MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 maja 2010 Opublikowano 6 maja 2010 Właśnie na razie ten stworek nawet dwoma tupnięciami mnie rozwali. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 8 maja 2010 Opublikowano 8 maja 2010 Pytanie do tych co już mają platyne. Skad najlepiej brać adamantite i dark matter? Dark matter można z shaolong gui wiem, ale adamantite? Czy musze farmić żółwie? Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 8 maja 2010 Opublikowano 8 maja 2010 Niestety to jest tylko do kupienia i trzeba farmić żółwie Natomiast dark matter wypada nawet często z itemem boostującym drop rate Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 8 maja 2010 Opublikowano 8 maja 2010 Dobra zdobyłem sobie 6 trapezów i zabiłem już te dwie barierki, które w sumie nie były już trudne na tym poziomie. Ale teraz jest zonk, pojawiły mi się shenlongi, ok, ale longuja ani widu ani słychu i wciąż po całej mapce łażą te 2 rodzaje żółwików z 3 i 5m hp:f. Chyba jeszcze trzeba coś zrobić:b Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 8 maja 2010 Opublikowano 8 maja 2010 No na tej misji zdobyłem 4 trapezy. Misje mam już wszystkie ,no chyba że jest jeszcze misja 64 której nigdzie nie znalazłem. Może będzie dobrze po wgraniu sejwa. Albo może to sprawka jednej misji którą mam na 0 gwiazdek. Potem poprawię i zobaczę czy to to. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 8 maja 2010 Opublikowano 8 maja 2010 Misja 64 to ostatnia misja i ona nie wpływa na to czy masz zołwie czy nie.... dziwne ;p Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 8 maja 2010 Opublikowano 8 maja 2010 (edytowane) E? To gdzie ona jest że nawet na nią nie trafiłem :? ok znalazlem gdzies w jakims opisie Edytowane 8 maja 2010 przez CheeseOfTheDay Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 8 maja 2010 Opublikowano 8 maja 2010 Już nie pamiętam jak się nazywa ta lokacja, ale to są te ruiny gdzie jedna misja była z C'tieh, i kawałek dalej od kamienia był krąg innych kamieni. Bardzo blisko jest way point i save. Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 9 maja 2010 Opublikowano 9 maja 2010 Ok to i tak nie było to. Problem był jednak z tą jedną misją zrobioną na zero *. Dopiero jak to poprawiłem pojawiły się guje. Cytuj
Cipher 0 Opublikowano 10 maja 2010 Opublikowano 10 maja 2010 ja nie wiem czemu wy wychwalacie ta gre;p przeciez jest beznadziejna - jak mozna stworzyc taka lasencje jak Lightning i w nic ja nie uwiklac... Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 10 maja 2010 Opublikowano 10 maja 2010 bo my jesteśmy twarde chopaki i nie lubimy romansideł ;dd, wystarczy ze jest jedna para ktorej nie widac przez 95% gry i para lesbijek i to wystarcza;b Cytuj
Cipher 0 Opublikowano 10 maja 2010 Opublikowano 10 maja 2010 no ja rozumiem;p wogole sie zastanawiam po co w kaciku czasopisma sa poruszane takie tematy jak list czytelnika, ktoremu nie podoba sie to ze grajac laska, nie tuli sie do jakiegos faceta (lol?) no ale kazdy ma swoje shizy w sumie xD gra jest wypasna ale to juz malo kogo obchodzi tam widze;p Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 10 maja 2010 Opublikowano 10 maja 2010 Osobiscie ja grajac w gre wczuwam sie w bohatera(stad pewnie moja niechec do grania zenskimi postaciami, ale o dziwo tylko w jrpg-ach jakos mi to przeszkadza, a w innych gatunkach gier nic a nic ), wiec ja takze grajac Lightning cieszylem sie, ze do nikogo sie nie tulilismy Cytuj
Cipher 0 Opublikowano 10 maja 2010 Opublikowano 10 maja 2010 popieram, to co kolega wyzej napisal:) od siebie dodam, ze ja na to patrze tak: jestem facetem, wiec wole ogladac na ekranie jakas ladna pania niz chodzic jakims facetem:D i ja z kolei jak mam wybor to wybieram jakas pania;p dla przykladu: ktos chcialby wygladac jak Edge ze star ocean? szkoda, ze nie mozna ustawic Myurii jako glowna bohaterke, ktora pomyka po ekranie przy eksploracjii dungeonow;p Cytuj
Cirdan 0 Opublikowano 11 maja 2010 Opublikowano 11 maja 2010 Witam...dla mnie FF XIII jest super...fabuła może nie pierwsza liga...duża liniowość...i "rurowate" lokacje...lecz pomimo to gierka bardzo mi się podoba...system walki dla mnie bomba!!!jeszcze 2kk gilli i będzie platynka Pozdrawiam wszystkich fanów serii Final Fantasy! Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 11 maja 2010 Opublikowano 11 maja 2010 Zostało mi już tylko zdobycie wszystkich przedmiotów w grze, ale chyba sobie daruje, bo straciłbym chęć do życia jakbym miał przez najbliższe 10-15 godzin ubijać żółwie Cytuj
Dev1983 1 Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 Zostało mi już tylko zdobycie wszystkich przedmiotów w grze, ale chyba sobie daruje, bo straciłbym chęć do życia jakbym miał przez najbliższe 10-15 godzin ubijać żółwie A ja tluklem zolwie jakos ponad 20 h,bo nie chcialy mi dawac tego cholernego Ignota,ale jakos dalem rade,bylo ciezko,dobrze ze zolwie padaly po 48sek hehe,ale platyna jest.pozdrawiam:thumbsup: Cytuj
yot84 0 Opublikowano 15 maja 2010 Opublikowano 15 maja 2010 Witam ! Mam pytanie dla osób które zdobyły platynę, albo jak kto woli trofeum o nazwie "Treasure Hunter" Prawdopodobnie znam odpowiedź na moje pytanie ale warto zapytać. Brakuję mi sporo akcesorii tj. Fire Charm, Spark Ring, Aqua Ring, Zephyr Ring, Clay Ring, Frost Ring itp. Oczywiście jestem po głównym wątku w chapterze 13, zdobyłem wszystkie bronie i utknąłem z tymi akcesoriami. Szukałem po googlach na wszelkie sposoby i na to wskazuję że będę musiał zacząć grę od nowa, aby zdobyć platynę ? Te ringi można zdobyć przekształcając charmy, ale już fire charm, ice charm itd. nie można nigdzie kupić, przekształcić czy znaleźć... chyba że się mylę. Jeśli ktoś zna odpowiedź na moje pytanie, będę wdzięczny !! Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 15 maja 2010 Opublikowano 15 maja 2010 Wszystkie je można znaleźć po drodze przez fabułę, więc albo je pominąłeś, albo sprzedałeś. W każdym razie jeśli ich nie znalazłeś w poprzednich rozdziałach, to teraz już po ptokach. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 16 maja 2010 Opublikowano 16 maja 2010 Niestety charmy są nie do zdobycia jak ominąłeś; ale przecież ich nie da się ominąć? jak ominąłeś to znaczy, że robiłeś speed run i nie chciało ci się 30 sekund poświęcić na pójście w uliczkę obok.... Część z tych charmów jest też w Gran Pulse, chyba nawet połowa. Cytuj
bobi 0 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Jest gdzieś lista accesory/weaponow które można ominąć chodzi mi o chapter i nazwę itemku. Jestem w 4 i sądzę że mogłem coś pominąć znudzony walką ; p Wg. tego http://www.ps3trophies.org/forum/final-fantasy-xiii/36502-final-fantasy-xiii-accessory-list.html wszystkie charmy można zdobyć na grand pulsie Pozdrawiam, bobi. Cytuj
estel 806 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Taka rada, jeżeli już w 4 chapie znudziła cię walka to odpuść sobie tę grę. Nie warto się męczyć, bo to właśnie system walki dźwiga na swoich barkach cały ciężar tej produkcji. Cytuj
bobi 0 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 (edytowane) Nie nie, walka jest ciekawa z tym ze w żaden sposób nie wymagająca, czytając wypowiedzi dopiero pod koniec gry jest znacznie trudniej. Bo sorry teraz jestem bodaj 6 albo 7 chapterze oddaje pada młodemu który ma 4 lata mówię by naciskał X i gdy ma mało hp zmieniał się w tą Panią co leczy. Wygrywając tak niemal każdą walkę. Cóż co do samej gry to mam mieszane uczucia sądzę że lepiej by wyszło gdyby ta gra nie miała w nazwie FinalFantasy lepiej by to jej wyszło. W tej części w żaden sposób nie czuć klimatu który towarzyszył każdemu poprzedniemu 'fajnalowi' może tylko ja mam takie wrażenie Edytowane 19 maja 2010 przez bobi Cytuj
roger500 0 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Nie nie, walka jest ciekawa z tym ze w żaden sposób nie wymagająca, czytając wypowiedzi dopiero pod koniec gry jest znacznie trudniej. Bo sorry teraz jestem bodaj 6 albo 7 chapterze oddaje pada młodemu który ma 4 lata mówię by naciskał X i gdy ma mało hp zmieniał się w tą Panią co leczy. Wygrywając tak niemal każdą walkę. Cóż co do samej gry to mam mieszane uczucia sądzę że lepiej by wyszło gdyby ta gra nie miała w nazwie FinalFantasy lepiej by to jej wyszło. W tej części w żaden sposób nie czuć klimatu który towarzyszył każdemu poprzedniemu 'fajnalowi' może tylko ja mam takie wrażenie z tego co widzę to masz zdobyte dopiero 5 % trofeów, w późniejszych etapach już nie będzie tak łatwo... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi