Enkidou 300 Opublikowano 20 września 2010 Autor Opublikowano 20 września 2010 Purge polega na wysłaniu "skażonych" kontaktem ze światem zewnętrznym do Pulse. Samo Pulse jest demonizowane przez mieszkańców Cocoon po czemu mieli zresztą powody od samych początków istnienia kiedy to bóg Rinze stworzył to miejsce. Mieszkańcy Pulse uznali ich za heretyków, a sam Rinze porównywany był do czegoś na wzór biblijnego węża. Ta nienawiść doprowadziła w końcu do wojny. W trakcie gry cywilizacja Pulse była już w gruzach z różnych powodów, ale mieszkańcy Cocoon o tym nie wiedzieli. Nie zmienia to faktu, że i tak nic by tam na nich ciekawego nie czekało... Gdyby ktoś pytał - nie, nie zdradziłem nic z fabuły. Cytuj
tomsecret1993 20 Opublikowano 21 września 2010 Opublikowano 21 września 2010 Sprzedam wersję na iksa w BDB stanie za 62zł. Są jeszcze jacyś chętni którzy nie obczaili nowego fajnala? Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 26 września 2010 Opublikowano 26 września 2010 Grałem wczoraj godzinę... Powiedzcie mi, że gra nie jest tak zła jak się na początku zapowiada Cały czas podąża się korytarzami ? Czy Snow głosu w angielskim dubbingu nie podkłada przypadkiem ten sam facet co Vashyronowi z RoF ? Generalnie dubbing bardzo dobry, nie potrzeba napisów. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 27 września 2010 Opublikowano 27 września 2010 Masz jeden wielki korytarz od początku do końca, z małym wyjątkiem. Później system walki sie rozkręca i gra sie przyjemniej, ale rynną jedziesz cały czas. Co do głosu Snow'a to masz rację. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 30 września 2010 Autor Opublikowano 30 września 2010 Trochę nie na temat, ale chciałem poruszyć temat potencjalnego sequela FFXIII. Nie, to nie będą rozważania na temat fabuły tylko garść detali sugerujących, że taka gra naprawdę się ukaże. Co skłania mnie do stawiania takich tez? - pierwsze były skromne uwagi Kitase i Toriyamy w okresie promocji FFXIII na Zachodzie; jeden z nich powiedział przy pewnej okazji, iż długo i ciężko pracowano nad settingiem dlatego niedobrze byłoby ograniczyć się tylko do jednej gry - materiał z czerwcowego numeru Otona Fami - wydana niedawno Fabula Nova Drammatica (drama CD) z dodatkowym rozdziałem nie publikowanym w Episode Zero - wydana dzisiaj Ultimania Omega - premiera FFXIII na X360 w Japonii z jeszcze nowszym rozdziałem opowiadania rozgrywającym się po wydarzeniach ukazanych w FFXIII - ptaszki ćwierkające podczas TGS o styczniowej zapowiedzi No i coś z ostatnich dni. SE zacznie rozsyłać najbardziej zasłużonym userom SE Members postery z DQIX i FFXIII z podpisami Yujiego Horii i Nomury. Na tym z FFXIII jest ilustracja Lightning i napis "she must not be forgotten". Ci, którzy wiedzą coś niecoś o Nomurze wiedzą też, że lubi on przemycać różne treści na różne sposoby. Np. w Advent Children zamieścił informację nad czym obecnie pracuje (FFXIII/FNC). Przypuszczam, że takie inicjatywy jak Fabula Nova Drammatica, Ultimania Omega (te dwie rzeczy po sporym czasie od japońskiej premiery) czy w końcu wydanie FFXIII na X360 w Japonii mają przypominać o "trzynastce", jej wątkach fabularnych itd. No i sądzę poza tym, że Toriyama z Kitase będą próbowali się odkuć po tych krytycznych głosach odnośnie liniowości. I niech tak się stanie, bo ich nawet lubię. Nawet jeśli nie poprzez FFXIII-2 to przez jakąś inną grę. Toriyama z tych zapowiedzianych tytułów pracuje obecnie tylko nad The 3rd Birthday, więc już niedługo przyjdzie czas żeby ujawnić jakieś swoje nowe przedsięwzięcie/a. A jest -- warto podkreślić -- mocno zaangażowany w projekt Fabula Nova Crystallis toteż pole do potencjalnych spekulacji znowu się zawęża. Cytuj
xmortex 400 Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 to ''she must not be forgotten'' to w sumie nie bedzie - wystepuje przeciez w nowej dissidii ale ja z checia bym lyknal sequel XIII, ktora byla imo gra na 7/10, tak zmarnowanego potencjalu juz dawno w zadnej grze nie uswiadczylem Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 1 października 2010 Autor Opublikowano 1 października 2010 Gdyby to hasło nie towarzyszyło szeregowi innych, że tak powiem, zjawisk to też bym się przychylał do D012. Rzecz w tym, że jest jeszcze kilka innych przesłanek które pozwoliłem sobie wymienić. : ) Cytuj
Engarde 1 Opublikowano 3 października 2010 Opublikowano 3 października 2010 Chyba będę się w końcu musiał przemóc i skończyć tego Finala...chociaż nie wiem czy nie lepiej poczekać, aż gierka najpierw stanieje do 70zł. Ech, te nerdowe dylematy! Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 października 2010 Opublikowano 6 października 2010 WTF dlaczego Cię znowu zbanowali? Ile to dzisiaj kosztuje, jakieś 100 zł? IMO nie warto czekać, i tak wychodzi mało zł/h rozrywki . A Final jak Final, warty zagrania jak cholera, szkoda, że aż taki genialny jak FF X nie jest. Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 6 października 2010 Opublikowano 6 października 2010 szkoda, że aż taki genialny jak FF X nie jest.Znaczy się, aż tak z nim źle? Cytuj
Master_Plaster 4 Opublikowano 6 października 2010 Opublikowano 6 października 2010 (edytowane) Co do tego nieszczęsnego FFXIII, to chyba dam mu szansę, chociaż przyznam, że po tych wszystkich recenzjach jakoś specjalnie podjarany nie jestem. Najbardziej przeraża mnie przegięta liniowość i fabuła. Edytowane 6 października 2010 przez Master_Plaster Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 6 października 2010 Opublikowano 6 października 2010 sprawdź temat seria final fantasy... Nie wszyscy uważają że gra jest słaba... Osobiście jest dla mnie w ścisłej czołówce w całej serii (przeszedłem wszystkie poza ff11 z wiadomych powodów ) Cytuj
lena163 5 Opublikowano 7 października 2010 Opublikowano 7 października 2010 Ja bym chętnie się przekonała jaka jest, grałam tylko 10h może nawet nie i wkurza mnie chodzenie po sznurku choć histria zaczyna się ciekawie (mimio to wole mniej zaawansowane technologicznie klimaty), niestety nie mam swojej konsoli a granie u kogos pokątnie jest nieciekawe, więc wole poczekać aż się dorobię swojej konsoli co pewnie trochę potrwa. Zresztą XII jak już pisałam w innym temacie pochopnie oceniłam więc i z tą częścią powstrzymam się z krytykowaniem do momentu jej ukończenia. Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 7 października 2010 Opublikowano 7 października 2010 no ja już mam na liczniku 109 godzin i.... dopiero 70% trophy jak mi ktoś powie że gra jest słabo rozwinięta(i po jej ukończeniu liniowa) to go śmiechem zabije Cytuj
Mitabrin 1 Opublikowano 7 października 2010 Opublikowano 7 października 2010 (edytowane) WYMIOTUJĘ PALĄC PAPIEROSA Edytowane 30 czerwca 2021 przez Mitabrin Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 7 października 2010 Opublikowano 7 października 2010 (edytowane) have fun , taki przykład w sumie dopiero 58 misję robię (tylko 5 starów mnie interesuje), ale podstawą jest mieć odpowiednio dopakowaną drużynę (ja zanim zabrałem się za hunty zrobiłem całe crystalum i ulepszyłem 2 wojakom broń na poziom 100, mag jeszcze nie ma). W każdym razie podstawą do huntów na 5 gwiazdek jest: 3xsprint shoes, 2x(lepiej 3 ale to drogie strasznie ) ostateczna broń oraz crystalum na maksa. odnośnie filmu jeżeli masz 3xsprint shoes, ribbon i dobrą drużynę to praktycznie przez całe hunty buffy są ci nie potrzebne. Ekspert za dużo powiedziane po prostu bardzo spodobała mi się ta część. Edytowane 7 października 2010 przez xzdunx 1 Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 7 października 2010 Opublikowano 7 października 2010 no ja już mam na liczniku 109 godzin i.... dopiero 70% trophy jak mi ktoś powie że gra jest słabo rozwinięta(i po jej ukończeniu liniowa) to go śmiechem zabije Mowisz, ze jest rozbudowana bo masz 109 godzin i 70% trophy? Po 150 h godzinach(tylko dlatego tyle to trwalo bo losowosc wypadania Ingot'ow byla tragiczna) moge powiedziec, ze jest slabo rozwinieta. Zadnych urozmaicen walka, walka i...no walka(hunty byly, ale to tez walka ). Paradoksalnie wlasnie system walki baaardzo przypadl mi do gustu i tylko(w sumie jeszcze bardzo polubilem Sazha) to ratowalo dla mnie "Finala". Pewnie juz nie wroce do tej czesci(jak i do X-2 i XII), ale nadal pokladam nadzieje w Final Fantasy Versus XIII, optymista?(w pracy mowia, ze jestem pesymista ) Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 7 października 2010 Opublikowano 7 października 2010 ale te walki + sekreciki w stylu bodajże misji 28 i paru innych sprawiły że naprawdę z chęcią dalej w to gram tak naprawdę do końca fabuły bardzo mi się wszystko podobało(łącznie z fabułą, około 50 godzin naliczyłem) ale po niej (odłożyłem tytuł na parę miesięcy) na nowo się zakochałem maksując co się da, a jeszcze sporo przede mną . Proponuje przejść do działu seria final fantasy tam sobie porozmawiamy na temat 13 jak innych części . Cytuj
Mitabrin 1 Opublikowano 7 października 2010 Opublikowano 7 października 2010 (edytowane) GÓÓÓÓWNO Edytowane 30 czerwca 2021 przez Mitabrin Cytuj
jorrdqn 1 Opublikowano 7 października 2010 Opublikowano 7 października 2010 @^ - Upgrade a tetra tiara to star level. - Dismantle it. - And there you have your sprinting shoes for Auto-haste + a lot of stuff. Walke z neochu najlepiej zrobic zaraz po tym jak bedziesz mial dostep do death(Vanille). Bo po skompletowniu crystalium growth egg jest raczej bezuzyteczny Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 8 października 2010 Opublikowano 8 października 2010 (edytowane) Ogólnie po kolejnych godzinach katowania tego tytułu jest coś co naprawdę wnerwia.... Mówię o katowaniu misji 63 (potocznie zwanym: polowaniem na "żółwiki"), dziś bite 5,5 godziny polowań = zero "trapezów".... Zna ktokolwiek jakiś patent na szybsze wypadanie upragnionych przedmiotów?? (jeszcze 4 potrzebuje), chyba trapezy tzn. te co dają 3 poziom broni (nie mogę sprawdzić ponieważ w pracy siedzę) Edytowane 8 października 2010 przez xzdunx Cytuj
agst 131 Opublikowano 9 października 2010 Opublikowano 9 października 2010 A masz collector catalog przerobiony na Connoisseur Catalog? Bo chyba tylko ten przedmiot zwiększa szansę dostania trapeza. Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 9 października 2010 Opublikowano 9 października 2010 już mam dziś zobaczymy jak się to przełoży na % do dropów.... Cytuj
agst 131 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 U mnie chyba się przełożyło, bo jak kończyłem grę to miałem o 3 trapezy za dużo. Tobie też powinno pomóc. 1 Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 dziękuje wczoraj 2 godzinki pograłem ale jeszcze nie wpadł.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi