volgin 0 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) Po co wam to trofeum? Przecież żadnych bonusów w grze to nie daje. Szkoda tracić czas. Ja jak juz dałem za gierke 200zł to chce wycisnąć z niej wszystko co jest możliwe, no chyba że coś przekracza moje możliwości to daje sobie spokój , ale w tym przypadku jest lajt tylko trzeba poświęcić trochę czasu. Przynajmniej troche więcej czasu spedze z gierką, a czeka na mnie jeszcze Ojciec chrzestny 2 i God Of War 3 Zostało mi tylko trophy: Tresure Hunter i Supestar Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez volgin Cytuj Odnośnik do komentarza
Sanryu 0 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 W koncu udalo mi sie zdobyc platyne, uff. Odkladam trzynastke na polke i czekam na Final Fantasy Versus XIII Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 pytanie za 100 pkt. czy warto wymieniac god of wara 3 na ff13 jesli podobala mi sie 7ka i 8 ka, 10 w miare pomimo infantylnosci nie do zniesienia, a w 12 ugralem z 3 godzny przez z(pipi)any system ( wolalem turowki)? i czy ff13 ma do zaoferowania troche fajnych dodatkow, jakas karcianka, jakies zawile epizodsy boczne, zdobywanie dodatkowych bohaterow, hodowla wpieprzow, bla bla? bo sie boje ze zamienie i zwymiotuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 czy ff13 ma do zaoferowania troche fajnych dodatkow, jakas karcianka, jakies zawile epizodsy boczne, zdobywanie dodatkowych bohaterow, hodowla wpieprzow, bla bla? Są tylko misje, odkładnie 64, a tak, to żadnych minigierek. Jeśli się wymienisz to przez pierwsze 20h gry może być ciężko bo gra jest mega liniowa, bardziej niż FFX. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 pytanie za 100 pkt. czy warto wymieniac god of wara 3 na ff13 jesli podobala mi sie 7ka i 8 ka, 10 w miare pomimo infantylnosci nie do zniesienia, a w 12 ugralem z 3 godzny przez z(pipi)any system ( wolalem turowki)? i czy ff13 ma do zaoferowania troche fajnych dodatkow, jakas karcianka, jakies zawile epizodsy boczne, zdobywanie dodatkowych bohaterow, hodowla wpieprzow, bla bla? bo sie boje ze zamienie i zwymiotuje. Jak lubisz turowy system walki to Ci się nie spodoba. Tutaj akcja dzieje się bardzo szybko, trzeba ciągle żonglować profesjami, nie ma czasu na zbytnie zastanawianie się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
volgin 0 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 W koncu udalo mi sie zdobyc platyne, uff. Odkladam trzynastke na polke i czekam na Final Fantasy Versus XIII Kolego moze Ty mi poradzisz jakąś taktyke na ostatniego bosa żeby wpadło 5 gwiazdek bo szlak mnie już trafia zawsze sa 4 a na trophy SUPERSTAR potrzeba 5 gwiazdek Cytuj Odnośnik do komentarza
Sanryu 0 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 W koncu udalo mi sie zdobyc platyne, uff. Odkladam trzynastke na polke i czekam na Final Fantasy Versus XIII Kolego moze Ty mi poradzisz jakąś taktyke na ostatniego bosa żeby wpadło 5 gwiazdek bo szlak mnie już trafia zawsze sa 4 a na trophy SUPERSTAR potrzeba 5 gwiazdek Taktyka? Mialem wymaksowane postacie i robilem to co zawsze, czyli rav/rav/rav doprowadzalem do staggera, a potem ladowanlem w niego ile wlezie com/com/com Malo pomocne, ale to wlasnie zrobilem Cytuj Odnośnik do komentarza
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Moze ktos poradzic co zrobic najpierw na Grand Pulse? Ile pakowac przed postepem fabularnym i gdzie znalezc lionhearta? Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Już było kilka razy o tym mówione, w ostatnim chapterze zaraz na początku jest w jednej z tych kul/skarbów. Co do tego co robić przed postępem, to zależy od tego czy Ci się chce coś robić, ja osobiście miałem wszystkie podstawowe joby wymaksowane do stage 9 i 20-25 misji zrobionych zanim poszedłem dalej z fabułą... Cytuj Odnośnik do komentarza
volgin 0 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 W koncu udalo mi sie zdobyc platyne, uff. Odkladam trzynastke na polke i czekam na Final Fantasy Versus XIII Kolego moze Ty mi poradzisz jakąś taktyke na ostatniego bosa żeby wpadło 5 gwiazdek bo szlak mnie już trafia zawsze sa 4 a na trophy SUPERSTAR potrzeba 5 gwiazdek Taktyka? Mialem wymaksowane postacie i robilem to co zawsze, czyli rav/rav/rav doprowadzalem do staggera, a potem ladowanlem w niego ile wlezie com/com/com Malo pomocne, ale to wlasnie zrobilem Ja robiłem wszystko tak samo tylko tyle ze jeszcze używałem saboteur moze dlatego nie wpadło Cytuj Odnośnik do komentarza
gaspo 0 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Jak zdobyc Herme's Shoes , Sprint Shoes ? , i mam jeszcze takie pytanie jaki jest łatwy sposób na $? bo ja ubijam na misji 63 da się jakoś szybciej? Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Platinum ingoty na żółwiu w Edenie. Wpadło mi superstar, okazało się bardzo łatwe jak się ma wszystkie joby na 5, trzy ultimate weapon'y lol! BTW, ma ktoś może możliwość zrzucenia do pliku capów z ostatniej sceny tam gdzie Fang i Van są zamienione w kryształy albo wie gdzie takie capy można by w HD pobrać? xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk96 1 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Mam pare pytań : Czy po powrocie na gran pulse i pokonaniu ostatniego bossa mozna dalej robić misje? Gdzie można dostać oprócz sklepu collectors scarf? Jakie misje trzeba wykonać i co zrobić by dostać chocobo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 He czemu dwóch comando nie może atakować tego samego celu ? I jak to jest z bronią, jeżeli jedną cały czas up'je, to czy da się jakoś na nowe broń przenieś te up ? zastanawiam się czy jakaś inna broni z tymi samymi up'ami miał bym wyższe statystyki dmg itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 @Snejk 1. Tak. 2. Nie wiem. 3. Misja 14 albo 12. @Soul 1. Nie, bo tak. 2. Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Guardian19 0 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) He czemu dwóch comando nie może atakować tego samego celu ? Hmm... sam nie wiem dlatego, że autor tak wymyślił. ale fakt atakują ta samą postać dopiero gdy jest samotnie. I jak to jest z bronią, jeżeli jedną cały czas up'je, to czy da się jakoś na nowe broń przenieś te up ? zastanawiam się czy jakaś inna broni z tymi samymi up'ami miał bym wyższe statystyki dmg itp ? Nie można przenieść z jednej broń lub akcesorium, EXP lub zdolności na inną. Każdą broń lub akcesorium expisz by zdobyła więcej MAG/STR lub by zmieniła polepszyła swoje właściwości np z crit-protect na auto-protect etc. A ja mam inny problem. Przeszedłem sobie grę zabrałem się za expienie. w pewnym momencie chciałem powalczyć z żółwiami wyskoczyłem ekipą (każdy skończone tylko 3 podstawowe joby bez lepszego eq czy broni) dostawałem wyciery nieziemskie nawet dobrymi taktykami (nie chciałem używać death). To pomyślałem poexpie i wrócę. Zrobiłem prawie wszystkie misie(zostało mi 51,63,64) dopakowałem ekipę głównie Feng i myślę ruszę sobie na Adiamentany. teraz na pewno dam rade. Podchodzę do pierwszego lepszego wysokiego żółwika przywołuje Odina przygotowany by go napier..lać a tu zonk żółwik jak stał tak stoi i ma się świetnie. Myślę sobie "co jest K...a?" według schematu ma się przewrócić. ale ok bije dalej okazuje się ze koleś ma 10m życia i potrafi jednym atakiem mojej zbuffowanej na max postaci zabrać 34k życia. czego nie przeżyła żadna. Za drugim podejściem to samo. w końcu wybrałem taktykę z death. tym razem już się nie zdziwiłem że się nie przewrócił i naparzam death coś mnie tknęło lukam w statsy koleś na immun na death. To jest całkiem inny potwór niż opisują wszyscy w poradnikach etc looknołem na nazwę no i rzeczywiście. Mimo że wyglądają identycznie teraz żółwiki mają w nazwie Shaolong (jeśli się nie mylę). I tu pojawia się moje pytanie do was. Co zrobiłem źle?? dlaczego u mnie na wyspie są tylko te przekoksy?? Czy jest jeszcze szansa bym mógł pobawić się z tymi zwykłymi?? przeleciałem cała wyspę i są 3 wersje adamanchild, Shaolong Gui i shao-duży z łańcuchami i kłami. Żadnego zwykłego. Jest na to jakaś rada?? Ktoś też się z tym spotka. (gry nie zloudje z poprzedniego save bo zniweczę jakieś 20h mojej ciężkiej harówki a tego nie chce). Z góry dzięki za rady. Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez Guardian19 Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 W edenie jest zwykły. Na GP już nie znajdziesz tych zwykłych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Guardian19 0 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Aha... dzięki. A czym jest ta zmiana spowodowana?? Wcześniej biegały zwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Jest jeden zwykły na gran pulse, porusza się w pobliżu teleportera do północnej części głównego obszaru. Reszta to niebieskie mutanty ;p Dlatego jak już jesteś na tym etapie to lepiej iść do Edenu. Wszystkie misje na 5 gwiazdek zrobione, niebieski mutant padł za łatwo teraz tylko ostatni trapez i pełno dark matterów i tych drugich co w sklepie po 220k są T_T ....i wszystko dla Fang ;p EDIT: Któreś z ostatnich misji powodują podmianę, tych małych na shaulongi i tych dużych na niebieskie Long Gui. Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez sakiu Cytuj Odnośnik do komentarza
Guardian19 0 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ok wielkie dzięki tak będę musiał zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk96 1 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) czyli jak przeoczyłem misje 10 i 11 am w szystkie do 27 oprocz rych i poszedlem dalej to bede mogł je pózniej zaliczyc? Jeszcze jedno gdzie można zdobyć lionheart? slyszalem że gdzieś w 12 ch a dokładniej? Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez Snejk96 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Tak bezproblemowo 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Dzięki za info panowie. Jeszcze jedno pytanko, kto i w czym się najlepiej specjalizuje? Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez Soul Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk96 1 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 gdzie można zdobyć lionheart? Cytuj Odnośnik do komentarza
lukke 1 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 gdzie można zdobyć lionheart? na początku Edenu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi