sakiu 83 Opublikowano 6 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2009 Cóż...nawet jak będą tylko fajne laseczki i tak gra się sprzeda, a ludzie będą w nią grać..... tak jak FFX-2 ;; Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 6 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2009 Cóż...nawet jak będą tylko fajne laseczki i tak gra się sprzeda, a ludzie będą w nią grać..... tak jak FFX-2 ;; Az tak zle to chyba nie bedzie. Sam jeszcze nie gralem w FFX-2 ale z roznych zrodel dowiedzialem sie, ze jest to dosyc srednia odslona... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2009 EJ od X-2 won ! To była bardzo fajna część ! XD Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 7 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2009 W FFX-2 fajny to był system walki i stroje dla każdego joba, tylko dlatego wygrałem w tę część 170h i zrobiłem 100%, bez tego pewnie bym nawet na grę nie spojrzał Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 7 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2009 Zdjecia summona Vanilli: http://www.ps3site.pl/summon-vanilli-w-pelnej-okazalosci/26583/ Wyglad jak magitek armor z FFVI. Jak dla mnie to chyba poki co jeden z normalniej wygladajacych summonow. Dobrze, ze samochodzik na ten murzyn z afro. Nie wytrzymalbym, gdyby ktoras z lasek miala tak idiotycznego summona... Co sie tyczy FFX-2 to widzialem nowe sztuki do kupienia za 15zl na allegro wiec moze sie skusze w koncu i zobacze jaka ta czesc jest na prawde Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 7 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2009 Ze tak bedzie nie na temat. Jak ktos robi 170h w jakiejkolwiek grze, mowiac ze byly tylko 2 elementy ktore go przy tym trzymaly (z czego jeden to tylko roznice w wygladzie postaci) tzn ze te elementy musza byc jednymi z najlepszych w historii Bo nie rozumiem jak inaczej moznaby zrobic 170h. FFX-2 nie byl nigdy 'kolejnym' ff'em. Byl zwyklym spin offem i jako takiego trzeba go traktowac. W swojej roli (gry zjadajacej mnostwo czasu) sie spisywal znakomicie. To ze historia srednia nie ma wiekszego znaczenia, to bylo wiadome od razu. To tak jakby Mickiewicz, po obadaniu ze Pan Tandeusz stal sie epopeja narodowa, zdecydowal sie na pisanie drugiej czesci. Zly pomysl. Z kolei na temat : JUZ SIE NIE MOGE KURDE DOCZEKAC! :o Ehhhhhhhhh zastanawiam sie nad importem, tylko co ja zrobie z gra w ktorej nic nie bede rozumial? ;] Tyle dobrze ze jakby co to sobie literki odcyfruje po polrocznym kursie j. jap i oceny 4+ z tegoz Eh, kuzwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 8 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2009 (edytowane) Mysle ze Sakiego urzekly laski po prostu (tak samo jak mnie ). Fabula byla srednia, ta czesc jest spin-offem to nie podlega dyskusji - lecz ja w dalszym ciagu uwazam ze nawet ten spin-off mial w sobie troche magii, mozecie mnie wybrechtac mam to w powazaniu ale byl to moj 1 powazny FF jakiego sprobowalem i wierzcie mi patrzac w ten sposob nie sposob nie docenic tejze gry . Bardzo sie ciesze ze zaczalem od X-2, by teraz moc docenic to czym byla, amen ! Edytowane 8 grudnia 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 8 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2009 (edytowane) Gdyby kogoś to obchodziło, to przecieki z nowego numeru Famitsu podają ocenę 39/40 - byłoby fajnie, ale to jeszcze nic pewnego. Edytowane 8 grudnia 2009 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 860 Opublikowano 8 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2009 Z tego co wyczytałem to wszystko ocenili na 10, oprócz najważniejszego aspektu, czyli gamplayu. W tej kategorii gra dostała 9, ponieważ na ekranie lata za dużo cyferek, co mnie osobiście także denerwuje za każdym razem jak oglądam gameplaye. Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 8 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2009 Lol... Szkoda ze nie ocenili ze za duzo cyckow na raz na ekranie widac, w koncu trzy lasie na ekranie naraz, to razem 6 cyckow :S Liczylem na 40/40 Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 8 grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2009 Ale w Famitsu nie stawia się cząstkowych ocen za aspekty gry. ; ) Każdy z czterech recenzentów wystawia jedną ogólną notę podsumowującą wszystko. Osobiście mam sceptyczne nastawienie. To dziwne, że na chińskim forum pojawiają się przecieki recenzji po japońsku wyprzedzające nawet 2ch. : P W Hong Kongu, owszem, drukuje się Famitsu ale po chińsku. Zresztą zobaczymy jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 880 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 Skan z recenzji: http://finalfantasy-xiii.net/media/scans/famitsu/review.jpg Reviewer 1 - 10/10Beautiful graphics and superb story. These aspects can be enjoyed without feeling as though they're being forced upon you. Combined with this, the extreme sense of satisfaction from the gameplay, is a direct result of a system that's evolved and reached perfection. With no vice to really speak of, at this time, this game stands at the RPG forefront of a superb combination of story and gameplay who's value can undoubtedly be experienced by all. Reviewer 2 - 9/10 There's a few niggling issues like battle damage being difficult to see, and the screen being cluttered, but the amount of enjoyment this game offers more than makes up for it. You'll be drawn into the world with visual, aural, and story aspects. I have a bit of resistance calling this an "RPG-like RPG" however. Reviewer 3 - 10/10 Extravagant and dense (referring to the amount of content?). A lot of points to keep your eyes open for and is very movie-like. Very beautiful movies are included in a story full of events, to the point where it's difficult to determine where to put the controller down at the beginning. With the amount of character growth, gathering and crafting available in the game, there's enough enjoyable content for you to last for a while with just this one game. Reviewer 4 - 10/10 Including the beauty of the visual side of things, the total quality is very high. The script is strictly dandy and irritating (whatever the hell that means). Character typecasting is unavoidable and while there should be "your own (character's own?) story", this does not exist. However, the sense of satisfaction gained from playing the game is extremely good, and is something I've never experienced before. http://finalfantasy-xiii.net/2009/12/08/final-fantasy-xiii-famitsu-review-leaked-early.html Poszczególne oceny kształtowały się na poziomie 10/10, a tylko jeden z recenzentów dał 9 oczek. Każdy z autorów zwraca uwagę na przepiękną grafikę, niezwykłą widowiskowość tytułu i wspaniałą, zapierającą dech w piersiach historię. Recenzent, który wystawił "tylko" 9/10 do wad zaliczył fakt, że mimo wszystko >Final Fantasy XIII może nie spodobać się każdemu. http://www.gram.pl/news_8gTlJOC4_Wyciekla_ocena_Final_Fantasy_XIII.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 9 grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 Nieeeeeeee!!11 ; ( Ale w Dengeki FFXIII dostało 120 na 100 (no, prawie) Uff. : ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 To ile w koncu dostalo w dengeki? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 9 grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 Dostało chyba 100, ale gość napisał że to niczego nie odzwierciedla i powinno być 120. : P Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 Taa, juz wlasnie zobaczylem wpis na kontowni Forum jest pierwsza zakladka w oknie mojej przegladarki lols ;] Anyway, podoba mi sie to co czytalem. Podoba mi sie idea theme za trophy Przynajmniej jakas motywacja dla kazdego oprocz trophy hunterow Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 (edytowane) Mnie teraz ciekawi, czemu na 3 miesiące przed premierą nie podają ilość płyt jaka się znajdzie w wydaniu na konsole M$. Nawet jeśli jeszcze zostało czasu do ukończenia prac, to chyba orientacyjnie wiedzą jak bardzo chcą podać wszystko kompresji. Edytowane 9 grudnia 2009 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
ubol 59 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 (edytowane) Mnie teraz ciekawi, czemu na 3 miesiące przed premierą nie podają ilość płyt jaka się znajdzie w wydaniu na konsole M$. Może sami do końca jeszcze nie wiedzą A tak na poważnie, oceny w Famitsu napawają mnie optymistycznie co do trzynastej części Fajnala. Edytowane 9 grudnia 2009 przez ubol Cytuj Odnośnik do komentarza
Toshirou 0 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 Dla mnie to całe Famitsu jest strasznie niekonsekwentne w wystawianiu ocen. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 Ale wiadomo ze ilosc plyt to 3... juz o tym mowili jakis czas temu, nie mam teraz linka ale na kontowni na pewno o tym bedzie wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza
Toshirou 0 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 (edytowane) "Jeden z najbardziej oczekiwanych tytułów bieżącego roku wreszcie został oceniony przez japoński magazyn Famitsu. Final Fantasy XIII w wersji na PS3 otrzymało ocenę 39/40. Recenzenci pisma chwalą grę między innymi za: scenariusz, dynamiczny system walki, oprawę audio-wideo, realizację cut-scenek zaś ganią za zbyt liniową rozgrywkę." źródło: http://neojsite.pl/n...y_XIII_ocenione Cieszę się, że będzie liniowa rozgrywka! O wiele bardziej wolę grę na wzór FFX, niż marne FFXII. Marzec = moje urodziny = PS3 zawita w moim domu = FFXIII będzie pierwszą grą jaką skończę na PS3 :] Edytowane 9 grudnia 2009 przez Toshirou Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 Famitsu dało FF XIII 39/40 ?? Lol normalnie nie wierżę . Cytuj Odnośnik do komentarza
Sanryu 0 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 Famitsu dało FF XIII 39/40 ?? Lol normalnie nie wierżę . Swiat sie wali "Character typecasting is unavoidable and while there should be "your own (character's own?) story", this does not exist." <-- jak rozumiem to nie istnieje "wlasna historia" main character? Jezeli to prawda to jestem zadowolony bo nie interesuje mnie nasza "glowna". Cieszy, ze wszyscy chwala gameplay PS.Wiadomo cos o jakis minigierkach w FFXIII? Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 Jezeli mini gierka mozna nazwac akceptowanie questow na zabicie stworkow to sa Chcialoby sie czegos na wzor karcianki z FFVIII... to bylo cos naprawde wyjatkowego... ehhh no ale to stare dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 9 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2009 Jezeli mini gierka mozna nazwac akceptowanie questow na zabicie stworkow to sa Chcialoby sie czegos na wzor karcianki z FFVIII... to bylo cos naprawde wyjatkowego... ehhh no ale to stare dzieje. Karcianka była świetna,podobnie jak niektóre gry w Gold Saucer w FFVII. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi