Aramis 10 Opublikowano 13 grudnia 2011 Opublikowano 13 grudnia 2011 Wszelkie śmieci co w opisie masz sprzedaż. Np. Golden Nugget'y wykopane przez chocobo. Cytuj
Layla 5 Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 Dobra wygraliście <_< Szlag mnie trafia jak widzę, że NIC nie wypadło. Trapezy już mam, teraz zbieram sosik na waciki za 850k i idzie... nie idzie oO Pierwszego dnia miałam 9 Ingotów w jakieś 4h. Dziś tłukę też coś koło tego i mam 2. Masakra. Ale nie o tym. Myślałam, że wymasterowanie postaci to wbicie 5lvl dla każdej profesji. Jednak nie bo pucharek nie wpadł. Co mi umknęło? Cytuj
Strife 228 Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 Wbicie 5lvl i wymasterowanie wszystkiego, może coś przeoczyłaś, zawsze można sprawdzic ile sie crystarium wypełniło. Jutro jak bedziesz tłukła i nic nie wypadnie to dopiero będzie sajgon. Cytuj
Layla 5 Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 Crystarium mam bankowo na 1oo% bo sprawdzałam. Spoko, jeszcze próbuję na reklamach między Rockym xD Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 a ja mam pytanko od siebie: jak to jest z broniami, gdy znajduje inną i chcę ją UPGRADE a z poprzedniej chcę wszystko wydobyć to zawsze to co wydobędę jest słabiutkie do Upgrd, mam to wtedy sprzedawać i kupować w sklepikach? które są najlepsze dla Vanille i Sazh'a skłądniki, czy każdy składnik jest dla każdego inaczej liczony? Cytuj
Strife 228 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Dla każdego jest tak samo liczony. Najlepsze materiały dające mnożnik dostępne w sklepie: Sturdy Bone 80 GIL Barbed Tail 80 GIL Vibrant Ooze 80 GIL Otherworldly Bone 150 GIL Diabolic Tail 150 GIL Transparent Ooze 150 GIL Najlepsze materiały dające doświadczenie dostępne w sklepie: Superconductor 400 EXP840 GIL Chobham Armor 460 EXP1.000 GIL Bomb Core 551 EXP1.200 GIL Perfect Conductor 751 EXP1.600 GIL Turboprop 768 EXP1.600 GIL Supercharger 774 EXP1,600 GIL Tesla Turbine 823 EXP1.800 GIL Particle Accelerator 4.800 EXP10.000 GIL Ultracompact Reactor 40,000 EXP50.000 GIL Nie opłaca sie rozmontowywać broni, sam złom z nich wylatuje, chyba że Nirvane dla Vanille, wtedy masz trzy trapezy. Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 wielkie dzięki. problemem jest ka$$$$$$$$$$$$$a, pierwszy FF w którym tak mało jej Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 Tak na szybko i w dużym uproszczeniu, bo czasu nie mam. Jestem w piątym chapterze i dla mnie, weterana gier jRPG, ten nowy Final to jak strzał w pysk. W mojej opinii to jedna z największych pomyłek w historii tej serii. Jestem w chapterze piątym (druga płyta). Korytarze, światełka. Korytarze, światełka. Filmik. Parę walk, korytarze, światełka. Czy dalej jest tak samo? Fabuła się rozkręci? Będą jakieś miasta? Bo jak nie, to pogonię tę grę. Niezwyczajnym zmuszać się do grania w coś, co w żadnym aspekcie nie jest dla mnie interesujące. Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 już to przeszedłem, rozkręci się rozkręcie, nie narzekaj bo fabularnie jest to swietny FF Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 22 grudnia 2011 Opublikowano 22 grudnia 2011 (edytowane) Potrzebuję pomocy w ubiciu jednego pokemona (bossa) w chapterze 5. Jestem w stanie zbić mu życie do około połowy, potem padam trupem :confused: Lighting ma dość mało zaklęć, także nie jestem w stanie czasami atakować tym czarem, na które wrażliwy robi się boss. http://www.youtube.com/watch?v=-oj1xnXRclw Mogę prosić o jakieś cenne rady? EDIT: Ścierwo pokonane. Edytowane 23 grudnia 2011 przez [InSaNe] Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 25 grudnia 2011 Opublikowano 25 grudnia 2011 aaa to ja go już mam za soba, sprawdź go Librą, potem zrób sobie najlepjej Lightning na Commando i młodego na Ravenger/Medic, gdy masz mało HP zmieniaj na medyka i nabijaj enchanche limit, ja go szybko pokonałem ale na niego z tego co pamiętam lepiej działa Fire, wiec młody w ravenger/medic a Light w commando i wal do skutku Cytuj
Layla 5 Opublikowano 30 grudnia 2011 Opublikowano 30 grudnia 2011 Gra, gra. Przerwa Świąteczna nie miała w pakiecie PS3, więc jestem dalej w czarnej (pipi)e, błądząc po GP i farmiąc Ingoty. Po naładowaniu baterii po Sylwku ruszamy dalej^.^ A Ty gdzie jesteś? Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 właśnie dodarłęm do Gran Pulse, i mapka mnie przeraża, jak to jest teraz farmić ( 11 Chapter) czy potem tu wracać, aaaa i Bahamut po levej stronie miał 500 000 HP i mnie zmiótł... Cytuj
Strife 228 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 Skończ głowny wątek i wróć, nie opłaca się farmić, a Gran Pulse wcale nie jest takie duże jak się wydaje na poczatku. Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 właśnie sobie je odkrywam i jestem zaskoczony in + , świetna lokacja i piękna muza Cytuj
Strife 228 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 Skoro kilkadziesiąt godzin spędziłeś w rynnie to sie wcale nie dziwie, ja byłem na poczatku zachwycony Gran Pulse i nawet mi nie przeszkadzało to że jest płaska, jak to było napisane w recenzjach, ale jeszcze Ci sie przeje polanka gdy bedziesz farmił. Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 ale mówisz że lepiej po skończeniu wątku? hmm ok, teraz dobije troche by się z finalnym bossem nie męczyć ( Light/Fang/Vanille => Com/Sent/med) a potem wrócę, a i jeszcze pytanie, czy Jaggernout to jeden z Weaponów w tym finalu? czy są takowe tutaj? Cytuj
Layla 5 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 Ja zrobiłam jakoś 25 misji. Dalej w sumie nie ma sensu. To w zupełności wystarczy, żeby się nie męczyć z finałowym bossem, który imo jest pikusiem w porównaniu z Neochu z misji 55;) Jaggernout to jeden z mobów. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 Weaponów nie ma w tym finalu, ale paru fajnych przeciwników jest w misjach wiec na jedno wychodzi. Kaktusa rozwaliłaś? Mnie bardziej denerwował niż Neochu, ale random stagger i padł w minutke upierdliwiec. Cytuj
Layla 5 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 Jeszcze nie, bo słyszałam, że po ukończeniu którejś tam misji w miejsce Adamów wskakują Long Lui. Pewnie szybciej się farmi na tych pierwszych więc jak zrobię upy broi (accessory już z głowy) to ruszę dalej z misjami. Wolę najpierw odbębić to co najgorsze. Czyli wisienka na torcie dopiero przede mną?xD W sumie ok, przyda się jakieś poruszenie po godzinach na GP 8) Btw. Juventusek, nie popełniaj tego samego błędu co ja i nie upgradeuj najpierw samych acc (oprócz oczywiście tych co są potrzebne). Bronie są o wiele droższe jeśli idzie o sprzedaż, więc za sosik z nich można ulepszać kolejne. Mówię oczywiście o Treasure Hunter. Ja leciałam listą, i zamiast sobie to jakoś wypośrodkować to skupiłam się na akcesoriach a jak teraz patrze ile kosztują upy broni to na łeb dostaję... Cytuj
Strife 228 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 Po misjach z okręgu chyba sie pojawiają Longi, w tresure hunta najepiej sie bawic na samym końcu. Po uzbieraniu gotówki i przedmiotów bawiłem sie w to ponad 2h, po wizycie u robocika, trofik nie wpadł, wszystko z listy miałem(tak mi sie zdawało), potem zakupy podstawowych akcesoriów i kolejna wizyta, przegapiłem podstawowe akcesorium, bo dorwałem je od razu upgrade'owane, najbardziej przesrany i czasochłonny pucharek w grze. Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 czyli wychodzi na to że powinienem tu potem wrócić.... a teraz inne pytanko : Light/Fang/Vann dobry to squad? walcze nie jako Som/Com(Sent)/Med)Rav) czy to że olewam reszte to jakaś głupota czy nie? jak wy to widzicie? Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 Ale jak olewasz resztę? Przecież też dostajesz dla nich CP nawet jak ich nie używasz w walce. Ten skład wystarcza aby zabić wszystko co się rusza w grze - czasami tylko wymieniałem Vanille na Hope'a bo jest lepszym healerem. Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 aaa jeszcze rozkminiam moc drzemiącą w Fang i jej Sentinel'ku, ogólnie to Vanille jest Rav, nie potrafie się przekonać do reszty herosów, ta 3 jest najbardziej ( dla mnie ) wyrazista Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi