drk2 7 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 To jaki w końcu czas grania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Coś koło 20 h, nie może być inaczej, zwłaszcza jak podchodziło się do bossów 2 razy : ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Hobbith 0 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 28h i nie mogę przestać expić. Teraz dopiero mi się ta gra NAPRAWDĘ podoba Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Na Gran Pulse jest jeden quest nie polegający na walce. Wiem, tylko jeden to tak jakby go nie było ale mimo to chciałem uświadomić Was że istnieje. : P Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 (edytowane) JAAAA ! TAKI ISTNIEJE ! xd Walka z kaktusem to narazie dla mnie masakra, nie wiem jak się za to zabrać, więc męcze tylko tego Bahamut Kinga i drugiego psiaka oraz misje. Dobija mnie teraz ten crystarium - ileż on CP żre - - Edytowane 13 Marca 2010 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Dobra koledzy, to jaki jest najlepszy sposób na CP zaraz po wyjściu na Pulse? Bo te podawane przez Estela wyglądają na znacznie bardziej zaawansowane, raczej nie dla postaci z ledwo zaczętym crystarium lv 8. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Hela - To co podał Estel nie jest złe, możesz skupić się na tym Behemoth i drugim wyrośnietym psiaku - ja ich leję bez problemu i zarabiam te 6600 CP ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Kaktus w pierwszej wersji nie jest zbyt trudny. Ma po prostu dużo hpków. Polecam ustawienie ekipy albo z jednym Healerem albo z Sentinelem. No i czym prędzej polecałbym zrobienie misji 55. Nie musicie silnych postaci, bo ten przeciwnik jest naprawdę hardcorowy (przy rozwiniętych postaciach z 3 rolami na maxa + ostatnimi broniami przeszedłem za 20 razem i to bez jego pomocników), ale jest jeden myk. Używanie Vanille jako Saboteur i spamowanie Death + liczenie na łut szczęścia Warto, bo nagroda to Grow Egg (CPx2). Cytuj Odnośnik do komentarza
burza-lukas 2 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 (edytowane) O w mordę co tam się dzieję Widać gdyby nie ten Death to byłoby strasznie ciężko cokolwiek zdziałać tam. Mi już dużo nie brakuję, 21 godzina gry. Edytowane 13 Marca 2010 przez burza-lukas Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 (edytowane) LOL 13h? speed runa robisz xD? ja tam się znalazłem po 24h i mam teraz 34h a ciągle nie ruszyłem fabuły tylko biegam po pulse i robię misje (9 zrobiony w tym wszystkie na 5 gwiazdek) XD EDIT: oh teraz doczytałem lol! facepalm... Co do sposobu z bahamutem i tym psokotem, działa i jest lepszy niż kaktus w wersji za 5000 CP, katkusa zabijam w 3 minuty, bahamuta z tym drugim w minutę i dają 6600 CP Ja robie to tak, że breakuje "kota" i przerzucam się na bahamuta, przestaje bić zaraz przed staggerem wtedy daje paradigma gdzie mam sabotarzystę, synergyste i medica, żeby nie zwracać na siebie uwagi bahamuta; kot sam go złamie a do tego czasu jestem cały wybuffowany a przeciwnicy zdebuffowani, oboje są słabi na ogień więc enfire się przydaje. Po tym daje na commando + 2x revengar i w około 30 sec schodzą oboje Edytowane 14 Marca 2010 przez sakiu Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Pamietam, ze jeden z producentow gry twierdzil, ze przejscie samego trybu fabularnego w grze ma zajac normalnym graczom okolo 50 godzin. Czy do Gran Pulse dostajemy sie dopiero po przejsciu gry czy jeszcze w ramach glownej fabuly ? Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Witam , mam kolejne pytanko do veteranow , ostatnio grajac zaczalem otrzymywac za wygrane walki dwa rodzaje chipow , za jeden moge dostac 500 gil za drugi 2500gil. Moje pytanie jest takie , czy moge je bezpiecznie sprzedawac , czy moze potrzebne one beda do powerowania broni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Ja je sprzedawałem. One dawały mało exp z tego co pamiętam. Dla tych co nie mają cierpliwości do 'trapezów' wyciaganych od adamantoisów http://www.gamefaqs.com/boards/genmessage.php?board=928790&topic=53891972. Troche czasochłonny ten proces. Mi brakuje już tylko 2 broni dla snowa i hope, wiec mi się raczej nie przyda, ale moze ktoś inny spróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Haha, w momencie w którym dostajemy pierwszego hunta i jednocześnie pierwszy raz wreszcie jesteśmy na otwartym terenie, Light mówi coś takiego: "I think it's safe to say, that things won't be boring here" Normalnie łamanie czwartej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaucz 6 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 O w mordę co Wy piszecie. A osoba która nie zna się na grach jRPG i ma na koncie kilka chwil z VII poradzi sobie jakoś w tym zamieszaniu (czyt. grze)? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Haha, w momencie w którym dostajemy pierwszego hunta i jednocześnie pierwszy raz wreszcie jesteśmy na otwartym terenie, Light mówi coś takiego: "I think it's safe to say, that things won't be boring here" Normalnie łamanie czwartej ściany Nie widzę w tym żadnego łamania czwartej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hobbith 0 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Expię i expię i expię i expię, nie mogę przestać expić xD Ta walka z kotkiem i pieskiem dające 6600 cp jest awesome. Nie posunąłem się przez nią, od dotarcia na Grand Pulse, ani na krok jeśli chodzi o fabułę. Co prawda nie mam takiej wyczesanej strategii na nią, jak poprzednicy, ale commando i dwóch ravagerów dają radę Ah i mam pytanko. Przeszedłem pierwszą misję (nawet nie wiedziałem, że ten przeciwnik był do misji, tak go skopałem) i nie wiem teraz czy da się ją później powtórzyć? Dostałem za nią.. zero gwiazdek i chciałbym to poprawić ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Wiem, że w tym nie ma łamania czwartej ściany. Przez całą grę na Coccon jest nudno i monotonnie, aż do Gran Pulse, gdzie Light mówi, że tutaj tak nie będzie. Wiadomo, że nie zwraca się do nas i nie chodzi jej o to, że w końcu nie będzie nudno tak jak wcześniej, ale na upartego można to tak odebrać Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Hobbith - Bo na nich nie trzeba żadnej wyczesanej taktyki, sam używam najprostszego sposobu i nie odczuwam potrzeby innego Tak można powtórzyć misję, wystarczy że podejdziesz do statuy z której ową misję zacząłeś. Dahaka - Święcie się z tobą zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hobbith 0 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 A właśnie, jeszcze jedno pytanko mam Czy po wbiciu 4 lv każdej z profesji można już próbować podchodzić do tych kolosów, które sprawiają, że każdy Adamantoise z każdej poprzedniej części chowa się odruchowo do skorupy, czy jeszcze za wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 A tak w ogóle to co daje nam podnoszenie levela danej roli? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 (edytowane) Ale edytuj posty, nie pisz jeden pod drugim. Wie ktoś może gdzie znajduje się miejscówka Velis Media, tam gdzie jest 8 misja ? I jak chocobo odkopywać ukryte skarby ? Edytowane 14 Marca 2010 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Rongui padł. Z wymaksowanymi postaciami jest naprawde ciężko, bez strategii nie da się go rozwalić. Chyba dopiero za 10 razem padł. Coraz mniej do zrobienia. Ostatnia misja, wszystkie misje na 5* i wszystkie itemy i accessory. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 (edytowane) No ja już chyba nie będę miał wszystkich accessory, bo posprzedawałem te fire/ice/etc-eater. Trudno @Czekolada Poszukaj sobie na google. Polecam użytkowników MasterLL albo sakuracostam. Misja 8 natomiast jest tam, gdzie nasza ekipa rozbiła obóz. @Hobbith Raczej nie. Możesz ewentualnie liczyć na farta i używać Death. Jeden cios tego największego żółwia zbiera ponad 10k hp. @darkknight Wszystko co ma w sobie napisane "Can be sold for premium" możesz spokojnie sprzedawać, bo taka jest rola tych itemów. @Killabien Zapomniałem ci napisać, że z niektórych broni rzeczywiście można uzyskać trapezy. Czytałem gdzieś o tym i zapomniałem. Fajnie, że znalazłeś odpowiedni temat, bo teraz łatwiej będzie farmić kasę Edytowane 14 Marca 2010 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Przez całą grę na Coccon jest nudno i monotonnie To może pograj w jakieś mmo, jeśli sama walka rajcuje cię bardziej niż 25 godzin fabuły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi