Kwas_91 0 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 No i kupiłem wczoraj Samsunga B550, udało się nawet dorwać w cenie 2k ^_^ Cytuj
gilek 3 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 No i kupiłem wczoraj Samsunga B550, udało się nawet dorwać w cenie 2k ^_^ No i jak się sprawuje ? Też mam zamiar kupić ten model. Cytuj
Kwas_91 0 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Za krótko mam aby dawać jakieś większe relacje. Początkowo tv miał jak dla mnie zrypane ustawienia, jednak zastosowałem schemat jakiegoś gościa z avsforum.com i teraz śmiga bardzo ładnie. Ogólnie to jest mój pierwszy tv lcd i jestem bardzo zadowolony. Cytuj
BBGodzilla 1 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Panowie , posiadam X360 i niedługo zakupie PS3 potrzebuje telewizora FULL HD mam nadzieje wycisnąć jakiś dobry telewizorek 40 lub 42 calowy z mojego budżetu ( 600 funtów x 4.8zł ) około 2500 - 3000zł. Co polecacie ? Dzięki Cytuj
Mlody-San 0 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Gdybym ja miał teraz kupować, to bym kupił Samsunga LE32B650, albo ten sam tylko w wersji 37'' za około 3000-3200zł. Cytuj
BBGodzilla 1 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Opublikowano 16 kwietnia 2009 CO MYŚLICIE O TYM ? Na taki aktualnie mnie stać a więc jak ? Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Bierz, Samsungi z serii A5 były wielokrotnie polecane, a teraz zastępowane przez B5 mocno tanieją. Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Kup ten lepszy, to pewnie i tak ostatni LCD jaki kupisz, przyszłością są diodowe. Możesz jaśniej? Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Ktory z Samsungow ma juz panel 10bitowy, ma mniejsze smuzenie niz tv'ki z serii 5 i jest juz na diodach led? Zastanawia mnie jeszcze czym sie rozni model B651 od starej A656, tylko wygladem? Cytuj
szymuR1920 5 Opublikowano 20 kwietnia 2009 Opublikowano 20 kwietnia 2009 Zamówiłem LE37B650 Za 2 dni będzie ;p Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Takie pytanko. Teraz Szajsung wprowadził oznaczenia kontrastów typu Ultra, High itd. Wiecie może jakie przedziały wartości tych kontrastów znajdują się pod tymi nazwami. Pytam z ciekawości. Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Da się jakiś mały i tani acz w miarę dobry telewizor za około kafla wyrwać? Nie musi być totalnie wy(pipi)any, byle było coś na nim widać. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 (edytowane) http://www.skapiec.pl/site/cat/22/comp/502541 Albo coś porównywalnego, w sklepach z elektroniką zwykle mają kilka takich małych Samsungów do wyboru. Edytowane 30 kwietnia 2009 przez Wampis Cytuj
Mlody-San 0 Opublikowano 1 maja 2009 Opublikowano 1 maja 2009 Zastanawia mnie jeszcze czym sie rozni model B651 od starej A656, tylko wygladem? Nie tylko. Ma 100Hz już od wersji 32'', to 100Hz jest lepsze niż to w A656 (ale nie pamiętam dokładnie dlaczego), odtwarza pliki wideo w większści popularnych formatów (w tym np. mkv FullHD), ma lepszy kontrast, ma nowy chip skalujący, dzięki któremu materiały w SD wyglądają na nim jeszcze lepiej, no i jeszcze pewnie jakieś pierdoły, o których zapomniałem, albo które nie mają dla mnie znaczenia. Aaaa, no i nowa seria ma podobno input laga, ale jak się włączy tryb game to ponoć nie występuje. Ogólnie polecam. Tak jak uważam że mój LE32A656 to nadal dobry TV, tak LE40B650, który rodzice kupili ostatnio do gościnnego jest po prostu świetny. Cytuj
izon 995 Opublikowano 27 maja 2009 Opublikowano 27 maja 2009 A B651 różni się czymś konkretnym od B650 ??. Jako ze Bravie wywalilem z listy zakupow ( za drogo i w ogole nie zbija z ceny ) na placu boju pozostal Samsung. I teraz kwersia czy wybrac B650 czy B550. Co do wielkosci to albo 37 cali albo 40 i tutaj kolejne pytanie: czy przy 37 calach Full HD bedzie widoczne ?? Generalnie TV bedzie glownie do gier z ps3, filmow na DVD ( pewnie z czasem tez na blu rayu, Divixow i telewizj. Podstawa dla mnie jest oczywiscie ps3 i zeby telewizorek mial dobrą czerń( a napewno lepsza niz seria R51B), niezauwazalne smuzenie i w ogole zeby byl niezawodny . W zasadzie chyba nawet nie mam alternatywy dla tych Samsungow ale co mnie zastanawia to ich niska cena.. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 27 maja 2009 Opublikowano 27 maja 2009 Jak chcesz tylko dla siebie i możesz siedzieć blisko to 37' starczy, jak ogląda więcej osób i odległość większa kup 40'. Rozdzielczość i tak będzie 1080p dzisiaj. Cytuj
piciu12-79 2 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 A B651 różni się czymś konkretnym od B650 ??. Jako ze Bravie wywalilem z listy zakupow ( za drogo i w ogole nie zbija z ceny ) na placu boju pozostal Samsung. I teraz kwersia czy wybrac B650 czy B550. Co do wielkosci to albo 37 cali albo 40 i tutaj kolejne pytanie: czy przy 37 calach Full HD bedzie widoczne ?? Generalnie TV bedzie glownie do gier z ps3, filmow na DVD ( pewnie z czasem tez na blu rayu, Divixow i telewizj. Podstawa dla mnie jest oczywiscie ps3 i zeby telewizorek mial dobrą czerń( a napewno lepsza niz seria R51B), niezauwazalne smuzenie i w ogole zeby byl niezawodny . W zasadzie chyba nawet nie mam alternatywy dla tych Samsungow ale co mnie zastanawia to ich niska cena.. Kupuj! polecam. Czerń rozwala. Różnice HD już na takim panelu (37) widać. Polecam naprawdę. Mam go głównie do PS3. Praktycznie bezkonkurencyjny jeśli chodzi o cenę do jakości. Piszę to jako zwolennik sony. Ale tym razem postanowiłem oszczędzić te dodatkowe 1000pln i kupić Samsunga. Bo około 4000 pln musiałbym wydać za soniacza z podobnymi bajerami. Rożnica 651-650 - chyba kolor obudowy. Ja żadnego smużenia nie zauważam. 100 Hz w końcu zobowiązuje. Polecam )) Cytuj
izon 995 Opublikowano 29 maja 2009 Opublikowano 29 maja 2009 Dziekuje wam za odpowiedzi. W takim razie jestem juz na 100 % pewien co do Samsunga B650. Jeszcze dzisiaj wszystko dobrze poobmierzam zeby rozkminic czy brac 37 czy 40 cali i w przyszlym tygodniu to cacko ląduje u mnie na chacie:D Cytuj
izon 995 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 pisze post pod postrem specjalnie zeby ktos to odczytal( wybaczcie). Ok biore tego B650 zarerzrowwalem w sklepie go nawet ale mam dylemat jak bede ogladac z odleglosci okolo 2,60 m to brac 37 cali czy 40 ?? Bo 40 mni sie troche za duze wydaje no ale jzu sam nie wiem.. prosze o wmiare szybkie odpowiedzi bo musze tam kolo 21 pojechac i kupic cos w koncu Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 (edytowane) 2,60? Weź 40' Popatrzyłem z miarką ile to jest od 40' w salonie i wydaje się spoko odległość. Edytowane 30 maja 2009 przez Wampis Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Zawsze większy lepszy, to proste. A jak znam życie to po miesiącu i tak stwierdzisz że nawet te 40 cali to za mało Cytuj
izon 995 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Zawsze większy lepszy, to proste. A jak znam życie to po miesiącu i tak stwierdzisz że nawet te 40 cali to za mało Nie przesadzajmy jak do tej pory z odleglosci prze ze mnie podanej gralem na 26 calach wiec roznica i tak bedzie dla mnie ogromna. W takim razie biore 40 wedle waszych rad i wlasnie smigam do sklepu;]. Jak ostro przetestuje to zdam relacje.. P.S. Swoja droga patrzylem jak graja te LEDy od Samsunga i skoku jakosci wartego kilka tysiecy wiecej to ja tutaj nie widze.. Cytuj
daras 3 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Co myslicie o SONY kdl40s5500k: http://www.comp4you.eu/pricelist/item.aspx?PID=C4201666 Chce kupic dobry model do 4000zl, ma sluzyc glownie do PS3 i filmow na DVD. Macie moze jakies propozycje? Widze ze wychwalacie Samsunga pod niebiosa ale nie jestem przekonany do tej marki. Dzieki z gory! Cytuj
Mlody-San 0 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 A ja mam o Sony następujące zdanie: te telewizory musiałyby chyba robić laskę żebym tyle za nie dał. Może jednak czas się przekonać do Samsunga? Spojrzałem na ten TV z linka i na pierwszy rzut oka wygląda jak z poprzedniej epoki. No może przesadzam, ale to taki typowy "stary model' - bez 100Hz, z mniejszym kontrastem niż dzisiejsze standardy i w ogóle "biedny". Na pierwszy rzut oka jest gorszy niż A656 od Samsunga (model z poprzedniego roku), ale oczywiście droższy. Za tę kasę możesz mieć Samsunga LE40B650, który parametrami po prostu miażdży tego przepłaconego Soniaka. Co ja gadam... Tego Samsunga możesz mieć już za około 3,5K, więc naprawdę trzeba być albo laikiem, albo wielkim fanboyem Sony, żeby wybrać tego KDLa. I nie jestem wcale uprzedzony do tej marki. Wręcz przeciwnie - w dzieciństwie to była moja ulubiona firma Izon, gratuluję wyboru, powinieneś być zadowolony. I dla potwierdzenia - B651 różni się kolorem obudowy. Tak wychwalam tego Samsunga, ale obiektywizm zmusza mnie żeby donieść o pierwszym problemie z tym TV. Jakiś czas temu pilot zaczął strasznie mulić i trzeba było naciskać przycisk nawet kilka razy, żeby zaskoczył. Musiało coś się stać z samym TV, bo przyniosłem pilota od mojego A656 i było to samo. Ale to moi rodzice go używają więc możliwe że coś przypadkiem ustawili i sami nie wiedzą co, tym bardziej że na drugi dzień wszystko było ok i tak jest do dziś. U mnie na A656 nic takiego nigdy się nie działo, chociaż w Samsungach reakcję na pilota ogólnie oceniam dość nisko - telewizor nie reaguje tak szybko jak bym chciał. Przypomina to trochę to, co się działo w starych telefonach Motoroli, które miały małe opóźnienia przy naciskaniu przycisków. Ale mi to ogólnie nie przeszkadza, bo i tak TV prawie nie oglądam, a z drugiej strony tragicznie to też nie jest - ot takie na dst. Nie wiem jak jest w innych TV bo nie mam porównania. Cytuj
daras 3 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Dzieki za komenta. Wypytuje roznych osob bo sie na telewizorach po prostu nie znam. Spotykam sie z wieloma roznymi pogladami. Dla jednych marka Sony rzadzi i takie firmy jak Samsung czy Sharp sa drugoligowe, inni z kolei twierdza ze te ostatnie niczym nie ustepuja drozszym. Nie wiem tez czy jest sens inwestowac w TV "na lata"- przeciez technika caly czas prze do przodu i za 5 lat znow cos wymysla i bedziemy z powrotem zmieniac TV . Z tym konkretnym modelem Sony co podalem powyzej tak rzucilem na pierwszy rzut oka... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi