quill 0 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 A czyli Gran Pulse to jest tak jak by mapka z poprzednich? Nie ma samolotu itp? ale lipa bo doszedlem i myslalem ze to poprostu duzy teren;] Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Gran Pulse to duży otwarty rejon gdzie można połazić tu i tam i iść dalej z fabułą (i ofc się cofnąć do tego miejsca). Cytuj
quill 0 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 ale troche nie czaje, to nie ma mapki czy cos? Cytuj
burza-lukas 2 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Myślę, że na wszystkie Wasze pytania odpowiedziałby "The Complete Official Guide" Final Fantasy XIII. Dzisiaj nabyłem i jak otworzyłem by zobaczyć zawartość od razu banan na twarzy się pojawił. W tej książce mamy praktycznie wszystko: opis, questy, wszystkie potwory w grze i ich analiza, taktyki na przeciwników, wszystkie sekrety, skarby, akcesoria, bronie, summony, abilities naszych bohaterów w poszczególnych klasach zawodowych. Całe Crystarium (na którym levelu co się znajduję i ile kosztuję punktów), na których przeciwnikach zbiera się najwięcej doświadczenia, wszystkie Hunt Missions (gdzie co i jak). Ogólnie ponad 250 stron. Dla zainteresowanych znalazłem również tą książkę do ściągnięcia na necie, ja sam wolałem ja nabyć żeby mieć ją pod ręką w czasie grania niż przełączac kanały w telewizorze i zaglądać do kompa. Ale jak ktoś jest chętny niech piszę na gg. Bo nie wiem czy mogę umieścić link do ściągania tej książki tutaj. 1 Cytuj
volgin 0 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Dla 3-ech podstawowych jobów na najwyzszym daje się po 30k i potem po 60k. Na opcjonalnych(inaczej już poukładane są) na najwyższych masz 60k za zwykł status up(i nie są to jakies super upy) i 120k za job lvl lub ability. Mam pytanko, a mianowicie czy wiecie jak zdobyć ( zrobić ) dla wszystkich postaci accesory z Auto-Haste ? W misji 34 dostajesz hermes shoes i jak je upgradujesz to masz dash shoes z auto-haste Oki THX Cytuj
mateusz4444 1 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 (edytowane) Juz po ukonczeniu gry musze stwierdzic ze ta gra to jak najbardziej final. Po tych wszystkich newsach i sensacjach jakie nawypisywali recenzenci spodziewalem sie jakiejs marnej gry akcji. Jest duzo innowacji w porownaniu do starych ffow(i chyba innowacja to cos co recenzentom przez gardlo nie przejdzie). Jak by nic w grze nie zmienili to by ludzie szalu dostali ze SE nic nie zmienia w tak starej mechanice, powinni isc z duchem czasu. Jak zmienili wszystko - "Bandyci! Co oni zrobili z naszym ukochanym finalem. Na stos z nimi!". Jednym slowem nie dogodzi sie wszystkim. Btw bardzo dobra informacja na temat sprzedazy finala. W UK zdobyl 1 miejsce w top sprzedazy(co jakos mnie nie dziwi), ale bardzo ciekawa jest informacja na temat stosunku ilosci wersji na ps3 i xboxa360. Otoz jest to odpowiednio 54% do 46%. W sumie spodziewalem sie duuzo gorszego wyniku(oczywiscie na korzysc ps3), czegos w granicach 80% - 20%. Moze w SE pomysla nad kolejnymi tytulami na x, moze juz w nieco lepszym wydaniu niz XIII Edytowane 15 marca 2010 przez mateusz4444 Cytuj
caaher 0 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Strasznie tną mi filmy w nowym Finalu :S też tak macie? Wiecie czym to może być spowodowane? Cytuj
Afroman 81 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Na czym grasz? U mnie na PS3 nic nigdy sie nie tnie . Cytuj
mateusz4444 1 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Na x tez filmy nie tna, niezaleznie czy gram z plyty czy z dysku. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 ale troche nie czaje, to nie ma mapki czy cos? Jak http://www.gamefaqs.com/console/ps3/file/928790/58966 Nie ma mapki ? Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Juz po ukonczeniu gry musze stwierdzic ze ta gra to jak najbardziej final. Po tych wszystkich newsach i sensacjach jakie nawypisywali recenzenci spodziewalem sie jakiejs marnej gry akcji. Jest duzo innowacji w porownaniu do starych ffow(i chyba innowacja to cos co recenzentom przez gardlo nie przejdzie). Jak by nic w grze nie zmienili to by ludzie szalu dostali ze SE nic nie zmienia w tak starej mechanice, powinni isc z duchem czasu. Jak zmienili wszystko - "Bandyci! Co oni zrobili z naszym ukochanym finalem. Na stos z nimi!". Jednym slowem nie dogodzi sie wszystkim. Btw bardzo dobra informacja na temat sprzedazy finala. W UK zdobyl 1 miejsce w top sprzedazy(co jakos mnie nie dziwi), ale bardzo ciekawa jest informacja na temat stosunku ilosci wersji na ps3 i xboxa360. Otoz jest to odpowiednio 54% do 46%. W sumie spodziewalem sie duuzo gorszego wyniku(oczywiscie na korzysc ps3), czegos w granicach 80% - 20%. Moze w SE pomysla nad kolejnymi tytulami na x, moze juz w nieco lepszym wydaniu niz XIII ANo, w UK wyniki sa calkiem calkiem jezeli chodzi o XO, tez sadzilem ze bedzie gorzej. Ale ogolnoswiatowe to mniejwiecej 2:1 dla PS3. Nie wliczajac w to Japonii oczywiscie. Wlasnie zaczynam chapter 12, wiec koniec juz tuz tuz. Sadze ze mitem bylo 50h potrzebnych do ukonczenia glownego watku, na pewno tak nie bedzie, bo aktualnie mam 43h, z czego conajmniej 8 przegralem na gran pulse robiac 'bzdury'. Nawet jak 3h z tego mozna wliczyc w fabule (w koncu sa tam scenki do ogladania) to i tak nie wierze w to ze dociagnie sie do 50, a ja jestem z tych co ubijaja praktycznie kazdego stwora i wchodza w kazda dziure Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Final Fantasy XIII jest rewelacyjną grą. Ponownie jednak pojawia się trend polegający na mieszaniu z błotem szumnie zapowiadanego hiciora - tak samo jak w przypadku Modern Warfare 2, Heavy Rain, Halo 3 i tak dalej. Niektórym nawet brakuje biegania po miastach ze stojącymi na baczność postaciami wygłaszającymi jakieś głupkowate kwestie - paranoja. Grając w tę grę odnoszę wrażenie, że nad tworzącymi ją Japończykami czuwał jakiś srogi Europejczyk i pilnował, by nie znalazło się w niej zbyt wiele elementów sprawiających frajdę jedynie najbardziej skośnookim z Azjatów. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 (edytowane) Zastanawiam mnie pewna sprawa - jesli ten final jest taki liniowy to gdzie miejsce na rzadkie itemy, specjalnych przeciwnikow i ogolnie poukrywane rzeczy ? Jak sie domyslam to pewnie w Gran Pulse pod sam koniec czesci fabularnej, ale co z wczesniejszym etapem gry. Edytowane 16 marca 2010 przez saptis Cytuj
mateusz4444 1 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 (edytowane) Wszystko jest na gran pulse. Choc raczej ukryte to chyba zle slowo w tym przypadku. Edytowane 16 marca 2010 przez mateusz4444 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 (edytowane) W Gran Pulse ? Zagrasz dłużej to będziesz wiedział. Choc raczej ukryte to chyba zle slowo w tym przypadku. Rzeczy jakie może wyciągać chocobo są randomowe i przeliczane na procenty, tak jak skrzynie w dungeonach chociażby w FF X Edytowane 16 marca 2010 przez Dr.Czekolada Cytuj
Hobbith 0 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 (edytowane) Do Gran Pulse jest jak w FF X.. no może z mniejszą ilością NPC ;p A potem jest jak w FF XII, dużo biegania po mapkach, masa walk i szukania składników, broni, itemów itd. Walka z eidolonem Vanille mnie rozbroiła, ostatnie sekundy, naparzanie kwadrata w nadziei, że zdążę napełnić resztkę paska. Uff udało się jakieś 3 sekundy przed końcem Teraz biegam po 5 piętrze Taejin's Tower, wypełniam wciąż i wciąż 24 misję. Dobry sposób na zarobienie trochę gili Edytowane 16 marca 2010 przez Hobbith Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Wlasnie mialem sie pytac... w jaki sposob mozna zrobic retry tych misji? Bo domyslam sie ze mowisz o tych misjach : od kamiennych ziomkow, ktore to w sumie sa bardziej fabularne niz dodatkowe? Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Wlasnie mialem sie pytac... w jaki sposob mozna zrobic retry tych misji? Bo domyslam sie ze mowisz o tych misjach : od kamiennych ziomkow, ktore to w sumie sa bardziej fabularne niz dodatkowe? Musisz pogadać ze statuą, wtedy masz opcję powtórzenia misji. Cytuj
Hobbith 0 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 (edytowane) I trzepać kasiorę xD Edytowane 16 marca 2010 przez Hobbith Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Ale ktora? Ta ktora wyjsciowo ja zlecala? Bo probowalem to zrobic (zanim doszedlem do konca wiezy) i nie szlo ich powtarzac. Poza tym... w jaki sposob mozna na tym trzepac kasiore to nie wiem Cytuj
Hobbith 0 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Z każdą, która dawała Ci jakąś misję. Ale powtarzać je można dopiero po pokonaniu Fal'Cie . A kasiorę trzepię na sprzedawaniu itemków, które się dostaje za mission 24 complete 6k za sztukę Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Skonczone i jak dla mnie mocne 8 Czas zabrac sie za maxowanie wszystkiego i wszystkich Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Czy za powtarzanie misji można dostawać przedmioty z niej jeszcze raz ? Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 A no tak, to zmienia postac rzeczy... do tej pory nie robilem Retry mission i nie wiedzialem nawet ze tak jest Ale szczerze mowiac 6k to jakos malo mi sie wydaje :S Musze wymyslec lepszy sposob na kase Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi