Me4ju 0 Opublikowano 9 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2008 wg mnie gra ma mnostwo plusow, jednak czesto widac widac jak np. Drake w miejscu gdzie nie trzeba isc ale ty z ciekawości chcesz tam dojsc, to nawet jakby była tam odległość to przeskoczenia 2x razy mniejsza niz jakie zazwyczaj przeskakujesz, to Drake tam nie doskoczy. A tam gdzie jest duża odległość i tam musisz dojść, to Drake jeszcze nienaturalnie poleci dalej. Chodzi mi o to, że gra jest prostoliniowa, dojdziesz tylko tam, gdzie zaplanowali to sobie twórcy. Przynajmniej ja tak to widze. mam nadzieje, ze zrozumiecie cos z tego co napisalem Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 082 Opublikowano 9 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2008 Ja rozumiem Tak właśnie jest, że w określonych miejscach skoki są sztucznie wydłuzane, a w innych (gdzie oficjalnie nie mozemy się dostać) mimo mniejszych odległości nie da rady przeskoczyć. Ale to taki raczej szegól... moze to lepsze niż niewidzialne ściany Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 chapter 12 crushing, i wiem, że jest to jeden jedyny raz jak gram na tym poziomie....w sumie to tylko to mi brakuje do calaka.....poziom wymagajacy tak, ale w niektorych miejscach jest kompletnie oszukany np lvl gdzie walczymy z kolesiami w pomieszczeniu z woda po kolana (zaraz po miejscu z karabinem i długim korytarzem "kanał?") powtarzałem tyle razy, że aż mnie szlag trafiał, a na hard przeszedłem za pierwszym razem o_O Cytuj Odnośnik do komentarza
.... 2 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 chapter 12 crushing, i wiem, że jest to jeden jedyny raz jak gram na tym poziomie....w sumie to tylko to mi brakuje do calaka.....poziom wymagajacy tak, ale w niektorych miejscach jest kompletnie oszukany np lvl gdzie walczymy z kolesiami w pomieszczeniu z woda po kolana (zaraz po miejscu z karabinem i długim korytarzem "kanał?") powtarzałem tyle razy, że aż mnie szlag trafiał, a na hard przeszedłem za pierwszym razem o_O jestem w tym samym miejscu juz od miesiaca, albo i dluzej... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 (edytowane) Jak niby jest oszukany? To że lecisz na 1-3 trafienia obowiązuje przecież na całym Crushingu, podobnie z piekielną celnościom villianów. Ale przecież nie noszą dwóch karabinów i nie rzucają równocześnie granatów zębami. Rozumiem że na AI można narzekać w WHD ale tutaj? Skoro macie takie problemy to może podpowiem co wiem: skaczecie w dół, siup za osłonę i zdejmujecie 3 kolesi z kałacha, jednego granatem. Musicie się wyrobić zanim przyjdą następni. Jak opanujecie ten moment dalej jest już łatwiej. Wciąż za osłonom granatem w nadchodzących kolesi, powinni się rozdzielić, jeden będzie chciał zajść Was od lewej a pozostali będą od frontu. Wystarczy nie dać sobie wejść kolesiowi za plecy. Jak fa fala minie to szarżować ile pary w nogach na przeciwną stronę, po drodze można zebrać amo jeśli jakieś będzie leżeć. Jak już będziecie po drugiej stronie to nie ma się specjalnie czym przejmować, z tymi dwoma gorylami łatwo już sobie poradzić. Hmm.. mam wrażenie że kogoś pominąłem ale co tam. Dwie godzinki na tą walkę to aż świat. Mniej więcej tak to idzie. Kurde, przecież nikt nie oczekuje że przejdziecie to za pierwszym razem, wystarczy się nauczyć skąd przychodzą przeciwnicy i dopasować do tego strategie. Edytowane 10 listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 (edytowane) Ja to już przeszedłem i miałem satysfakcję ;p drugim miejscem gdzie zawsze miałem problemy jest duża sala z kolesiem za karabinem, zaraz przed monastery....dziwnym trafem na crushing zajęło mi to 3 podejscia.... Obecnie jestem na jatce w monastery....i aż boję się kościoła później xD Edytowane 10 listopada 2008 przez sakiu Cytuj Odnośnik do komentarza
east 0 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 wlasnie ukonczylem unratched na poziomie easy. polecam dla kazdego. gra niesamowita pod kazdym wzgledem, a w dodatku teraz za male pieniadze... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 tylko ze najgorsze jest to, ze po 3-krotnym przejsciu maxymalnie juz sie wogole tej gry nie rusza. Dlatego najlpeiej od kogos pozyczyc, albo cos w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 To teraz dajesz na hard, bo na normal się już nie opłaca. Ja zacząłem od nomal, potem hard i crushing, i czułem, że już ten 3 raz to za dużo ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
east 0 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 a sa gdzies na mapce jakiejs rozpisane gdzie te skrzynki wszytskie znajde, bo znalazlem zaledwie 19 z 60. i nie wiem gdzie i jakie sa i ile ich ma byc na kazdym z rozdzialow? Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 (edytowane) Prosze bardzo Wszystkie skarby w Uncharted Edytowane 13 listopada 2008 przez QstomPL Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 970 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 To teraz dajesz na hard, bo na normal się już nie opłaca. Ja zacząłem od nomal, potem hard i crushing, i czułem, że już ten 3 raz to za dużo ;p Hehe, ja Uncharted przeszedłem 6 razy:) 3 razy normalnie, i 3 razy dla Trophie's Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 7 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2008 Ostatnio poganiałem w demko, naprawdę solidny tytuł, najlepszy z platyny. Nadchodzi 2ka więc najwyższy czas zapoznać się z pierwszą częścią. Na bank zasili moja kolekcję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daro^^ 653 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Ja mam takie małe pytanie do posiadaczy pełnej gry Uncharted , mianowicie pobrałem dzisiaj demo tej gry i pojawił sie wieeelki szok czemu wszyscy się zachwycają grafika, mogę się mylić ponieważ grałem tylko w demo być może demo różni się od finalnej wersji oświećcie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabar 5 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Tzn konstruktywnie.. co Ci przeszkadza/jest tak fatalnej jakosci? Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Ja mam takie małe pytanie do posiadaczy pełnej gry Uncharted , mianowicie pobrałem dzisiaj demo tej gry i pojawił sie wieeelki szok czemu wszyscy się zachwycają grafika, mogę się mylić ponieważ grałem tylko w demo być może demo różni się od finalnej wersji oświećcie mnie tak jak mowil przedmowca okresl co Ci sie nie podoba?? Akurat ten poziom z dema jest wedlug mnie najslabszy graficznie ze wszystkich w pelnej wersji ale tak czy siak uwazam ze jest baaardzo ladny.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daro^^ 653 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Odpowiem tak że wiele tytułów na ps3 uważam ze sa bardzo ładne np soul Calibur IV , GRID, wiem ze to nowsze gry ale czytając niedawno recenzje tej gry spodiewałem się czegoś na porównywalnym poziomie a ta rzecz która mnie drażni to brak jakiegokolwiek AA , nie wiem czy w finalnej wersji tez tak jest ale jeżeli chodzi o demo to bardzo mi się to nie spodobało nie twierdzę że jest zła ,gra sama w sobie jest ciekawa przyciąga tylko właśnie zdziwiły mnie te zachwyty nad grafika Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Powiem Ci tyle kup pelna wersje ( obecnie pare groszy chyba 40 zeta) I zobacz ruiny miasta, u-bota w srodku dzungli itd. Przekonasz sie nad czym sie zachwycamy. Uwierz mi ze wiekszosc gry wyglada przepieknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza
mrynk 110 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Uncharted ma 2xAA !!! I pokaz mi na konsoli ladniejsza gre..... Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 082 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Odpowiem tak że wiele tytułów na ps3 uważam ze sa bardzo ładne np soul Calibur IV , GRID, wiem ze to nowsze gry ale czytając niedawno recenzje tej gry spodiewałem się czegoś na porównywalnym poziomie a ta rzecz która mnie drażni to brak jakiegokolwiek AA , nie wiem czy w finalnej wersji tez tak jest ale jeżeli chodzi o demo to bardzo mi się to nie spodobało nie twierdzę że jest zła ,gra sama w sobie jest ciekawa przyciąga tylko właśnie zdziwiły mnie te zachwyty nad grafika Jesli masz TV SD (ja mam) to tu jest problem. Gra ma 2xAA ale akurat downscaling w niej jest zrobiony bardzo slabo co powoduje wrazenie braku AA (a ten jest na 100% bo widzialem gre na HD). Mam nadzieje, ze w U2 i nowym Jaku downscaling bedzie dzialal jak trzeba. Jesli natomiast masz TV HD to... nie wiem. Pobaw sie moze ustawieniami TV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daro^^ 653 Opublikowano 13 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2008 (edytowane) mam FullHD 42'' , może to dlatego ze jest to demo , póżniej zrobie fotki to wam pokaże o co mi chodzi chodzi o trawę i samego typka Edytowane 13 grudnia 2008 przez Daro^^ Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 13 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2008 Po tych sreenach to raczej ciezko cos powiedziec. Akurat trawa w pierwszej miejscowce nie zachwyca za to juz sama postac Drake'a jak najbardziej tak. Moze porpostu gra Ci sie nie podoba i nigdy nie dolaczyc do naszego grona kochających Uncharted...żałuj Cytuj Odnośnik do komentarza
ziolo69 20 Opublikowano 13 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2008 (edytowane) O chłopie, przyjrzyj się teksturom na kamieniach. Po prostu co niektóre Ci się nie doczytały, tak jak włosy Drake'a. IMO W pełnej wersji nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem, za to w demcu tak. Edytowane 13 grudnia 2008 przez ziolo69 Cytuj Odnośnik do komentarza
Deadeye 2 Opublikowano 13 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2008 Mi się wydaje, że ten screen jest w zbyt niskiej rozdzielczości - nie masz przypadkiem włączonego tylko 480p i 1080p? Upewnij się ze 720p masz włączone, bo taka pikseloza faktycznie razi po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza
Daro^^ 653 Opublikowano 13 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2008 nie gra jest w 1280X720 sprawdziłem to już taki głupi nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi