Skocz do zawartości

Current-geny a HDTV

Czoperrr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bzdura, ja siedze mniej niz 2 metry i w niczym to nie przeszkadza, z checia bym powital nawet wiekszy panel.

Opublikowano

Hejka,

Moglibyscie doradzic mi TV 37-40 cali w sumie tylko pod kosnole - cena do 1000e. Nie jestem obeznany w temacie i szczerze mowiac nie mam nawet czasu poczytac stron o TV (praca praca praca)

Zaznaczam ze bede kupowal w Irlandii w zwiazku z tym sugeruje sie ta stronka pixmania.ie

Z gory dzieki za pomoc:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam. Co sądzicie o tv Philips 37PFL8404H-12?

Miał ktoś do czynienia z tym modelem lub z LCD tej firmy?

Znajomy znajomego, który pracuje w saturnie i zna się na LCD zachwalał ten model. Ciekaw jestem Waszego zdania.

Jeszce zastanawiam się nad tymi modelami Sony KDL-40W5740 lub KDL-40Z4500.

Będę siedział od tv jakieś 1,5m więc nie wiem czy 40" to nie za dużo.

Edytowane przez Tomek P.
Opublikowano

Ja ostatecznie zdecydowałem się na Philipsa 32PFL5604H i jestem bardzo zadowolony. Dałem 1900 z przesyłką kurierską. Telewizor bardzo estetyczny i też grając w Bayo, a więc gierkę dosyć szybką, nie zauważyłem jakiś problemów z obrazem. Na pytania chętnie odpowiem, ale nie jestem specjalistą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

coolkrzychu na placu boju pozostał mi model Sony KDL-37W5500 (3000zł) lub Philips 37PFL8404H-12(3200-3500zł). Z4500 w moich okolicach jest w cenie ponad 4000zł co jest trochę za dużo jak dla mnie. Druga sprawa to posiada on BE2 a model, nad którym ja się zastanawiam (37W5500) ma już BE3. model Z ma 40" a ja jednak max 37 potrzebuje ponieważ 40" ma mój brat i 1,5m to dla mnie za mała odległość do grania.

Edytowane przez Tomek P.
Opublikowano

Jak masz trochę czasu to poczytaj sobie o Sony W5500 . Dział o Philipsie też jest :)

http://www.hdtv.com.pl/forum/sony/37622-sony-32-37-40-46-52-w5500.html

Są też testy , ale trzeba wykupić płatną subskrypcję . Sam siedziałem 3 miechy na tym forum zanim kupiłem Sony 32E4000 . Jestem bardzo zadowolony z zakupu .

Opublikowano (edytowane)

W5500 to bdb telewizory. Swietny obraz, mozna za to czesto trafic na backlight bleeding i clouding, ktory jednak daje sie skorygowac ustawieniami obrazu, jak jest naprawde irytujacy to zawsze serwis ;]

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jak masz trochę czasu to poczytaj sobie o Sony W5500 . Dział o Philipsie też jest :)

http://www.hdtv.com....6-52-w5500.html

Są też testy , ale trzeba wykupić płatną subskrypcję . Sam siedziałem 3 miechy na tym forum zanim kupiłem Sony 32E4000 . Jestem bardzo zadowolony z zakupu .

Właśnie przeglądam to forum od paru dni. Dużo ciekawych rzeczy można się tam dowiedzieć :)

Np. o tym, o czym pisze Psyko:

W5500 to bdb telewizory. Swietny obraz, mozna za to czesto trafic na backlight bleeding i clouding, ktory jednak daje sie skorygowac ustawieniami obrazu, jak jest naprawde irytujacy to zawsze serwis ;]

Ten clouding mnie trochę przeraża. Na tym forum są fotki jakiegoś użytkownika, który miał z tym problem. Wymienili jemu tv na nowy egzemplarz i miał to samo. Masakra.

Dzięki panowie za informacje. Pozdrawiam

Opublikowano

Hmmm jak do grania w stopniu marginalnym, to napewno jakosciowo bdb obrazem odznacza sie Samsung B650.

Gość szpic
Opublikowano

Mam W5500 albo jestem slepy albo cos ale tego "cloudingu" nie zauwazylem

+ taki ze cena jest teraz wzglednie spoko 3100 za 40 w Centrum sony!

i 5 lat gwarancji

Opublikowano

Nie kazdy egzemplarz ma przeciez clouding.

Dokładnie.

W nowszych modelach Sony clouding znacznie ograniczono (niektorzy twierdza ze wyeliminowano), kiedys to bylo bolaczka firmy, dzis juz nie.

To mnie trochę uspokoiłeś. Jestem już prawie zdecydowany na ten model. Czekam tylko na wypłatę :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wez jednego z Samsungow, ogolnie przy tej kwocie i tylu calach nie sa to topowe modele.

Opublikowano

Wez jednego z Samsungow, ogolnie przy tej kwocie i tylu calach nie sa to topowe modele.

Dzięki za odpowiedź drugie pytanie gdybym już zdecydował się na któregoś z Samsungów to co z input lagiem ? Czy często będę tego doświadczać ?