Suavek 4 655 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Pogrywam w japońską wersję Ace Combat 3: Electrospehere i powoli zaczynam rozumieć, dlaczego tylu fanów chciałoby, żeby Bamco zrobiło jakiś remake. Dość oryginalna to była odsłona, a niektóre pomysły stosunkowo ambitne, nie powtórzone ponownie w żadnej kolejnej odsłonie. Najbardziej znaczący, to nieliniowa fabuła w klimatach anime sci-fi oraz wiele potencjalnych zakończeń. Drzewko misji obszerne, a część z nich pojawia się w zależności od działań, lub efektywności w trakcie innej misji. Ale gra ma dwie moim zdaniem znaczące wady. Pierwsza, to sterowanie - krok do tyłu względem nawet AC2. Niby jest obsługa analoga, ale tylko w czterech kierunkach... A przynajmniej takie to sprawia wrażenie. Oprócz tego oprawa dźwiękowa/muzyczna pozostawia trochę do życzenia. OST jest słaby, a niektóre motywy w tle przypominają bardziej jakiś ambient, aniżeli cokolwiek melodyjnego. Najbardziej męczy mnie "dźwięk" (bo muzyką tego nie nazwę) w trakcie rozmów z postaciami przed i po misji. Takie uciążliwe buczenie. Misje nie są długie. Niewykluczone, że dla samej fabuły sobie powtórzę kampanię. 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Dlaczego ogrywasz japońską wersję? Gdzieś czytałem że wyszedł patch angielski do tej wersji… a przecież wyszła trójka także w PALu. Chyba dużo różnic musi być między tymi wersjami, skoro fani przetłumaczyli japońską wersję. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Oficjalna angielska wersja trójki jest okrojona, i to mocno. Fabuły i cut-scenek anime praktycznie nie ma, a to co jest, to jakieś wymyślone na poczekaniu bzdety. Kampania też jest liniowa, w przeciwieństwie do japońskiej. Japończyk był też wydany na 2CD. Dlatego gram w japończyka z angielskim patchem. Zupełnie inna gra, lepsza. 3 Cytuj
MatiMati 2 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Aktualnie poświęciłem czas grze która nazywa się Pneumata, dosyć ciekawa i wciągająca, oprócz tego klasycznie latam gdzieś między swoją listą gier typowo Retro, a więc już wiekowych patrząc z perspektywy czasu oraz tego co aktualnie jest na rynku. Pozdrawiam i życzę miłego dnia a przy okazji witam was. 1 Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Ja powrociłem po wielu latach do FFIX i kule. Czuje jakbym nigdy nie gral w tę grę. Tak niewiele pamiętam. Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego O A Ja gram teraz w Colin McRae Rally 2.0, wersja Europejska. Zaliczam trasy Peugeotem 206 WRC bo to moje ulubione auto. Po kilku tygodniach nieudanych prób, nareszcie udalo mi sie uruchomic Colina 2 tez na Windows 10. Wiec teraz gram w dwie wersje, konsolową i PC. Robie porównania side by side. Dwójeczka najlepsza część ever. 9 Cytuj
kiseki 749 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października (edytowane) Dopiero będę męczył, na razie chciałem zobaczyć jak wygląda pierwszy SH na współczesnym OLEDzie. Muszę przyznać, że jest lepiej niż myślałem. Teraz czekam na Halloween. Edytowane 1 października przez kiseki 1 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października to z psxa taka jakosc czy duckstation? Cytuj
kiseki 749 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października 1 godzinę temu, grzybiarz napisał(a): to z psxa taka jakosc czy duckstation? Emulator ePSXe z jakimiś ulepszaczami i widescreenem. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października To polecam dziś duckstation i włączenie korekty geometrii (?), czyli tekstury sje prostuja 1 1 Cytuj
łom 1 975 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października A ja jak zawsze polecę sprawdzić też Duckstation w trybie Down-Sampling gdzie gra wyświetla się w niższej rozdzielczości przeskalowanej z wysokiej. Moim zdaniem taka wygładzona pikseloza lepiej pasuje do starych gierek niż idealnie ostry obraz, no i nie ma wtedy takiej różnicy między elementami 2d a 3d. 1 Cytuj
Arkady 1 008 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Chyba czas zmienić nazwę tematu na „Co teraz męczysz z PSX’a” bo z graniem na szaraku to już ma niewiele wspólnego 1 Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października W tym roku tylko i wyłącznie Tunguska: Legend of Faith. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi