LadyDorison 1 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Tych różnic niby tak strasznie nie widać jeśli chodzi o te zdjęcia http://www.uffsite.net/news/232/ff13-graph...-in-action.html ale np. mostek z tyłu (czy co to tam jest) wygląda zupełnie inaczej. Ja jestem za tym, że ta pierwsza fotka to wstawka CG, druga to real time, ale nie ma w tym nic dziwnego, bo przecież już dawno SE wypowiadało się na temat, że większość wstawek CG zamienili na scenki na silniku gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Pablo 0 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Gorsze screeny są z 2007 roku a lepsze z 2009, ot cała zagadka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Tych różnic niby tak strasznie nie widać jeśli chodzi o te zdjęcia http://www.uffsite.net/news/232/ff13-graph...-in-action.html ale np. mostek z tyłu (czy co to tam jest) wygląda zupełnie inaczej. Ja jestem za tym, że ta pierwsza fotka to wstawka CG, druga to real time, ale nie ma w tym nic dziwnego, bo przecież już dawno SE wypowiadało się na temat, że większość wstawek CG zamienili na scenki na silniku gry Wklej linka w ktorym to mowia i bedzie po sprawie @Pablo No wlasnie problem w tym ze uff mowi na odwrot, lepsze z 2007 - gorsze z 2009... Cytuj Odnośnik do komentarza
LadyDorison 1 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Oj z tym linkiem to będzie problem, bo ja to dość dawno czytałam i nie pamiętam na jakiej stronie to było, ale spróbuje poszukać, może uda mi się znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Czyli nikt nic nie wie, ale osądy już padły Cytuj Odnośnik do komentarza
lena163 5 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Ale macie rozkmine. Interesujące jest to, że ludzie krytykują developerów za stawianie oprawy gry ponad fabułe w nowych jrpg, a z drugiej strony robią z igły widły gdy gra okazuje się wygladać nieco słabiej niż się spodziewali. Kurde to jest FF, ta seria NIGDY nie zawiodła graficznie więc dajcie już spokój i lepiej martwcie się o fabułę. Zgadzam się tym bardziej że ja jako lamer w tej dziedzinie nie jestem nawet w stanie powiedzieć, który jest lepszy (ładniejszy) więc 100 razy wole gorszą grafikę ale za to z dobrą fabułą bo nie wierze że coś co wyjdzie na ps3 będzie miało słabą grafikę a tym bardziej final. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sig 395 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Ludzie kogo to tak naprawdę obchodzi , jaracie się jakimiś screenami xD Cytuj Odnośnik do komentarza
theend 0 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Ludzie ale wam sie problemator włączył przecież od zawsze wiadomo że screeny nie pokarzą całego piękna grafiki, screeny to tylko screeny żeby ocenić gre pod względem grafiki trzeba ją zobaczyć w ruchu:) bo na screeny bardzo dobrze działa magia photoshopa Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Dżizas. To właśnie wam się coś włączyło. My tu sobie dyskutujemy, bo po prostu nudą wieje Nie szukajcie dziury w całym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Nowa postać - Yagg Rosch (gość widziany na ostatnim zwiastunie), porucznik armii Sanctum: http://kontownia.wordpress.com/2009/08/14/...ostac-w-ffxiii/ Niestety, z góry uprzedzam, że obrazek jest kijowej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza
theend 0 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Nowa postać - Yagg Rosch (gość widziany na ostatnim zwiastunie), porucznik armii Sanctum Wiadomo czy kolo bedzie miał jakiś ważny wgląd w fabule czy będzie to tylko postać drugoplanowa???? Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Nie, na razie nie wiadomo zbyt wiele. To co podałem na Kontowni to w zasadzie chyba wszystko ale jeszcze zobaczymy co i jak gdy pojawi się skan dobrej jakości, albo nowy numer Famitsu gdzie informacji jest zazwyczaj więcej niż w skromnych materiałach Jumpa. Możemy jednak spekulować, że skoro został ujawniony dość wcześnie -- jako szósta postać -- to będzie odgrywać nieco większą rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza
theend 0 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Jednak wiadomo jak to z "kwadratowymi" przy X finalu było podobnie z seimurem (bodajrze zle pisze ale każdy kto grał powinien wiedzieć o kogo chodzi) miał być członkiem drużyny i wgóle a jedynie przy naszym boku walczył podczas starcia z takim dużym stworem składającym się z kilku części (sorki ale nie pamiętam nazwy Sin Spawn bodajże ale pewien nie jestem). Wprawdzie był postacią znaczącą dla fabuły ale zmieniono podstawowe założenia, którymi postać się kierowała Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Być może tak będzie, ale ja raczej obstawiam, że skłoni się ku reszcie drużyny lub przejmie rolę podobną do Gabrantha z FFXII. Na razie wyraźnie przedstawia się go jako "szlachetnego człowieka" i trudno mi uwierzyć że po nakreśleniu pewnego wizerunku w samej grze SE uczyniłoby z niego wykolejeńca w typie Seymoura. Póki co potencjalny szwarccharakter to dla mnie ta panienka w okularach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Glowny bohater - kobieta i glowny zly - kobieta, to by bylo cos zupelnie nowego od SE Calkiem fajnie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Ak0nia 28 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 ja bym jednak wolał część w konwencji fantasy jak 6. No dobra, tacy jak my to mieli już FF9, ale jednak za dużo ostatnimi czasy cyberpunku sie narobiło [nie wiem czy dobre słowo, ale wiecie - świat w przyszłości!]. ja bym sobie chętnie pozwiedzał mroczne zamki itp, jestem fanem starych części. FF13 jak widziałem jakies gameplaye czy coś to całkiem solidnie technicznie wygląda, ale pewnie to zwyczajny odgrzany kotlet ze standardowymi patentami. Cytuj Odnośnik do komentarza
azurekcja 0 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 ja bym jednak wolał część w konwencji fantasy jak 6. No dobra, tacy jak my to mieli już FF9, ale jednak za dużo ostatnimi czasy cyberpunku sie narobiło [nie wiem czy dobre słowo, ale wiecie - świat w przyszłości!]. ja bym sobie chętnie pozwiedzał mroczne zamki itp, jestem fanem starych części. FF13 jak widziałem jakies gameplaye czy coś to całkiem solidnie technicznie wygląda, ale pewnie to zwyczajny odgrzany kotlet ze standardowymi patentami. Po czym wnosisz, że to będzie odgrzany kotlet? Żaden z poprzednich FF nie był takim kotletem, a patrząc na XIII tym bardziej widać, że się to nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 FF12 mialo sredniowieczny klimat, bardzo sredniowieczny klimat... Mnostwo zamkow, ruin itd. Zero cyberpunku. FFX bylo 'tropikalne i kolorowe' ale w zadnym wypadku nie bylo nowoczesne. Bylo pare lokacji w tym stylu (to samo w FF12 zreszta) ale pare lokacji to tylko pare lokacji. Najbardziej 'nowoczesna jak do tej pory byla siodemka. W ff13 masz wyrazny podzial na nowoczesnosc (cocoon) oraz jej brak (cala reszta ). Realia sa takie a nie inne, bo taka jest konwencja gry. Nie zrobia z tego ni stad ni z owad realiow Baldurs Gate, albo Persony. Cytuj Odnośnik do komentarza
jakee 29 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Glowny bohater - kobieta i glowny zly - kobieta, to by bylo cos zupelnie nowego od SE Calkiem fajnie ;D No nie za bardzo bo przeciez w FF8 glownym zlym charakterem tez byla kobieta, a co do płci bohtatera to opinie sa podzielone. Nowa postać - Yagg Rosch (gość widziany na ostatnim zwiastunie), porucznik armii Sanctum: http://kontownia.wordpress.com/2009/08/14/...ostac-w-ffxiii/ Fajne fioletowe włoski, ja go nie chce w mojej druzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 A FF8 to przypadkiem nie było lekkie sci-fi? Więc w sumie wychodzi na to, że tylko 9 była wolna od tych "technologicznych naleciałości." Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Glowny bohater - kobieta i glowny zly - kobieta, to by bylo cos zupelnie nowego od SE Calkiem fajnie ;D No nie za bardzo bo przeciez w FF8 glownym zlym charakterem tez byla kobieta, a co do płci bohtatera to opinie sa podzielone. Dlatego napisalem ze glowny bohater kobieta I (naraz) glowny zly kobieta, to by bylo cos zupelnie nowego od SE Zdaje sobie sprawe z istnienia Ultimecii W kazdym 'nowozytnym' FFu byly pewne nalecialosci dziwnych rzeczy, nawet w FF9... Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Najbardziej 'nowoczesna jak do tej pory byla siodemka. A widziales FF8? Wg mnie ff7,8 swiaty sa na zblizonym poziomie technoligicznym ( bronie laserowe, pojazdy, roboty itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Chyba jednak FF8, gdzie mieli technologię do podróży w przestrzeń kosmiczną Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) w FF7 też mieli technologię do podróży w kosmos(sam Cid przecież był pilotem) i masz jeden epizod w fabule w rakiecie kosmicznej Mimo wszystko chyba jednak FF8 był najbardziej rozwiniętym technologicznie światem w finalach - transformujące się Ogrody,lasery,cudaczne statki czy cała ukryta rasa i miasto Esthar. Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Chciałbym na razie tylko poinformować że w najnowszym Jumpie ujawniona będzie nowa postać - ta panienka w okularach z ostatniego trailera. Ma ten sam stopień co Rosch i na imię chyba Jill (ジル・ナバート). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi