Skocz do zawartości

Current-geny a HDTV

Czoperrr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno się nie zmieści czy tylko tak uważasz? Bo jeśli wydaje ci się że TV będzie za duży to po tygodniu stwierdzisz że trzeba było wziąć większy. Ja tak kupiłem 42' a spokojnie mogłem brać 50'.

Nie zmieści się na półce.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poszukuję stosownego TV - przede wszystkim do podłączenia PS3, a co za tym idzie - oglądania filmów na Blu-Ray. Początkowo miałem w planach 32 cale, jednak po przebrnięciu przez dziesiątki tematów - sugerowana wielkość to 37 cali. Budżet raczej skromny (do 2K), natomiast max.odległość od wyświetlacza to ok. 3,2m.

37:

http://www.ceneo.pl/2244486

http://www.ceneo.pl/2316390s

http://www.ceneo.pl/2244523

http://www.ceneo.pl/2286522

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie,

W najbliższym czasie planuję zakup PS3, w związku z tym chciałbym zaopatrzyć się w jakiś telewizor HD.

Interesuje mnie LCD o przekątnej 32 cale, cena tak do 1600-1700maks.

Telewizor będzie mi potrzebny jedynie do grania, ew. oglądania filmów na dvd/blu-ray.

Modele o jakich myślałem :

LG 32LD350

LG 32LG2100

Toshiba 32AV635DG

Jeśli ktoś może polecić coś lepszego w tym przedziale cenowym to byłbym bardzo wdzięczny !

Z góry bardzo dziękuję za pomoc !

Pozdrawiam,

jakub

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

prosze pomozcie w wyborze TV, mam pokoj 3.5m x 3.5m, slonce od wschodu, jednak tv bede uzywal wieczorami, glownie do PS3 i kablowki (sygnal SD). Chcem go powiesic na scianie.. Mam upatrzone 2 modele: plazme Panasonica TX-P42S20E lub Soniacza 37EX500. Nie interesuje mnie internet w tv i USB do ogladania filmow - w przypadku EX500. Co byscie wybrali w moim przypadku???? Ktory lepiej bedzie wyswietlal obraz z PS3 i SD. Nie znam sie za bardzo na tv, wiec prosze doradzcie

Edytowane przez beny25b
Opublikowano (edytowane)

Coś z plazm o przekątnej 37 cali? Bo większe u mnie się nie zmieszczą.

G10 albo V10.

Edytowane przez Soul
Opublikowano

Panowie na co patrzec przy wyborze TV ktory bedzie w glownej mierze pod PS3. Akurat mam na oku kilka promocji i jedyne co wiem to rozmiar czyli ze wezme cos z przedzialu 42-50 cali. Natomiast nie wiem czym sie sugerowac a jest to maly sklepik gdzie nie ma konsol wiec nie sprawdze na ktorej obraz bylby najlepszy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Samsung to padaka, ja bym polecał Panasonica plazmę G10/20 albo V10.

Edytowane przez Soul
Opublikowano

Z tych dwóch Sony, lecz za 400zl wiecej masz soniaka ex500.

A dlaczego akurat z tych dwóch polecasz Sony?

Ja mam ex500 ale 37" i jestem bardzo zadowolony. Obraz z gier i filmów bardzo dobry. TV cyfrowe też daje radę. Gorzej sobie radzi z tv analogową ale nie jest aż tak tragicznie. Telewizor posiada 100Hz. oglądałem mistrzostwa w HD z włączonym "systemem sport" i w 100hz-coś pięknego. Gram również w 100hz i nie uświadczyłem żadnych zakłamań w obrazie i opóźnień.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Mam zamiar zakupić lcd/plazme ale totalnie się na tym nie znam.

1. Przeznaczenie: ps3, tv z dekodera, dvd, laptop i ewentualnie PC.

2. Conajmniej 32 cale, odległość od TV to: 1m do 3 metrów. (mam dość maly pokój)

3. Mogę wydać maxymalnie 1800zł.

Przeczytałem conajmniej 40 stron rotfl i nie znalazłem informacji na których mi zależało... a chodzi przedewszystkim o czysty obraz, żadnej pixelozy. Moja Panna jest fanką singstara a to oznacza ze dzwięk z tv był do zniesienia. Po ostatniej burzy mam spalone "hifi" więc jestem zmuszony bawić sie na 20W ;/

kilka linków na pewno się przyda :)

Opublikowano

Miliard razy bylo, doloz te 200 pare zl do sony 32ex500 i kup jakis fajny zestaw 2.1 do tego i bedziesz kontent. Ponizej 2 kafli to znajdziesz cos starszego, choc i tak bedzie ciezko bo stare modele sa wycofywane, albo cos co nie jest warte oszczedzenia tych 200-300 zl.

Opublikowano (edytowane)

Odpowiedź w jednym wątku ci nie wystarczy? Może jeszce oddzielny temat załóż.

Myslalem, ze ktos obszerniej sie wypowie na ten tamat. Nie burz sie bo nikomu nie zaimponujesz ziomus. -,-

@Down

To sa tylko modele, ktore mnie interesuja. A nie aukcje, ktore MUSZE kupic.

Edytowane przez cineeek
Opublikowano

Mam taką drobną zagwozdkę do rozwiązania.

Kilka dni temu stałem się posiadaczem plazmy Panasonica S20. W jednej z obszerniejszych recencji (niestety googlowe tłumaczenie z chorwackiego na polski) przeczytałem, że przez pierwszych 200 - 300 godzin użytkowania powinno się pozostawić ustawienia fabryczne obrazu, zanim zmieni się je wg własnych preferencji. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć w czym rzecz i jakie następstwa miałaby zmiana tych ustawień już teraz?

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Jezeli niczego takiego nie ma w instrukcji, to jakas bzdura, a zapewne tego nie ma.

Opublikowano (edytowane)

Nie można żyłowac ustawien coby ci sie nic nie powypalało. Plazme trzeba dotrzeć własnie uzywając umiarkowanych ustawień na początku. Później ryzyko że cos ci się wypali będzie niewielkie.

Edytowane przez mataman