Paliodor 1 761 Opublikowano 2 listopada 2009 Opublikowano 2 listopada 2009 Szczerze, to tego jeszcze nie widzialem. Niezly ten dub, niby amatorski ale i tak lepiej brzmi niz wiekszosc polskich ''profesjonalnych'', no i jest z ''jajem'' co fajnie wspolgra ze scenkami Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 3 listopada 2009 Opublikowano 3 listopada 2009 Chocobo theme świetny, reszta też daje radę. Co do zwolenników i przeciwników oryginalnego voice actingu, co powiecie na to: pierwszy filmik, 1:13. Padłem jak to usłyszałem Szkoda, że tak nie będzie w oryginale Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 Final Fantasy XIII Possible For Fiscal 2009 The next FF epic before April? Square Enix CEO says it's possible. http://ps3.ign.com/articles/104/1042588p1.html Cytuj
Pablo 0 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 Jak się czeka kilka dobrych lat na grę to kolejne kilka miesięcy naprawdę nie robi jakiejś dużej różnicy Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 6 listopada 2009 Autor Opublikowano 6 listopada 2009 Update informacji: http://kontownia.wordpress.com/2009/11/04/ffxiii-jump-chocobo-i-nowy-summon/ Chocobo, Alexander i FFXIV Campaign Code dla pierwszych nabywców "trzynastki". Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 Jak się czeka kilka dobrych lat na grę to kolejne kilka miesięcy naprawdę nie robi jakiejś dużej różnicy No co ty Te ostatnie kilka miesiecy jest wlasnie najgorsze ;] Jakby mi piec lat temu powiedzieli ze moze byc 3 miesiace szybciej to bym nawet nie wzruszyl ramionami, ale teraz... to swietna wiadomosc Lub wlasciwie bardziej plotka Ciekawi mnie ten chocbo... a wlasciwie to miejsce w ktorym bedziemy na nim jezdzic. No bo jakos nie wyobrazam sobie zeby w FF13 byl world map Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 6 listopada 2009 Autor Opublikowano 6 listopada 2009 Na razie wygląda to tak, że tradycyjnej mapy świata nie będzie. Raczej coś w stylu FFXII z, że tak to ujmę, bardziej realistycznymi proporcjami. Swoją drogą Jump wspomina konkretnie o podróżowaniu na kuraku po Pulse, a nie Cocoon. Tam może to wyglądać jeszcze inaczej. Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 No tak tez sie spodziewalem ze 'na zielonej planecie' bedzie mozna kuraka ujezdzac. Moze to w efekcie oznaczac troche wieksze tereny do eksploracji. Wieksze tereny moga oznaczac wiecej ciekawych miejsc do zwiedzenia itd itp Z naciskiem na 'moga' Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 http://www.gametrailers.com/news/final-fantasy-xiii-announcement/1541 Jakies ogloszenie 13 Listopada??(FFXIII wczesniej, a moze pozniej "nie w krzakach" , a moze cos zupelnie innego) Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 13 listopada 2009 Opublikowano 13 listopada 2009 http://www.gamespot.com/news/6239986.html No to "predzej niz pozniej" Ps.Sorka za posta pod postem :confused: Cytuj
lukke 1 Opublikowano 13 listopada 2009 Opublikowano 13 listopada 2009 nareszcie oficjalna data, do marca to już szybko zleci Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 13 listopada 2009 Opublikowano 13 listopada 2009 kurcze a ja sie spodziewałem maj.czerwiec a tu juz w marcu zaakatuje FFXIII Swoją drogą najmocniejszy marzec w historii gier?FFXIII,GT5,GoW3,Bioshock2?! Cytuj
caaher 0 Opublikowano 13 listopada 2009 Opublikowano 13 listopada 2009 Wiecie może czy jest szansa na lokalizację FFXIII? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 listopada 2009 Opublikowano 13 listopada 2009 No żartujesz . Polnizacja jRPG'a do czego to już dochodzi ... . Cytuj
phase 0 Opublikowano 13 listopada 2009 Opublikowano 13 listopada 2009 Świetna wiadomość dotycząca premiery gry w Europie. Mam nadzieje, że po grudniowej premierze w Japonii, Square-Enix zamieści grywalne demo . Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 13 listopada 2009 Opublikowano 13 listopada 2009 Swoją drogą najmocniejszy marzec w historii gier?FFXIII,GT5,GoW3,Bioshock2?! Bad Company 2, może jeszcze Heavy Rain? Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 Wiecie może czy jest szansa na lokalizację FFXIII? To bylaby NAJGORSZA wiadomosc z historii serii FF, do tej pory. Nie chca/nie maja miejsca na dodanie wersji japonskiej, a mieliby wpakowac wersje POL? Tym bardziej ze najpewniej pozostaliby tylko przy wersji POL ;] Po ostatnich doswiadczeniach z Dragon Age i MW2 chcialbym zeby juz nikt nigdy nie polonizowal 'waznych' gier. Anyway, na szczescie szanw na polonizacje nie ma i nie bedziemy swiadkami epic faila. Wazne jest ze gra bedzie juz w marcu i to nie pod koniec, ale na poczatku. W sumie to w miesiac po SO4 w wersji PS3. Ciekawy jestem czy ma to jakis zwiazek (nie chca psuc sprzedazy? ;p), tak czy siak szykuje sie baaaaaaardzo przyjemna zima dla fanow jRPG, tym bardziej ze enkidou wspominal ze Resonance of Fate tez ma sie pojawic bardzo szybko. Marzec/luty faktycznie bedzie ciezki dla portfela. Star Ocean4, GoW3, FF13... Cytuj
Pablo 0 Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 Zgodzę się z przedmówcą Nie cierpię spolonizowanych gier, tłumaczenia są często równie beznadziejne jak tłumaczenia filmów (Dirty Dancing = Wirujący Seks itp...). Moja niechęć bierze się też z tego, że poniekąd jesteśmy zmuszeni do kupna wersji regionalnej w naszych sklepach, jak ktoś chce oryginał to musi sobie sprowadzać na własną rękę co dla mnie jest nieporozumieniem w obecnych czasach. Dodajmy do tego fakt, że w takim ostatnio popełnionym dziele jak Fallout 3, DLC nie jest kompatybilny z polską wersją językową i mamy pełny obraz profesjonalizmu z jakim podchodzą do regionalizacji nasi fachowcy. Z tego co wiem to angielski jest bardzo popularnym językiem dodatkowym w szkołach nie wspominając o tym, że jest jednym z najczęściej używanych języków na świecie więc jeśli ktoś marudzi na brak regionalnych wersji niech sobie zrobi przysługę i nauczy się angielskiego. Trzcina odpuść sobie SO4 bo tylko się rozczarujesz, to nie jest gra, która należy traktować jako pełnoprawnego członka rodziny SO, szczególnie po trójce. Zaoszczędzisz pieniądze, trochę nerwów też Premiera FFXIII zbiega się z moimi urodzinami więc nie narzekam, idealny prezent Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 14 listopada 2009 Autor Opublikowano 14 listopada 2009 Tak na marginesie zachodniej, dość szybkiej premiery - zamawia ktoś w takim razie wersję japońską? Bo pewnie niedługo będę składał pre-order a pamiętam że bodaj Killabien prosił abym poinformował gdy będę to robił co też niniejszym czynię. : ) W razie czego jestem otwarty na wspólne zamówienie. Cytuj
Pablo 0 Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 Ja się piszę na japończyka, interesuje mnie ten campaign code do FFXIV. Chętnie się dorzucę do przesyłki. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 14 listopada 2009 Autor Opublikowano 14 listopada 2009 (edytowane) Jeśli od tego uzależniasz zakup japońskiej wersji FFXIII to uprzedzam, że campaign code jest tylko po to aby w odpowiednim czasie otrzymać jakiś przedmiot w FFXIV. I rzecz dotyczy tylko Japonii więc nie wiem czy będzie to działało w innych wersjach gdy gra już ruszy na dobre. Zostałeś ostrzeżony. ; ) Edytowane 14 listopada 2009 przez Enkidou Cytuj
Pablo 0 Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 Nie jest to jedyny powód, raczej jeden z kilku. Dałem radę FFIX, X i X-2 w krzakach (plus kilka opisów dla ludzi) to chyba dam radę i XIII ; Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 FFXIII na wiosne, no tego bym sie nie spodziewal. Eh, wiosna sie szykuje szalona i az nie wiadomo co kupic w pierwszej kolejnosci. Takiego okresu juz dawno nie bylo... Cytuj
krilluch 2 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 Mnie w sumie demo GOWa3 troche rozczarowalo, SO4 mam na ixa, wiec zostaje tylko FF13, na ktorego czekam z wywalonym jezorem. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 Ja się dalej pisze na tego japońca. Jak bedziesz składał to wex mi pare dni wczesniej napisz pw żebym hajs miał.Btw czy tylko mi sie nie podoba motyw przewodni do wersji us/eu? Może jakby jakiś fajny trailer z tym zrobili to bym się przekonał, ale narazie wole kimi ga iru kara. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi