" ale to praktycznie to samo) i także PS3 i jest z niego bardzo zadowolony. Mówi, że jak odpalił Skate'a to spadł z krzesła. Skate jst dość szybką grą i nigdy mi kolega nic o smużeniu nie wspomniał. Ja patrzyłem na tym TV na transmisję najszybszych motorówek świata (jakieś wyścigi) i smużenia nie zauważyłem :( Pozdrawiam.

Opublikowano

A ja mam takie pytanie . Na telewizor hd (samsung LE37M87B :} ) jeszcze mnie nie stac a do kompa tez chcialbym wymienic monitor wiec zastanawialem sie jakby sprawowal sie monitor lcd samsung 206BW badz 226BW . Nominalna ich rozdzielczosc to 1680x1050 i chyba da sie na tym lcd uzyskac efekt 720p ? W koncu to rodzialka 13xx x 7xx :D Wiec , warto ?

Opublikowano

zacznijmy od tego ze o rynku rtv nie mam zielonego pojęcia...

chcialbym za jakiś czas kupić ps3, rodzicie chcą wlaśnie kupić nowy telewizor. Co wg Was bedzie najlepszym wyborem w cenie do 2500 zł, nie oczekuje zbyt wiele za te pieniądze, chodzi mi głownie o to, żeby telewizor współpracował jakoś z ps3 i zeby można było na nim obejrzeć tv.

Opublikowano

Witam

Czy taki Sharp LC-26AD5-BK będzie dobry? Mógłby się ktoś wypowiedzieć na jego temat? A może coś lepszego za tą cenę? (zaznaczam, że koniecznie ma to być 26 cali z racji odległości siedzenia od ekranu) TiVik tak po połowie do grania a po połowie do kablówki, a i jakiś film na DVD czasami się zapuści... Będę wdzięczny za pomoc;)

Opublikowano

Nie są to duże pieniądze jak na TV ale otrzymasz dość dużo ;) Polecam Ci Samsunga LE32R81B lub LE32R82B. Do tej kwoty są to bardzo dobre telewizorki. TV z tej serii mają bardzo ładne kolory :) Nie jest to może to co prezentuje seria M87 ale po pogrzebaniu w ustawieniach też będzie super :) No i moc czarnulki wykorzystasz praktycznie w pełni ;) Ceny sprawdzaj na porównywarce bo tam są najtaniej :D Pozdrawiam.

Opublikowano

LE32r81B odebrałem wczoraj - i faktycznie - Plejka śmiga pod nim elegancko. Gmeranie w ustawieniach zajmuje dosłownie 10min, a efekt koncowy jest świetny. Jako TV do X360/PS3 polecam ten sprzęt bardzo.

co do ceny - 2550zł. zdecydowanie warto.

Opublikowano (edytowane)
Co do full hd jest raczej sens bo dużo tytułów w przyszłości będzie w 1080p ( mam nadzieje odpalic GTA IV na ledwo co zakupionym LE40M87B w 1080p :) ). Jeszcze tylko ważne będzie w ustaleniu do czego używasz TV i jakie masz warunki w pokoju (rozmiar, kąty ogladania itd.). Pozdrawiam.

Moglbys napisac cos wiecej o swoim Samsungu? Sam zamierzam kupic sobie taki sam i interesuje mnie jak sprawuje sie w grach i filmach(chodzi mi szczegolnie o kwestie smuzenia)? Bylbym bardzo wdzieczny :P

Tutaj mogę ja coś skrobnąć bo posiadam takowy sprzęcior. Tiwika mam od ok 5 miesiący i jestem z niego baaaardzo zadowolony.

Nic się nie psuje, obraz jak marzenie, zero smug czy innych problemów z obrazem. Na samym początku myślałem że mi oczy wypali :P i troche za duzo zerwieni dawał jednak zabawa z ustawieniami dała bardzo dobre rezultaty. Ilość ustawień i opcji obrazu wywołuje zawrót głowy. Mógłby troche szybciej przełączać programy (takie 1 sekundowe opóznienie) ale to szczegół do którego zdążyłem się przyzwyczaić.

Polecam ten adres http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=509999, tutaj są ustawienia akurat do tego modelu lecz na stronce są tematy do chyba wszystkich tv wszystkich firm :P

Mogłeś mnie trochę źle zrozumieć ale może to wina mojego sformułowania. Miałem na myśli to, że kupię zarówno GTA jak i TV w czerwcu ;) O tym Samsungu mogę Ci powiedzieć tyle, że kolega go posiada (wersja 37" ale to praktycznie to samo) i także PS3 i jest z niego bardzo zadowolony. Mówi, że jak odpalił Skate'a to spadł z krzesła. Skate jst dość szybką grą i nigdy mi kolega nic o smużeniu nie wspomniał. Ja patrzyłem na tym TV na transmisję najszybszych motorówek świata (jakieś wyścigi) i smużenia nie zauważyłem :) Pozdrawiam.

(wersja 37" ale to praktycznie to samo) - praktycznie robi różnicę :/

Te modele znacznie różnią się kontrastem, o ile pamiętam:

M37 (albo N juz nie pamietam) ma 5000 (albo 8000, nie chce mi się już szukać :/ ) kontrastu dynamicznego

N40 10000 kontr dyn

M40 15000 kontr dyn

Teraz podzielcie te liczby przez ok 3 i wyjdzie wam przybliżony kontrast właściwy !

Uważam że jeśli chodzi o full hd 40 cali to minimum, na mniejszych może nie być tak widoczna różnica pomiędzy 720p a 1080p, oczywiscie przy zachowaniu odp odległości. Uważa się że 3 przekątne ekranu od tv to optymalna odległość do oglądania czy grania.

Wbrew niektórym opiniom które przeczytałem na naszym forum, WIDAĆ różnicę pomiedzy full hd a hd ready na ekranie 40 calowym i to bardzo wyraźnie :D więc nie ma się co rzucać na 50 calowe odbiorniki, 40 cali  w zupełności mi wystarcza.

@Amer

LE32r81B odebrałem wczoraj - i faktycznie - Plejka śmiga pod nim elegancko. Gmeranie w ustawieniach zajmuje dosłownie 10min, a efekt koncowy jest świetny. Jako TV do X360/PS3 polecam ten sprzęt bardzo.

co do ceny - 2550zł. zdecydowanie warto.

Zgadzam się, seria R samsunga jest bardzo chwalona, w tej cenie jest to najlepszy wybór.

Edytowane przez Łebi
Opublikowano

Czy ktoś mógłby mi poradzić czy warto kupować philipsa 32pfl3312 za 2199zł. Tv potrzebny mi jest tylko i wyłącznie do ps3 i oglądania filmów na dvd.

Opublikowano

Jeżeli większość w HD (a skoro PS3 to chyba tak będzie :P) to jeżeli koniecznie 32 cale to ja bym raczej wybierał pomiędzy Toshibą a LG ;) Oba TV widziałem w akcji i jest dość ładnie. Szczególnie sygnał HD na Toshce ;)

Opublikowano

mi zależy głównie na cenie - do 2500zł, głównie zastanawiam się nad tym philipsem a samsungiem le32r81b. 32pfl3312 widziałem w akcji i zrobił na mnie wrażenie.

Opublikowano (edytowane)

Wierz mi, że Samsung robi o wiele większe wrażenie. Masz kilka postów wyżej napisaną opinię przez użytkownika. Pod względem kolorów - Samsung rządzi a (według mnie przynajmniej) Sony jest tuż za nim :P Ale Sony to już nie ta półka cenowa ;)

Opublikowano

Pare pytan odnosnie HDTV:

1. Czy nadal warto kupowac odbiorniki HD Ready? Nie dlugo moze okazac sie przeciez, ze to juz przezytek i pozostanie tylko Full HD.

2. Od jakich przekatnych widac roznice (i jaka roznice) pomiedzy 720p a 1080p i w jakiej odleglosci trzeba siedziec od ekranu?

3. Jaki najwiekszy TV HD Ready warto waszym zdaniem kupic? Chodzi o to, aby nie bylo widac roznicy przy sporej przekatnej.

Opublikowano

Ja mam Sharpa 46'' XL2 i powiem że mam mieszane uczucia. Obraz płynnie chodzi, kolory naturalne ale po kilku godzinach wychodzi nierównomierne podświetlenie matrycy na ciemnym tle wręcz rażące jasne place.

Na początku tego nie było wyszło po jakimś miesiącu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Czyli siedzac 1,5 m widac roznice, jesli TV ma 30-40". Niezbyt to zacheca do kupowania odbiornikow 1080p.

1. w Polsce? Warto.

Dlaczego tylko w Polsce?