Skocz do zawartości

Super Mario Galaxy

HunterX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętny level Mario meet Mario eh chyba z 40 prób za nim wpadłem na drogę która warto podążać by to ukończyć. Był pot krew i łzy ale jaka radość:) Oczywiście mam 252 gwiazdki.

Opublikowano

Czy ja wiem czy taki exculusive w SMG2 zgniótł mnie poziom trudności i na 72 gwiazdkach ukończyłem ale 1 była przy tym łatwa. Ciekawe jak Super Mario 3dWorld kuszące screeny widuje na Miiverse. SMG był świetny ale MP3 mi przysłonił jego geniusz zbiegł się moment zakupu.

Opublikowano

Ostatni poziom 3DWorld oddziela chłopców od mężczyzn. Autentycznie nie wiem, jak przejść jeden z segmentów i aż mnie kusi, żeby na YT zobaczyć, jak sobie ludzie z tym radzą.

Opublikowano

ale ten level jest trudniejszy niz ostatni ostatni z 3D Landa? juz tamten potrafil dac w kosc... I NIE OGLADAJ NA YT, wtedy zostaniesz chlopcem a nie mezczyzna! 

Opublikowano

I dobrze że jest jakieś wyzwanie w końcu N dostrzegło swój błąd że gry ich były z deka za łatwe. Takie pytanie jakie SM3DW są bonusy za 100% jeśli coś po za satysfakcja jest?

• 7 miesięcy temu...
Gość DonSterydo
Opublikowano

Jakiś czas temu kupiłem obie części i dzisiaj wreszcie na chwilę przysiadłem. Największe obawy miałem co będzie sterowane za pomocą ruchu, bo ten celowniczek pływa jak w wodzie i nadaje się do jakiś pobocznych bajerów, ale na szczęście główna rozgrywka idzie tradycyjnie. Muszę przyznać, że jest jeszcze fajniej niż się spodziewałem. Chyba lepsza zabawa niż z Super Mario 3D World na WiiU. 

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Giera jest świetna, a jak sobie pomyślę, że dopiero 2h jedynki zrobiłem i mam na półce jeszcze drugą część, to micha sama się cieszy. Ta cała zabawa z perspektywą z wplecionymi elementami platformowymi sprawia, że człowiek siedzi przed TV w pełnym skupieniu.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Pytanie, jak wypada w porównaniu z Super Mario 64? Zamierzam niedługo kupić Wii właśnie z galaxy 1 i 2 i zastanawiam się jak wypada w porównaniu do 64ki, przez wielu uważanej za najlepszego mariana.

Edytowane przez kidnappa
Opublikowano (edytowane)

Właśnie Ci którzy uważali Super Mario 64 za najlepszą platformówke uznali Super Mario Galaxy 1 i 2 za najlepsze platformery w historii. Szczerze sam uciukałem kilkukrotnie 64-tke (w tym i na DS'ie - cholera formuła tej części na handheldzie jest genialna w swej prostocie). Bierz, nie będziesz żałował minuty spędzonej przy oby dwóch częściach i tak jak koledzy powyżej, nie oglądaj filmików na YT, przechodź wszystko sam.      Radocha ze zdobycia trudnej gwiazdki jest cholernie satysfakcjonująca. Kurcze ja jak się dorwałem do pierwszego SMG w 2010 to pierwsze co stwierdziłem "nie ma lepszej platformówki". 120 gwiadek zdobyłem o dziwo cholernie szybko ale głównie za sprawą tego iż nie moglem oderwać się od ekranu i siedziałem nawet po 18h na dobę (na szczęscie miałem kilka dni wolnego po sesji). Takich sytuacji z grami zdarzyło mi się zaledwie kilka razy w życiu. Tak genialne są oby dwie części.

P.S. Co do SMG2 to pierwszy raz w życiu uwierzyłem twórcom na slowo że mieli "tyle pomysłów na SMG1 iż nie byli wstanie tego zmieścić w jednej grze" . Przeważnie jest to tylko marketingowy bełkot ale nie jeśli chodzi o SMG2 i tego jak masę nowych pomysłów które idealnie ze sobą współgrają ten tytuł posiada.

Edytowane przez chrno-x
Gość DonSterydo
Opublikowano

Wyczytałem, że w SMG jest 120 gwiazdek do zebrania, a w SMG2 242. Czy to znaczy, że SMG2 jest ~ 2x dłuższe od SMG?

Opublikowano

Nie.

Po przejściu gry, możesz (a nawet musisz) zebrać dokładnie te same gwiazdki grając Luigim.

Po zdobyciu 240 gwiazdek, odblokowuje się ostatni level dla każdego z braci gdzie zdobywasz ostatnie 241 i 242 gwiazdki

.
W SMG to było trochę rozciąganie gry na siłę, w Galaxy 2 dostajesz do znalezienia na każdym levelu po 2-3 ukryte, często sprytnie, zielone gwiazdki