=Mariusz025= 0 Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 Dzięki wielkie Tak chyba zrobię. Gigantuara wymęczyłem bez gwiazdki ale się udało Aczkolwiek problem na następnych misjach powrócił ... miłe uczucie po dłuższej przerwie (od czasów IX częsci) powrócić do FF Cytuj
mersi 804 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 (edytowane) dorwałem w ręce FFXIII i to jest moja pierwsza styczność z tą serią, jestem na początku, zimowy etap gdzie snow został i ratował swoją dziewczyne z lodu a reszta dalej poszła, wytłumaczy mi ktoś jak grać efektywnie tutaj? tzn system walki, z mniejszymi przeciwnikami daje rade ale z bossami dostaje zawsze lanie gdzie zostaje mi mało hp na końcu i nie wiem jak sie za to zabrać, kiedy bronić/atakować/leczyć, jakiś może tutorial albo coś, będę wdzięczny Edytowane 15 stycznia 2015 przez mersi Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 (edytowane) Przez pierwsze 20h - press 'x' for awesome, a jak bossowie biją, to przypakuj. Edytowane 15 stycznia 2015 przez Kalinho_PL Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 dorwałem w ręce FFXIII i to jest moja pierwsza styczność z tą serią, jestem na początku, zimowy etap gdzie snow został i ratował swoją dziewczyne z lodu a reszta dalej poszła, wytłumaczy mi ktoś jak grać efektywnie tutaj? tzn system walki, z mniejszymi przeciwnikami daje rade ale z bossami dostaje zawsze lanie gdzie zostaje mi mało hp na końcu i nie wiem jak sie za to zabrać, kiedy bronić/atakować/leczyć, jakiś może tutorial albo coś, będę wdzięczny Tylko się nie zraź do serii, bo kultowe FF7, FF9 i FFX są o niebo lepsze od FF12 i FF13 Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 (edytowane) zwłaszcza lepsze od pechowej 13, gdzie czarnoskóry z maciupkim kuraczkiem w afro, to najlepsza postać, z całej epicko gównianej ekipy. ps: nie zapominajmy o tru Epickiej ósemce, która ma klimat kosmiczny. ps2: z całej trzynastki, to tylko końcówka jest w miarę miazgowa. Edytowane 15 stycznia 2015 przez kazuyoshi Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 żeś sobie wybrał część na start z serią =/ Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 Mersi rzuć to kąt i skombinuj chociaż remaster FFX na pierwszy ogień. Cytuj
Bzduras 12 516 Opublikowano 16 stycznia 2015 Opublikowano 16 stycznia 2015 W zasadzie przydałoby się nadrobić tego Fajnala, ale na pewno nie zaczynać od niego przygody z serią. Przecież tam poszło źle prawie wszystko, co mogło pójść źle... Wypowiadam się po 2/3 gry, kiedyś na X360 doszedłem do końca drugiej płyty (a były trzy). Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 16 stycznia 2015 Opublikowano 16 stycznia 2015 zwłaszcza lepsze od pechowej 13, gdzie czarnoskóry z maciupkim kuraczkiem w afro, to najlepsza postać, z całej epicko gównianej ekipy. ps: nie zapominajmy o tru Epickiej ósemce, która ma klimat kosmiczny. ps2: z całej trzynastki, to tylko końcówka jest w miarę miazgowa. Zgadza się, Sazh z Chocobo to najlepsza postać z całej trylogii FF13/FF13-2/Lightning Returns. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 dorwałem w ręce FFXIII i to jest moja pierwsza styczność z tą serią, jestem na początku, zimowy etap gdzie snow został i ratował swoją dziewczyne z lodu a reszta dalej poszła, wytłumaczy mi ktoś jak grać efektywnie tutaj? tzn system walki, z mniejszymi przeciwnikami daje rade ale z bossami dostaje zawsze lanie gdzie zostaje mi mało hp na końcu i nie wiem jak sie za to zabrać, kiedy bronić/atakować/leczyć, jakiś może tutorial albo coś, będę wdzięczny Wziąłeś się najpierw za XIII by najgorsze mieć od razu za sobą czy co? 1 Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 dorwałem w ręce FFXIII i to jest moja pierwsza styczność z tą serią, jestem na początku, zimowy etap gdzie snow został i ratował swoją dziewczyne z lodu a reszta dalej poszła, wytłumaczy mi ktoś jak grać efektywnie tutaj? tzn system walki, z mniejszymi przeciwnikami daje rade ale z bossami dostaje zawsze lanie gdzie zostaje mi mało hp na końcu i nie wiem jak sie za to zabrać, kiedy bronić/atakować/leczyć, jakiś może tutorial albo coś, będę wdzięczny Ten system jest prosty tak naprawdę, kwestia żonglowania COM/RAV/RAV z SEN/SYN/MED. Głównym celem podczas walki jest jak najszybsze nabicie tego paska, który zwiększa damage. I tak jak mówią przedmówcy, nie zraź się do serii i bierz się później za poprzednie części. Cytuj
mersi 804 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 dorwałem w ręce FFXIII i to jest moja pierwsza styczność z tą serią, jestem na początku, zimowy etap gdzie snow został i ratował swoją dziewczyne z lodu a reszta dalej poszła, wytłumaczy mi ktoś jak grać efektywnie tutaj? tzn system walki, z mniejszymi przeciwnikami daje rade ale z bossami dostaje zawsze lanie gdzie zostaje mi mało hp na końcu i nie wiem jak sie za to zabrać, kiedy bronić/atakować/leczyć, jakiś może tutorial albo coś, będę wdzięczny Wziąłeś się najpierw za XIII by najgorsze mieć od razu za sobą czy co? nie, kupiłem ps3 wraz z grami i tam był właśnie fajnal xiii to gram w niego, bo innych części nie mam pod ręką Cytuj
Bzduras 12 516 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 No dobra, bo tak Ci wszyscy wkręcamy, że ten fajnal to zło i w ogóle, a jak Tobie się podoba? Jestem ciekaw opinii. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 nie wszyscy, imo bardzo spoko fajnal, a grałem we WSZYSTKIE (prócz lighting returns) nie ma czegoś takiego jak kiepski fajnal 2 Cytuj
Bzduras 12 516 Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 Wszyscy biorący udział w dyskusji z mersim, to w domyśle i dość oczywiste. nie ma czegoś takiego jak kiepski fajnalDimensions chociażby, chvjnia po maksie. Wiem, niepełnoprawny i nie wliczający się do głównego nurtu, ale jest. No i - subiektywnie - trzynastki. Może nie są złe jako standalone giereczki, ale na tle poprzedniczek wyglądają po prostu źle. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 19 stycznia 2015 Opublikowano 19 stycznia 2015 Jak nie ma? Skoro XIII na tle wcześniejszych odsłon jest po prostu słaba, co najwyżej przeciętna. Cytuj
pan mihau 0 Opublikowano 18 marca 2015 Opublikowano 18 marca 2015 panowie pytanko zagadka nie gralem w ffxiii-2 z rok, wczesniej ugralem jakies 19 godzin odpalilem teraz gre a tam dwie postacie RAV i COM na 99 lvlach łotefak? Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 21 marca 2015 Opublikowano 21 marca 2015 nie ma czegoś takiego jak kiepski fajnal Jest. FF8, FF12, FF13 (cała trylogia) 2 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 21 marca 2015 Opublikowano 21 marca 2015 (edytowane) Nie zrozumiem nigdy hejtu na FF XII, rozumiem, że niektórym się nie podoba odejście od standardów serii, ale imo Gambit Sysytem to najlepsze co mogło być w FF. Sam nie potrafiłem się przekonać przez 40 godzin gry do tego systemu, ale jak kliknął to już na dobre i ostatecznie Final kończony był dwa razy plus jeden raz XII ZJS.XII oczywiście mogła wypaść lepiej, szczególnie jakby Matsuno nie zachorował i na siłę nie wprowadzono Flipa i Flapa (Vaan i Penelo), Nie mniej setting Ivalice zawsze mi się podobał (jego mitologia też) Stawiam XII na równi z IX (która mnie z kolei zawiodła bo spodziewałem się dzieła wieńczącego erę 32-bitów, a odstałem tylko dobrą grę, dodatkowo kompletnie nie trzymającą się pierwotnych artów ) Edytowane 21 marca 2015 przez Hendrix Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 21 marca 2015 Opublikowano 21 marca 2015 nie ma czegoś takiego jak kiepski fajnal Jest. FF8, FF12, FF13 (cała trylogia) Wara od FF8, gierka wprowadzila Triple Triad ktory byl nieziemsko uzalezniajacy, a FF8 i tak jest 1000 razy lepszy niz wspolczesne jrpgi i te wszystkie ff13, lighting returns, lighting returns extra czy co tam jest jeszcze 1 Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 21 marca 2015 Autor Opublikowano 21 marca 2015 Nie zrozumiem nigdy hejtu na FF XII, rozumiem, że niektórym się nie podoba odejście od standardów serii, ale imo Gambit Sysytem to najlepsze co mogło być w FF. Sam nie potrafiłem się przekonać przez 40 godzin gry do tego systemu, ale jak kliknął to już na dobre i ostatecznie Final kończony był dwa razy plus jeden raz XII ZJS. XII oczywiście mogła wypaść lepiej, szczególnie jakby Matsuno nie zachorował i na siłę nie wprowadzono Flipa i Flapa (Vaan i Penelo), Nie mniej setting Ivalice zawsze mi się podobał (jego mitologia też) Stawiam XII na równi z IX (która mnie z kolei zawiodła bo spodziewałem się dzieła wieńczącego erę 32-bitów, a odstałem tylko dobrą grę, dodatkowo kompletnie nie trzymającą się pierwotnych artów ) Mnie np. zawsze zdumiewało, że można lubić Xenoblade, a gardzić FFXII, w które gra się prawie tak samo. A nawet FFXII pod pewnym względami jest lepsze, bo daje więcej możliwości w ustalaniu zachowań podopiecznych i, co najlepsze, ich AI naprawdę działa tak, jak chcemy żeby działało. FFXII wyprzedzało swoje czasy i może musi jeszcze minąć z dziesięć lat żeby ludzie to zrozumieli. Napisałbym na temat więcej, ale nie chcę robić większego offtopa. 4 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 2 maja 2015 Opublikowano 2 maja 2015 Właśnie gram w XIII - kurde i muszę przyznać, że mi się nawet podoba. Jako fan psx-owych fajnali do tej gry podchodziłem dość sceptycznie i jak widać - zupełnie niepotrzebnie. Trochę szkoda, że jest pókii co liniowo ale to dopiero pierwsza godzina grania. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 2 maja 2015 Opublikowano 2 maja 2015 Trochę szkoda, że jest pókii co liniowo ale to dopiero pierwsza godzina grania. Kolejne 25 godzin będzie wyglądać identycznie, a potem bynajmniej dużo lepiej nie będzie. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 2 maja 2015 Opublikowano 2 maja 2015 No potem ma jakieś 2h niby wolnej eksploracji i znowu będzie robić za pociąg na szynach ^_^ Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 2 maja 2015 Opublikowano 2 maja 2015 Po 3h grania stwierdzam, że mi się podoba xD FFVII też dużo po sznurku leciało i nikomu to wtedy nie przeszkadzało xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi