Skocz do zawartości

Uncharted: Drake’s Fortune

LiSoQuan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na poczatku wjazdy ala Resident mnie zraziły,ale w końcowym rozrachunku fabuła jest bardzo klimatyczna i jak dla mnie upiorna,ta gra jest wyjątkowa,oby wiecej takich,gdyż bohater ma ikre i jest mega charyzmatyczny

Opublikowano

Dziś przeglądałem sobie galerie zdjęć zawartych na płycie. Można zobaczyć jak wygląda studio Naughty Dog, że w czasie pracy, pracownicy mają czas na ćwiczenia fizyczne (yoga?). Są też fotki z meczu (dwa ognie? czy jak t tam się zwie) między Naughty Dog a Sony Santa Monica (God of War) :lol:

Opublikowano
Jeszcze jedna uwaga odnośnie vsync :lol:

Zauważyłem,że w 1080i(mam crt hd i component) o wiele wiele mniej widać tą przypadłość,praktycznie sporadycznie(w sd wogóle jej nie ma).Ciekawe czemu?może to wina mojego tv i lepiej sobie radzi z 1080i niż 720p ...hmm

w 1080i konsola ma mniej do renderowania niz w 720p - wbrew pozorom to jest nizsza rozdzielczosc, bo interpolowana.

Opublikowano

Uncharted zaliczony :P szkoda ,że zalicza się do kolekcji gier,które można skończyć poniżej 10h(mój wynik to 8.47 na poziomie normal).Po krótce wymienię co mi się podobało ,a co nie by się nie rozpisywać :)

plusy:

-niewiarygodna grafika(czasem doczyta tekturkę ale jak się człowiek nie wpatruję w grę i przed jej uruchomieniem nie wie ,że gra cierpi na taką przypadłość to prawdopodobnie tego nie zauważy)

-fabuła,bohaterowie

-muzyka

-klimat

-fajny system osłon itp(choć to kalka nie tyle GoW a killswitha)

minusy

-za dużo strzelania

-mało wersji przeciwników,no bez jaj z 5 na krzyż,każdy z granatnikiem albo shotganem wygląda tak samo

-mało elementów platformowych ,a te co są nie są rewelacyjne(czasem gdyby nie kamera nie wymyśliłbym ,ze tam da się wskoczyć)

-poziom zagadek(wyłączajcie opcję podpowiedzi)

-dzungla korytko(normalnie jak w Crashu na psx ,cały czas przed siebie)

-z 4 godziny za krótka

Obiektywna ocena 8+

Chciałem dać czystą 9 ale pomyślałem co tak naprawdę sprawiło mi największą frajdę w grze..było to podziwianie tego jak ta gra wygląda i tak chłodnym okiem to gdyby nie ta oprawa to gra to by był lepszy przeciętniak IMO

I tak polecam ,szczególnie teraz gdy lada dzien pojawią się starter packi wersji 40gb z Uncharted.Nie masz ps3 to z oferowanych gier z starter packami ta jest najlepsza,a jak masz ps3 to zaczekaj z miesiąc -na allegro pojawi się pewno pełno wersji używanych za ok 100zł :)

Opublikowano

No fajnie to teraz leć na hard i włacz sobie mirror mode i jakiś jeszcze tryb tylko zapomniałem nazwy :P

Za 2 razem gra jest lepsza poszukaj wszystkich skarbów i zalicz conajmniej 800 punktów a nie po łepkach 400 :) to ta gra naprawde jest naprawde dłuższa a skarby sa sprytnie pochowane. A ostatni poziom trudności, to jest poziom 3 strzały i giniesz :)

Opublikowano

Potwierdzam ostatni poziom trudności jest IMO poryty. Podchodzenie po kilka razy do chapteru może nieźle krwi napsuć. Chwilowo odpuściłem bo mi nerwy puściły :P (chapter 6). Ale ukończyć muszę te 1000 medali nie daje mi spokojnie spać.

Opublikowano
Potwierdzam ostatni poziom trudności jest IMO poryty. Podchodzenie po kilka razy do chapteru może nieźle krwi napsuć. Chwilowo odpuściłem bo mi nerwy puściły :P (chapter 6). Ale ukończyć muszę te 1000 medali nie daje mi spokojnie spać.

Hehe, witaj w klubie. :P

Potrzebna mała pomoc:

Aktualnie jestem w "katakumbach" (czy jakoś tak :)) i mam problem. W owalnym pomieszczeniu przypominającym "ni to grobowiec, ni świątynię" atakują mnie "mutanty". Nosz nerwica mnie bierze, bo podchodzę do tego starcia już raz "enty", a ginę po kilku sekundach. :) Ma ktoś jakiś sposób aby uniknąć śmierci? Oczywiście wszystko odbywa się w trybie Crushing.

Opublikowano
Czy tą grę na Crushing da się przejść? Jestem w 4 chapterze i ten poziom jak dla mnie jest kosmiczny :P

Da się, da się. Ja i parę innych osób tutaj już dawno przeszło Uncharted na Crushing :D

Opublikowano

Jak by Nathan miał biceps wielkości niemieckiego hełmu, strzelał z turbo laserowych broni z wysuwaną piłą spalinową i puszczał tekst niczym z filmu Rambo to hamburgery rzuciły by się masowo na ten tytuł.

Opublikowano

Reklamy w TV były, ale czy coś więcej, trudno powiedzieć. Co ciekawe Heavenly Sword mimo bardzo rozbieżnych ocen, sprzedał się bardzo podobnie (coś około 800tyś) A np. takie Ratchet&Clank, który wszedzie dostawał 9, sprzedał się tylko w liczbie 660tyś (oczywiscie według VGChartz)

Opublikowano
Reklamy w TV były, ale czy coś więcej, trudno powiedzieć. Co ciekawe Heavenly Sword mimo bardzo rozbieżnych ocen, sprzedał się bardzo podobnie (coś około 800tyś) A np. takie Ratchet&Clank, który wszedzie dostawał 9, sprzedał się tylko w liczbie 660tyś (oczywiscie według VGChartz)

Bo ratchet to nic nowego i ssie wedlug mnie..Co do Uncharted to nie rozumiem jak mozna nie zrobic dobrej reklamy TAKIEJ grze.

Opublikowano

Bo ratchet to nic nowego i ssie wedlug mnie..Co do Uncharted to nie rozumiem jak mozna nie zrobic dobrej reklamy TAKIEJ grze.

Reklamy były, choćby w UK, tylko Uncharted wyszedł razem z innymi main streamowymi grami, które ludzie znali, więc Uncharted był pomijany bo nie znany, ale w EU i tak dobrze się sprzedał, na tyle, że U:DF 2 będzie.

Opublikowano (edytowane)
Jak by Nathan miał biceps wielkości niemieckiego hełmu, strzelał z turbo laserowych broni z wysuwaną piłą spalinową i puszczał tekst niczym z filmu Rambo to hamburgery rzuciły by się masowo na ten tytuł.

rozumiem że pijesz do Gow a . w ameryce jest popyt na brutalne gry więc gdyby piraci byli rozczłonkowywani a ciała nie znikały, były podatne na strzały i gdyby nathan przeklinał jak szewc to pewnie gra sprzedałaby się lepiej ale to zniszczyłoby jej klimat

A do Izona : ratchet nie ssie ponieważ to esencja platformera nie ma potrzeby naprawiać czegoś co nie jest popsute

Edytowane przez wiiboxstation