Skocz do zawartości

Uncharted: Drake’s Fortune

Featured Replies

Opublikowano

Dostalem dzisiaj swoja kopie i mam juz 57% (zaczalem od poziomu Normal :D ). Czasem wkurzaja mnie te ciagle strzelaniny (czasem musze je powtarzac :P ), ale ogolnie gra jest poprostu PIEKNA :P Swietnie wyglada, swietnie sie gra i ogolnie pelny serwis :D

Moze jutro juz ja skoncze, ale wroce zdobyc wszystkie itemki, a pozniej czeka mnie wyzszy poziom trudnosci ;)

• Odpowiedzi 783
  • Wyświetleń 209,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Uncharted, Girsy, Bioshock, Mass Effect, LBP, RDR, Batman - ja tam nie umiałbym wymienić dwóch najlepszych, nowych IP generacji. A i tak pewnie o połowie zapomniałem.   Za to Uncharted czy w ogóle g

• dominalien
    dominalien

Tak, to bardzo ważne.

• To przy Uncharted 2 będziesz szukał szczęki na podłodze.

Opublikowano

No to prawda ze gra jest mistrzowska, zreszta swiadczy o tym fakt ze skonczylem ja 3 razy (easy, normal, hard). zostal tryb Crushing ale to zostawie sobie na pozniej, i 2 medale Dyno-might (ktos podpowie gdzie go najlepiej zdobyc?) i jeden ukryty :]

Opublikowano

Na samym końcu,

kiedy pojawia się pełno mutantów (na początku jest akcja jak walczą z żołnierzami, przystań U-boot'a, później przeskakujemy przez murek), kiedy trochę się powybijają na początku wbiegamy po schodach i odbijamy do ściany po prawej stronie poczym skaczemy na półkę, na jej końcu jest trochę granatów, teraz tylko namierzamy i rzucamy, w przypadku kiedy za pierwszym razem nie zaliczy nam, poprostu bez oddawania strzałów dajemy się zabić, po respawnie gra zapamięta ile ubiliśmy przeciwników granatem i powtarzamy całą sekwencję. Przynajmnie ja tak robiłem i się udało

Opublikowano

Najlepsze jest to że na allegro jakis czas temu a może jeszcze jest był uncharted za 130 zł. Polska instrukcja i pudełko. Koleś jak najbardziej wiarygodny! ;)

Opublikowano
Wydaje mi się że to rozkminiłem:

Północ-Norden (N)

Południe-Sudelarbeit (S)

Wschód-Osten (O)

zachód-Westen (W)

To są niemieckie wyznaczniki kierunku.

[E]:Chociaż może wywodzić się to z któregoś z języków Ameryki południowej, o ile się nie mylę.

Jezykiem ameryki południowej jest język hiszpański :closedeyes:

Północ-Norte

Południe-Sur

Wschód-Este

Zachód-Oeste

Opublikowano
Jezykiem ameryki południowej jest język hiszpański closedeyes.gif

Północ-Norte

Południe-Sur

Wschód-Este

Zachód-Oeste

Fakt. xD No ale nie uogólniaj tego tylko do jednego języka. Np. portugalski, on to pies? ;] Ameryka południowa jest kontynentem wielojęzykowym.

Ale co racja, to racja, to jest hiszpański.

VascoDa nie bulwersuj się. ;]

Edytowane przez ziolo69

Opublikowano

Hiszpanski i Portugalski(Brazylia) rzeczywiscie wiele jezykow tam jest hehe.

Opublikowano

Jak zrobic 'steel fist expert'? Czy to chodzi o to ze najpierw strzelam do 5 gosci i ich ranie a dopiero potem wykanczam ich jednym ciosem czy podchodze do frajera, strzelam ze 2-3 razy, wale z piachy i dalej to samo na pozostalych czterech? Jakie jest najlepsze miejsce do wykonania tego [chapter]?Mecze sie juz jakis czas ,a brakuje mi tylko tego skilla do calaka.

Opublikowano

"Podstawowymi językami są: język portugalski, którym posługuje się 190 milionów mieszkańców Brazylii (dane z 2006 roku) i język hiszpański, którym posługuje się około 185 milionów mieszkańców kontynentu. Można się spotkać także z takimi językami jak: niderlandzkim, angielskim, francuskim, keczua,guarami. Języki dominują na terenach dawnych kolonii w zależności od tego do jakiego państwa należały. Językiem polskim posługuje się 90 tys. mieszkańców stanów Paraná, Santa Catarina i Rio Grande do Sul."

Cytat z Wikipedii

Dobra koniec offtop'a. ;]

Opublikowano
podchodzisz bardzo blisko. strzelasz i szybko go z piachy. jak padnie to git :P

Danke, jest calaczek. ^_^

Opublikowano

"Podstawowymi językami są: język portugalski, którym posługuje się 190 milionów mieszkańców Brazylii (dane z 2006 roku) i język hiszpański, którym posługuje się około 185 milionów mieszkańców kontynentu. Można się spotkać także z takimi językami jak: niderlandzkim, angielskim, francuskim, keczua,guarami. Języki dominują na terenach dawnych kolonii w zależności od tego do jakiego państwa należały. Językiem polskim posługuje się 90 tys. mieszkańców stanów Paraná, Santa Catarina i Rio Grande do Sul."

Cytat z Wikipedii

Dobra koniec offtop'a. ;]

I o te podstawowe jezyki chodzi czyli dwa.Jakby tak patrzec jak ty patrzysz to nawet w Polsce jest wiecej niz jeden jezyk wiadomo jaki ale mi chodzi o podstawowe.Dobra koniec.

Opublikowano
podchodzisz bardzo blisko. strzelasz i szybko go z piachy. jak padnie to git ;)

Danke, jest calaczek. :P

gratuluje ;P wstyd sie przyznac, ale ja na ostatni poziom trudnosci nie mialem samo zaparcia ^_^

Edytowane przez konrado0905

Opublikowano

Praktycznie trzeba miec troche samo zaparcia i przejsce te 5 pierwszych czapterow, pozniej juz sie wie ,ze dupe trzeba kryc za wszystkimi zaslonami. Jak tego sie nauczysz to bedzie naprawde latwo ^_^ Ja na poczatku latal sobie swobodnie, bez zadnego krycia bo myslalem ,ze mnie paly nie trafia , kilka razy zdechlem i dopiero jakos zachcialo mi sie chowac xD A tak na koniec to musze powiedziec ,ze gra niesamowicie uzaleznia, przez 3 dni zdobylem calaka i jeszcze teraz juz jestem w polowie trzeciej gry.

Opublikowano

Dzisiaj i ja dorwalem swoj egzemplarz :P bo wczesniej byl problem z dostepnoscia ;) giera WYPAS :(

Opublikowano

Dobra, nie mam pojecia co jest ze mna nie tak!! Kupilem gre trzy dni temu i jeszcze nawet jej nie rozpakowalem, zamiast cieszyc sie sliczna i wciagajaca przygoda, katuje rozpikselowanego pierwszego Snejka.

Nie zebym zalowal ze kupilem bo wiem ze pewnie kiedys mi sie zachce to se odpalie i pogram ale na razie sie na to nie zapowiada.

Pudelko mi sie podoba :D

Opublikowano
Dobra, nie mam pojecia co jest ze mna nie tak!! Kupilem gre trzy dni temu i jeszcze nawet jej nie rozpakowalem, zamiast cieszyc sie sliczna i wciagajaca przygoda, katuje rozpikselowanego pierwszego Snejka.

Nie zebym zalowal ze kupilem bo wiem ze pewnie kiedys mi sie zachce to se odpalie i pogram ale na razie sie na to nie zapowiada.

Pudelko mi sie podoba ;)

Szczerze z wiekszoscia gier na ps3 tez tak mam np teraz szpialm na ps3 w silenta 2 i mgsa 2 :D.Btw w Uncharted zagraj nawet jak nie masz zajawki.Mnie do gry pozytywnie nastawilo juz samo menu i taka "przygodowa" muzyka lecaca w tle.Daze do tego ze do gry podszedlem tak jak ty bez emocji a potem kazde kolejne przejscie coraz lepsze:D

Opublikowano

kupilem playa i ta wlasnie gre

grafika pikena ale mam jedno ale i chcialbym sie dowiedziec czy to tylko u mnie czy na kazdej konsoli mianowicie mozna uswiadczyc male spadki animacji? ?

pytam was bo w zadnej recenzji nic o tym nie wspominaja..

Opublikowano

Szczerze..ja zadnych spadkow niedostrzeglem ale moze nie zwracalem na to zbytniej uwagi.PS3 ma to do siebie ze wystarczy ze masz cos tam w menu wlaczone i moze spowalniac gre taki "dziadowski" sprzet:)

Opublikowano

Ja też żadnych spadków animacji nie mam.

Opublikowano

No niestety tak ceny poszły w dół,sam musiałem swoją kopie za tyle puścić(z przesyłką)

Opublikowano

Własnie skończyłem po raz pierwsz OMFG!!! Ja chce jeszcze!! Faktycznie, jedyny minus to cover system (O), czasami potrafi nieźle napsuć krwi. No i oczywiscie gra mogla by być troche dluższa. Nie żeby była krótka ale w takie gry można grać dniami i nocami ;)

No i ten niby problem ze zbyt dużą ilością strzelania, ja nie patrzę na to jak na minus. Skutecznie przedłuża gre i daje mase radochy (dzieki fizyce). Inaczej sprawa ma się z wybuchami. Co jak co, ale przy tak fantastycznej grafice, spece od efektów się nie popisali. Dodatki kopią du**!! Masa fajowych bajerów więc warto przejść grę na 100%

Co do zabawy tiltem to nie mam zdania, za mało tego było żeby się wypowiedzieć. No i mogłoby być troszkę więcej QTE. Są to szczegóły które w żadnym stopniu nie mogą wpływać na ocenę końcową. Według mnie, graficznie jest to najładniejsza gra dostępna na dzień dzisiejszy PS3. W moim rankingu przebija nawet R&C: TOD, ze względu na realizm i filmowy klimat. Muzycznie nie mogło być lepiej. Muzyka w grze od pierwszej chwili przypadła mi do gustu. Połączenie Piratów z Karaibów z Indianą Jones - BOMBA. Odgłosy dżungli, głosy postaci, wybuchy i strzały brzmią fantastycznie. Zagadki i łamigłówki trochę słabe ale to napewno się zmieni w części drugiej bo, że taka powstaje nie mam wątpliwości ;P

Lara Croft otrzymała straszliwie silną konkurencję.

Nie żałuję ani pensa wydanego na ten tytuł. Polecam wszystkim. Obowiązkowy tytuł dla posiadaczy PS3.

Idę grać jeszcze raz :)

W sumie znalazłem jeden babol który wku**** mnie niesamowicie - brak możliwości odwrócenia sterowania kamerą (nie mówię o sterowaniu podczas celowania bo to sie da zmienić). Strasznie mnie to irytuje bo przełączając się z trybu celowania do normalnego ciągle się mylę i ciągle mnie zabijają.

Żeby bylo jasne lubie grać na "axis Y - inverted" (gałka na dół = kamera do góry).

Edytowane przez Beck