MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 Rozwiązanie podobne do wyścigów jak to mówili ludzie z QD i tak jest w istocie. Cytuj
MrC 0 Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 Jeżeli graliście w Shenmue to nie powinniście miec problemu bo o ile paimętam tam chodzenie działało na podobnej zasadzie. Ja w każdym bądz razie ze sterowaniem problemu miec nie będe . Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 Wiadomo to nie te klimaty, ale jeśli chodzi o koncept i interakcję to właśnie HR przypomina mi Shenmue. Cytuj
MrC 0 Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 Shenmue to była wielka gra i nie mam ku temu żadnych zastrzeżeń. Co do sterowania to w niej również chodziło się do przodu spustem stąd też moje porównanie, aczkolwiek w innym aspekcie już raczej nie ma co porównywac tych 2 tytułów. Shenmue miało otwarty świat a w HR raczej się na to nie zapowiada. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 (edytowane) Jeszcze wracając do sterowania. "Sterowanie jest dziwne, nietypowe, co paradoksalnie może bardziej przeszkadzać graczom core?owym, niż graczom niedzielnym. Po tylu latach grania w takie same TPP, ciężko przyzwyczaić się, że tutaj R2 ?dodajemy gazu?, czyli poruszamy postacią. Lewą gałką analogową zmieniamy kierunek marszu lub biegu, a wszystkie inne czynności wykonujemy naciskając przyciski, poruszając prawym analogiem albo potrząsając padem. Machając Dual Shockiem myjemy zęby, ale też rzucamy się na przeciwnika ? wszystko zależy od sytuacji, w jakiej znajduje się bohater. Na ekranie wyświetlają się ikony pokazujące, jakie są możliwości działania, nie ma tak, że pod kwadratem zawsze przypisany jest cios pięścią, a pod iksem otwieranie drzwi. Swoboda jest bardzo ograniczona, ale absolutnie nie uznaję tego za wadę. Inaczej nie dałoby się pokazać wielu scen, ani tym bardziej utrzymać rytmu." To z linku który zapodawał black mamba kilka stron temu. Edytowane 5 stycznia 2010 przez SłupekPL Cytuj
noxious33 71 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 (edytowane) rating HR Zaczynam się bać czy wersja, która trafi do sklepów nie będzie ocenzurowana, wydawało mi się że HR skończy z ratingiem 18 (w każdym razie trailery to zapowiadały), a tu gra od 15 lat. Edytowane 6 stycznia 2010 przez noxious33 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 Sterowanie to jakieś nieporozumienie. Kierowanie postacią jeszcze ujdzie w tłoku, jak w starych residentach, ale ten prawy analog.... Kompletną głupotą jest używanie SA, czegoś skrajnie niewygodnego w mojej opinii - i mam nadzieję że będzie można to wyłączyć... Nie wiem jak to w praniu wyjdzie, a z tego co sobie już wyobraziłem to porażka. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 (edytowane) No musze powiedziec, ze potencjalna lista gier na ten rok przygniata. Zaleglosci rosna (wciaz Batman AA, Borderlands i najnowszy Ratchet na mnie czekaja), mase gier zaczetych, a tu juz Bayonetta i Darksiders w sklepach i zaraz zaczyna sie prawdziwa nawala gier... Skad czas na to wziac. Pieniadze sie jakies jeszcze znajda... No ale mysle ze wszyscy czekalismy na takie problemy... Moze faktycznie przy tylu grach ceny spadna - w koncu bedzie konkurencja o graczy. A Heavy Rain zapowiada sie na gre ktora zajmie bardzo duzo czasu... Edytowane 6 stycznia 2010 przez grzes_l Cytuj
xylaz 4 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 Jeszcze wracając do sterowania. "Sterowanie jest dziwne, nietypowe, co paradoksalnie może bardziej przeszkadzać graczom core'owym, niż graczom niedzielnym. Po tylu latach grania w takie same TPP, ciężko przyzwyczaić się, że tutaj R2 ?dodajemy gazu?, czyli poruszamy postacią. Lewą gałką analogową zmieniamy kierunek marszu lub biegu, a wszystkie inne czynności wykonujemy naciskając przyciski, poruszając prawym analogiem albo potrząsając padem. Machając Dual Shockiem myjemy zęby, ale też rzucamy się na przeciwnika ? wszystko zależy od sytuacji, w jakiej znajduje się bohater. Na ekranie wyświetlają się ikony pokazujące, jakie są możliwości działania, nie ma tak, że pod kwadratem zawsze przypisany jest cios pięścią, a pod iksem otwieranie drzwi. Swoboda jest bardzo ograniczona, ale absolutnie nie uznaję tego za wadę. Inaczej nie dałoby się pokazać wielu scen, ani tym bardziej utrzymać rytmu." To z linku który zapodawał black mamba kilka stron temu. Ja mam duże obawy co do tej gry, tzn. czekam na nią i jestem bardzo zainteresowany, ale to sterowanie i qte przerażają mnie. Nie wiem, może to dobrze wyjdzie w praniu i może nie ma innego dobrego sposobu na obsługiwanie takich akcji w grze, ale używanie czujników ruchów six axisa to już przegięcie. Jestem przeciwnikiem machania padem w każdej grze (oprócz flower, itp), gdybym chciał to robić kupiłbym sobie wii. "Machając Dual Shockiem myjemy zęby" - nosz ku&%a co to ma być?? Prawa gałka i przyciski już nie wystarczyły? Jeśli gry będą szły w tym kierunku to co będzie w przyszłości? Będą dodawać kontroler w postaci szczoteczki do zębów, którym trzeba umyć swoje własne zęby? a może podstawowy kontroler będzie miał czujniki temperatury, wilgotności, przepływu powietrza, ciśnienia i inne? Sorry, ale mnie to nie grzeje. Cóż, ja bez wersji demo raczej tego nie łyknę. Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 Do sterowania można się przyzwyczaić, jakie by nie było. A co do QTE, najsmutniejsze jest to, że dużo graczy sądzi, że to zwykłe QTE i pewnie przez to daruje sobie HR. Jeżeli ktoś się obawia gameplayu, to niech zagra w Fahrenheita, wszelkie wątpliwości będą rozwiązane. Wersja na PC to groszowe sprawy. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 Ja się boje o cenzurę bo okładka kolekcjonerskiej wersji w UK ma oznaczenie +15.....ja chce fucki,cycusie i dosadną scenę sexu w tej grze ;( Cytuj
MrC 0 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 Nie wiem jak SCEP mogl tak spieprzyc ale podobno nie dostaniemy w naszym kraju (ogólnie w europie) edycji kolekcjonerskiej(limitowanej). Wie ktoś czy zagraniczna EK bedzie miec pelen polski dubbing ? Co do oznaczenia 15 zamiast 18 to tez różowo to nie wygląda, jak będzie cenzura to z prawdziwie "dorosłego: tytułu dostaniemy okrojone coś co miało nim byc. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 Mam nadzieję, że Empik da radę. Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 Myślę, że nie ma powodu, aby się martwić faktem, iż gra otrzymała 15+. Nadal jest napisane "Contains strong language, violence and sex", więc nie ma obaw, że będzie czegoś brakować. Osobiście nie mogę się już doczekać gry. Mam nadzieję, że w Niemczech będzie wersja nieocenzurowana, bo inaczej trzeba będzie ją sprowadzić z Austrii lub Wielkiej Brytanii. Czy może mi ktoś powiedzieć (omijałem wszelkie informacje na temat gry, aby uniknąć spojlerów, więc wybaczcie mój brak wiedzy) co będzie zawierała edycja specjalna, poza ładnym pudełkiem? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 to ja moze napisze zeby sie nie zgubil ;] ost, theme ps3, dlc z pierwszym[?] dodatkiem. +inne pudelko Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Ciekawe jaka cena, bo zanosi się, że to będzie pierwsze wydanie kolekcjonerskie jakie kupię. Cytuj
MrC 0 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 obstawiałbym 200-250zl jak to miało miejsce z u2 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=oM1hacTrvcI Japoński trailer - mocny. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Dobrym pomysłem było by dodawanie jakiegoś filmu na bluł-ryju tak jak do Infamous czy K2. Idealny byłby "Se7en" czy "Milczenie Owiec". Czy nawet "Kolekcjoner Kości", "Złodziej Życia", no możliwości jest dużo. To by był zestawik. Cytuj
MrC 0 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Jak na trailer to spoilerów ma mnóstwo :| teraz czuje jakbym znał całą gre O_o. Można było ostrzec przed spoilerami. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Ja juz dawno przestalem ogladac filmiki. Poprzestalem na trailerze z TGS i unikam wszystkiego co w jakikolwiek sposob bedzie przemycalo informacje o tresci. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Japoński trailer - mocny. Po raz kolejny ciary... Cytuj
humanno 201 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Ja obejrzałem ostatnio 1 gameplay ale tylko do połowy, wystarczyło mi żeby sie uślinić a nie chcialem czegokolwiek sie z nigo dowiedziec (ad. Fabuły). Wiec tez nie bedę oglądał, jesli nie kupię gry w premierę [a pewnie nie kupię] to nie bede tez wchodzil na ten topic na forum bo różnie to bywa, no i recka w PE tez odpada, tylko rzut oka na ocene czy czasem nie wyszło z tego jakieś 7+ :wink: ale w to raczej nie wierzę.. Cytuj
cureman 1 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Japoński trailer - mocny. Po raz kolejny ciary... Wszystko piknie tylko ku... po tych trailerach wiadomo kto jest mordercą!! Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Jak na trailer to spoilerów ma mnóstwo :| teraz czuje jakbym znał całą gre O_o. Można było ostrzec przed spoilerami. Każdy materiał promocyjny jest potencjalnym źródłem spoilerów... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi