Skocz do zawartości

Heavy Rain

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już teraz wiadomo o co chodziło twórcom gdy mówili że śmierć niczego nie kończy. W ciągu gry obejmiemy kontrolę nad czterema postaciami. Gdy jedna z nich zginie to nie kończy gry gdyż pozostają nam jeszcze trzy postacie, a wątki po śmierci któregoś z nich pewnie jakoś się dopasowują (np. osoba X nie spotka osoby Y, więc osoba Y nie zostanie powstrzymana przed morderstwem). Genialne.

Opublikowano

Tak patrze na ten nowy material z Heavy Rain i... dlaczego animacja nie jest plynna a sama grafa nie powala jak na trailerze sprzed roku? :huh:

Sam gameplay - pokazano tylko qte, wiec nie wypowiadam sie

Opublikowano (edytowane)

Może być różnie z tą grą. Albo marna kalka Fahrenheita albo coś całkowicie świeżego. Oby tylko zakończenia i ogólnie drugiej połowy nie zje'bali tak jak w przypadku w/w gry. Grafika robi wrażenie.

Edytowane przez Masorz
Opublikowano (edytowane)

Zdanie "We pushing the limits....faaar" rozwaliło mnie na maksa, ta gra to będzie rewolucja, przełom i po prostu killer. Gry będą się dzielić na dwa gatunki HR i reszta gier. To co się dzieje w dyskotece powala, QTE pięknie wplatają się w samą grę nie są nachalne, są idealne. Ujęcia kamery, wyreżyserowane akcje coś niesamowitego. Do tego grafika która rozpier.... i klimat w stylu "Siedem" i innych chorych thrillerów. THIS IS THE HUUUUUUUUUGEEEEEE EXLUSIVE ON PS3.

PS. Jestem ciekaw dwóch pozostałych postaci, kim będą. Może jedna z nich którą będziemy grać to właśnie jakiś tata-psychopata to by dopiero była jazda.

Edytowane przez Slupek88
Opublikowano

przejrzałem wszystkie nowe materialy z HR. Faktycznie, scena w ktorej Madison tanczy w klubie jest rewelacyjna. Szkoda tylko, ze juz na tym złomowisku grafika nie poraza, w dodatku nie jest zbyt plynna <_< Pozyjemy, zobaczymy co sie bedzie dziac. Poki co mam mieszane odczucia, byc moze nadchodzace E3 je zmieni.

Opublikowano

Tak chore( w pozytywnym sensie rzecz jasna) thrillery- Milczenie Owiec, Siedem, Czerwony Smok. Ta gra odniesie za(pipi)isty sukces mimo, że na bank nie sprzeda się w paro milionowym nakładzie Oby pojawiło się więcej takich GieR :)

Opublikowano

Fakt, pod tym wzgledem bedzie wymiot totalny! Co do tego nie mozna miec zadnych watpliwosci.

Licze jednak na to, ze grafa dostanie jeszcze szlify, a i troche nie podpasil mi motyw z tymi smiesznymi okularkami.

Opublikowano (edytowane)

Poniekąd to porównanie do Linger takie głupie nie było.

To już nie jest to co wiele osób rozumuje przez pojęcie "gra" - ale w dalszym ciągu mamy interakcję i silnik graficzny.

Nie będzie napisu game over - po prostu fabuła inaczej się ułoży - interesujące.

Fahrenheit był świetnym filmem (serialem ?), aż dziw mnie bierze że nie interesowałem się Deszczem.

Edytowane przez Dr.Czekolada
Opublikowano

Prezentuje się wyśmienicie. Nie boje się o błąd popełniony przy Fahrenheicie, bo już teraz widać że nie mamy do czynienia z żadnymi demonami tylko z dorosłymi ludźmi w grze tworzonej dla dorosłych ludzi. Będzie specyficznie, z pewnością nie dla wszystkich. I bardzo dobrze że Sony szuka nowych targetów gdzieś indziej niż wśród casuali (albo raczej dba o znudzonych graczy). Inwestują dużo, ale to wszystko się im zwróci z nawiązką nie dość że w kasie (po jakimś czasie), to jeszcze we wdzięczności starszych graczy, którzy właśnie na takie tytuły czekają - inne i odważne a równocześnie na najwyższym poziomie.

Opublikowano

Jestem mega zawiedziony tym ze pierwsze filmiki jakie widzielismy z Heavy Rain...tez dziejace sie w domu z manekinami...nie znajda sie w grze...wielka szkoda...okazalo sie ze to bylo tylko demo przygotowane dla wydawcow prezentujace wizje tworcow gry...

Szkoda ze najnowsze materialy ze zlomowiska i z klubu nocnego nie wygladaja juz tak dobrze jak ta wczesniejsza prezentacja :( ...i zebym nie zostal zle zrozumiany...HR nadal wyglada bardzo dobrze...ale juz nie tak rewelacyjnie jak w tamtym demie...

Opublikowano

zgadzam sie w 100%. To co zostalo dzis zaprezentowane nie powala na lopatki tak, jak prezentacja rok temu.

No i ten nowy bohater - leszczyk jakis. Oczywiscie, nie chce tu zadnego karka z 45 na bicepsie, ale ten nowy kolo jakos do mnie nie przemawia niestety.

Opublikowano

On nie ma do Ciebie przemawiać, bo będziesz miał okazje sam decydować kim ma być - bullym, czy leszczykiem.

Odnośnie scenki z domku z manekinami. Że nie jest ona częścią gry wiadomo było w chwili pokazania tego gameplayu. Niewykluczone natomiast że pojawi się to w jakimś DLC. Niby żadne nie zostało zapowiedziane, ale przy technologii jaką dysponują jedyne nad czym muszą pracować każdorazowo od nowa to scenariusz - bo motion capture dogrywają na "zapleczu" a grafiki to pikuś.

Opublikowano

Oj oj, bluźniercy. Mówiąc że nie powaliły was dzisiejsze materiały - co macie na myśli? Pościgi? Szybką wymianę ognia? Wydaje mi się że zapominacie jaką przynależność gatunkową ma gra.

W kwestii grafiki - wszystkie materiały nie były w najwyższej jakości albo przynajmniej nie w takiej jaką oferują dzisiejsze konsole, co jest zrozumiałe z racji ograniczeń internetu. Jak się pojawią trailery w 720p wtedy będziecie mogli rozstrzygać co jest ble a co nie.

Gość Mr. Blue
Opublikowano

No nie wiem. W jakości SD wygląda nowy gameplay tragicznie... tak samo jak ten w domu z modelami. To po prostu beznadziejna jakość odcinka GT.

Opublikowano (edytowane)
Nie będzie napisu game over - po prostu fabuła inaczej się ułoży - interesujące.

Będzie gdy wszystkie postacie zginą:). Niemniej jestem ciekaw ile będzie zakończeń spowodowanych różnym rozwojem wydarzeń. Chodzi o to czy w momencie gdy jedna z postaci umiera na początku gry będzie takie samo zakończenie jak w przypadku gdyby zginęła w środku.

Edytowane przez collins
Opublikowano (edytowane)

A to widzieli? (wywiadzik)

http://www.ps3site.pl/david-cage-o-swoim-dziecku/17846/

Dyskoteka, animacja agenta 0_o

Jeżeli było, to proszę nie bić. Widzę że niektórzy narzekają na grafikę... lol.

Jak dla mnie nr.1 na PS3 zaraz obok Trico i GoW III.

PS. Jest nowy materiał na GT!

Edytowane przez YETI