Skocz do zawartości

Final Fantasy XIII

Featured Replies

Opublikowano

A ja mam mieszane uczucia.Z jednej strony mam wrazenie ze fabula z "takimi" postaciami moze byc ciekawa.Z drugiej odnosze wrazenie ze seria FF podaza w zlym kierunku...

Co do grafiki nie wywolala u mnie zadnych emocji jak narazie,gra wyglada ok.Najbardziej boli mnie muzyka ktora uslyszalem w trailerze,nijak mi sie podobala i odstaje od tej z porzadnych finali.

Zanim mnie zjedziecie i zbesztacie,przypominam ze wyglaszam tylko swoje zdanie,jakos teskni mi sie za tokiem w ktorym podazaly starsze finale.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 464,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Tak bezproblemowo

• Josh the Boy
    Josh the Boy

Ja bym raczej zaczął od klasyki: Vagrant Story, Chrono Cross, Persona, wcześniejsze Finale - zapewniam, że przy tych grach bawiłbyś się znacznie lepiej niż przy dzisiejszych erpegach. Ale jeżeli konie

• Mnie np. zawsze zdumiewało, że można lubić Xenoblade, a gardzić FFXII, w które gra się prawie tak samo. A nawet FFXII pod pewnym względami jest lepsze, bo daje więcej możliwości w ustalaniu zachowań p

Opublikowano

hehe jakze odmienne mam zdanie od Twojego co do muzyki. Wlasnie przed chwila ogladajac ten trailer sobie pomyslalem.. Jak to jest ze Square potrafi zrobic zawsze tak cudowny, wpadajacy w ucho i charakterystyczny dla serii soundtrack. Oprocz tego wlasnie mysle ze XIII pojdzie w dobrym kierunku.. po tym co narazie zobaczylem to bedzie takie klimatyczne skrzyzowanie VII i X - dla mnie bomba:D

Opublikowano

Ja mam mieszane uczucia-z jednej strony bajeczna oprawa AV(prócz słabszych teksturek i mniej plastycznych włosów praktycznie gameplay wygląda jak render) i niespotykane w serii epickie walki(tak jak ktoś wspominał jakby nonstop używali limitów) a z drugiej strony mam wielkie obawy by w praniu FFXIII nie był mixem pawer rangers,dragon ball i star warsów :/

Pozostaje czekać na demo :)

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Muzyka równiez mi się podoba. Same walki coraz bardziej zbliżają się do poziomu tych z Advent children. Dobrze to czy źle- ot kwestia indywidualna- wolałbym osobiście podejście bardziej z FFXII ale to Nomura i jego świat.

Opublikowano

Wszystko ładnie pięknie, wszyscy są podekscytowani, bo na tą dawkę urywków z gry właściwiej czekaliśmy już zdecydowanie za długo, ale jak emocje trochę opadną, to nie wierzę, że po wszelkich superlatywach nikt nie skomentuje tego:

OrangeDude.jpg

Serio Nomura? Pół-Wakka, pół-goryl z pomarańczową fryzurą Paula Phoenixa i zatwardzeniem wymalowanym na twarzy?

P.S. świetna animacja.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Ten kolo chyba najbardziej sie wrzuca w oczy i da sie go zauwazyc jako pierwszego.Wyglada jak polaczenie Wakka i Barret'a

Opublikowano

Maksymalnie mi się kojarzy ten FF XIII, dzięki temu trailerowi, z FFVII - ruch oporu,miejscówka przypomina mocno most z Midgar - pierwszej lokacji z FFVII,no i ten skorpion-robot.

Ale to dobrze,klimat mi pasuje,postacie też(aczkolwiek wielka ruda nigga małpa to imho porażka),zobaczymy jak to się będzie dalej rozwijać :)

Opublikowano

Ten koleś nie pasuje, jeszcze bardziej niż ten czarny gość z kiepskim afro. Nie wiem, co on tu robi.

Opublikowano

Dalej obstaję przy tym że ten koleś nie będzie w druzynie a będzie tylko jakimś przelotnym kumplem Snowa, którego zobaczymy kilka razy podczas całej gry.

Z drugiej strony każde postaci, które były lepiej wykonane (a ta postać jest) niż NPC pełniły jakaś większa rolę w całej grze. Obym się mylił.

Ciekawe jak ów koleś się nazywa. Wedge? ;p

Opublikowano
Ciekawe jak ów koleś się nazywa. Wedge? ;p

Gadou, czy jakoś tak. Dziewczynka podobno nazywa się Repuro/Lepuro.

Opublikowano

Nie dość, że nie ma, to jeszcze po co ta mityczna otoczka, że nie da się zdobyć trailera z angielskimi napisami, skoro główna europejska strona chodzi płynnie?

Opublikowano
Nie widze naszych napisów

Klikasz w oknie odtwarzania strzałkę (prawy-dolny róg i włączasz napisy).

Opublikowano

Wakka&Barret na bank będzie grywalny - podczas urywków z walk jak spauzujemy obraz widać go w teamie obok Snow.Teraz tylko trzeba trzymać kciuki by był postacią epizodyczną w walkach jak np kumple Zidane z FFIX ,a nie był pełnoprawnym członkiem drużyny.Grywalna zresztą też będzie ta nowa laseczka-też ją tam widać.

Co do designu postaci to wg mnie całkowicie on leży,nawet Snow wg mnie jest nijaki.Jedynie nie mogę wyjść z podziwu co do designu i wyglądu laseczek- Lighting i ta druga zgrabna ruda laseczka są świetne-jedne z najładniejszych kobiecych postaci w serii(ruda dodatkowo na plus za podobieństwo do Rikku :) )

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Gra nie powoduje opad uszczenki ale prezentuje się KAPITALNIE Cool Wszystko ostre ,śliczna kolorystyka ,duże lokacje z odjechanym "dizajnem" przy tym bardzo dynamiczna (widac lekkie chrupnięcia) Zapowiada się hicior którego uciągnie X360 Cool który wygląda mega przyzwoicie.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Świetny trailer z wyśmienitą oprawą audio. Dotychczas starałem się nie wpadać w hype na tą część bo wiedziałem, że jeszcze długo sobie w nią nie zagram ale po tym trailerze już się wprost nie mogę doczekać i chyba bardziej będę śledził nowości na temat tej części ^_^

Co do tego Final'a to oczekuję porządnej i dopracowanej fabuły z dobrze nakreślonymi postaciami, którymi kierują jakieś konkretne cele/postanowienia, nie chcę widzieć kolejnej Penelo z FFXII. I najważniejsze oby nie wróciła żadna wariacja na temat systemu gambit z FFXII bo to była jedna z największych wad tamtej części.

Ten goryl z pomarańczową fryzurą to jedyny mankament tego trailera,ale jakoś da się go przeżyć. Reszta głównych postaci ma bardzo dobry design, choć ustępują temu z FF versus XIII.

Opublikowano

To już wiem jak mój team będzie wyglądał....lighting, ruda, laseczka obok snowa huehuehuahuahua xD

Trailer ciekawy, nareszcie pokazali silnik i gameplay, tylko żal dupę ściska, że z JP kiepsko u mnie i nie ma szans, żebym zrozumiał fabułę grając na wersji JP bo za dużo tekstów i hiragany ;p Na szczęście ps3 jest region free, a wersja US wyjdzie pewnie wcześniej niż EU.....

Druga dupa to to, że BR w JP jest już w innm regionie jak DVD, więc nie opłaca sie ściągać filmu dla samego dema :/

Opublikowano

trailer pojawił się na PS Store w jakości full hd :) Teraz dopiero będzie można podziwiać kunszt oprawy

Opublikowano
trailer pojawił się na PS Store w jakości full hd :) Teraz dopiero będzie można podziwiać kunszt oprawy

I tu trzeba Sony choc raz pochwalic ze nie trzeba znowu calego tygodnia czekac:)

Edytowane przez izon

Opublikowano

Europejskie dostały w 1080 i 720, a US store tylko 720....pierwszy raz jesteśmy lepsi...

A co do fullHD to teraz mi zryło mozg dosłownie jak obejrzałem w takiej jakości....arghhh ale to czekanie :/

Opublikowano

Na rynku też jest dostępny zwiastun...niestety chyba tylko w 720p. W każdym razie wersja z PSN jest znacząco lepsza.

Opublikowano

Widziałem trailer w 1080 i cóż, rendery zryły mi banie ale sam gameplay już nie bardzo, owszem jest ładnie ale po Killzone 2 nic mnie już chyba nie zaskoczy. Animacja postaci wydaję mi się słabiutka, i ogólnie grafa troszkę za słaba jak na FF(dziesiątka swego czasu mną pozamiatała grafą, i nie tylko). Liczę, że to tylko złudzenie, i gra w zaoferuje mi to co stare Finale(miód, miód, miód!!!), zresztą nie ma co oceniać poziomu graficznego gry po 1 krótkim trailerze.

Opublikowano

jak można mieć odmienne zdania bo wg mnie animacja postaci i mimika i cała grafika jest świetna.Szkoda,że nie ma dynamicznych cieni(ehhh Killzone2) i animka na trailerze spada w momencie pojawienia się robota pająka i piruetu Lighting.Zdecydowanie najładniejszy jrpg na tej generacji.Ciekaw jestem jak będą się prezentować tekstury,detale otoczenia i summony.

Ale i tak najważniejsza jest fabuła i system ,mam nadzieję ,ze z kiczem w tej części nie przesadzą bo na prawdę się tego boje i nie trawię :(

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Mam nadzieje, ze Summony beda potezne, ze bedzie sie je oplacalo przyzwac ( FF 7 i 8 ) a nie obejzec animacje i zapomniec (FF 12)

Ze fabula bedzie wciagala od poczatku do konca, bedzie pokrecona ale jednoczesnie spojna i dorosla.

Ze Trophy za 100 % bedzie tylko wtedy gdy pokonasz najtrudniejszych bosow niefabularnych, zbierzesz wszsytkie najlepsze bronie i armory ( Weapony, czy innne Pennant, Yazmat itd)

ze naprawde wymasterujesz gre mna 100%

Mam nadzieje ze system rozwoju postaci bedzie klarowny, (moze byc gambit z 12 ale tak zrobiony aby nie wszyscy mogli miec to samo ) bo w 12 na odpowiednim poziomie kazdy mial te same umiejetnosci,

Chce aby wieksze znaczenie mialy czary nadajace status, zeby gra nie opierala sie tylko na klepaniu X i waleniu atakiem fizycznym, Chce zeby do kazdego potwora trzeba bylo podejsc inaczej taktycznie (no moze potwora to za duzo ale napewno do bossa)

Chce duzo zadan pobocznych, chce duzo dangeonow z arcy trudnymi potworami,

Wtedy bede zadowolony, Poniewaz to jest FINAL FANTASY a od tego wymagam ogromnie duzo. ta nazwa ZOBOWIAZUJE DO WYDANIA HITU, a nie (pipi) pokroju FF X-2