SimonK 29 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 Jak rzeklem, tak zrobilem - Rayman kupiony, nowka za 100zl na thehut Cytuj
Novix360 0 Opublikowano 23 grudnia 2011 Opublikowano 23 grudnia 2011 heh dalej jest coś nie teges z trofeami, mam 12 medali a nie wpadło mi osiągniecie " zdobądź 10", miał ktoś coś podobnego ?? Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 23 grudnia 2011 Opublikowano 23 grudnia 2011 mi bez problemu wskoczyło....masz 12 pełnych medali ? - czyli 6 elekrunów w medalu?(3 za skrzynki, dwa za punkty i jeden za czasówkę) Cytuj
Gość Opublikowano 23 grudnia 2011 Opublikowano 23 grudnia 2011 Skoro pełne medale to całe te kółeczka z sześcioma elektrunami, to w takim razie po co i do czego przyznają ten hmmm medal (?) za 350 elektrunow? Cytuj
Novix360 0 Opublikowano 23 grudnia 2011 Opublikowano 23 grudnia 2011 no to się wyjaśniła sprawa, nie mam pełnych medali bo jeszcze nie robiłem czasówek, myślałem że chodzi o same medale za zebranie elektrunów Cytuj
SimonK 29 Opublikowano 9 stycznia 2012 Opublikowano 9 stycznia 2012 Pierwsze 2-3 godzinki z raymanem i musze powiedziec - jedna z dwoch gier roku jak dla mnie (Dark Souls jako action RPG, Rayman jako platformer ) Szczegolnie fajnie gra sie na arcade sticku, polecam jak ktos ma Cytuj
saptis 620 Opublikowano 12 stycznia 2012 Opublikowano 12 stycznia 2012 (edytowane) Juz troche pogralem i przyznaje, ze bardzo fajny ten Rayman - bardzo kolorowy, graficznie prezentuje sie znakomicie. Gra roku to moze dla mnie nie jest, ale mi sie podoba - gram w CooPa w dwie osoby dzieki temu nie jest az tak trudno i wydaje mi sie, ze samemu byloby gorzej, szkoda troche, ze nie ma mozliwosci rozgrywki przez siec z innymi graczami. Jeszcze nie przeszedlem calej gry, ale jak na razie widze, ze do Donkey Kong Country Returns jej daleko - tam levele sa na prawde zroznicowane, trudne (czasami jest hardcore), a ich design robi duze wrazenie. W Raymanie widac, ze w levelach czesto powtarzaja sie podobne schematy, poza tym niektore obiekty sa w nieodpowiednich miejsach, wiec na przyklad podczas gonitwy za skrzynia zacinamy sie kilkanascie razy w tym samym miejscu - gralem w 2 osoby i widac, ze to rowniez ma na to wplyw. Nie chodzi mi tutaj o poziom trudnosci, ale o sam design levelu, czasami platformy sa dziwnie ustawione i nie mozna ''plynnie'' przejsc przez niektore obszary. Jesli ktos lubi klasyczne platformery 2D to zdecydowanie powinien zagrac w nowego Raymana, teraz takich gier juz praktycznie nie ma. Posrod tych wszystkich strzelanin i gier akcji Rayman zdecydowanie zasluguje na to zeby w niego zagrac. Osobom lubiacym platformery polecam Donkey Kong Country Returns - sprawdzcie gameplaye na YT. W jednym z leveli ze skrzynia jakis bug uniemozliwia mi jego przejscie, plansza (kamera) pod koniec przeskakuje w prawo, obraz wywala mi postac i gine, probowalem wiele, wiele razy. Wyglada to dokladnie tak jak na tym filmiku (przewincie czas do okolo 1min10s): http://www.youtube.com/watch?v=pMogYyIEzgc Powinno byc tak (przewincie czas do okolo 1min10s): Edytowane 12 stycznia 2012 przez saptis Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 12 stycznia 2012 Opublikowano 12 stycznia 2012 Co do glitcha to samo miałem, próbowaem ze 100 razy, w(pipi) na maksa. Następnego dnia po nastu próbach załapało. Po tej akcji odpuściłem platynę Cytuj
saptis 620 Opublikowano 12 stycznia 2012 Opublikowano 12 stycznia 2012 (edytowane) Pogralem jeszcze kilka razy i udalo mi sie, robilem dokladnie to samo co wczesniej, to musi byc jakis glupi bug i tyle. Nie wiem ile razy w sumie powtarzalem ten level, ale bardzo, bardzo duzo - wiedzialem, ze to nie kwestia mojego skilla tylko jakis glupi bug i tyle bo bylo widac, ze cos jest nietak. Juz nie takie rzeczy przechodzilem - hehehe. Troche sie zdziwilem jak okazalo sie, ze jestem dopiero w polowie gry - super bo jeszcze duzo leveli i grania przedemna, troche sie balem, ze juz mam koncowke. Edytowane 12 stycznia 2012 przez saptis Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 12 stycznia 2012 Opublikowano 12 stycznia 2012 że tak się wyrażę to taki twist fabularny bo chyba każdy w tym momencie myśli,że to końcówka a tu pyk....i dopiero 1/2 tytułu. ja na razie odstawiłem Raymana bo nie mam czasu ale praktycznie z pucharków zostały mi same złote do zdobycia. Z tego co widzę najtrudniejszy jak dla mnie i nie realny to będzie czasówka na pucharek w każdej z plansz - nie dość,że czasem czasy są tak wyśróbowane,że masakra to jeszcze trzeba to przejść bez zbicia. Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 15 stycznia 2012 Opublikowano 15 stycznia 2012 gra ukończona, mocne 9/10, oprawa AV jest bajeczna, gra jest zaskakująco długa a pozostają nam jeszcze sekrety, bonusowy świat, robienie czasówek w levelach czy achivy. Ja nawet calaka nie próbuje robić bo zrobienie złota we wszystkich levelach to istny HC, u mnie skończyło by się rzucaniem padem ;] Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 Rayman Origins - coop na 4, ja, laska, chrześniak i kumpel Michał - pozdrawiam. Ubaw po pachy, masakraa!!, śmiechu co nie miara, grafa odjechana, poziom trudności świetny - naprawdę nieraz trzeba się natrudzić. Najlepsza kanapowa gra dla 4 osób niezależnie od wieku. Chrześniak 8 lat, mój kumpel 38 lat. 9.5/10!! Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 Rayman Origins - coop na 4, ja, laska, chrześniak i kumpel Michał - pozdrawiam. Ubaw po pachy, masakraa!!, śmiechu co nie miara, grafa odjechana, poziom trudności świetny - naprawdę nieraz trzeba się natrudzić. Najlepsza kanapowa gra dla 4 osób niezależnie od wieku. Chrześniak 8 lat, mój kumpel 38 lat. 9.5/10!! Mam deja vu, czy już widziałem gdzieś podobny post ? 1 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 (edytowane) Rayman Origins - coop na 4, ja, laska, chrześniak i kumpel Michał - pozdrawiam. Ubaw po pachy, masakraa!!, śmiechu co nie miara, grafa odjechana, poziom trudności świetny - naprawdę nieraz trzeba się natrudzić. Najlepsza kanapowa gra dla 4 osób niezależnie od wieku. Chrześniak 8 lat, mój kumpel 38 lat. 9.5/10!! Mam deja vu, czy już widziałem gdzieś podobny post ? W temacie: W co teraz grasz (PS3): Rayman Origins - coop na 4, ja, laska, chrześniak i kumpel Michał - pozdrawiam. Ubaw po pachy, masakraa!!, śmiechu co nie miara, grafa odjechana, poziom trudności świetny - naprawdę nieraz trzeba się natrudzić. Najlepsza kanapowa gra dla 4 osób niezależnie od wieku. Chrześniak 8 lat, mój kumpel 38 lat. 9.5/10!! Skończyłem Dante inferno: plusy: design, klimat, system walki skopiowany z Gowa, historia, filmiki, relikwie - drzewko rozwoju minusy: wygląd głównego bohatera, tylko 1 broń - kosa, monotonnia po pewnym czasie - ciągłe pieczary i jaskinie (dopiero pod koniec jakieś zmiany - Las Samobójców), jednak kalka Gowa Ocena 8-/10 Bioręsię za Wolfensteina teraz - nadrabiam duże zaległości Być może jest na forum więcej postów o takiej treści... Edytowane 17 stycznia 2012 przez stoodio 1 Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 (edytowane) zęby zebrane i bonusowy level zaliczony, poza zębem w podwodnym świecie cała reszta poszła w miarę szybko, zostały mi jedynie czasówki których nie będę robił:] Teraz dopiero wyszedł spory minus gry czyli ''replayability'' Rayman nie jest grą do której się wraca żeby sobie pograć, nie liczę tutaj zdobywania medali i robienia czasówek ale zwykłe odpalenie gry żeby sobie pograć. Szkoda że nie ma co-op online i rankingów w levelach które by przedłużyły żywotność. Edytowane 17 stycznia 2012 przez Daddy Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 (edytowane) Tak mi się podoba najnowsze wcielenie Raymana, że swoją entuzjastyczną opinię wkleiłem i tutaj, nie każdy odwiedza wszystkie podfora. Pozdrawiam Edytowane 18 stycznia 2012 przez adamst85 Cytuj
saptis 620 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 (edytowane) Przechodzicie gre samemu czy z kims ? Ja gram w 2-player Coop - druga osoba ratuje w trudniejszych miejscach, dzieki temu jest nieco latwiej, grajac samemu trzeba powtarzac od checkpointu. Edytowane 18 stycznia 2012 przez saptis Cytuj
Gość Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 Grę skonczyłem w większości z laską na dwóch. Zdecydowanie fajniej się gra - raz, że jest kupa śmiechu, a dwa, że można się nawzajem ratować Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 Grę skonczyłem w większości z laską na dwóch. Zdecydowanie fajniej się gra - raz, że jest kupa śmiechu, a dwa, że można się nawzajem ratować a po grze... Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 19 stycznia 2012 Opublikowano 19 stycznia 2012 Sen. Wlasnie skonczylem bezkonczynowca i musze powiedziec, ze mimo ladnej grafiki i miodnego gameplayu mam wyrzuty do gry, glownie za brak multi online(mimo iz gralem lokalnie na 3padziory, chetnie bym pogral z oddalonymi kumplami), oraz malo urozmaicen w postaci mini gier, ew. wiecej swiatow. 8/10 P.S: Tez mieliscie wrazenie, ze roboty robil inny grafik? Cytuj
saptis 620 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Wlasnie pogonilem ostatnia skrzynie i otworzylem przejscie, wlaczylem na chwile nowy level i dalem sobie spokoj - juz wiecej nie mam zamiaru go wlaczac. Poogladalem na YouTube i stwierdzam, ze nie warto tracic nwery, juz i tak za duzo ich stracilem przy tej grze. Po przejsciu stwierdzam, ze poziom trudnosci zabil ta gre - zupelnie przegieli i tyle, bede wspominal ta gre jako.... totalnie hardkorowa platformowke, a kolorowa z fajna grafika w drugiej kolejnosci. Tak jak na przyklad Uncharted 2 bylo znakomite, ale ostatniego bossa totalnie zepsuli. Nie wyobrazam sobie przechodzenia tego w pojedynke. Cytuj
SimonK 29 Opublikowano 20 stycznia 2012 Opublikowano 20 stycznia 2012 Grales sam czy w coopie? Sam - trudna, giniesz po 1 uderzenie chyba ze masz serduszko. Coop - niesmiertelny jesli druga+ osoba ogarnia. W coopie ta gra to cod miod i orzeszki - masa smiechu i pocisku z innych i co chwile "zginales dawaj pada". Dawno sie tak nie ubawilem. W singlu rzeczywiscie troche profanacji polecialo, aczkolwiek to glownie dlatego ze chce platyne zrobic. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 21 stycznia 2012 Opublikowano 21 stycznia 2012 Nie wiem, ja grałem sam. Trochę pomaksowałem, 9 zębów zdobyłem potem dostałęm dobrą ofertę to wymieniłem i fakt gra nie była samograjem ale nie flustrowała jakoś (poza bugiem z jednym zębem), dla mnie poziom trudności był idealny. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 21 stycznia 2012 Opublikowano 21 stycznia 2012 SimonK - gralem w CooP na 2 graczy, skrzynie gonilem sam. Mogli troche odpuscic z tym poziomem trudnosci bo co za duzo to nie zdrowo i przesadzili w zla strone. Cytuj
death kill 0 Opublikowano 22 stycznia 2012 Opublikowano 22 stycznia 2012 Moim zdaniem,poziom trudności był ok,czasami trzeba się wysilić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi