Skocz do zawartości

Co teraz męczysz na PSX`ie

genetyk@

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Necronomicon to gra studia odpowiedzialnego z obydwie Dracule. Nie grałem w żadną, ale czytałem, że są raczej średnie. No niemniej miło wrócić do starszych, klasycznych przygodówek, szkoda tylko, że po jednej ma się ochotę na jeszcze więcej :) Ok, kończę offtop.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dojrzalem do zaczecia przygody z Xenogears, mam ambitny plan ukończenia wszystkich najlepszych rpg z psx, w sumie został jeszcze FF8, Legend of mana, Legend of dragoon, Suikoden 2 i reszta chyba zaliczona

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wkurza mnie te xenogears, non stóp jałowe monotonne gadki, mało akcji, wiem że to jrpg ale bez przesady, żeby czytać minimum godzinne dialogi z przerwą na zwiedzanie wiosek i walki w jaskiniach, spodziewałem się czegoś bardziej emocjonujacego

Opublikowano

Korzystając z uprzejmości PSStore - Silent Hill, znowu.

Mimo że grałem w to już tyle razy, to wrażenia za każdym razem identyczne. Gra zabija w każdym aspekcie. Szczerze - nawet graficznym, gdyby nie beznadziejne modele postaci. Wygląd środowiska, szczegóły (np deszcz zostawiający mokre ślady na betonie i piasku), po prostu pełen podziw dla tego, co Konami zdołało zrobić w 99 roku.

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ja ostatnio dla przypomnienia grałem sobie w Oddworld:Abe`s Oddysee i Exoddus,a także Heart of Darkness i ja się pytam,dlaczego kur$# już nie robią takich gier?

Edytowane przez dark gamer
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fatal Fury: Dominated Mind - za(pipi)iście dopieszczona wersja Real Bout: Special, która pojawiła się na psxa (sporo animowanych wstawek i rozbudowany wątek fabularny + druga płytka z dodatkami dla fanów) - tak, to jest to, co maniacy FF lubią najsympatyczniej :D

Opublikowano

potwierdzam, ten RE1 DC jest naprawde hardcorowy, dziś ukończyłem MGS i twierdzę że to najpiękniejsza gra akcji wszechczasów, może technicznie się postarzała ale taki błachy i pusty CoD się chowa i nie daje nawet kszty przyjemnosci po okresie z MGS...pewnie mnie rozumiecie, gdzie te ambitne gry...

teraz zabieram się za RE2 i FF VII

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ostatnio wpadło mi w łapki FF VIII :D niestety konsola wiekowa i nie była ostatnio używana toteż nie zauważyłem, że laser/naped nie działa dobrze, z tego powodu płytki dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo potrafią się wczytywać :( teraz nie pozostaje mi nic innego jak zregenerować/wymienić wadliwy podzespół i idpalić ponownie moją najwspanialszą grę :):D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj zagrałem w Resident Evil :wub: ,gra już trochę archaiczna,ale nadrabia klimatem i nawet dziś potrafi przestraszyć,tak się kiedyś robiło Surival Horrory :rolleyes: ,nie to co dziś.

Opublikowano

CTR na singlu! Powaga, nigdy nie miałem okazji pociupać w ten sposób, zawsze w grę wchodził multi, ale bawię się przednio. Jak zrobi się 100%- ewentualnie się nie wkuźwi- to odpalam Soul Edge'a i robię Edge Master Mode na 100% :D

Opublikowano

Od wczoraj gram w pierwsze Gran Turismo, licencje pozdawane, GTO '92 TT zrobione na maksa i nabijam kase na kolejne autka 8) Nie ma to jak stare dobre GT, grafika nie odrzuca pomimo, że ostatnio ukończyłem NFS na X360, a model jazdy wciąż przyjemnie daje radę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Vagrant Story - w czasach gdy gra miała swoją premierę nawet o niej wiedziałem, szkoda. Muzyka miażdży, gameplay miażdży,fabuła miażdż, grafika miażdży(paleta kolorów, design). 10/10

Colin - stare dobre czasy, nadal fajnie się śmiga.

Opublikowano

Soul Blade,po tych wszystkich latach nadal bardzo fajnie się gra,jedynie co mnie raziło to dość słabo wykonane areny,a raczej brak elementów wokół nich,to już niestety rzuca się w oczy.No i ta muzyka :wub: ,zaraz po Tekkenie 3 najlepsza bijatyka na PSXa.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Właśnie przelazłem na 100% THPS 2 po nie wiemilu latach. Zrobiłem wkońcu wszystkie GAPy. Odkryłem ostatnią postać,oraz filmik jak twórcy gry robią triki. Ta gra jest nieśmiertelna. Po 2min już załapalemtaki wkręt jak za małolata. Teraz pozostało mi czekać na wersję HD :-) PSX not dead :D

• Plusik 1