Skocz do zawartości

Final Fantasy XIII

Enkidou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie czytaliście na dniach w różnych miejscach o wypowiedzi M. Toriyamy który powiedział, że grę -- w zależności od doświadczenia gracza -- można przejść w 50-60h. Wypowiedź jest wprawdzie sprzed tygodnia, ale potraktowano ją teraz jako wielki nius. Anyłej, Kitase w najnowszym Famitsu (albo Dengeki) poruszając ten temat powiedział, iż zawartość FFXIII jest ogromna. Wyliczając takie rzeczy jak sub-eventy, mini-gry, misje itd. potrzeba będzie być może nawet 150h. Jemu dla przykładu zajęło to ponad 140h.

Nawiasem mówiąc ciekawa sprawa, bo po przejściu gry -- w zależności od naszych osiągnięć -- najprawdopodobniej otrzymamy jakieś specjały, ale wypowiedź była wyrwana z szerszego kontekstu więc nie jestem na 100% pewien. Co złego to nie ja.

Opublikowano

W obecnych czasach tytuly wymagajace takiej ilosci godzin sa RZADKOSCIA, co wiecej dla niektorych beda minusem lol.

Ci dla których będzie to minus nie powinni w ogóle się zabierać za RPGi ;)

Opublikowano

To sa gry sprzed 5 lat.

W obecnych czasach tytuly wymagajace takiej ilosci godzin sa RZADKOSCIA, co wiecej dla niektorych beda minusem lol.

No to cos dzisiejszego, tj. Last Remnant, Star Ocean:The Last Hope, Tales of Vesperia :)

Jak wam sie podoba EU cover?

http://www.ps3site.pl/europejska-okladeczka/25941/

"Nieruchana baba" plus logo. Moze byc moim zdaniem, ale wybralbym ciemnoskora pieknosc ;) Hmm odeszli od schematu logo na bialym tle? Szaleja :P

Opublikowano

IMO okładka beznadziejna. Logo na białym tle ftw, przynajmniej prezentowałoby się dobrze położone obok innych Finali, które miały okładki w takiej właśnie konwencji.

Opublikowano

Ale to nic nadzwyczajnego przecież - FFX, Star Oceany itd też zapewniały podobną ilość godzin zabawy;].

Czy ktoś mówi że to coś nadzwyczajnego? Ja tylko lekko rozwinąłem temat który poruszało ostatnio wiele serwisów (choć gdyby się zastanowić to faktycznie nadzwyczajny wynik w dzisiejszych czasach).

BTW: Skan i info z ostatniego Jumpa:

http://kontownia.wordpress.com/2009/12/02/jump-2-xii-ffxiii-i-kh-bbs/

Opublikowano

Covery zawsze mialy tylko logo i tytul gry... teraz przynajmniej jest art :P

Szczerze mowiac to wbijam w cover, jak i na pewno 99% ludzi ktorzy w to zagraja :P Nawet jak gry stoja na polce to i tak grzebietem do nas ;]

Opublikowano

Na NeoGAFie czytałem, że Europejczycy poziomem intelektualnym dobijają do Amerykanów więc muszą na okładce mieć wywalone wszystko co się da. Nie kupuję tego tłumaczenia, bo Europejczycy to akurat już dawno prezentują podobny poziom a okładka FFXII wyglądała jeszcze normalnie. ; (

Opublikowano (edytowane)

Ci dla których będzie to minus nie powinni w ogóle się zabierać za RPGi ;)

Jak gra jest nudna i schematyczna to sztuczne jej wydłużanie poprzez zmuszanie gracza do przechodzeni w kółko tych samych daremnych misji jest minusem :)

EDIT: Choć wątpię żeby to było problemem w 13 fajnalu

Edytowane przez Siarex
Opublikowano

Owszem, na 99% gry sprzedawanej w zestawie z konsolą (Dissidia i Crisis Core też miały inne okładki w bundlu). ; ) Zresztą na zdjęciach do których link podał Trzcina są też zwyczajne okładki np. tutaj.

Opublikowano

Strasznie nijakie te okladki. Wygladaja chocby je robil jakis grafik po godzinach. A tu mam szablon na cover z log ps3 itp, tam dam jakis skan z laseczka i jeszcze logo, bedzie git...

No ale z tego co widze, to istnieje tez wersja z tradycyjna i ta prezentuje sie najlepiej.

Opublikowano

No ale z tego co widze, to istnieje tez wersja z tradycyjna i ta prezentuje sie najlepiej.

Wpis, najlepiej prezentuje się tradycyjna, mam taką cichą nadzieję że u nas taka się pojawi. Oczywiście jak będzie inna to nie przesądzi ona aby nie kupować tej gry :P
Opublikowano

No okladka nie decyduje,u mnie o tym czy dana gre kupie. W koncu liczy sie zawartosc pudelka, ale jednak wole by SE trzymalo sie tradycji i okladki byly utrzymane w stylu poprzednich czesci.

Heh, coraz blizej premiery i strasznie jestem ciekaw jaka ta czesc bedzie. Hype na nia widze, ze jest duzy. Zobaczymy co, oprocz fajnych laseczek bedzie miala gra do zaoferowania.