Aramis 10 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 Umiejetnosci postaci w danej klasie to jedyny wyznacznik jej unikalności w tej grze - jeden ma lepsze czary supportera inny saboteura itd. Nie ma czegoś takiego jak "Vanille to Rav" - tutaj co chwilę zmienia się paradygmaty, aby zabić wszytsko co się rusza w tej grze;]. Ale Vanille jest dobra, ma Death - bardzo ważny czar jak chcesz zacząć zabijać zółwie, ale masz jeszcze za słabe na to postacie. Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 to jak mi radzisz kto jest najlepszym Commando w grze? i Sent Snowa czy Fang jest lepszy? bardzo mi pasuje zestawienie Light/Fang/Van i nie chciał bym zabardzo zmieniać Cytuj
dApo 313 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 fang jest najlepszym comm light rave Cytuj
Strife 228 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 Snow jest najlepszym Sentinelem, a Fang Commando, ogólnie to masz "najlepszy"skład, chociaż Hope jest najlepszym Healerem, ale Vanilka ma Death'a i to daje jej przewage. Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 ahaa czli Light muszę przerobić na Ravengera Cytuj
dApo 313 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 tak sobie was czytam to chyba przejdę grę jeszcze raz tylko tym razem innymi postaciami Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 bardziej tych 30-40 godzin zmarnować sie nie da. 1 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 (edytowane) Kto co lubi, może polecisz jakieś fajne jRpg'i? Ja miałem poustawiane na zwykłych mobków Com-Com-Rav, a dalej w kolejności Com-Rav-Rav, Sab-Syn-Syn, Sen-Syn-Med, Com-Sab-Syn, mój skład to Snow, Light i Vanille w większości walk to wystarczało, czasem trzeba było pozmieniać żeby ubic trudniejszych bossów z misji. Edytowane 1 stycznia 2012 przez Strife Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 Lost Odyssey jest imo najlepszym jRPG na Xbox'a 360. Ten FF 13 to niezły policzek w ryj dla fanów serii. Nudna, mdła gra w konwencji bobslejowej. Najpierw była fabuła, potem były filmiki. Następnie przypomniano sobie, że to ma być gra, więc zrobili rynny poprzetykane potworkami. Ten Final polega na dobiegnięciu do waypointa, by odpalić: - filmik - walkę z bossem - filmik i walkę z bossem Ja zatrzymałem się na Barthandelusie pod koniec chaptera dziewiątego i na razie nie chce mi się grać dalej. Kiedyś może wrócę do tej gry. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 W porównaniu do wczesniejszych Finali trzynastka to chamska rynna, wcześniejsze części zgrabnie to maskowały, tutaj mamy parcie do przodu i mnóstwo walk które ratują ten tytuł. Lost Odyssey to jest "final" w starym dobrym stylu, dla mnie drugi najlepszy jRpg na klocka, pierwszym jest Tales of Vesperia. Cytuj
Juventusek 3 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 a jeszcze jedno, podałeś SEN-SYN-SYN, i zabiłęś mi ćwieka, jak to działa czym atakujesz...? PS. dla mnie FFXIII jest piękna grą z wciagającym systemem walk, ni kminie do końca fabuły, nie wiem kim do końca jest Fang i dlaczego w pewnym momencie ( przed walką z Bahamutem) się nam postawiła, ale gra jest przednia, to moje zdanie Cytuj
Strife 228 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 Nie atakuje, nakładam statusy na wroga i podnosze sobie parametry, szybka zmiana i wróg dostaje o wiele wiekszy damage. Jak przejdziesz gre to sie dowiesz. Cytuj
Layla 5 Opublikowano 2 stycznia 2012 Opublikowano 2 stycznia 2012 Po misjach z okręgu chyba sie pojawiają Longi, w tresure hunta najepiej sie bawic na samym końcu. Po uzbieraniu gotówki i przedmiotów bawiłem sie w to ponad 2h, po wizycie u robocika, trofik nie wpadł, wszystko z listy miałem(tak mi sie zdawało), potem zakupy podstawowych akcesoriów i kolejna wizyta, przegapiłem podstawowe akcesorium, bo dorwałem je od razu upgrade'owane, najbardziej przesrany i czasochłonny pucharek w grze. Mój znajomy miał identyczną sytuacją z Platinum Bangle;) Moim zdaniem najlepiej jest porobić najpierw to co i tak się przydaje z acc, czyli +HP. +Str, +Mag itd a potem bronie, które można sprzedać, za kasę porobić resztę i nie męczyć się tak bardzo w farmienie. Mimo tego, że raczej wpadnie na 1oo% mam w głowie jakieś dziwne, niepewne coś, co każde mi go robić w pierwszej kolejności a potem już na wydechu zrobić sobie resztę. A to właśnie dlatego, jak sam mówisz, że to najbardziej przesrany pucharek w grze^^ Cytuj
Strife 228 Opublikowano 3 stycznia 2012 Opublikowano 3 stycznia 2012 Ja miałem 3 bronie na max'a dla 3 postaci, i potrzebne accesory, nic innego nie ruszałem. Dopiero jak uznałem że mam wystarczająco kasy to sie za to zabrałem. Przelazłem ostatniego Boss'a żeby odświeżyć sobie zakończenie przed XIII-2, i przerywniki od kwadratowych za czasów psx jak i ps3 nadal ryją beret, szkoda że XIII-2 będzie ich miało o wiele mniej. Cytuj
Layla 5 Opublikowano 3 stycznia 2012 Opublikowano 3 stycznia 2012 Tak, też myślę skończyć wątek jeszcze raz. Ale to za dłuższą chwilę, jeszcze 2 miechy zostały. Pewnie, że szkoda, ale jeżeli ilość wstawek mają wymienić na te wszystkie zmiany na lepsze, o których się rozpisują to jestem za;) Cytuj
Strife 228 Opublikowano 3 stycznia 2012 Opublikowano 3 stycznia 2012 No ja też jestem za tymi zmianami, bo na pewno wyjda grze na dobre, ale jedno z drugim by sie nie gryzło przecież, i pozostał jeszcze miesiąc, 30 dni i będzie trzeba pisac w innym temacie. Cytuj
Layla 5 Opublikowano 3 stycznia 2012 Opublikowano 3 stycznia 2012 No zobaczymy jak to w praniu wyjdzie..;] Hmmm nie wiem czemu cały czas miałam luty w głowie. Zaiste przyjemny zawias Zgarnęłam bonusowy miesiąc mniej do czekania, i z przyjemnością opuszczę już ten temat z platynką w kieszeni ;p Cytuj
Strife 228 Opublikowano 5 stycznia 2012 Opublikowano 5 stycznia 2012 Ile godzin masz natrzaskane i jakich pucharków Ci brakuje? Cytuj
Layla 5 Opublikowano 16 stycznia 2012 Opublikowano 16 stycznia 2012 Ile godzin masz natrzaskane i jakich pucharków Ci brakuje? Ajj, sory, nie zauważyłam postu^^ Do końca zostały trofki związane z misjami, czyli: ->Xezat's Chalice Adamant Will Exorcist Floraphobe Natural Selector Dorgann's Trophy Galuf's Grail L'Cie Paragon ->Master's Seal (i tutaj dziwnie się stało, bo wbiłam Crystarium na 100% i pucharek nie wskoczył) I Treasure Hunter oczywiście. Na budziku 105h i totalny brak czasu na cokolwiek :confused: Cytuj
sofdjafojafojo 0 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 Kto mi powie gdzie i na czym najlepiej wbijac CP jestem w 11 rozdziale ARCHYLTE STEPPE (początek) Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 Obejrzałem 10 razy trailer i powiedziałem, że mam to gdzieś! Kupuję tę grę ;p Chociażby dla ładnych widoczków, jakieś tam fabuły, levelowania i dobrej muzyki fajnalowej.Mam dosyć tych fpsów :F Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 Ta gra ma akurat wiele wspólnego z FPSami xD Cytuj
sentryandy 2 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 Ta gra ma akurat wiele wspólnego z FPSami xD No tak bo się w obu gatunkach chodzi... Kiedyś miałem taka sytuacje w Katowicach na giełdzie, chciałem kupić RE:CV na makarona pytam kolesia czemu tak drogo, a on że gra jest na 2 płytach. Oglądam i widzę że język niemiecki to co nie biorę, kolo mówi co za różnica język jak w tej grze się i tak tylko chodzi. Co tam RPG czy właśnie FPS jak się tylko w nich chodzi....haha Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 Zarówno FF XIII jak i FPSy typu Cod to po prostu zwykłe rynny, które nie pozwalają zrobić Ci nic innego jak przeć naprzód i rozwalać kolejnych przeciwników, oraz od czasu do czasu zobaczyć jakąś efektowna akcje w cutscence. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi